Nertesenfokkers worden bedreigd door de overheid. Op zich niets nieuws, maar het wordt gemeen als je eerst met steeds hogere vestigings- en bedrijfs eisen wordt geconfronteerd, daardoor zwaar moet investeren en tegen de tijd dat je al die diervriendelijke maatregen hebt genomen, dreigt er alsnog een totaalverbod te komen.

De Tweede Kamer heeft al twee keer een verbods wetvoorstel naar de Eerste kamer gestuurd. Die laatste ‘heeft wat moeite’ om het verbod door te laten gaan, zonder een behoorlijke schadevergoeding. Die schadevergoeding zou voor 170 goedlopende bedrijven wel eens 1 miljard kunnen bedragen. Leuke actie van diervriendelijk Nederland, mogen wij ten bedrage van een hele defensie bezuiniging, het geld vervolgens aan uitkoopregelingen gaan betalen.

En met wat voor nut? De vraag naar bont is er, ook in Nederland! En dus zullen die nertsen gekweekt worden, hier of in het buitenland en ongeacht het hier verbieden. Wel varkens en kippen laten fokken, maar geen nertsen? En dan proberen zo te draaien dat er nauwelijks schadevergoeding komt? Terwijl die schadevergoeding weer door ons betaald moet worden. Wat is het toch makkelijk om met een moreel vingertje te wijzen en de rekening elders neer te leggen. En als het zo met de nertsenfokkers kan, waarom dan ook niet zo met de kippenfokkers of de muziekmakers of…

11 REACTIES

 1. Gratis Geheime Tip voor nertsenboeren: maak het productieproces halal en je hebt van niemand meer last…

 2. http://nos.nl/op3/artikel/239347-campagne-nertsenfokkers-slimme-zet.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosop3+(NOS+op+3)
  Het wederom de linkse politieke elite die achteloos een bedrijfstak om zeep wil helpen zonder daar goed over na te denken,ook economische gezien dan. Ze willen het koosjer slachten verbieden en waarom niet halal?
  De hypocriete regering die ons land rijk is maakt de economie vanzelf wel kapot daar hebben wij de huidige crisis helemaal niet voor nodig.
  Nu hebben ze ons leger[Defensie] gecastreerd! Terwijl ze hadden ook minder JSF kunnen bestellen scheelt al miljarden! Of de immigratie halveren zelfde resultaat.
  En dan de sociale werkplaatsen gaan ze overhoop gooien denk je nou echt dat werkgevers al die mensen willen hebben,think again.
  En dan denken ze dat ze geld besparen maar uiteindelijk zal het alleen maar meer gaan kosten!
  Maar er is een troost er zijn landen waar het nog veel erger is zoals Amerika met hun 14 triljoen aan schuld!
  http://www.geraldcelente.com/
  Ach het worden spannende tijden zullen we maar zeggen.

 3. Een streek, die ze ook al eens bij de caféhouders hebben uitgehaald. Eerst dure afzuiginstallaties verplichten en vervolgens het roken verbieden. En bij de taxichauffeurs: eerst vergunningen van een ton verkopen en dan zeggen: “Ach, weet je wat? Iedereen moet taxichauffeur kunnen worden.”

  “Leuke actie van diervriendelijk Nederland, mogen wij ten bedrage van een hele defensie bezuiniging, het geld vervolgens aan uitkoopregelingen gaan betalen.”

  En of die mensen erop zitten te wachten uitkeringstrekker te worden.

  “En met wat voor nut? De vraag naar bont is er, ook in Nederland! En dus zullen die nertsen gekweekt worden, hier of in het buitenland en ongeacht het hier verbieden.”

  Ze gooien de rest van het dier weg, dat is nu de officiële reden. Aan dat de Nederlander het liefst alleen kipfilet eet en vleugeltjes en pootjes ook weggegooid worden en dus ook de kippenindustrie dan verboden kan worden wordt gemakshalve voorbij gegaan. Ze trappen in de gemakzucht van het dierenactivisme, dat dit het liefst een paar sectoren eruit licht, die dan mikpunt van hun acties zijn.

  “En dan de sociale werkplaatsen gaan ze overhoop gooien denk je nou echt dat werkgevers al die mensen willen hebben,think again.”

  Overheidsgesubsidieerde sociale werkplaatsen passen niet in het libertarische gedachtegoed.

  “LEONARDO DA VINCI: Eens zal de misdaad op een dier begaan, berecht worden, zoals thans de misdaad op een mens berecht wordt.”

  Hij schijnt volgens Godfried Bomans ook gezegd te hebben: “Noi tutti siamo essiliati vivendi entro le cornice di uno strano quadro. Chi sa questo vive da grande, gli altri sono insetti.” – “Wij allen zijn ballingen, levend binnen de lijsten van een vreemd schilderij. Wie dat weet, leeft groot, de overigen zijn insecten.” Dat moet Da Vinci destijds uitsluitend op de Nederlandse televisie gezegd hebben, want Italiaanse bronnen zijn er niet te vinden.

  “Welke misdaden worden er dan begaan? Voor zover ik weet houden die bedrijven zich keurig aan de geldende wettellijke regels.”

  Een dier doden is uiteraard wel het initiëren van geweld.

 4. a, mijn favoriete onderwerp, de zotheid van de milieu-mafia. daar zouden elke week minstens twee stukjes over moeten komen.

  Dieren zijn geen mensen. punt. Alles wat voor een mens geldt is te zot om dat ook naar de dieren toe te schrijven.
  Een land vol met honden met jasjes, katten met eigen fitnesstrainers, en meer van dat soort onzin. En als dieptepunt een politieke partij speciaal voor de dieren. Heb in een deuk gelegen toen die opgericht werd, totdat je er ineens achter komt dat dat nog een serieuze beweging is ook nog.

  Als we koud zijn dan zoeken we beschutting. Als we dan een mooie nerts met een waterdichte vacht zien, dan maken we daar een mooie jas van, lekker warm voor de winter.
  Nertsen hebben echter een hoog knuffelgehalte, dus dan wordt er weer van alles gedaan om daar weer een actie aan te koppelen. Kost ook allemaal niks zullen we maar zeggen.

  zotten ..

 5. @Pepijn [3]:

  Het gaat verder !
  LEONARDO DA VINCI (volgens sensationeel nieuw document in handen van BV):

  “Eens zal de misdaad door een dier begaan, berecht worden, zoals thans de misdaad op een mens berecht wordt.”

 6. @Reinder [4]:

  Dieren naar mijn mening, dienen hun natuurlijke gedrag te vertonen.
  Het puur doden, voor een stukje bont vind ik niet meer kunnen.
  Wij mensen hebben anno 2011 genoeg andere middelen om ons warm te houden.
  Het is jammer dat die boeren niet zelf bewust worden.
  Ze kunnen bv in de natuurvoeding gaan , die markt is sterk aan het groeien.
  Ik persoonlijk zou ze eerst zelf een paar dagen in die kooien stoppen.

  Libertariër [9] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.