Stefan Molyneux van Freedomain Radio, de grootste en meest populaire filosofie show in de wereld, geeft antwoorden op 38 vragen van Facebook fans.[HTML1]

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

11 REACTIES

 1. ben je wakker vrijspreker mooi ik heb wat leuks ze hebben mijn vrijspreker betoog geplaatst in de telegraaf hier is een copypaste van mijn reactie op het artikel mensen in de soos moeten schoffelen voor 3 euro per uur:mensen teken de petitie bij vrijspreker.nl tegen de politiek we gaan dit kabinet slopen en grijpen de macht.dat houd in u betaalt 0 inkomsten belasting als het volk de macht grijpt en er komen 1000 voordelen bij ook wordt er geregeld dat u loon 7 maal vervoudigt wordt dus met andere woorden wie 2000 euro verdient per maand krijgt dan 14000 per maand.de elite drukt geld uit dunne lucht en verrijkt zich en u betaalt dat als dat eindigt pakken we allemaal de jackpot.ik maak al reclame voor je vrijspreker laten we het kabinet en de elite kapot maken.

  Liberty 5-3000 [3] reageerde op deze reactie.

 2. Mooie snelcursus libertarisme!

  Ik ben benieuwd of er reacties komen over eventuele antwoorden van Stefan waarmee iemand het niet eens is.

 3. Nee (zie 4:42), natuurlijk houdt Molyneux niet van Murray Rothbard zijn historische werk.

  Dan leest hij passages als: But it is to Christianity that we owe individual freedom and capitalism. It is no coincidence that capitalism developed in Christian Europe after the transnational church limited the state. In ancient Greece and Rome, the individual was merely part of the city state or the empire, unimportant in his own right. Christianity changed that by stressing the infinite worth of each individual soul.

  Very dull reading, Mr. Molyneux.

  En Sam Harris als running mate van Ron Paul? To balance his religious fundamentalism? Harris is geen libertarier. Molyneux ziet dus liever een niet-libertarier als running-mate van de minarchistische Ron Paul dan bijvoorbeeld een radicalere libertarier die geen atheist is. Maar ja, het is dan ook om Ron Paul zijn “religieuze fundamentalisme” te compenseren. Ik vind Ron Paul uiterst terughoudend in het openbaar uiten van zijn christelijke overtuiging. Maar ja, alleen al het feit dat hij geen atheist is zal bij Molyneux wellicht al kwaad bloed zetten. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Bij libertarisme of bij atheisme.

  Liberty 5-3000 [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Oscar [214]:

  Ik vind Ron Paul uiterst terughoudend in het openbaar uiten van zijn christelijke overtuiging.

  Tja. Reality sucks..
  http://www.youtube.com/watch?v=6JyvkjSKMLw&eurl

  Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Bij libertarisme of bij atheisme.

  Projectie en een strawman.
  Zijn prioriteiten liggen bij rationele filosofische antwoorden op levensvragen.
  Jouw prioriteiten liggen bij theïsme met als dekmantel libertarisme.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 5. mensen morgen de demonstratie tegen groep bilderberg ze moeten kapot mensen voor alle ellende die ze ons hebben aangedaan kom ook morgen en neem bilderberg moordenaars borden mee of bilderberg pedo borden om te laten zien dat het volk het niet meer pikt van de elite. Verzamelen morgen vanaf 13:00 op de Bezuidenhoutse weg, voor Huis ten Bosch.we gaan geschiedenis schrijven morgen wees erbij en neem borden met tekst mee maak ook overal reclame voor morgen de elite moet down.

 6. Wie zou je de verkiezingen willen zien winnen?
  De meerderheid, i.e. geen politici.
  LOL!!

  Ik vind wel dat hij niet alle libertariërs vertegenwoordigt met zijn uitspraken over God of godsdienst. Ik ben zelf wel religieus (zonder bij een kerk te zitten wegens de machtsdingen) en voel me vrij om ongeacht zijn mening toch te geloven in een God.
  Vanuit de godsdienstigheid (voor zover ik me er aan hou) kunnen er in je karakter ook gewoon eigenschappen zijn die ook bij een godsdienst goed staan aangeschreven maar waar je nooit toe gedwongen bent geweest ze te hebben of te vertonen. Dat kan al onderdeel zijn van hoe je in elkaar zit.

 7. Geen supporter van Ron Paul zo te zien, vind ik toch jammer. Hoewel het natuurlijk inmenging is in de democratie (the god that failed) en misschien enigszins hypocriet, juich ik een libertariër in het Witte Huis alleen maar toe. Anders verandert er nooit wat…

 8. @Liberty 5-3000 [215]:

  “Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Bij libertarisme of bij atheïsme.”
  Of bij Theïsme.

  Zowel theïsme als atheïsme kunnen toch in hun maatschappij optreden het NAP voorop stellen?

  Discussies om er meer kennis over op te doen is interessant en belangrijk, maar ik zie nog geen reden waarom beide stromingen niet libertarisch zouden kunnen zijn?
  Daarom vraag ik me af of libertariërs hun energie Ëniet het beste kunnen besteden aan de uitbreiding van het libertarisme.

  Voor die uitbreiding noemt Moulineux:”Peaceful parenting”.
  Goede methode, DOEN!, maar het is oh zo langzaam; duurt tientallen generaties!!
  Vandaar graag ook andere methodes: Vooral Educatie!

  Liberty 5-3000 [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [220]:

  Zowel theïsme als atheïsme kunnen toch in hun maatschappij optreden het NAP voorop stellen?

  Dat kan, maar dat maakt het toch niet waar. Ik ben heel benieuwd hoe jij “conclusies leren” kan scharen onder ”Peaceful parenting”. Dat is al een overtreding van het NAP.
  Ik moet de eerste theïst nog mee maken die zijn kinderen deze conclusies niet opdringt.

  Men moet kinderen geen conclusies leren.
  Dat geld trouwens ook voor atheïsme of welk ander wereldbeeld.
  De methodes om te denken. Dat moet overgebracht worden.

Comments are closed.