Het voorspel in Amerika voor de Presidentsverkiezingen in 2012 is begonnen. En als dan CNN met een grote aankondiging in komt:

“RON PAUL HAS BEST CHANGE VS OBAMA” is het moeilijk een beetje blijdschap te onderdrukken.  Ron Paul zal voor regelmatige lezers van de Vrijspreker geen onbekende zijn, en nieuwe lezers kunnen door gebruik te maken van onze zoekmachine heel snel een groot aantal artikelen over hem vinden.

 Ron Paul is namelijk een van de zeer weinige politici die  libertariër is, en dat ook consequent uitdraagt.
Hij is bvb voor het beëindigen van de oorlog in Irak en Afghanistan en wil de troepen daaruit terugtrekken.
Hij is voor degelijk geld, de goudstandaard en opheffen van de Centrale Bank.

 Onderwerpen die libertariërs in het algemeen veel plezier doen en alleen al het streven daarnaar zal ook invloed kunnen hebben in Nederland, en in de EU.

 Natuurlijk moeten we ons daar ook niet al te veel van voorstellen. In de komende anderhalf jaar kan nog veel gebeuren, en dan begint het eigenlijk allemaal pas. Beter ondertussen maar proberen wat er hier te verbeteren valt.

26 REACTIES

 1. In de US leest tussen de 60 en 80% van de mensen alternative media, dat zou een mooi begin zijn hier..
  Het begint met inzicht..

  Heb nog niet teveel hoop, deze Ron Paul zou ook zomaar eens kunnen ‘verdwijnen’..

  Boze tongen melden ons dat de US middels Libië oorlog met China aan het uitlokken is.

  MareJane [25] reageerde op deze reactie.

 2. @Doompie [4]:

  Politieke standpunten ? Het mag nu toch wel duidelijk zijn dat politieke standpunten, de reclame slogans zijn om mensen op de partij te laten stemmen.

  En als de mensen op een partij gestemd hebben en de partij aan de macht is kan elke partij besluiten uitvoeren die haaks op het partij programma staan.

  Ron Paul maakt nogal gebruik van satanise handsignalen:
  http://www.google.nl/search?q=handsign%20ron%20paul&oe=utf-8&rls=com.ubuntu:nl:unofficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=nl&tab=wi&biw=835&bih=436

  Rusland heeft allang bewezen dat partij-politiek nimmer het volk dient.

  Ik denk dat als je inzicht begint te ontwikkelen je ziet dat je niet achter partijen of standpunten van deren moet gaan staan. De hoogste waarheid zit in de mens zelf en die kun je volgens mij het beste volgen, daar heb je geen leiders voor nodig.

  Doompie [6] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [12] reageerde op deze reactie.

 3. @Esther [5]:

  Absoluut mee eens hoor. Maar ja onbewust heb je toch dat greintje hoop (verdomde indoctrinatie)..

  Maar het is inderdaad waar, politiek blijft politiek = onbetrouwbaar en machtsbelust.

  Aan de andere kant is er wel IETS voor nodig om de huidige elites af te zetten, wetboeken te verbranden, en in vrijheid te kunnen leven? Een revolutie?
  Die begin je ook niet alleen, als wij hier alleen al een figuur hadden op de TV die de rest van die hersendode massa zou kunnen wakker maken?

  Esther [7] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [8] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [20] reageerde op deze reactie.

 4. @Doompie [6]:

  verbetering van #5 Waar staat:”Ik denk dat als je inzicht begint te ontwikkelen je ziet dat je niet achter partijen of standpunten van deren moet gaan staan.”

  dient u te lezen:”Ik denk dat als je inzicht begint te ontwikkelen je ziet dat je niet achter partijen of standpunten van DERDEN moet gaan staan.”.

  Volgens mij zijn er twee enorme belangrijke beweegredenen in het leven: angst en vertrouwen(in jezelf).

  Ik kan het mis hebben, maar volgens mij is de politiek gericht op ontkrachting van de menselijke kracht en gebruikt angst om de mensen gehorig te maken aan hun systeem.

  Door tegen een systeem te vechten maak je uitsluitend het systeem opmerkzaam op haar zwakke plekken, zodat het systeem deze gaten kan dichten.

  Als je daadwerkelijk vanuit je eigen kracht leeft ben je volgens mij al behoorlijk op de goede weg.

  Zé [26] reageerde op deze reactie.

 5. @Doompie [6]:
  Als mensen Libertarische principes verwarren met de politieke inspanningen van Ron Paul dan is de vrijheidsboodschap na zijn onherroepelijke falen voor een heeeeele lange tijd na dit fiasco aan dovemansoren gericht.
  Elke keer als we dan over vrijheid praten refereert men aan dit fiasco en pretendeert men dat we het “geprobeerd hebben”, maar dat mensen dit niet willen blijkbaar.
  Dat zet onze stappen weer terug naar start so to speak.
  Liever zelfs een totaal dictatuur dan Ron Paul om voor eens en altijd de ogen van ongelovigen te openen en de staat het zwijgen op te leggen.

  Hub Jongen [24] reageerde op deze reactie.

 6. Afschaffing inkomstenbelasting. Troepen uit Irak en Afghanistan. Opheffing van de FED. Goudstandaard. Legalisering drugs. Meer bestrijding van echte criminaliteit. Uit de VN en de Wereldbank. Versterking van de grensbewaking.

  Als je dat in één ambtstermijn voor elkaar zou kunnen krijgen dan zou dat een enorme sprong in de goede richting zijn. En er zullen mogelijk hierdoor meer landen volgen met soortgelijke maatregelen.

  Liever zelfs een totaal dictatuur dan Ron Paul om voor eens en altijd de ogen van ongelovigen te openen en de staat het zwijgen op te leggen.

  Het probleem van een totale dictatuur is dat je er niet zomaar van af komt. In Rusland duurde de totale dictatuur 70 jaar en gedurende die tijd was de bevolking eerder murw geslagen dan dat hun ogen geopend werden.

  Het allergrootste effect zou bereikt kunnen worden als bijvoorbeeld Ron Paul president wordt. En dat zijn standpunten worden uitgevoerd. En dat dan na twee ambtstermijnen er een president komt die de veranderingen van President Paul wil terugdraaien. Kijk, als mensen aan vrijheid geroken hebben dan heeft het effect.

 7. @Hoc Voluerunt [12]:

  Als er in Nederland een politicus in de Tweede of Eerste Kamer zou zitten die maar de helft zo integer en principieel zou zijn als Ron Paul dan zouden we onze knuistjes mogen dichtknijpen.

 8. Het heeft geen enkele zin om over een nieuwe Amerikaanse president na te denken.

  Geweldig hoe we nu opeens in een totaal andere wereld leven. Olie wordt weer goedkoop. Het herstel gaat langer duren maar we zijn weer op de goeie weg, etc. etc.

  Wat een bullshit!

  Er is helemaal niks veranderd de afgelopen dagen, de VS heeft geen enkele manier om uit de schulden te komen zonder inflatie te veroorzaken. Dit geld wordt over de rest van de wereld verspreid, de europese unie zal blijven betalen aan de PIIGS landen. Dit is geen geld uit de goedlopende economie van de noordelijke landen, maar nieuw geld vers van de pers.

  De rente kan niet omhoog vanwege het stagnerende effect en de schulden. Stagflatie dus, met draaiende geld persen. Dus we gaan van stagflatie naar nog hogere inflatie, misschien hyperinflatie tenzij er wat structureels gaat veranderen.

  Zilver over de 50 dollar grens, goud rustig en stabiel omhoog.

  peetar
  http://kinderpindakaas.blogspot.com/

 9. Elke stap richting meer vrijheid is een goede stap toch? Het is niet alsof het woord vrijheid (in Nederland) vandaag de dag nog meer verkracht kan worden: Partij Voor de “Vrijheid”, Volkspartij voor “Vrijheid” en Democratie.

 10. @peetar [17]: Kom op,RP heeft toch geen enkele kans en dat was de vorige keer ook al zo. Toen deed men ook net of hij een reeele kans had president te worden.
  Je moet het nu ook niet meer willen. Als er nu een libertarier aan het roer komt te staan, nadat de ijsberg geraakt is, lijkt me dat een PR disaster.
  RP heeft laatst ook al een keer toegegeven dat hij zichzelf weinig kans geeft en het meer een educatief karakter heeft.
  Ik snap even niet wat zilver er mee van doen heeft. Zal wel een reaktie op iemand anders zijn.

  peetar [21] reageerde op deze reactie.

 11. @Doompie [6]:

  Die begin je ook niet alleen, als wij hier alleen al een figuur hadden op de TV die de rest van die hersendode massa zou kunnen wakker maken?

  Schrijf eens een brief naar De UNIE….

  De Unie, vakbond voor industrie en dienstverlening, een onafhankelijke vakvereniging met ruim 80.000 leden.

  http://www.unie.nl/

  En dan ga je naar de UNIE-Hilversum …ja …en dan…lieve vrienden…Sociëteit “De Unie”.

  En dan ben je in het bereik waar uw dagenlijks portie tv info wordt gebrouwen.

  ‘s-Gravelandseweg 57
  1217 EH Hilversum
  035 6248252

  http://www.deunie.net/

  Sociëteit ‘De Unie’ is één van Nederlands schaarse sociëteiten. Een besloten herensociëteit met een geheel eigen, goed bewaarde en unieke sfeer waarin de traditie nog altijd springlevend is. Een aanvulling op het leven van alle dag, buiten de massa.

  Deze sociëteit geldt als een tweede huis voor leden en biedt tal van mogelijkheden en activiteiten. Zoals het leesgezelschap. Of sport & spel in de vorm van biljart, bridge, schaken en kegelen. Maar ook: sprekers- of filmavonden en stijlvolle diners, recepties, borrels en buitenactiviteiten zoals zeilen en golfen.

  Binnen Sociëteit ‘De Unie’ bestaat bovendien een aantal clubs. Hier komen leden samen rondom een sport of spel of met een bepaalde gezamenlijke interesse. Daarnaast herbergt Sociëteit ‘De Unie’ faciliteiten voor (buitengewone) leden.

  Dit is een zulks een vrolijke bedoeling.

  Odd -fellows.
  Rotary
  Round table
  Vrijmetselaars
  Lions club

  En elk wat verborgen is vind hier een warm onderkomen.

  En als je hier eens de deur intrapt zult u vinden :Publiek , commersantenbuis…RTL ? SBS6…John de Mollah…kortom elke bozo wiens smoelwerk u herkend.

  Paultje Wittekop en Jeroen Pauw Veren.

  Kortom het gehele Goois matras.

 12. @pcrs [19]: Ik las je reactie en dacht dat die op mijn reactie gericht was. Maar nu ik het teruglees zie ik dat dat niet zo is. 🙂 Gelukkig, hoop niet dat er mensen zijn die door mijn zilver advies geld zijn verloren. Aan de andere kant is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen beleggingen.

  Wat Ron Paul met mijn verhaal te maken heeft is dat Ron Paul voor een beter Amerika staat. Welnu, het heeft idd geen enkele zin om een beter Amerika te verwachten. Het point of no return is al gepasseert.

  Amerika moet helemaal plat voor dat het beter kan worden. Net zoals europa plat moet om vervolgens samen met Duitsland weer een gezond noord europa op te bouwen.

 13. Tja, die hadden ze als kandidaat moeten hebben in plaats van Bush. Toen was er nog wat aan te doen.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 14. @Liberty 5-3000 [3]:
  @Liberty 5-3000 [8]:
  @pcrs [16]:

  “Dat zou het slechtste zijn voor vrijheid wat er kan gebeuren.
  Het zou ons zo een paar honderd jaar extra opleveren om echte vrijheid te kunnen realiseren.”

  Het zou belangrijk zijn om dit eens in een artikel verder te verklaren.

  Ik neem aan dat je (ook) doelt op het Ronals Reagan effect.
  Hij was polulair bij libertariërs en heeft een aantal goede dingen gedaan. Maar ook voor een van de grootste begrotingstekorten.

  Daarom is toch de puntenlijst die Doompie noemt in reactie 4 al een aardi begin in de vermindering van de staatsinvloed.

  Welke andere wegen kunnen mensen nu gaan, welke andere projecten kunnen beter voor de echte vrijheid zorgen?

  Wat kan er nu gedaan worden, en wie doet wat?

 15. @Doompie [2]: Ja, Ron Paul zou zo maar kunnen verdwijnen als hij te veel stemmen zou krijgen. Nu is dit wel afhankelijk van de elite die bepaalt wie er gekozen wordt. Toch maar eens goed de Bilderbergmeeting in de gaten houden. Eens kijken wie daar weer allemaal opduikt.

 16. @Esther [7]: Ik ben het helemaal met je eens Esther, leef vanuit je eigen hart,

  “Geen parels voor de zwijnen,
  Geen rozen voor de ezels,
  Blijf jeZelf trouw tot in de eeuwigheid!!

  Vrede, Zé.

Comments are closed.