Het nieuws over de Griekse krisis en het gestuntel van de politici komt zo snel binnen dat het bijna niet bij te houden is, en zeker niet om er kritisch over te schrijven. Het is tevens zo spannend omdat het grote invloed op uw toekomst kan hebben. Alleen vandaag al ontdekte  ik, of kreeg  de Vrijspreker toegestuurd, een aantal artikelen. De meest interessante hieronder met links zodat u zelf kunt oordelen.

—Een belangrijke Chinese delegatie bezoekt Europa. Daarbij bieden ze aan dat zij de euro wel willen helpen. Uiteraard moet daar wat  tegenover staan!! Chinese macht en invloed!

—Uit Brussel, Euobserver, wordt het advies voor de oplossing van de ex-directeur van de Deutsche Bank, Axel Weber, voorgedragen. Hij raadt te sterkste aan om de Grieken te helpen. Daarbij stelt hij voor om de EU de garanties te laten verstrekken. EU garanties betekenen uiteraard weer een belangrijke machtsvergroting van die EU. En wie moet dat geld voor de EU opbrengen? Juist, Ja :U!!
Het invoeren van een rechtstreekse EU-belasting ligt dan direct op de loer.

—Uit Frankrijk komt bericht van Nicholas Zarkozy, met het juichend bericht dat zij de banken al zover hebben dat ze meedoen. Uiteraard bedoeld als stimulans voor collega’s in andere landen.

De Nederlandse Jan Kees de Jager haast zich met verklaring dat het Franse plan “interessant” is! Telegraaf: Franse plan interessant:

“AMSTERDAM (AFN) – Minister van Financiën Jan Kees de Jager vindt het steunvoorstel voor Griekenland dat de Franse regering zondag overeenkwam met de Franse banken, interessant. Dat zei De Jager maandag tegen het ANP”.

,,We hebben het voorstel gekregen van het Franse ministerie van Financiën en zijn het nu aan het bestuderen. De eerste analyses heb ik al gezien. Het is een interessant, maar ook gecompliceerd voorstel”, aldus de minister, die nog geen definitief oordeel kon geven. ,,Maar het is in elk geval interessant te vernemen dat de Franse overheid afspraken heeft gemaakt met de banken en dat ze er zo veel werk van maken.” Wel benadrukte De Jager dat de uitkomst van een regeling hoe dan ook zal moeten zijn dat de private sector betrokken is bij een nieuw steunpakket voor Griekenland en een bepaald risico draagt. Ook vindt de minister het belangrijk dat in een mogelijke overeenkomst financiële instellingen in de hele eurozone een vergelijkbaar risico dragen.”
Opvallend is dat bij de meeste van die politieke uitspraken, inclusief van Jan Kees, wel “financiële instellingen” genoemd worden, maar het lijkt wel of ze woord “pensioenfondsen” angstvallig vermijden!

—- Het mooiste, spannendste,  bericht komt uit BeursPlaza.
Dat vermeldt de mogelijkheid van een Revolutie van het Griekse leger.
Daarin wordt gezegd dat de Griekse generaals niets zullen accepteren dat tegen de Griekse Grondwet is, of dat de Griekse soevereiniteit aantast.
Wel, dan begrijp ik overigens niet dat ze toegelaten hebben de Griekenland in de EU kwam, de euro accepteerde en nu onlangs niet protesteerde tegen al die controles die de EU op de nationale regeringen gaat uitoefenen.
In 1976 heeft Griekenland ook al een militaire regering gehad. Net als toen ook Spanje en Portugal. Met de kans dat die ook nu weer Griekenland gaan volgen. En dan….?

Interessant is de laatste älinea in dat Coup artikel:
Einde eurozone en EU? Moet Spanje net als Griekenland enorm gaan bezuinigingen, dan zou ook het Spaanse leger dit kunnen opvatten als een aantasting van de nationale soevereiniteit . Als dan bedacht wordt dat Italië en België financieel eveneens in gevaarlijk water varen, dan is het niet zo moeilijk voor te stellen dat het einde van de eurozone en misschien zelfs wel van de hele Europese Unie het gevolg zal zijn. Voor de globalistische politieke en financiële elite is dit een nachtmerrie scenario, maar voor de vrijheidslievende Europese burger is het nog de enige hoop om te ontsnappen uit de wurgende greep van de Brusselse dictatuur.

14 REACTIES

 1. Het is zoals het is, en daar kunnen noch jij, noch ik dan ook maar iets aan veranderen.
  Weet je, ik lig er echt niet wakker van, en sta morgen gewoon weer blij op.
  Het is gewoon het einde van een failliete sprookjeswereld, eindelijk.

  Vrede, Zé.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 2. Bericht van de taalpolitie:

  In plaats van “Grieken” moeten we nu “Griekse mensen” zeggen, omdat “Griek”, gezien hun problemen, als scheldwoord kan worden opgevat.

  “Turkse mensen” is weer teruggewijzigd in “Turken”, omdat bij het programma “Terzake” van onze zuiderburen te zien was, dat het zo goed ging met Turkije, dat Turken weer willen terugkeren naar hun vaderland.

 3. @Zé [122973]:
  Je hoeft er ook niet wakker van te liggen. Maar daarom kun je het wel interessant vinden.
  Interessant dat dingen die een kleine groep (libertariërs) al lang voorspelden, gaan we nu meemaken.

  En dan komt hoe zich dat gaat uitwerken? Wat gaat er precies gebeuren?
  Begint het met problemen bij banken? Is de geldautomaat leeg?
  En dan? Lege supermarkten? Hoge prijzen? Werkloos?

  Nog interessanter is hoe dit op te lossen?

  Zé [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [122975]: Hoi Hub, volgens mij valt er niets op te lossen. Behalve dan de oplossing in onszelf trachten te vinden.
  ik bemerk dat het voor mij toch anders werkt dan voor vele anderen opd eze site, die midden in de samenleving zitten, en van alle kant de ruis ervaren.
  Met ruis bedoel ik de constante aanwezigheid van media, meningen van anderen etc. om je heen.
  Al dat verwijderd de mens van zichzelf, en het gevaar bestaat dat men zich laat leven i.p.v. werkelijk zelf leeft in zijn eigen waarheid en realiteit.
  Ook op Vrijspreker stemt het me nogal eens teleur als ik lees hoeveel bezoekers constant bezig zijn met geld en materie, terwijl dat nu juist hetgeen is wat de mens onvrij en afhankelijk maakt.
  Soort van Catch 22.
  En dan heb ik het nog maar amper over de negatieve reacties die sommigen plaatsen. Jammer, gemiste kans onderweg naar innerlijke vrijheid denk ik dan.

  Goed, ik houd het verder kort, ik ben aan het hooien, veel belangrijker dan mijn eigen druk te maken over hoe het gaat in de wereld, waarom?
  Wel, ik kan die wereld alleen maar veranderen, door mijn wereld te veranderen.
  En niet door mijn onvree op een anoniem bezocht forum te plaatsen.

  Vrede, Zé.

 5. Wanneer zeggen we stop tezen de Grieken ? moet toch kunnen ? Zijn de politici voor een MOREEL genzeloos Europa ? O.k wist EU open grenzen, maar niemand kan me uitleggen waar de grens met de griekenland.
  Met onze collega’s rond de noordzee, UK, noorwegen vole ik me meer verbonden en die kunnen prima zonder de EURO

 6. Wat kan je er aan doen ? Als iedereen zich bemoeit met je persoon, inkomen, relaties, werk, uitgangsleven … dan rest er niet veel persoonlijke vrijheid en sleur je een leven in verplichtingen. ook de verzuring van de maatschappij genoemd. Leuk is anders, me dunkt. Libertariërs gunnen het welslagen van hun medeburgers zonder complexen, zonder afgunst en nijd maar hun socialistische of collectivistische medemens en zo zijn de meesten, verdraaien het welzijnsgevoel in een verplicht sollidarteitsgevoel waar “arbeid” wordt verheven tot het hoogste doel in het leven. Komt u toevallig buiten dit denkkader dan discrimineert u of bent u een racist.

 7. @Leonardo Pisano [122971]:
  De mentaliteit in Griekenland veranderen is niet mogelijk.
  Ergo: het land is en blijft failliet en zal op de een of andere manier officieel failliet gaan met wat uitstel of wat windowdressing.
  Maar het is duidelijk, dat er in 2015 geen euro meer is in Athene.
  De schulden zullen dan afgeboekt zijn en het land zal opnieuw tot welvaart komen.
  Hugo van Reijen

Comments are closed.