Welke politicus je nu ook ziet/hoort over het Griekse probleem, ze zijn het allemaal eens (afgesproken??)  dat er geen alternatief is. Alle andere mogelijkheden zijn zoiets als “het einde der dagen” en kosten ons tientallen miljarden! Daarom moeten de Grieken doen wat de politici willen. En dan MOETEN de pensioenfondsen hen ook nog VRIJWILLIG helpen!

En toch, er is wel een alternatief. Nigel Farage vertelt dit aan de EU in 3 minuten.

.
De “geen alternatief theorie” werd woensdag nog eens extra benadrukt door Mark Rutte, die donderdag met de andere EU-opperhoofden mee gaat vieren dat de eerste slag gewonnen is: Papandreou heeft met enkele stemmen meerderheid het vertrouwen in zijn kabinet gekregen!

Logisch en verstandig van die Grieken: anders had Griekenland de reeds toegezegde 12 miljard veel moeilijker moeten losbranden.

Maar de volgende week moet nu nog blijken of het Griekse parlement de geëiste bezuinigingen ook accepteert!

Spannend. Maar zie eerst wat Nigel Farage er van zegt: Hij heeft een alternatief dat beter is voor iedere Europeaan.

.

Met dank aan Dikke Leo voor video.

21 REACTIES

 1. “Economic Prison”, mooie omschrijving van de Eurozone.

  Wat mij het meest opvalt is de arrogante betweterigheid van Rutte, die speknek met z’n vieze piekhaar en al die andere politici die naar niemand willen luisteren. Niet luisteren behalve naar elkaar en een handvol bankiers die het meest profiteren van deze welvaartsoverdracht van spaarders en investeerders, naar profiteurs en schuldenmakers.

  Waar blijven de guillotines?
  Alex [2] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [116821]:

  Guillotines zijn zo barbaars, en met al dat bloed dat opgeruimd moet worden is het niet het schoonste manier van doen. Mooi is wel dat je dan al die arrogante tronies op stokken kan plaatsen.

  Nee, beter en goedkoper zou zijn met een stuk touw een boom opzoeken. Mogen ze hangen als kerstballen aan een kerstboom. Nog wat witte sneeuw er bij en een beter inleiding naar het Nieuwjaar kan je niet hebben.

 3. @Frans Wijgergangs [116823]:

  Je zit verkeerd, een echte libertairier schuwt geweld niet als het erop aan komt.

  Beleefdheid, netheid, zijn allemaal gedragsregels om mensen onder bedwang te houden. Men wil heel graag dat we correct en beschaafd reageren op van alles, omdat dat de kracht uit het mens haalt. Ze willen maar al te graag dat wij de woede uit onze woorden haalt uit belang van beleefdheid. De scherpte uit onze mening uit belang van beschaafdheid.

  Als iemand een verader is, noem hem dat. Veel politici zijn leugenaars en verraders en het mag best in hun gezicht gesmeten worden in plaats van dat beleefde gedoe tegen hen. Voor mij part spuugt elk een die hun tegenkomt in het gezicht.

  Het zijn verraders die in hun macht positie ons mensen benadelen, en in gevaar brengen, en we mogen ons hier best tegen beschermen, met woorden, en bovenal daden als het gepast blijkt.

  Libertariër [9] reageerde op deze reactie.

 4. De monetisering van de griekse schulden in euro’s werd hier al veel besproken en belicht inderdaad éénzijdig het financiële probleem van de Europese schuldstaten.
  Hoe zit dat nu precies met de verhouding op de wereldhandel/ forex waarvan de wereldmunt toch de dollar is. Er heerst een wereldwijd liquiditeitsprobleem. De VS heeft een handelstekort en is hier de big spender waarvan de begrotingstekorten in het land danig oplopen ten koste van de eigen economie met hoge officieuse werkloosheidscijfers. De hier profiterende landen zijn hoofdzakelijk china (en midden-oosten) die in hoofdzaak exporteren naar de USA. Natuurlijk is Ben Bernanke (en zijn feds) een moneyprinter om steeds groter wordende vraag naar dollars te compenseren. (Een recessie in een geglobaliseerde wereld kan toch niet lang uitblijven bij uitstel van Quantitative easing II…???)- of anders -verdere devaluatie van de dollar tot gevolg. (cfr Middelkoop Als de dollar valt…) Dit duale probleem is werkelijk niet te omvatten en ook deze korte beschouwing van de financiêle crisis is al een dikke onvoldoende waard.

 5. @Frans Wijgergangs [116823]: een echte libertarier is boven alles geweldloos.

  True. Maar heeft de overheid ons tot nu toe geen geweld aangedaan dan? Elke agent die met een pistool aan zijn zijde jou aanhoudt, elke ambtenaar die onder dreiging van beslaglegging jou iets opdraagt, hoewel ze allemaal ‘slechts’ regeltjes volgen zijn zij net zo schuldig als zij die de regels hebben verzonnen.
  En elke actieve verdediger (lees echte overheids-ambtenaren, leraren bijv niet) van die regels is ook schuldig.
  Ik ben het volledig eens met je dat geweldloosheid een goede zaak is. Maar als de stront hier aan de knikker raakt zal ik niet treuren om ambtenaren en politici die gekeeld worden.
  Pteranodon [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Frans Wijgergangs [116823]: Neen, een echte libertariër INITIEERT geen geweld. Maar is zeker niet geweldloos als het aankomt op bescherming van zijn lijf, leden en bezit.

  Dus, om het actueel te houden, rest alleen de vraag:
  Guillotine met of zonder verdoving vooraf? 😉

 7. Guillotine (mits scherp genoeg) is pijnloos, door het tekort aan bloed raakt de geguillotineerde(nieuw woord?) mens bewusteloos binnen 1-3 seconde, dus veel zal die niet lijden. Verdoving dus overbodig!

  Ik heb het nog opgezoekt ook 😉 http://nl.wikipedia.org/wiki/Guillotine

  Back on topic: De Grieken moeten de overheid opzij zetten en de vrijheid opzoeken. Wat ze nu hebben kan alleen erger worden en nooit beter. Ze zullen het dan wel moeilijk krijgen, maar hebben dan tenminste nog hun vrijheid. Helaas denk ik niet dat, dat gaat gebeuren, maar dat ze weer voor een Democratie gaan, waarschijnlijk met andere poppetjes die hun gaan leiden.

 8. Het parlement heeft heel veel lege plekken. Lekker geïnteresseerd.
  En er klapt amper iemand. Wat een vertoning.

  Goed betoog van Farage. Ik had ook niet anders verwacht (OK, ik ben een heel klein beetje bevooroordeeld wat dat betreft, uit ervaring :-)).

  De Grieken hebben nog een derde alternatief, een revolutie waarin de nieuwe staat de schulden volledig aan zijn laars lapt omdat die niet door de burgers maar door de staat zijn gemaakt. Ik zeg niet dat ze het zo horen te doen, maar het zou eventueel een gevolg kunnen zijn van het aanhalen van de duimschroeven door de EU als hierdoor een nog grotere malaise ontstaat.

 9. @Reteip [116830]:
  Ik denk er ook wel eens aan (wat als….) maar de situatie is er niet naar.
  Je zit hier in een maatschappelijk klimaat waarin een groot deel van het volk van kindsbeen aan is geprogrammeerd dat een systeem zoals dat van nu normaal is, en ze zijn bang als dat weg zou vallen. Bezwaren van mensen zijn er wel hoor, maar het lijkt of het niet op erg veel gebieden plaatsvindt, de oneensheid is vaak niet breed genoeg. En dan komt een politiek systeem als geheel daar vaak mee weg. Er zijn er weinig die de wortels van het systeem ter discussie stellen, zoals libertariërs, vrijsprekers e.d.
  Als je mensen in een maatschappij als deze zou laten zien dat je libertariër bent door een ambtenaar een pistool onder zijn neus te douwen dat hij moet kappen met dat dwang-gedoe, dan sta je alleen en verzwelgt zo’n maatschappij je. Ik vind het ook niet terecht als er niet eerst een soort duidelijkheid is dat een dwingeland dit mag verwachten. Is dat wel zo (in een steeds vrijere samenleving) dan is de kans er nog dat het op een beschaafde manier wordt opgelost doordat een overheid danwel criminelen de dwang naar een ander toe wel uit hun hoofd zullen laten omdat ze weten wat ze kunnen verwachten. Zodat burgers zich ook niet hoeven te verlagen tot het gebruiken van geweld. Dat is wat ik nog het meest ideaal hoop over een weg richting een liberale samenleving.

  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Pteranodon [116834]:

  “Zodat burgers zich ook niet hoeven te verlagen tot het gebruiken van geweld. Dat is wat ik nog het meest ideaal hoop over een weg richting een liberale samenleving.”

  Ja. Alleen is de maatschappij daar niet klaar voor. Zoals je terecht zegt:”Je zit hier in een maatschappelijk klimaat waarin een groot deel van het volk van kindsbeen aan is geprogrammeerd dat een systeem zoals dat van nu normaal is,”

  De oplossing moet daarom gezocht worden om te komen tot een substantieel deel van de bevolking dat gaat nadenken. En dan leert hoe een morele maatschappij er uit hoort te zien: Een vrije, libertarische, maatschappij.

  Daar kunnen vrijheidslievende mensen aan werken.

 11. 1 – We leven in een demon-cratie.
  2 – Er kunnen nieuwe wetten worden aangenomen.
  3 – Besluiten zijn gebaseerd op een meerderheid van stemmen.
  4 – De meeste mensen, landen zitten diep in de schulden.
  5 – Men kan dus een wet aannemen dat schulden niet betaald hoeven te worden.
  6 – Dan zijn veel mensen erg gelukkig.
  7 – Die wet zorgt ervoor dat mensen niet meer uitgebuid kunnen worden door leningen.
  8 – Mogelijk is er een vrijwilliger die niets te doen heeft en daarvoor een partij opricht. ;-))

 12. Als Griekenland de Euro vaarwel zegt zoals Nigel Farage voorstelt dan heeft dat rampzalige gevolgen voor Griekenland en de Griekse bevolking. De rente op de kapitaalmarkt zal dan flink stijgen omdat investeerders dan niet alleen weinig vertrouwen hebben in het Griekse begrotingsbeleid maar ook in de Griekse munt. Nog meer Grieken zullen dan de verleiding niet kunnen weerstaan om hun spaargeld bij buitenlandse banken onder te brengen om hun spaargeld te redden van een forse geldontwaarding.

  Waarschijnlijk probeert Nigel Farage de aandacht af te leiden van de economische problemen van Groot-Brittannië. Dat land staat immers garant voor de Britse banken. Als een dubbele economische crisis uitbreekt waarbij Bitse banken omvallen dan zitten de Britten met grote problemen.

  surfer [18] reageerde op deze reactie.

 13. @Ton Hollander [116837]: In de euro blijven ook.

  Overigens. Heeft iemand de rellen wel eens goed bekeken afgelopen week?
  Het staat in de sterren geschreven dat volgende week, als ze de extra besparingen door gaan drukken, het land volledig op z’n kop zal staan.

  Tussen het traangas en de brandbommen door is de historische beeldspraak naar guillotines niet zover gezocht.

  Je zou maar een Griek zijn, met het IMF voor je deur die komt zeggen dat ze alles van je afpakken omdat je eigen regering met de cijfers heeft geknoeid, om andere banken te redden van hun ondergang.

  Tot waar reikt de grens van rede? Vraag ik me af.

  Ton Hollander [20] reageerde op deze reactie.
  Armin [21] reageerde op deze reactie.

 14. Loontje komt om zijn boontje! Wie kaatst op z’on manier kan de bal verwachten, die hem toe komt, loon naar werken, want zij hebben verraad gepleegd tegen zijn broeders, ook al is er de dood mee gemoeid. Hier heb ik geen medelijden mee, dat hebben deze collaborateurs ook niet!

 15. @surfer [116838]:

  Welke problemen levert de Euro voor de Grieken volgens u op? En welk probleem wordt volgens u opgelost als de Grieken de Euro niet meer gebruiken?

 16. @surfer [116838]: Je zou maar een Griek zijn, met het IMF voor je deur die komt zeggen dat ze alles van je afpakken omdat je eigen regering met de cijfers heeft geknoeid, om andere banken te redden van hun ondergang.

  Je vergeet de rol van de Grieken zelf. In Griekenland is vrijwel iedereen socialist, semi-communist of volledig communist.

  Honderduizenden Grieken hebben jarenlang een te hoog loon, uberhaupt loon of veel tre hoog pensioen gehad vanwege de eigen regeing en diens beleid. Staatswerknemers die 16e maanden kregen, bonussen voor op tijd komen. Medewerkers van het staatsenergeibedrijf die bijna 2 keer zo veel loon kregen als hun collegae bij de private sector.

  En geen partij die hier ooit ene punt van gemaakt heeft.Logisch, want vrijwel geen enkele Grieken vond dit een probleem.

  Grieken zijn erg goed in iedereen de schuld te geven, maar vergeten dat het mooi leven was van het geld van ome Jan …

  En nietvragen hoe dan kan …

  “Want we gingen op vakantie van het geld van ome jan.
  En niemand bleek te weten hoe die aan die centen kwam.
  dat kon ons weinig schelen dus we namen het ervan.
  Niets te klagen niet naar vragen.
  Wat hebben we een plezier gehad van ome jan zijn geld en daarom was ook iedereen enorm op hem gesteld.
  en waar hij het vandaan had heeft nog niemand ons verteld.
  Ohh die lieve ome jan.”

  http://songteksten.net/lyric/1953/41138/willeke-alberti/ome-jan.html

  Dom doen of zijn is geen excuus …

Comments are closed.