Is ie nu dood of is ie nu niet dood. Daar ging de discussie gisteren op de Vrijspreker site over. Oscar suggereerde een poll. Goed idee. Bij deze dus een poll. 

Gelooft u dat Osama bin Laden afgelopen weekend in de nacht van zondag op maandag, is gedood door Amerikaanse troepen?

Nee, wie er ook gedood is, het is geen Osama (78 stemmen - 81%)

Ja, Osama slaapt nu met de vissen (18 stemmen - 19%)

Totaal aantal stemmen: 96

Laden ... Laden ...

 

Vast staat dat de diensten niet het hele verhaal gaan vertellen. Terecht. Stel dat het inderdaad Osama was. Dan wacht je zo lang mogelijk met hem op te pakken en kijk je eerst wie hem allemaal bezoeken. En die ga je volgen om de organisatie van je tegenstander in kaart te brengen. En volg je daarna de bezoekers van de bezoekers. De tegenstander vraagt zich nu af, hoe lang worden de bezoekers van Osama al gevolgd. Want die medewerkers zijn niet langer te vertrouwen. Dit is een onderdeel waar we naar verwachting geen goed antwoord krijgen. Dat er pas heel recent duidelijk was dat het Osama betrof moeten we met een korreltje zout nemen. De vraag is hoever verder er onduidelijkheid is.

Een beetje vreemd verhaal vind ik het dat ze hun helicopter die niet wou starten hebben opgeblazen. Vast staat dit. De seals kwamen met twee helicopters en gingen met 1 helicopter terug omdat een helicopter pech kreeg. (of is die neergeschoten?). Als je een minimaal vertrouwen hebt in je Pakistaanse bondgenoot, dan blaas je zo’n helicopter toch niet op? Maar kom je later terug om hem te repareren? Daarnaast moet het dringen zijn geweest in die ene helicopter op de terugreis, hebben ze wel plek gehad voor een lijk? Als ze met een Chinook zijn gegaan dan is het maximale aantal passagiers 55, dat wijst erop dat er toch genoeg plek was. Of stond ambassade personeel klaar met diplomatieke auto’s als fall back evacuatie optie? Vanaf Abbotobad is het niet zover naar Taxila, waar je linksaf slaat. Rijd langs Rawalpindi en je bent vrij snel, in een paar uur, op de ambassade.

Het wegmoffelen van het lijk van een tegenstander gebeurt wel vaker. Het is wel vreemd dat er geen goede foto’s gepubliceerd zijn. Er zijn de nodige andere compounds in Pakistan met drones opgeblazen, waarom deze dan niet? Zouden ze dan toch echt een serieuze poging ondernomen hebben Osama levend te pakken te krijgen? Het moet natuurlijk een natte droom zijn om Osama te waterboarden. Is het niet voor de informatie dan zou het proces zelf de nodige personen genot geven. Het is dus mogelijk dat ze serieus Osama probeerden op te pakken, maar dat het fout ging. En snel moesten improviseren toen bleek dat hij was neergeknald, en hem dan maar dat zeemans graf gegeven hebben. Of is het toch gelukt hem levend te pakken te nemen, worden we voorgelogen en geniet Osama op het moment dat je dit stukje leest van zijn eerste waterboarding ervaring?

Of moeten we nog verder gaan in ons wantrouwen en is een naamloze welvarende familie uit Pakistan afgemaakt? In naam van de strijd tegen terreur. Een familie die verder niets met de zaken van doen had?

Het woord is aan u, u kunt vandaag en morgen stemmen.

 

49 REACTIES

 1. @Robert de Winter [1]: Dan geloof je niet in het verhaal van de overheid en kies je antwoord “nee”. Dus als je van mening bent dat Osama een verzinsel is, of dat je van mening bent dat hij al 8 jaar geleden aan TBC of nierfalen of HIV is overleden, dan geloof je niet in het verhaal van het afgelopen weekend en kies je “nee”. Je kan jouw versie van wat er is gebeurd hieronder toelichten.

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 2. Bij mijn weten issie overleden eind 2001 vanwege een ziekte. In 2007 nog een keer (oorzaak onduidelijk) en nu opeens weer. Net nu een Amerikaanse faalpresident het goed gebruiken kan (iets met geboortebewijzen).

  Om lekker te godwinnen op de vroege ochtend: ene A. Hitler zei ooit iets interessants over kleine mannen die grote leugens niet kunnen bevatten en ze daarom voor onmogelijk houden.

  Overigens zag ik Osama laatst nog rondlopen. Samen met Obama en Elvis op de Albert Cuypmarkt. Ze hadden witte tasjes plastic in hun handen. Toen ik er een foto van wilde maken waren ze opeens verdwenen…
  Peter de Jong [5] reageerde op deze reactie.

 3. Ik wil best geloven best dat Osama bij de vissen slaapt.
  Helemaal zeker kan je niet zijn als je er niet zelf bij bent geweest.

  Maar dan nog is het wel stomtoevallig dat Osama op een moment gedood is dat Obama deze publiciteit wel heel goed kan gebruiken.

  Hadden ze Osama al veel langer op de korrel misschien?
  Of Osama eerder, of afgelopen weekend dood is gegaan, er zijn genoeg vragen waar men nooit antwoord op zal krijgen.

 4. @Bon Vivant [3]: “ene A. Hitler zei ooit iets interessants over kleine mannen die grote leugens niet kunnen bevatten en ze daarom voor onmogelijk houden”

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/9493516/___Hitler_op_Argentijnse_ranch___.html

  “ik [zag] Osama laatst nog rondlopen. Samen met Obama en Elvis op de Albert Cuypmarkt. Ze hadden witte tasjes plastic in hun handen. Toen ik er een foto van wilde maken waren ze opeens verdwenen…”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Time_slip

 5. Poll op de site van Elsevier:
  Is hij echt dood? Ik wil eerst het bewijs zien
  32% (547)

  Dat is bijna 1 op de 3. Dat is vrij veel.

 6. Ik denk wel dat ie dood is, maar dat de sloeber die ze in zee gedumpt hebben hem niet is.
  ben benieuwd of de herverkiezing lukt en de relatieve vergroting van het militaire budget er door komt.

 7. Je zou er beter een 3e optie bij kunnen zetten.

  “geen van beide opties is bewezen”

  Politici en vooral Obama die er alleen bij gebaat zou zijn, en osama trouwens ook. met zijn EKIA melding zijn beide personen gebaat.
  Obama zakt als een baksteen in de peilingen en dit is een boost.
  Osama is vogelvrij verklaard en bestaat dus nergens meer en kan rustig in een hol gaan zitten zonder bemoeienissen of wanted posters.

  Win win situatie.

  En neem dat mee met het bewijs..

  Obama: hij is dood… ik heb bewijs wat niemand kan bevestigen.
  Ik heb geen lijk
  Ik heb geen film
  Ik heb geen fotos
  Maar geloof me…. omdat ik het zeg…. hij is dood..

  TUUUUURLIJK

 8. Ik geloof dat het allemaal bij elkaar gelogen is. Zowel over die ‘aanslagen’ als zijn zoveelste ‘dood’.

  Opvallend dat de aankondiging van Osama’s dood exact 66 jaar komt na de aankondiging van Adolf’s dood – op 1 mei. Adolf trouwde een dag eerder, en 66 jaar later vond weer een huwelijk plaats. Opmerkelijk die complottheorieën.

 9. @Hub Jongen [12]:
  Mijn stem was naar verwachting bij de 75 % anderen.
  Nu zie ik in een deel van een NOS bericht van vanochtend:
  “Identificatie
  De Amerikaanse regering had al bekendgemaakt dat Bin Laden was geïdentificeerd door een dna-test, vergelijking met fotomateriaal en “andere methodes”.

  Kort na zijn dood verscheen op het internet een foto waarop het lichaam van Bin Laden te zien was, maar dat bleek een trucage te zijn. Volgens een hoge Amerikaanse diplomaat is het waarschijnlijk dat de komende dagen echte foto’s van Bin Laden worden vrijgegeven.”

  En het ritselen gaat door.

 10. De nieuwe Photo soep moet wat geavanceerder zijn dan de vorige, en dat kost wat tijd, even geduld AUB

 11. @Ron Paul Fan [15]:

  Als Osama Bin Laden in de periode oktober 2001 tot en met april 2011 nog gewoon in leven zou zijn geweest dan waren er wel – net als vóór oktober 2001 – filmpjes gemaakt waarin hij geageerd zou hebben op actuele gebeurtenissen. In plaats daarvan moeten we het doen met filmpjes met vage taal die in elke periode gemaakt kunnen zijn, twijfelachtige audio en opnames van al-Zawahiri. Mijn vermoeden is dat OBL al sinds oktober 2001 dood is. De laatste authentieke opnamen van OBL zijn waarschijnlijk gemaakt tussen 11 september 2001 en 7 oktober 2001.

  Ron Paul Fan [17] reageerde op deze reactie.
  surfer [19] reageerde op deze reactie.

 12. @Oscar [16]:

  1 dag voor 911 onderging OBL een nieroperatie in een AMERIKAANS hospitaal in ik meen Dubai. Uiteraard volledig incompatibel met masterminden van een aanslag tegen datzelfde Amerika. Mogelijk dat hij toen of kort daarna is overleden. En als je dood bent kun je je niet verweren tegen aantijgingen.

  Oh, en Al Qaida bestaat niet, alleen in de misdadige breinen van het Amerikaanse militair-industrieele complex dat niet kan bestaan zonder vijand.

  http://polidics.com/cia/top-ranking-cia-operatives-admit-al-qaeda-is-a-complete-fabrication.html
  Oscar [20] reageerde op deze reactie.

 13. Oei wegens haast had ik enkel “Ja, Osama slaapt nu met de vissen” gelezen en heb “Ja” gestemd, omdat hij volgens mij al lang dood is.

  De hoofdreden waarom ik dit denk is omdat ik me geen geloofwaardige toespraak en PR-actie van hem kan herinneren.
  Als hij zijn rol van “geestelijke” vader waard zou zijn mocht hij nu en dan wel eens z’n aanhangers toespreken. Dat heeft hij niet gedaan, omdat het niet meer kon.

  Desalniettemin ben ik wel zeer benieuwd naar de foto’s die het Witte Huis naar verluidt gaat vrijgeven.

 14. @Oscar [16]: Volledig met je eens. Filmpjes publiceren of het is al eender is wel het minste wat hij kon doen.
  Ook het tegenargument dat ik vaak hoorde: “hij zit ergens tussen de rotsen verscholen en heeft geen toegang tot internet of is bang om dan gepakt te worden” houdt geen stand meer gezien zijn zogenoemde verblijfplaats gisteren. Ook is dat dorpje trouwens redelijk druk bebouwd met scholen, militair hospitaal, …

  mapje

  Ron Paul Fan [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Ron Paul Fan [17]:

  Die nieroperatie was niet een dag voor 11 september 2001, maar in 2000. Andere bronnen zeggen twee maanden voor 11/9/’01 (namelijk van 10 tot 14 juli 2001). Vanaf 2000 verbleef Bin Laden nabij Kandahar. Hij zou naast een nierziekte ook last hebben van Hepatitis C. Ook zou hij longproblemen hebben. Volgens uiteenlopende verklaringen zou hij gestorven zijn in 2001. Tijdens de bombardementen van Tora Bora in oktober of in december van dat jaar. Dat verklaard waarom er na het najaar van 2001 geen authentiek materiaal meer van Osama bin Laden naar buiten is gekomen.

  Oh, en Al Qaida bestaat niet,…

  Of het nou onder die naam bestaat of niet en of het verband strak georganiseerd is of een losse ratjetoe….er zijn (zelf)moordaanslagen gepleegd in New York, op Bali, in Madrid, in Londen en in de Amsterdamse Linnaeusstraat door moslim-fundamentalisten.

  @surfer [19]:

  Ja, en aangezien er van al-Zawahiri wel filmpjes zijn uitgekomen kun je logischerwijs aannemen dat Osama bin Laden het jaar 2002 niet gehaald heeft. Ik durf er best een flink geldbedrag op te zetten dat OBL in 2001 gestorven is.

 16. @Ron Paul Fan [21]:

  Lijken wonen nu eenmaal niet. Een beetje logisch nadenken, het scheermes van Ockam toepassen en het meest plausibele is dat OBL in 2001 is gestorven.

  Wat mij momenteel fascineert is hoe openlijk en hoe duidelijk de Amerikaanse regering momenteel aan het liegen is. Kijk, die zogenaamde massavernietigingswapens was al een chotspe, maar we zijn nu acht jaar verder en er zijn zich nu veel meer mensen zich er van bewust dat regeringen de nare gewoonte hebben te liegen.

  beek [28] reageerde op deze reactie.

 17. Iran says Israeli jets preparing to strike

  http://www.upi.com/Top_News/World-News/2011/05/02/Iran-says-Israeli-jets-preparing-to-strike/UPI-68781304349754/

  TEHRAN, May 2 (UPI) — Israeli fighter jets are conducting drills at a military base in Iraq in preparation for a strike on Iran, the Islamic Republic’s Press TV reported.

  The report said the Israeli planes participating in the drills include F-15, F-16, F-18 and F-22 fighter jets. It said they have conducted weeklong exercises,flying mainly at night.

  ——————

  Als Israel met de rug tegen de muur staat omdat de ware toedracht rond 911 gaat uitkomen kunnen ze Amerika altijd nog in een oorlog storten. Een wereldoorlog, met als inzet de controle over de oliebronnen van het MO (60% van de wereldvoorraad). Dit kan China natuurlijk niet over zijn kant laten gaan. Niemand praat dan nog over 911, want dat zou een zelf-verzwakkende daad van verraad zijn in tijden van oorlog.

 18. @Ron Paul Fan [23]:

  Ik heb nooit geloofd aan een inside job. Puur alleen om het feit dat ik niet geloof dat ze de meer dan dozijn mensen die ze nodig hadden voor de actie van 11 september bereid hebben gevonden tot het plegen van een zelfmoordaanslag. Om zoiets te doen moet je namelijk heel diep gestoord zijn of de vaste overtuiging hebben dat je in het hiernamaals beloond zult worden (bijvoorbeeld met houri’s met grote amandelvormige ogen die na de ontmaagding meteen weer maagd worden). Als er wordt bedoeld dat de CIA aanwijzingen had dat er aanslagen zouden aankomen en dat men het doelbewust op z’n beloop hebben gelaten om maar een casus belli te hebben, ja dan vind ik het plausibel.

  Ron Paul Fan [26] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.