Griekenland is te koop. In de telegraaf saat een klein stukje catalogus. Wel nog zonder de prijzen, maar daar zal een liefhebber ook wel achter kunnen komen. Zie hier beneden het belangrijkste deel van het telegraafbericht.

Het klinkt allemaal geweldig, en wie gelooft wordt zalig!
Telegraaf: “Griekenland verkoopt havens en staatsbank

ATHENE (AFN) – De Griekse regering wil per direct de staatsbank Hellenic Postbank verkopen. Datzelfde geldt voor de belangen in telecomgigant OTE, de havens in Piraeus en Thessaloniki en talrijke vliegvelden. De regering maakte maandagavond de eerste details bekend van de nieuwe bezuinigingsplannen. Begin juni stemt het Griekse parlement over het plan.

……….. . Al met al moet het bezuinigingspakket dit jaar 6 miljard euro opleveren. Tussen 2012 en 2015 wil de staat 22 miljard euro ophalen door extra belastingen te heffen. Hierdoor moet in 2015 het overheidstekort rond de 1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uitkomen, zo meldde een woordvoerder van de regering.

…………. Om aanspraak te kunnen maken op geld uit het noodfonds van de EU en het IMF, moet het land stevige bezuinigingen doorvoeren. ……… “

————-

Misschien is er ook  nog wel een leuk zonnig eilandje te koop ook?

20 REACTIES

 1. Eiland kopen en waar moet je dan met de huidige bewoners heen.
  Het eigendomsrecht van de bezittingen van de aldaar wonende mensen is dan vervallen? Ter zijnertijd verkwanselen ze ons land ook, beginnende met Zeeland vermoed ik. Dan krijgen ze Balkenende, de Jager enz er allemaal gratis bij, zo werkt de democratie en is dan ook nog ergens goed voor ha ha.

 2. Eerlijk gezegd heb ik mij sufgelachen toen ik afgelopen zaterdag dat artikel in de Telegraaf* las. Dat ging over Grieken die liever de ‘bon vivant’ uithangen dan hard werken en veel belasting betalen.
  Sterker nog, zij krijgen het voor elkaar om inwoners uit andere landen hun belastingen te laten betalen. Zo kunnen zij lekker op terrasjes zitten souvlaki eten en ouzo drinken.
  Ik ga er denk ik ook maar wonen, even kijken hoe een en ander zich ontwikkelt.

  *) http://www.geenstijl.nl/archives/images/Pagina5_1400.html

 3. Je zal met dat eiland nog altijd onder de Griekse regering en het Griekse recht vallen naar ik aan neem. Ga er dus maar van uit dat je in de toekomst dood gegooid gaat worden met allerlei nieuwe belastingen en toeslagen. Er is geen overheid onbetrouwbaarder en corrupter dan de Griekse. Slaaf van de ambtenaren op je eigen eiland dus!

  Vwb die staatsbedrijven kan ik me ook niet voorstellen dat er veel belangstelling voor is als je die luie varkens met hun 16e maand of toeslagen voor werken met koud weer (<9C) of voor op tijd komen.
  Slaaf van de vakbonden dus!

  Dit land en bevolking moeten eerst keihard cold turkey waarna ze weer wat nederiger zijn en een reeël beeld krijgen over zichzelf en hun land.

  Scrutinizer [19] reageerde op deze reactie.

 4. @Ron A [1]:
  @Vilseledd [2]:

  Ik zou niet weten waarom je bij de koop niet allerlei dingen kunt afspreken/eisen. Een onbewoond eiland!
  Hangt ook af van wat je er voor betaalt.

  Andere staten (politici) zullen natuurlijk alles proberen om je tegen te werken. En dan moet je bedenken dat zij kanonnen en bommen hebben.

 5. “Ik zou niet weten waarom je bij de koop niet allerlei dingen kunt afspreken/eisen. Een onbewoond eiland!”

  Maar geen eiland met een bevolking en dat zal substantieel de staatsschuld doen dalen, geen onbewoonde paar km².

  Kopen tegen de wet of verdragsrecht in zijn nietig of kunnen vernietigd worden, dus je kunt niet zomaar van alles afspreken.

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 6. Ja die staatsbank, daar staan waarschijnlijk de kandidaten voor te dringen.
  Bij al die verkopen is natuurlijk het belangrijkste wat de regulerings en belastingvoorwaarden daarna zijn.
  Als je een haven koopt en gelijk kapot belast en gereguleerd wordt, dan is het feitelijk niets waard.

  Ik denk dat zo’n eiland kopen net zo iets is als een huis kopen:je wordt formeel eigenaar, maar als je een dakkapelletje wilt plaatsen, moet je gaan smeken bij de schoonheidscommissie. Betaal je geen OZB, wordt je er uitgegooid.
  Zo’n eiland heeft vast eeen stevige OZB waarde. Geen libertarische dingen uit gaan halen ook (banken die geen gegevens over hun klanten doorgeven, drugsgebruik en handel toestaan, wapenbezit toestaan, geen importtarieven, duty free verkoop shopping paradijs van maken).

 7. @Vilseledd [7]:
  “eiland met een bevolking en dat zal substantieel de staatsschuld doen dalen,”

  “eiland plus belastingslaven te koop, eenmaal, andermaal?”
  “volledig voorgeindoctrineerd, je hoeft alleen maar te zeggen dat het voor het algemeen belang is”

 8. “volledig voorgeindoctrineerd, je hoeft alleen maar te zeggen dat het voor het algemeen belang is”

  De nodige medewerkers, die volgens jou “voorgeïndoctrineerd” zijn (doe je dat niet altijd vóór iets?) zullen jou vragen, dat algemeen belang te specificeren. Het ene algemeen belang (volkenrechtelijk) wordt hier geschaad door het andere.

  De meeste vrijsprekers hebben volgens mij nog nooit een wet gelezen, maar hebben er wel een oordeel over.

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

 9. Ik weet haast zeker dat de Chinese ook snel Euro in zullen trekken. De Chinese economie is ook 1 grote zeepbel, maar ze hebben nog genoeg geld om Europa om te kopen.

 10. Volgens mij is Piraeus (misschien niet juridisch maar wel de facto) al grotendeels van de Chinezen, gezien de investeringen die zij in 2010 hebben toegezegd:

  http://www.telegraph.co.uk/finance/7829055/China-set-to-invest-billions-in-debt-stricken-Greece.html

  Op Zerohedge las ik al diverse commentaren, de overgrote meerderheid had er niet veel vertrouwen in dat dit door de Griekse regering met voortvarendheid wordt aangepakt.

  Eén goede suggestie was om een onafhankelijke “Treuhand” op te zetten naar het model van Duitsland na de hereniging.

  Maar zelfs als Griekse bedrijven voortvarend worden geprivatiseerd, dan kan daarmee volgens mij nog steeds maar een klein deel van de staatsschuld worden afgelost. Als het aan mij lag laten we Griekenland gewoon in default gaan, gevolgd door een herstructurering (haircut van de obligatiehouders).

  Een paar miljard aan onze eigen banken en pensioen/verzekeringsmaatschappijen overmaken is volgens mij goedkoper dan de meer dan 10 miljard die wij nu worden geacht over te maken aan Griekenland.

 11. @Vilseledd [10]: Voorgeindoctrineerd, betekent hier dat je een turn key slaaf koopt, die je niet eerst hoeft te indoctrineren om het product van hun leven aan hun heersers te overhandigen. Voorgeindoctrineerde slaven zijn gewoon meer waard dan vrije mensen die je nog met propaganda moet volstoppen.
  Lijkt me duidelijk, wat moet er gelezen worden?

  Vilseledd [13] reageerde op deze reactie.

 12. @pcrs [12]:

  ‘Slaven’ en ‘indoctrineren’ bestaan alleen maar in de fantasie van vrijsprekers; in werkelijkheid kun je mensen helemaal niet zo gemakkelijk indoctrineren. De man in de straat gelooft helemaal niet zonder slag of stoot, wat politiek, media en overheid beweren. “Se sitte d’r om d’r eige sakke te fulle!” is immers een gevleugelde volksuitspraak.

  Libertariër [15] reageerde op deze reactie.

 13. Gewoon lulkoek
  Voor elke euro die je er investeerd moet je er straks 10 voor terug betalen

 14. @Vilseledd [13]:

  De man in de straat gelooft helemaal niet zonder slag of stoot, wat politiek, media en overheid beweren.

  Was dat maar waar.
  Politiek is een hype die de ene keer een ruk naar links en de andere keer een briesje naar rechts waait.

  De man in de straat stemt de ene keer op de partij die hem financieel het beste uitkomt, vervolgens op de partij waarin hij het meeste vertrouwen heeft om de slechte economie weer eens zogenaamd op de rit te krijgen.

  Vage bedreigingen zoals:
  “we moeten Griekenland helpen, anders komt het niet goed”
  gaan er, zonder verdere toelichting, zo van de verplichte bankrekening naar de mond als zoete koek.

  Directe inspraak is er niet.
  Eens in de vier jaar staat de man in de straat in een stemhokje en mag kiezen of hij deze keer door de hand of de kat gebeten wordt.

  Dit, terwijl in die vier jaar privacy wordt afgeschaft, de overheid vrijheidsbeperkende wetten mag maken, mag discrimineren, monopolies op geweld misbruikt, belastingen mag heffen waar het maar wil.

  En na vier jaar, na een ronde van door de belastingslaaf betaalde leugens die campagne voeren heet, staat de man van de straat gewoon weer slaafs een kruisje te plaatsen bij de hond of de kat.

  De man van de straat, de man waar U over schrijft, hoort, geloofd, beslist – niet realiserende dat er feitelijk geen keus is.

 15. “En na vier jaar, na een ronde van door de belastingslaaf betaalde leugens die campagne voeren heet, staat de man van de straat gewoon weer slaafs een kruisje te plaatsen bij de hond of de kat.”

  Ik word liever door de kat gebeten en door de hond gekrabd.

  Vrijsprekerachtige praatjes gaan er ook in als zoete koek evenals conspiracyfilmpjes.

 16. Griekenland moet geholpen worden, maar dit zal enkel op korte termijn voor wat ruimte zorgen. Wanneer de bevolking zijn vertrouwen verliest in fiduciair geld, dan zullen wij met z’n allen jaren terugvallen in welvaart. Goud heeft zich, in tegenstelling tot fiat geld, door de eeuwen heen bewezen als betaalmiddel. Wil je je beschermen tegen hyperinflatie dan is goud kopen het overwegen waard.

 17. @GB [5]: Op een klein eilandje (van pakweg een hectare groot – zo heb je er duizenden) met jezelf en je gezin als enige bewoners, kan je misschien een referendum organiseren over het afscheuren? Als blijkt dat 100% van de bevolking voor onafhankelijkheid is, sta je misschien sterker, minstens in de PR-war.
  Maar om een referendum te organiseren moeten er natuurlijk eerste genoeg handtekeningen verzameld worden, toch? Tja… stap 1 is dus dat 100% voor een referendum is (jij, je vrouw en je kind) en stap 2 is dat uit het referendum blijkt 100% voorstander van onafhankelijkheid te zijn. Nou dat is allemaal keurigjes volgens de regeltjes verlopen dus ga maar een hoop tamtam lopen maken bij de VN. Begin met een open brief (en veel youtube heisa) aan Ban Kimoon.
  Lijkt me wel een leuk experiment.
  Kan LIFHAS niet ergens een of ander klein rot(s)eilandje kopen als testcase en dan libertarische jongens als die van Haags Juristencollectief erop zetten of zo?

 18. Welcome to:
  ==== http://www.vogue7.us ====

  May surprises continued.Gift Non-stop.New stock constantly!Come on, dress up!
  Cheapest (TOP) Nike,Air Max, Jordan (1-24) shoes $31
  UGG BOOT $50Nike shox (R4, NZ, OZ, TL1, TL2, TL3) $31
  T-shirts (polo, ed hardy, lacoste) $15Wig $22
  Handbag(LV,Chanel,Coach,DG,ED Hardy.etc.)$44
  Jean (True Religion, ed hardy, coogi)$30
  Sunglasses (Dior, Oakey, coach, Gucci, Armaini)$16
  jersey $ 29 New era cap $16 Belt(ED hardy /LV) $15
  Watch(Rolex) $80 Scarf $21
  Bikini (Ed hardy, Polo,Gucci,LV,Christan Audigier,Affliction) $15
  Accept electronic bank transfer, credit card payment.
  Free Shipping
  Welcome to:
  ==== http://www.vogue7.us ====

Comments are closed.