Gotcha. Osama is doodgeschoten. Dit is de woning geweest van Osama de afgelopen jaren. Midden in een provincie stad. Op een paar honderd meter van een politie bureau. Aan de hoofdweg naar noord Pakistan.  

De vraag is natuurlijk waarom hij nu is opgepakt. En waarom hij zijn grotten heeft verlaten. En niet een meer afgelegen locatie in Waziristan of soortgelijke tribale gebieden heeft opgezocht.

Zou dit het einde van een tijdperk zijn en zouden de VS nu inderdaad versneld Afghanistan verlaten?

91 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd naar de gevolgen van een en ander. Er van uitgaande dat dit nieuws klopt. Osama was natuurlijk in Pakistan een gewaardeerde medestrijder tegen grote satan Obama.
  Ik ben ook benieuwd naar dat Wikileaks bericht dat vorige week in het nieuws was. Grote atoom-boem in Rome of Amsterdam deze week, als wraak?

  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 2. Net op tijd voor de ratings van Obama en zonder gevaar dat er geen bestemming voor wapentuig meer is (Khadaffi)
  Ik denk dat de berichten voor het path to Persia (Brookings institute) nog steeds juist zijn. 9 landen omver lopen in 5 jaar, met als laatste Iran.

 3. Dit komt Amerika en Obama zeer goed uit. Oa. met zijn nep geboorte akte en Amerika omdat steeds meer mensen denken dat 911 een inside job was.
  Allemaal poppenkast vandaag omdat Bin Laden vermoord zou zijn. Dat was hij al in 2001. In onderstaand BBC-fragment (bij David Frost) uit 2007 noemt de later vermoorde Pakistaanse president Benazir Bhutto meneer Omar Sheikh als de moordenaar van Bin Laden.

  http://www.youtube.com/watch?v=4TeYyHt3JZ4&feature=player_embedded

  Reteip [9] reageerde op deze reactie.

 4. Jammer, ik had meneer bin Laden graag verantwoording zien afleggen voor het de dood in drijven van o.a. duizenden Amerikaanse burgers.

  @Bon Vivant [1]:

  Ja, dat zou mij niets verbazen. Een bom op Rome of Amsterdam omdat de Amerikanen bin Laden hebben gedood. Tsja, allemaal westers.

 5. De foto die is uitgegeven doet vermoeden dat het inderdaad om Osama bin Laden gaat.

  Foto kan als schokkend ervaren worden:
  http://media.katu.com/images/180*240/osama_bin_laden_dead.jpg

  Maar…de man op de foto boven heeft geen grijze, maar een zwarte baard…en dat terwijl Osama bin Laden al een jaar of tien geleden een grijze baard had.

  http://www.september11news.com/Nov10_OsamaBinLaden.jpg

  Het zou natuurlijk kunnen dat Osama bin Laden zijn baard zwart verfde, maar in dat geval zou hij iets doen dat verboden is in de islam.

  Hierbij vermijdt de moslim het om zijn baard zwart te verven. Op de dag van de herovering van Mekka, stelde men aan de Profeet (vrede zij met hem) de vader van Aboe Bakr voor met haren zo wit als sneeuw.
  De Profeet (vrede zij met hem) zei hen:
  -“Neemt hem mee naar één van zijn vrouwen om zijn baard een andere kleur te geven. Vermijdt in ieder geval zwart. Het is goed om henna te gebruiken of katam.
  – Uit: de weg van de moslim (Minhaj El Moslim) deel 1.

  Ik denk dat veel moefti’s toch geschokt zullen zijn om dergelijk onislamitisch gedrag van een held als Osama bin Laden te vernemen. Als het is geweest om de ongelovigen te misleiden dan is het geen zonde, maar de vraag is of dit opgaat aangezien bin Laden met een veel grijzere baard niet opvallender zou zijn. Ja, waarlijk, veel moefti’s zullen teleurgesteld zijn dat iemand als bin Laden zulk een regel van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) aan de laars heeft gelapt. Schokkend!

  Reteip [10] reageerde op deze reactie.

 6. Wat er van waar is weet ik niet, de datum klopt in ieder geval niet. De MSM tonen een video met een volle maan, er was GEEN volle maan gisteren in Pakistan (of waar dan ook op de wereld)!

  Wat we verder mogen verwachten is dat het geboortebewijs van Obama ineens geen vervalsing blijkt te zijn en dat er een nieuwe leider opstaat om de anti-terrorisme/anti vrijheids- industrie te blijven voeden.

  Jhon [23] reageerde op deze reactie.

 7. @Max [5]: Allemaal poppenkast vandaag omdat Bin Laden vermoord zou zijn.

  Ik weet wel zeker dat het bullshit is. Ze hebben het lijk namelijk binnen 24u de zee in geflikkerd!
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/441872/1/1/100/zeemansgraf-voor-bin-laden.html
  De man die zogenaamd 10 jaar lang de schrik was van amerikanen en nu hij dood is nemen ze niet eens de moeite om zijn lijk fatsoenlijk aan het amerikaanse volk (of de wereld) te tonen.
  Nu is het onmogelijk om te bevestigen dat het bin laden is geweest, aangezien niemand dat lijk nog gaat vinden.
  fuqua [12] reageerde op deze reactie.

 8. Poeh he, scherpe constateringen hier wederom, hulde!

  Er zit wel een erg stinkend luchtje aan inderdaad..Sadam (of een van zijn dubbelgangers) werd groots gepresenteerd..

  Maar let op: de slapende massa schaapjes die staan te schreeuwen “USA, USA” worden breed uitgemeten in het journaal, zodat elk slapend nederlands schaapje ook gelooft in dit ‘succes’..

  Daarbij ontkent ook de TTP de vermeende dood.

  fuqua [14] reageerde op deze reactie.
  Def [21] reageerde op deze reactie.

 9. @Reteip [9]:

  idd geloof hier ook helemaal niks van. poppenkast om zijn imago op te vijzelen en de aandacht afteleiden omtrent zijn geboorte certificaat (degene die is gepubliceerd blijkt nep te zijn)

  mocht het waar zijn, dan vind ik het slecht, deze gast moet voor het gerecht geslepen worden en daarmee een paar zaken duidelijk gemaakt worden met name om met hun voor eens en altijd vast te stellen of 911 insidejob was.

  hoe dan ook dit zaakje stinkt van alle kanten.

  Doompie [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Doompie [11]:

  this vreselijk, zelf om conspiracy boards zitten ze te juichen, nog altijd een groot deel van de mensen massa ligt te slapen 🙁

  de TTP ontkent de dood ? wie wat is dat ?

 11. @Doompie [13]:

  precies, als het echt zo was dat 911 geen inside job was dan had usa alles aan gedaan om dit aan het licht te brengen door hem gevangen te nemen.

 12. lieve mensen er was en is nooit een Bin Laden geweest. Het is 1 groot toneelstuk wat hier wordt opgevoerd.

 13. @Reteip [10]:

  Ja, dat verklaart de nog vrij zwarte baard. Het lijkt me inderdaad een gephotoshopte afbeelding. Bij gevolg kan men stellen dat er geen afbeeldingen bestaan van een dode Osama bin Laden en ook geen lijk. Alle scenario’s zijn dus mogelijk. De officiele lezing van de Amerikaanse overheid zou kunnen kloppen, hij zou nog in leven kunnen zijn, maar als hij dan van zich zou laten horen dan zou dit een blunder zijn van de eerste orde die Obama politiek niet zou overleven of Osama bin Laden is allang dood, de Amerikaanse autoriteiten zijn daar achter gekomen en kringen rondom Obama hebben een plannetje gedacht om iets zo te ensceneren zodat de Amerikanen, Obama zelf in het bijzonder, met de eer kunnen strijken.

  Het lijk zou in zee zijn gedumpt om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartsoord zou worden. Geen autoptiefoto’s. Dan klopt er mijns inziens iets niet.

  @Henk [16]:

  Sterker nog: ook Barack Obama heeft nooit bestaan. Die zongebruinde man die verschijnt bij persconferenties in het Witte Huis is een hologram. De Duitse stad Bielefelt bestaat ook al niet.

 14. Ik geloof er ook niks van. Elsevier heeft het over een bewerkte foto. Waarom moest die lijk zo snel de zee in? Beetje verdacht.

  “Telegraaf: Dit wordt nu al de grootste succes in de geschiedenis van de CIA genoemd”

  Rare beoordeling hoor. 10 jaar lang ,met tientallen landen en vele duizenden millitairen, een man niet vinden kun je toch moeilijk een succes noemen. Ze hebben honderden miljarden besteed om die man te vinden.

  Dat maak je mij overigens ook niet wijs. Die man hadden ze binnen 2 maanden kunnen opsporen als ze hadden gewild.

 15. Ook toevallig dat het juist vandaag wordt bekend gemaakt , op 02-05-2011 = ( 2+5= 7 +2 = 9 / 11 ) zal wel weer toeval zijn…

 16. Ik zit met het volgende scenario in mijn hoofd. De democraten en de kringen rond de regering Obama zaten met hun handen in het haar. Hoe krijgen we de neergang van populariteit van Obama gestopt. Ondertussen stapelden zich bij de CIA de bewijzen op dat Osama bin Laden in de loop van het vorige decennium zou zijn overleden. Sterker nog, dat bin Laden nog in leven zou zijn kon logischerwijs worden uitgesloten. Hierdoor kwam iemand op het briljante idee om het pakken en doden van Osama bin Laden in scene te zetten, zodat het kon worden geclaimd door Barack Obama. De overval op een gebouw waar gewapende aanhangers van Osama bin Laden zich schuilhouden zou authentiek kunnen zijn, aangezien er in een groot deel van Pakistan er genoeg van dergelijke kruitvaten bestaan. Aangezien de CIA wist dat Osama bin Laden reeds overleden is, zal er geen blunder van de eerste orde komen dat er ineens authentiek beeldmateriaal van Osama bin Laden zou opduiken (de laatste authentieke beelden dateren uit najaar 2001) en het publiek zou nooit kunnen weten dat Osama bin Laden allang dood was. De kringen rondom Osama bin Laden, degenen die namelijk Osama bin Laden dood hebben gezien, willen de mythe in leven houden dat Osama bin Laden nog in leven is. Als zij claimen dat Osama bin Laden reeds in het vorige decennium dood was zullen zij iets doen dat tegen hun belangen in gaat. De Amerikanen vertrouwen hierop en claimen de dood van Osama bin Laden op een moment dat het Barack Obama goed uit komt. Er komt een persconferentie waarin niet een millitaire woordvoerder maar – hoe vreemd – Obama zelf verklaard dat Osama gedood is.

  Dat de lezing van de Amerikaanse overheid niet klopt is niet na te gaan, en daar vertrouwt men maar op. Obama stijgt in de populariteitspolls. Er komen wraakacties van moslim-fundamentalisten en Obama kan zich in reactie hierop zich weer ‘presidentieel’ gedragen.

  Ik weet niet of bovenstaande scenario klopt, maar ik vermoed het. Er kloppen een aantal dingen niet.

  1) als het doel is Osama levend te pakken en je hebt aanwijzingen dat bin Laden zich ergens schuil houdt dan pas je de operatie daar op aan en ben je niet gericht op het doden, maar op het uitschakelen en/of verdoven van Osama bin Laden. Zelfs als men daar niet in geslaagd is, behoort de toerusting van degenen die aan de operatie deelnemen anders te zijn dan een missie die gericht is op shoot to kill
  2) er is geen lijk. Als Osama gisteren gedood zou zijn, dan zou het niet meer dan normaal zijn dat het dode lichaam van de man door de Amerikanen op een geheime locatie in bewaring zou zijn. O.a. voor onderzoek. Zo’n lijk zou namelijk veel informatie kunnen verschaffen over terrorisme. Slechts één voorbeeld: wat at hij als laatste? Daardoor kan men weten van waaruit hij voedsel kreeg aangeleverd. Als je een lijk van het noorden van Pakistan naar de zee, een afstand van meer dan 1.200 kilometer, kunt krijgen binnen een dag dan kun je een lijk ook binnen een dag op een geheime locatie krijgen of op een marineschip. Het laatste waar je aan denkt als je zulk een prominent stoffelijk overschot in handen hebt is wel het in zee te dumpen.
  3) er zijn geen filmopnames van een dode Osama bin Laden noch zijn er autoptiefoto’s. Als je bin Laden net gedood hebt en je wilt het wereldkundig maken dan maak je een uitgebreide beeldregistratie. Dat deed men ook toen men het, overigens levende, lijf van Saddam Hoessein vond. Toen het Boliviaanse leger Che Guevara doodde hebben ze autoptie verricht en uitgebreid foto’s gemaakt en deze foto’s ook gepubliceerd om duidelijk te maken dat Che werkelijk gedood is. Als het leger van Bolivia, een der achterlijkste landen van Latijns-Amerika, in 1967 zoiets kon, waarom zou het Amerikaanse leger anno 2011 zoiets niet kunnen.

  ferry [30] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.