Ex GroenLinks Kamerlid Rabbae zaait tweedracht tussen Christenen en Moslims door te stellen dat Christenen de moeder van alle barbaarse tragedies zijn geweest, en daarbij verwijst hij naar de Holocaust. Deze tragedie is niet voortgekomen  uit een geloofsovertuiging, maar door een dictator die de wereldmacht wilde bezitten.

 

 
Momenteel zijn er geloofsfanaten, vooral in de islamitische wereld, die vanuit hun geloof de wereldmacht ook willen veroveren. Dat is een bedreigende insteek en wat er nu gebeurt in moslimlanden is ook schandalig. Vooral de wijze waarop christenen en andere mensen om het leven gebracht worden of onderdrukt vanuit een geloof. Daarbij zullen we het nog maar niet hebben over de vele aanslagen en oorlogen welke extreme islamitische gelovigen wereldwijd voeren. Het valt niet te ontkennen dat er bij terroristische aanslagen bijna altijd moslims betrokken zijn.

De Islamitische landen met hun een achtergebleven cultuur ten opzichte van het westen zijn aan verandering onderhevig, en het geweld en doden die daarbij gepaard gaan, is verschrikkelijk.

Gelijk zoals wij in Nederland, ook gepaard gaande met veel doden, uiteindelijk bevrijd zijn van een dictatuur die het land overheerste.

 

Deze ex vertegenwoordiger van Groen Links en Kamerlid van de regering zou zich moeten schamen met deze uitspraak.

 

En je vraagt je af wat is het verschil tussen hem en Wilders dan?
Ik respecteer alle geloven en vind het super onhandig dat bestuurders tweedracht onder de mensen veroorzaken.

Ingezonden door Reiny

22 REACTIES

 1. Die man heeft weinig geleerd, letterlijk en figuurlijk.

  Kort geleden kwam hij ook in opspraak, toen met de uitspraak: “Wilders voert de strategie van Israël uit om alle moslims uit Europa weg te krijgen.”
  Totale nonsens, de moderne verpakking van de onderbouwing van Jodenhaat uit de ‘protocollen van de wijzen van Zion’ en het nazisme: Joden zijn uit op de wereldheerschappij.

  Na de Joden zijn blijkbaar de Christenen aan de beurt om haat tegen te zaaien.

 2. Het was niet de eerste genocide. En het idee van de jodenster, tweedracht etc….. tsja…. Lijkt mij dat de er toch wel eentje uitspring mbt tweedracht tussen hun en al het overige. Rabbae. Zeg eens, waar komt dat vandaan :

  De dhimmi mag de naam van Allah en Zijn Apostel niet noemen…Joden, christenen en Majiërs moeten de djizja [hoofdelijke belasting voor niet-moslims] betalen….bij het aanbieden van de djizja moet de dhimmi zijn hoofd laten hangen, terwijl de beambte hem bij zijn baard pakt en hem op het uitstekende been onder zijn oor slaat [d.w.z. Zijn onderkaak] …Zij mogen niet op een opzichtige manier hun wijn of kerkklokken laten zien…hun huizen mogen niet uitsteken boven die van de moslim, hoe laag dat ook is. De dhimmi mag niet op een sierlijk paard of muildier rijden; hij mag alleen op een ezel rijden indien het zadel[werk] van hout is. Hij mag niet op het goede gedeelte van de weg lopen. Zij [de dhimmi’s] moeten een lapje [ter identificatie] dragen [op hun kleding], zelfs vrouwen en zelfs in de openbare badinrichtingen…moeten [dhimmi’s] hun mond houden.

  Joden en christenen waren verplicht om geel te dragen (als lappen bevestigd aan hun kleding of hoed) in latere jaren waren de christenen verplicht om blauw te dragen en de joden nog steeds geel.

  Bep [16] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [4]:
  Zou je ook kunnen zeggen dat de meeste (???) ideologieën beginnen met een idealisme voor een betere wereld met meer welvaart voor iedereen?
  En dat ze dan fout lopen doordat het een middel wordt om meer persoonlijke macht over anderen te krijgen en dat dan daarvoor het gebruik van macht en geweld een natuurlijk middel worden.

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 4. Net als Wilders zou ex GroenLinks Kamerlid Rabbae ook vrijheid van meningsuiting moeten genieten.

  Het goede van vrijheid van meningsuiting is dat je direct weet wat voor vlees je in de kuip hebt.

  Rabbae kan als individu alleen voor zichzelf spreken en niet namens de hele Moslimgemeenschap.

  Dat deze persoon in de politiek zit/zat voor een socialistische partij, net als de dictator die de holocaust veroorzaakte waar hij naar verwees, is niet vreemd.

  Ik hoop dat zijn uitspraken dan ook mensen aan het denken zet, over de achtelijke denkwijze van deze persoon en de zijnen.

  Deze ex vertegenwoordiger van Groen Links en Kamerlid van de regering zou zich inderdaad moeten schamen voor deze uitspraak.
  Maar of hij zich werkelijk ooit zal schaamen, valt te betwijfelen..

 5. @Hub Jongen [5]:
  Ik denk eerder dat de droom van onderdanen voor een rechtvaardige wereld gebruikt wordt door slechte mensen om ze te manipuleren.
  Succesvolle slechte mensen voelen goed aan waar ze macht mee kunnen vergaren over onderdanen en het beloven van een betere wereld is een goed instrument. Het is verbazingwekkend wat onderdanen bereid zijn te geloven. Neem de socialist Fourier die beweerde dat onder socialisme de oceanen van limonade zouden zijn en de gebraden kippen je in de mond zouden vliegen. Zeg een onderdaan dat hij iets voor niets kan krijgen als jij aan de macht komt en hij gelooft het gelijk. Het zijn en blijven gelovers.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 6. Rabae laat wel zien waar zijn loyaliteit ligt. Vreemd dat zulke mensen wel willen meeprofiteren van de relatieve welvaart van het westen en daar geen wroeging bij hebben.

 7. @pcrs [7]:
  Ja, de mens begint als baby: denkt niet, gelooft niet, wil alleen maar hebben. (Drinken en verzorging) En hij krijgt alles gratis, zonder bewuste tegenprestatie.

  Dan begint denken en geloven. Om te beginnen gelooft hij zijn ouders. En die eigenschap blijft bij velen hun leven lang hangen zonder het denken mede te ontwikkelen.

  En dat zie je in de huidige maatschappij.

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 8. Mohamed Rabbea stond achter de Khomeiny-fatwa en de doodsbedreigingen die uitgesproken werden tegen Salman Rushdie, hij deed zijn uiterste best om het boek, de Duivelsverzen verboden te krijgen
  Hij ziet homoseksualiteit als een ziekte.
  Hij voelt zich zeer verbonden met de “Palestijnse Vrijheidsstrijd” en liep samen met van Bommel vd SP in een demonstratie : “Hamas , Hamas, joden aan het gas”
  Zijn organisatie is even snel ‘opgericht’ ( 8-2-2010 ) t.b.v het proces tegen Wilders zodat hij als voorzitter van de ‘Stichting landelijk Beraad Marokkanen’ de zgn belangen van een groep mensen kan behartigen. (groep ?) …Rabbae en verder nog zijn vriend Brahim Bourzik, ex raadslid en Secretaris penningmeester van LBM en tevens baas van Stichting Mega productions.
  Toevallig (?) is de LBM op hetzelfde adres ingeschreven als de Stichting Mega Productions van zijn vriend.
  (meer info op: http://www.hetverraadvanlinks.nl/Beraad.htm)
  GL-raadslid Bourzik (Rotterdam) organiseerde een groots afscheidsfeest voor de op een zijspoor gezette Rabbae. Bourzik maakte in Rotterdam naam als woordvoerder van de homovijandige imam Khalil el-Moumni en door een voorstel om de Maasstad te verfraaien met wegwijzers richting Mekka. Daarnaast ondernam hij samen met de radicale salafist Mohammed Cheppih en activiste Gretta Duisenberg een missie naar Libanon voor het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS).
  Fijne vriendenkring heeft de man.
  Deze naar eigen zeggen, hoogopgeleide man, een voorbeeld van een goed geïntegreerde allochtoon in NL was slecht te verstaan in de rechtbank door het veelal weglaten van de lidwoorden, het slecht articuleren, verkeerde klemtoon, en je kon duidelijk merken dat NL een ‘bij-taal’ was voor hem.
  En dat dan voor iemand die hier al ruim 40 jr is.
  Als er iemand is waar ik geen enkel geloof aan hecht, waarvan ik de bedoelingen en motieven wantrouw, wiens mening en daden mij doen gruwen … dan is het wel Rabbea.

  Roeland [11] reageerde op deze reactie.

 9. Hij ziet homoseksualiteit als een ziekte.
  @Bep [10]:

  Als hij er inderdaad zó over denkt, dan stel ik voor dat hij allereerst zichzelf laat behandelen..

 10. “Momenteel zijn er geloofsfanaten, vooral in de islamitische wereld, die vanuit hun geloof de wereldmacht ook willen veroveren.”
  Tja, zo wordt het op uw tv gebracht, zelf heb ik dat nog nergens aan den lijve ervaren (gelukkig). Verder maakt het mij niet uit of misdadigers vanuit hun geloof de wereldmacht willen of vanuit hun politieke overtuiging. Ik ben momenteel sterk van mening dat de VS de grootste terrorist zijn, en ik snap er geen hol van dat de meeste mensen dat niet zo zien.
  Er zijn nauwelijks bewijzen en het ontbreekt aan publieke rechtszaken mbt eventuele daders aanslagen op VS doelen en 9/11, illegale oorlogen in Afghanistan en Irak, Guantanamo bay is nog steeds open, getuigenissen van gevangen genomen “moslim terroristen” (daar heb je dat woord weer!) afgenomen tijdens martelingen, doden van onschuldige burgers alsof de jongens achter hun computer zitten te spelen met een joystick (filmpje van helikopter aanval in Irak) – wie maakt zich nou druk of het allemaal vanuit geloof of politiek gedaan wordt?

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 11. Fukkov
  Dit moet je sturen aan Leers,misschien gaan zijn hersenen dan een beetje werken.Die ziet de islam ook als geloof die het goed voor heeft met andere geloven.

 12. @Fukkov [2]:
  Hier hoor je niemand over wat jij beschrijft uit de Koran, dat wil niemand weten of dat wordt weggezet als onzin omdat geen moderne moslim dat wil….. (?)

  Maar zelfs Erdogan (Turkije) stelt dat alleen al de benaming: “een gematigde Islam”
  een belediging is en een slecht ‘woord’ .

  Die heeft (tenminste) zelfs eerlijk gezegd:
  ” De moskeeën zijn onze kazernes,
  de minaretten zijn onze bajonetten,
  de koepels zijn de helmen,
  en de moslims onze soldaten”

  Erdogan is zeer duidelijk dat de islamitische ideologie met militaire middelen uitgebreid moet worden over heel de wereld…..!
  En hij is zeker niet de enige en de overgrote meerderheid van de moslims in de wereld zullen het er in hun hart mee eens zijn en zij die wellicht anders willen zullen daar dan problemen mee krijgen.

  Er is zelfs in de Arabische wereld een gezegde, en dat is:
  “Wie in de Islam zijn verstand gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen. ” (lett.)

  Nou, Rabbae haalt desnoods de Holocaust erbij als een bespottelijk ‘bewijs’ van de Christelijke wandaden in deze wereld.
  Maar hier hoor je hem niet over, hij vergelijkt werkelijk appels met peren en of de man is zo dom, of hij doet zo dom.

  Maar of de intelligentie nu wel of niet boven de kamertemperatuur uitkomt, of dat de indoctrinatie (?) zover gaat dat er niet langer zelfstandig gedacht kan worden,
  misschien zijn de meesten niet eens in staat om buiten het eigen kader, buiten de eigen ‘safe-room’ tot een afgewogen, doordachte conclusie te kunnen komen?
  ( Zo zijn er in mijn mening ook al vele, vele NL, politici enz die daar op het oog althans geen blijk meer van geven, dat ze nog in staat zijn om een eerlijke, duidelijke en realistische afweging te maken.)

  Het is geen wonder dat de gewone, gemiddelde Nl burger geen vertrouwen meer heeft in: noch de politiek, noch de EU en al helemaal niet in de opgedrongen door onze strot geduwde, totaal falende ‘multi-culti’ s(ch)amenleving.

  Niemand is iets gevraagd, maar we moeten ‘slikken of stikken’ en of het begrijpelijk, realistisch of verrijkend is…. voor ons NL ? Daar hoor je verder bijna niemand over.

  Wilders is geen oorzaak, en hij is zelfs niet eens een gevolg.
  De samenleving broeit en baalt en is boos en is het zat!
  Laten ze maar blij zijn met Wilders die kanaliseert al die zeer negatieve gevoelens van wat vele mensen dagelijks meemaken, in rustiger vaarwater.

  “De allochtone medelander is bang om op straat te lopen en mn de oude vrouwen zijn bang om bespuugd en uitgescholden te worden? (quote Rabbae) ”

  Ik ken menige Nederlander die al jaren niet meer knap over straat kunnen, niet meer naar bv. Amsterdam durven, omdat ze (m.n. de vrouwen) bespuugd en voor hoer uitgescholden worden of niet meer naar een zwembad gaan omdat er wel erg over-ijverige dominante (?) hormoontjes in het rond hobbelen en hun handen vaak niet thuis kunnen houden.

  Maar ach….. dat mag ik natuurlijk niet zeggen, we moeten streven naar nog meer dialoog, nog meer inzet, nog meer geld en nog meer speciaal aangestelde buurtvaders, wachters, begeleiders, therapeuten, gezinsvoogden ach….. raffel het rijtje maar af va A… tot Z..
  Ach, dat scheelt weer in de statistieken zullen we maar denken en we zijn nog lang niet ‘uitgeschudt’.
  Toch?

 13. Het is helaas waar dat velen de uitspraken niet kunnen of willen scheiden van degene die de uitspraken heeft gedaan.

  Regime -change was toch voornamelijk een westers feestje vandaar dat men op de g8 40 miljard terreurgeld heeft gereserveerd.

  De holocaust is vaak misbruikt en niet in de laatste plaats door Israel.Veel mensen geloven nog steeds dat het Israelische belang hetzelfde is als het belang van het Joodse volk maar dat is al lang niet meer.

  De holocaust ontkennen gaat ver maar die hele geschiedenis met andere ogen bekijken en op zoek gaan naar ondersteunend bewijs is een optie.

  Wie zich wil verdiepen in het Argentijnse Bariloche en haar inwoners komt als snel op een heel bonte gezelschap van vluchtelingen.Namelijk de duiste daders uit NAI duistland en Joodse (slachtoffers) of waren dat ook daders die door hun mederwerking in de kampen hun eiegen lijf en lede hebben willen redden.

  Maar ook in andere vluchtoorden komen we die rare cocktail van vluchtelingen tegen.En toevallig juist in die landen zijn er flinke misdaden gepleegd in de jaren na aankomst van die rare combinatie vluchtelingen.Chili,Argentinie,Peru,Nicaragua,Brazilie etc.

  Oke onze maxima was al jaren bekend met ons koningshuis want de schavuit Bernard had het familie optrektje daar aangeschaft.Lekker dichtbij de familie van maxima en andere misdadigers.

  Maar hoe zat het ook alweer met het dubbel spel van Israel met de wapenleverancies aan Iran via de drugshandel van de CIA met Oliver North als een van de drijvende krachten.

  Maar iedereen weet toch dat de PVV sterke bandne heeft met Israel.En na al die arme joden uit oost europa en afrika willen ze de economie een duwtje geven door rijke westerse joden de angst aan te jagen en richting Israel drijven.

  Zoek anders even op aanslagen gepleegd door de groep van LECHI en nog wat van dat soort.Met criminele activiteiten werd het nieuwe land bekostigd.Zoek maar even na en ook de wijze van angst verspreiding om joden richting het beloofde land te jagen.

  Dus wat onze Amsterdamse vriend ook zei zoek er even de geschiednis op na want de laatse 80 oorlogen zijn toch vooral door de CIA gestart

 14. Ik werk dagelijks met collega’s die moslim zijn. En zoals de politiek ze graag bestempelt, zijn het allemaal ‘gematigde’ moslims. Moslims die gewoon meedraaien, meedoen, meelachen, etc. Maar owee als je over hun geloof begint. Ik probeer zo nu en dan een discussie te starten over de Islam. Waarom er zoveel intolerantie is jegens homo’s, Joden, vrouwen en anderdenkende. Ik wil dan weten hoe zij erover denken. Nou neem van mij aan dat de meest ‘liberale en gematigde’ moslim dan zijn ware gezicht laat zien! Heel erg zelfs heb ik ervaren.

 15. @bill [14]: ik zie die ‘moslims willen de wereldmacht veroveren’ voornamelijk als een projectie van degenen die echt de wereldmacht willen veroveren. Die paar malloten in een grot gaan tenslotte nooit winnen van die vele vliegdekschepen en nucleaire onderzeeers.
  Helaas zijn ook veel libertariers niet ongevoelig voor de propaganda en de afleidingsmanoeuvres.

 16. Goedemorgen ,medemensen.

  Laten we niet oordelen maar zien ,zien hoe wij mensen in elkaar steken.
  Als je goed kunt zien ,zie je dat het denken, het probleem is !
  Niet het denken wat nodig is om bijv groenten te verbouwen ,maar het denken over goed en kwaad en beter en best!!
  Het denken is dualistisch en illusionair !! Wat betekend dit nu?
  Wel eens gehoord van een gladde prater of wat een mooie meid?
  Dit zijn uitingen van dualisme !! Uitingen van illusionair gedrag vindt je bij de hypnotiseur!!
  Dit alles overziend kun je de conclusie trekken dat vrede en geloof ,woorden zijn ,zo dood en leeg als de preek van de dominee!! Het ergste is nog , zij geloven het ook nog!!

  Ik wens een ieder een goede dag ,een dag waarin goed voelen het toverwoord mag zijn . groet Jaap Koopman Schoonebeek.

 17. Geloof is een aanname van waarschijnlijke
  onjuistheden.

  Geloof in een god, is het toekennen van inteligentie aan de reguleerende natuur kracht en of het toe dichten van een plan.

  Geloof kan je zien als een haak die uit de hemel steekt
  die nergens een bevestiging heeft,waaraan een ieder zijn
  gedachten en ideeen aan ophangt,hoe achterlijk of geniaal ook.
  Waarna de werkelijke gelovige ze voor waar aanneemt.

  Eenvoudig voorbeeld:De Gelovige.
  Iemand heeft grote schulden.
  Hij zegt tegen de schuldeiser ik kan u op dit moment niet betalen.
  Maar ik verwacht een grote zak goud die mij aan een haak uit de hemel hangend word aangereikt.
  De schuldeiser gaat blij naar huis.

  Waarom geloven mensen?
  Binnen elke cultuur komt het voor,wat ligt er aan ten grondslag?
  Ons bewustzijn maakt, dat wij onrust gevoelen, m.b.t. de toekomst, door ervaringen uit het verleden.
  Geloof is dus, het scheppen van hoop op een goede afloop in de toekomst.

  Geloof is duivelswerk het zet mensen tegen elkaar op.
  Het is het politieke breekeiser,we kunnen allemaal de gevolgen!

  En zo voort.
  Uit de philosoofie van G&R eigenwijs.

Comments are closed.