Bij de verkiezingscampagnes had de VVD een duidelijk verkiezingspunt: “Geen verdere belastingcenten voor steun aan Griekenland.” En nu op VVD congres noemt Mark Rutte: “Steun aan Griekenland is in het Nederlands belang.” Geen steun geven is: “”onverantwoord voor onze pensioenen en onze bedrijven”.

 

NOS: “Veel VVD-kiezers zijn tegen de steun, maar op het congres klonk geen kritiek.” In tegendeel, Rutte krijgt applaus.

Hieruit blijkt dat ook de VVD een draaipartij is waarvan de leden zich als schapen gedragen en bang worden van vage dreigementen.

Waarom zijn betalingen van belastingbetalers in het belang van Nederland? In wiens belang is dat dan? Van de belastingbetalers toch zeker niet.

Wie dan wel? Het belang van de politici die op internationale en EU bijeenkomsten lekker stoer kunnen doen?

Net als Wellink speelt Rutte ook de angst-kaart erg goed door vooral niet concreet te vertellen WAT er dan precies gaat gebeuren.

Ik begrijp niet goed dat er nog mensen gaan stemmen voor politici. En al helemaal niet waarom op een draaipartij als de VVD.

14 REACTIES

 1. Ik denk dat iedereen die gaat stemmen niet zozeer voor een bepaalde partij stemt, als wel tegen alle anderen. Zoals het onjuiste gezegde gaat: “De vijand van mijn vijand is mijn vriend.”

  Een mooie uitspraak van Max Lerner is: “When you choose the lesser of two evils, always remember that it is still an evil.”

  Pas als je niet meer kunt ontkennen dat ook je eigen kandidaat ongeschikt en oneerlijk is, kun je genoeg afstand nemen van de politiek om te zien dat de verschillen tussen de partijen bedroevend klein zijn.

 2. De PVV is gewoon het meest consistent en heeft nu al het meest bereikt. 130km per uur en blijvend verzet tegen europa. Ik heb geen enkele spijt van mijn stem.

  Het meest belachelijke is dat niemand in kaart heeft welke banken gevaar lopen als Griekenland uit de euro stapt en hoeveel geld dit gaat kosten, versus de huidige route die bijna zeker tot hetzelfde resultaat zal leiden.

  Vervolgens komen er argumenten dat een nieuwe recessie ala 2008 veel duurder zou zijn.

  Als je gewoon de niet essentiele banken failliet laat gaan en de essentiele overeind houdt wbt spaargeld en mogelijke keten verplichting dan gaat dit echt niet tot een recessie leiden.

  Nu wordt een route gekozen die het onvermijdelijke alleen maar erger gaat maken.

  peetar
  kinderpindakaas.blogspot.com

 3. Nu wordt een route gekozen die het onvermijdelijke alleen maar erger gaat maken.

  Of zou er wel eens een andere agenda op de achtergrond kunnen meelopen.

  Wie vandaag de tokkie roeptoeter Der Telegraaf vluchtig heeft bekeken zal al vermoedens kunnen krijgen.

  Want er is een aardige hetze gaande tegen Griekenland , maar stel jezelf eens de vraag ?

  Heeft de BEVOLKING van Griekenland er mee ingestemd om toe te treden tot de EMU……nou ?

  En nu komt de Europese broederschap om de Grieken in het Europese ( belasting) keurslijf te persen.

  De Griekehn rooiden het aardig….en nu…!

  Hallo de Griekse regering spant samen met Brussel.

 4. OP de oude confessionele partijen heeft geen zin meer om op te stemmen. Draaien en verdraaien en gewoon hun eigen naadje naaien voor de grote multinationals om later een goede baan als commissaris of leider te worden en de zaken van het volk wordt gewoon vergeten, dus stemvee zijn we geworden en verder niets en dat dienen de mensen zich bewust te worden het is op allerlei gebied zwaar fout ook in de advocatuur en op het gerechtelijke vlak hebben de heren de zelfde afwijking gekregen als in de politiek en de ambtenaren niet te vergeten!

  Leonardo Pisano [7] reageerde op deze reactie.

 5. We leven sowieso in een schijndemocratie. Ik wil een partij oprichten die “U” heet. Wat vindt U ervan! U kan dat beter. Etc., veel fraaie woordspelingen zijn mogelijk.

  Waarom het gaat is de vrijheid bij de burger terug te krijgen. Dat betekent: per definitie afbreken wat is gecentraliseerd, tenzij de meerwaarde kan worden aangetoond. Want: centralisering is het gevaar – niet links of rechts. En alle politieke partijen willen centralisering. Collectivisme is het instrument dat wordt gebruikt om centralisering zalig te maken. En zolang de overgrote meerderheid meer krijgt dan betaalt, zal je weinig kunnen veranderen. Desondanks is er hoop: zie het geniale protest van de Spaanse jongeren.

 6. Nog meer gezwalk, om de SGP te plezieren en dus van steun in de eerste kamer verzekerd te zijn heeft de VVD haar steun aan het intrekken van het strafbaar zijn van godslastering ingetrokken.

  VVD houdt hier dus het van staatswege inperken van de vrijheid van meningsuiting in stand. Hoezo scheiding van kerk en staat, de staat beschermt de kerken tegen al te harde aanvallen van atheisten.

 7. @Leonardo Pisano [7]:

  Ook de regelgeving speelt grote bedrijven in de kaart (oa doordat kleinere bedrijven naar verhouding meer kosten moeten maken).

  Ahhhh…..ze krijgen het door op vrijspreker.

  Er is geen “vrije” markt….in werkelijkheid is de (r)overheid een afdwingmachine voor de global players aan het worden.

  Veiligheid ?

  Goh…je wordt in de MSM waarlijk plat gebombardeerd met misdaad…( en alle Wilderiaantjes roepen oeh oeh) , men moet echt de indruk krijgen dat ” the mob rulez “.

  Maar in werkelijkheid wordt er een “veiligheidsindustrie” van ongekende proportie’s overeind getrokken .
  Leonardo Pisano [13] reageerde op deze reactie.

 8. Het bestestigt weer eens dat NL feitelijk wordt geregeerd door een eenheidspartij. Voor de buhne wordt er een mooie show opgevoerd om de schijn van verschillende ideologie op te houden. In de praktijk is het beleid al jaren heel consistent en (b)lijkt er een geheime agenda te zijn waar niet van mag worden afgeweken. In de marge is er ruimte voor gehobby (asielzoekers, miljeu, dieren, kunst, enz.)

  En wie is de constante factor in de politiek? De Amsbergjes natuurlijk!…

 9. Een van de grootste rampen in de politiek,

  Als een politicus eenmaal iets gezegd heeft en hij gaat zijn mening herzien dan wordt hij een draaikont genoemd en afgemaakt met vernederende woorden van anderen. Niet alleen door de collega’s maar ook in de media, daar wordt dit als een van de grootste fouten gezien en de betrokkene afgebrand.

  Daarom blijft een politici ook altijd op een door hem eerder genoemd standpunt staan, en dat is te gek voor woorden. Als je iemand bent die snel een beslissing neemt dan weet je dat dit risico’s inhoud, en dan is het ook wijsheid dat naderhand bij te sturen ook al noemen anderen dat draaikonten, het is juist goed dat als men herziene inzichten heeft, dat zonder gevolgen te kunnen aanpassen, ook in de politiek, want het legt te veel beperkingen op en kan een ramp voor de bevolking betekenen.

  Herziene inzichten kunnen een zegen en een vloek zijn, maar herbezien van een onderwerp waar je mee bezigbent is altijd goed.

 10. @vrijeradikaal [9]:

  Volledig mee eens.
  We leven in een ‘regulatory democracy’. Basismechanisme is angst te creëren (olie raakt op; vogelgriep; klimaatverandering; etc) om zodoende rechtvaardiging te krijgen voor draconische, vrijheidsbeperkende maatregelen. Centralisatie is het kwaad dat moet worden uitgeroeid. Let daarom op het Electronisch Patiëntendossier (EPD). Dit wordt achterbaks en stilzwijgend ingevoerd…. En zo zijn er vele voorbeelden.

 11. Het probleem met de VVD is dat het een corporatistische partij is, hoezeer Rutte ook wenst dat het niet in die hoek thuishoort. Feit blijft dat ze de banken altijd zullen steunen, zelfs als dat ten koste gaat van de belastingbetalers en uiteindelijk dus de economie. Hun eurofilie breekt hen nu ook op, omdat ze immer vertrouwen houden in een door en door corrupt financieel en politiek systeem, terwijl het een eindig verhaal blijkt te zijn.

Comments are closed.