Voor de toestand van het Nederlandse onderwijs zie ook het recente Vrijsprekerartikel “Niemand erkent zelf schuld in HBO-kwestie”

Naar aanleiding daarvan stuurde BV een documentaire van het NIA (National Inflation Association) die duidelijk een samenhang van de inhoudelijke inflatie met de financiële inflatie aantoont.

De video duurt wel een uur maar is toch wel de moeite waard. Ook voor jonge lieden die willen gaan studeren, of aan een studie begonnen zijn.

 

Het zijn ook duidelijk de gevolgen van de bemoeienissen van de overheid

Het NIA geeft ook een gratis nieuwsbrief uit met gegevens, vooral over de gevaren van de inflatie die uit de hand dreigt te lopen.

15 REACTIES

 1. Een universitaire opleiding doen was financieel gezien de allergrootste vergissing die ik ooit gemaakt heb.

  Maar ik heb gelukkig wel lol gehad. 😛

 2. @Fuqa: De reactie van Shiff had ik al gepaste, alleen valt de link niet zo op door de reacties van andere 🙂

  @Hoc Vol: Microsoft certified engineer, dat is een diploma, dat telt dus niet! 🙂

 3. Op vallend is, alles wat wat buiten school gebeurd gaat veel sneller dan daar binnen.
  veel boeken: bio, eco, sch , na , maatschappij(wetenschappen)leer zijn zo gemaakt dat ons bewustzijn niveau op een laag pitje gaat.
  bv: er staan geen kleuren foto’s in of er wordt niet gebruikt gemaakt van moderne computer, ja om makkelijk de testen over te schrijven die nergens over gaan.
  er wordt geen gebruik gemaakt van youtube of ander beeldmateriaal.

  Ook bij eng legt de leerkracht een cd romspeler om vervolgens oude west een kort filmpje te kijken waar je informatie moet gaan plukken voor je ’toekomst’.
  want als je failt op een toets school dan fail volledig.
  Overgens zijn de filmpjes net als de oude media(tv) zo gemaakt dat je niets leert en snel iets vergeet, maar wel braaf het antwoordt weet op een vraag doet, anders fail je op school.

  Ik heb geen zin in een systeem wat doet als of het heel wat is, maar in werkelijkheid is het een systeem om ons af te sluiten van ons hogere zelf (passie, ontplooiing van je zelf).
  Op school mogen we zo veel niet en het gevolg daar van is dat we willen leven. we gaan alcohol drinken, lenen enz..
  We gaan ‘gekke’ dingen doen om maar iets van vrolijkheid te voelen in ons bloed. Laat je niet gek maken door school of door een verplichting.
  zoek in je vrije tijd meer dingen die niet kloppen in de onze maatschappij.
  Als de klappen komen van de fait systemen zorg er voor dat je middelen hebt om de klap te overleven en door te gaan met een nieuwe mooiere systeem waar we niet werken met een pikorde, maar met een netwerk van mensen. Blijf vragen stellen over de theorie die je voor je neus krijgt geschoven en wat je moet leren. Dan hebben wij de kracht om iets moois te creëren.

  vrijeradikaal [13] reageerde op deze reactie.

 4. @Thomas [11]:

  Overgens zijn de filmpjes net als de oude media(tv) zo gemaakt dat je niets leert en snel iets vergeet, maar wel braaf het antwoordt weet op een vraag , anders fail je op school.

  Je moet een uitrekenen hoeveel ” volkstammen ” men dagelijks uit de ruif laat vreten.

  Joah….internet is gevaarlijk…..zo veeel ON-LINE misdaad.

  ABN – AMRO wel voor 45…MILJOEN O P G E L I C H T .

  Yep…en voor hoeveel heeft ABN-AMRO jou opgelicht…..Uhhhh….tja dat hoor je nu nooit.

 5. Waar is de bijgevoegde tekst?

  Overigens staat deze docu los van de tips die ze geven (wat er over de jaren heen meer zijn geworden, wat wel aangeeft dat ze er zelf goed aan verdienen).

Comments are closed.