Zoals wel vaker werd er weer geroepen dat de wereld zou vergaan. Een geestelijk gestoorde geestelijke die daarmede over zijn achterban angst ging zaaien, en wat door de media breed uitgemeten werd, maakt wereldwijd mensen ongerust. Nu dat niet gebeurd is, is het logisch dat veel mensen afstand van het geloof nemen.
Doch het is bedroevend dat dit soort dingen gebeuren want er zijn veel mensen die oprecht aan een geloof zijn, dat hen zelfvertrouwen en rust geeft. Het valt dan ook te betreuren dat het geloof op deze wijze door een enkeling wordt verkwanseld.
Het zelfde feit doet zich voor als een aantal extreme geestelijken van het Islamitische geloof verkondigen dat ze de wereldmacht zullen gaan beheersen. Dat brengt onrust en zet aan tot afkeer van dat geloof.

Op zichzelf is er niets mis met een gematigd Islamieten overtuiging. Deze gematigde gelovigen zouden in het belang van al hun volgelingen deze extremen moeten bestrijden door te verkondigen dat er ook andersdenkende islamieten zijn, die samen willen wonen met andere gelovigen en uitdragen dat ze elkaar respecteren en niet te willen bestrijden.

Er zijn landen waar men in alle redelijkheid met elkaar omgaat.

Het is een verkeerd gebaar van extreme groepen om te verkondigen dat ze naar de wereldmacht te willen grijpen.

 

Ingezonden door Reiny

RED: Uiteraard mag iedereen geloven wat hij wil. Maar op het moment dat dit overgaat in dwang of geweld naar anderen, is elk geloof volkomen immoreel.

4 REACTIES

 1. Er zijn landen waar men in alle redelijkheid met elkaar omgaat.

  Kun je een paar voorbeelden noemen van zulk soort landen? Bij voorkeur landen waar moslims in de meerderheid zijn, en waar niet-moslims gelijke rechten en vrijheid hebben. Bijvoorbeeld de vrijheid om van geloof te veranderen (bijvoorbeeld moslim naar jodendom).

 2. In Dubai, waar ik redelijk mee op de hoogte ben , daar gaat het wel goed. Maar u stelt mij een vraag waarvan uzelf het antwoord wel weet. Daar waar islamieten aan de macht zijn gelden ( nu nog ) andere normen en daar richt ik mijn pijlen op en roep gematigde islamieten op om democraties deze situatie te veranderen. Niet met geweld, daar ben ik geen voorstander van.

  Verwesterde steden zoals Istanbul heb je ook weinig problemen en zie je weinig zgn hoofddoekjes dragers. Gelukkig zijn er ook nog redelijke mensen aanwezig op aarde.

 3. Het is best goed dat hoge geestelijke dingen zeggen die er in de toekomst gaan gebeuren, want als de datum van die ene dag aan gekomen is staat iedere gelovige op wacht wanner iets gaat gebeuren.
  Als ze merken van ‘hé, mijn grootmeester spreekt niet de waarheiden’ dan worden ze langzaam wakker.

  Kijk wat er werkelijk gaande is, is dat de schepping (7 dagen en 6 nachten) blijft door gaan om zichzelf verder de creëren.
  Ik bedoel hier bij nu op het punt staan om van macht naar kracht te gaan.
  Iedereen staat op het punt zich te bevrijden van macht. We zitten nog opgesloten maar het licht komt van binnenuit bij ieder mens en dier.
  Het enige wat er nog moet gebeuren is het einde van het geld, om de laatste stap te maken naar kracht

 4. Iemands geloof wordt verkwanseld omdat hij een incorrect geloof hield, nou nou. Er is inderdaad een enkeling verantwoordelijk, maar dat is niemand anders dan de persoon zelf.

Comments are closed.