Een kans op een oplossing voor de Grieken zelf zou kunnen liggen in een methode waarbij ze “zich zelf” helpen. En natuurlijk is het daarvoor nodig dat ze los komen van de betuttelende suikeroom EU!

 

Een alinea uit een NOS-bericht van vanavond liet een sprankje hoop zien van twee jongelui, Irini en Alexandros, die ergens wel aanvoelen of inzien hoe het zou kunnen, maar waarschijnlijk tegen een muur van socialisme/collectiviteit van onbegrip zullen oplopen. De kans dat dergelijke ideeën tot ontwikkeling komen is nog erg klein. Er zijn te weinig mensen die weten wat maatschappelijke/samenlevings-vrijheid betekent: “Het is eenvoudig het ontbreken van geweld van andere mensen. (inclusief overheden!)”

De bewuste NOS-alinea:

Dieven :
Irini’s oplossing om uit de crisis te komen? Eerst moeten alle politici opstappen. “Het zijn dieven. Zij hebben al dat geld in hun zakken gestoken. Dan moet het gestolen geld op een of andere manier terug worden gehaald. En Griekenland moet meer gaan exporteren, want we hebben fantastische producten.” In de tussentijd moet Europa helpen, vindt Irini.

Maar Alexandros heeft er wel begrip voor dat Nederland niet zomaar geld overmaakt. “We hebben nu economische hulp nodig, maar ik begrijp best dat de landen ons niet zomaar geld willen geven. We moeten eerst onszelf maar helpen.”

Juist:

1. Eerst af van die politici.

2. En daarna verkoopbare producten gaan produceren!

Als dat eens zou lukken!!!!!
En het zou fijn zijn als we wegen wisten om de Grieken (en anderen) DAARBIJ te helpen.
Dat zou zelfs uitgebreid in ons belang ook zijn!

6 REACTIES

 1. Kindje met het waswater weggooien.
  Voor de echte Europeaan voelt het waarschijnlijk alsof je het kindje met het waswater weggooit als ze Griekenland keihard aanpakken en uit de Europese Gemeenschap gooien. Zowel Willem Vermeent, die er zelf bijzat toen het zo belangrijk was dat Griekenland bij Europa moest komen, wil het land nu laten vallen als een baksteen. Niet alleen Griekenland verdient harde aanpak, ook de banken die moeten aangepakt worden verkondigen nu veel ex bestuurders.
  Iedereen heeft een mening, maar Europa moet gezamenlijk beslissen wat ze met armlastige landen die in de problemen gaan doen, en daar is Europa niet sterk in doordat men blindelings alle landen wilde laten toetreden, het staat zo mooi een verenigd Europa, maar het zal altijd een zorgenkindje blijven. En als je het kind met het waswater weggooit, neem dan gelijk alle kinderen van de Europese Gemeenschap maar mee. Tenslotte kun je niet de een voortrekken op de andere, want al je kinderen zijn je normaliter even dierbaar.
  Nederland hoeft zich geen zorgen te maken want wij zijn immers de gulle gevers aan Europa. Jaarlijks betaald Nederland 5,74 Miljard aan Europa, daarnaast betalen wij ook nog de douaneheffingen vanuit o.a. de haven van Rotterdam. Ondanks dat wij 2.27 Miljard aan Steun terug ontvangen, waarvan 1.2 Miljard voor landbouw, is Nederland de grootste netto betaler. Dus Nederland hoeft zich geen zorgen te maken en bestuurders kunnen om in de gunst te blijven nog wel wat extra geld van de inwoners inleveren, in het belang van Griekenland.

 2. Revolutie

  Morgen komen Irini en Alexandros weer naar het Syntagmaplein. Deze demonstraties zijn eindelijk eens niet georganiseerd door de politieke partijen of de vakbonden.

  Mensen kun je niet helpen, behalve als je hen helpt zichzelf te helpen.
  Geen lening, schenking, subsidieinfuus of geldinjectie zal Griekenland echt helpen.

  Het wachten is helaas op de politieke partijen en/of vakbonden die inhaken op de wensen van de spontane demonstranten, want de winnaar die de gunst van het volk veroverd en hen weer tot slaaf degradeerd zal vorstelijk beloond worden.

 3. De oplossing voor Griekenland?

  De Nederlands staats media zie ik twee dingen zeggen over Griekenland, namelijk:
  1. Griekenland heeft geld nodig want anders…. (ja wat eigenlijk?)
  2. Griekenland zit in deze situatie vanwege de grootschalige corruptie bij Griekse politici.

  De oplossing is dan ook om 1 de noodzaak voor geld te ontnemen en 2 de volledige Griekse overheid naar huis te schoppen.

  Maar de werkelijke vraag moet zijn waarom de Nederlands staats media meervoudig melding maakt van deze punten.

  Ik ben van mening dat de Griekse staatsschuld niet een probleem is voor de Europese Unie maar juist de oplossing.
  De Europese Unie heeft na het verdrag van Lissabon wel de soevereiniteit van alle deelnemende landen ontnomen maar dit is niet duidelijk publiekelijk gemeld bij al hun burgers. Het kan immers op enig verzet rekenen.

  De Griekse staatsschuld gaat ervoor zorgen dat zij de eerste zijn die de EU vlag als nationale vlag gaan hijsen. Je gelooft toch niet dat ze een land dat bij de EU is gekomen ook ooit maar weer laten gaan? Lekker alle Griekse politici naar huis sturen en door de EU geplaatsten ambtenaren gaan de provincie Griekenland draaiende houden…
  De belasting- en regeldruk zal een beetje verminderen indien de EU overneemt (nu zijn er 2 corrupte lagen overheid en dan nog maar 1) en vandaar uit kunnen de nieuwe “Griekse” ambtenaren leuke grafiekjes laten zien dat het door de EU’s annexatie beter gaat met voormalig Griekenland en hun zogenaamde schulden sanering.

 4. groep bilderberg heeft hitlers plan uitgevoerd om de eu te vormen ze zijn er stinkend rijk mee geworden punt is dat elk land zijn origine moet opgeven omdat bilderberg dat wil.dat houd in dat u moet oprotten uit de eu u wordt vervangen door de afrikaan.

 5. Ik hoorde laatst een verhaal dat de EC een aantal vissersboten wil ombouwen om op zee de plastic-vervuiling op te vegen. Wat als we hiervoor nu eens Griekse schepen nemen? Wellicht beter dan mijn voorstel voor belastingheffing op geluidsproductie (zie The Sound tax op mijn blog).
  (PS: de Europese Commissaris voor Maritieme Zaken en Visserij is een Griekse dame, dus een voorstel in die richting zou gehoor moeten kunnen vinden)

Comments are closed.