facebook revolutieVrijspreker: Wat verwacht U dat er gaat gebeuren met de financieen van de amerikaanse overheid?

Opperdienaar:

De US overheid komt elke dag 6 miljard USD tekort die het momenteel niet meer kan lenen van de Chinese en Japanse overheid, omdat die min of meer gestopt zijn met het kopen van staatsobligaties. Dit zijn ook 6 miljard$/dag die de overheid niet meer kan belasten. De rol van lener is nu overgenomen door de FED (Centrale bank van de VS) die met een computer geld op de rekening van de overheid typt in ruil voor de nieuwe staatsobligaties. Terwijl de Chinese en Japanse overheden dankzij jarenlang ploeteren van hun onderdanen de grootste houders van deze obligaties waren, is de FED ze zonder slag of stoot voorbijgestreefd met een laptop.

Wat moet de US overheid doen om die 6 miljard/dag binnen te laten stromen, ze kunnen niet eeuwig van de drukpers lenen?

Ik denk dat veel van de facebook/twitter en kleuren revoluties in Noord Afrika een financieringsdoel hebben. Natuurlijk zijn de hoge voedselprijzen een oorzaak voor de onrust, maar ik denk dat veel van de twitter/facebook drive uit Amerikaanse geheime diensten komt (en andere partijen die grote financieele belangen bij ze hebben). Kadaffi controleert waarschijnlijk zo’n 128 miljard $ (voornamelijk ondergebracht bij Fortis en Unicredito. Chavez had zijn geld bij Lehman Brothers geparkeerd). Nu Kadaffi opeens weer slechterik is geworden, zijn zijn bezittingen geconfisceeerd door de US overheid. Mubarrak is goed voor 70 miljard $ en Ben Ali heeft 5 miljard $.

Obama noemde de confiscatie van Kadaffi zijn (eveneens gestolen) geld “the largest financial seizure of assets in our history.” Dat ging nog maar over 30 miljard $. Nu is dat er in een week doorheen gejast, dus er zullen nog vele landjes moeten ‘omvallen’. Het is waarschijnlijk wel mogelijk de olie assets in Libië ook nog te verkopen aan oliemaatschappijen voor een veelvoud van de reserves van de Libische leider, maar ik denk toch dat Saoedie Arabië en Iran er aan moeten gaan wil Obama het tot de verkiezingen uitzingen. Landjes als Tunesië doen er tenslotte niet echt toe, want dat levert maar 1 dag op aanvullen van het tekort op. De Japanse overheid is ook blut, dus die doet ook lekker mee met 4.4 miljard$.

Dat is tenslotte ook wat generaal Wesley Clark zei over het pad naar Perzië: 7 landen in 5 jaar (Irak, Syrie, Libanon, Libie, Somalie, Sudan, Iran).

Vrijspreker: Dat lijkt me niet echt duurzaam. Uiteindelijk zullen de bestolen heersers niet meer de moeite nemen om zoveel geld bij elkaar te graaien of het niet op buitenlandse banken stallen, of het snel uitgeven.

Opperdienaar: Dat lijkt me niet. Hun onderdanen worden immers al veel langer en veel drastischer bestolen en die gaan ook vrolijk door, al is het de laatste tijd misschien met wat tegenzin. Nee, het is mijn ervaring dat je onderdanen gewoon vrijheid kunt aanbieden. Ze weigeren het als een hele extreme optie en schatten allemaal in dat hun buurman daar niet mee op kan gaan. Net als dat vogeltje dat zijn hele leven in een kooitje heeft gezeten, vliegen ze niet weg als je het deurtje opzet, veel te eng.

Obama had al een ontmoeting met de kopstukken van Facebook, Google en Apple in San Francisco hoe de sociale media het best kunnen worden ingezet voor hogere doelen. Die jongens presteren tenslotte iets waar de geheime diensten alleen maar van kunnen dromen.

Vrijspreker:Doe mij maar vrijheid, ik zal niet weigeren

Opperdienaar: Nee, jij wilt te graag

 

11 REACTIES

 1. ……Hyperinflatie kan ontstaan wanneer de centrale bank van een land grote hoeveelheden geld creëert die niet in verhouding staan tot de daadwerkelijke economische groei van het betreffende land. De overheid van een land kan besluiten tot het creëren (“bijdrukken”) van geld om bijvoorbeeld schulden af te lossen of om de salarissen van ambtenaren te kunnen betalen. Andere mogelijke oorzaken van hyperinflatie zijn bijvoorbeeld speculatie en het wegvallen van vertrouwen in een munt.…….
  http://wereldcyclus.punt.nl/?id=487203&r=1

  ……Hyperinflatie is zeer nadelig voor een economie. Met name loonwerkers, pensioentrekkers, schuldeisers, ondernemers en banken hebben zeer veel last van hyperinflatie. Bestaande tegoeden en schuldvorderingen worden immers waardeloos en de lonen zijn niet in staat de prijzen bij te houden. Investeerders trekken massaal hun geld terug. Consumenten nemen hun geld van de banken op en beleggen in buitenlandse valuta of waardevaste goederen. Dit veroorzaakt de bekende “run op de bank”, met als gevolg een golf van faillissementen in het bankwezen. Argentinië trachtte dit in 2002 te voorkomen door de saldi te bevriezen, wat tot woedende reacties en een politieke en sociale crisis leidde. Men verliest het vertrouwen in geld, en de zeer inefficiënte ruilhandel keert terug. Ook wordt het rekenen met geld steeds lastiger: men moet in duizenden, miljoenen en miljarden rekenen. In 1923 kon de Duitse regering alle nullen niet meer op de postzegels kwijt. De Duitse hyperinflatie van 1922-1923 is wel het bekendst. Deze inflatie was een gevolg van het feit dat de Fransen het Ruhrgebied bezetten om herstelbetalingen van de Duitsers af te dwingen. Hierbij dient te worden benadrukt dat geld bijmaken voor die herstelbetalingen, een politieke keuze was. De politici hadden ook kunnen kiezen voor hogere belastingen, meer bezuinigen of staatsleningen uitschrijven. Op het hoogtepunt werden de prijzen dagelijks tien keer zo hoog als de vorige dag. Er werden zelfs bankbiljetten gebruikt als brandstof voor de kachel, omdat deze meer warmte gaven dan de brandstof die men met dezelfde hoeveelheid bankbiljetten kon kopen.…… http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperinflatie

  Uiteindelijk krijgt men er geen hoogte meer van. Sloopt men moedwillig de boel? Is men ten einde raad? Wil men macht over landen en de EU om daarmee zelf uit de brand te geraken? Het blijft toch een vreemde zaak dat niemand, ook de Amerikanen zelf niet, het doorsnee volk niet kan vertellen welke kant we opgaan.

  Of men kan heel goed een geheim bewaren of men kan gewoon niet meer terug en zit de elite stoïcijns af te wachten hoe hard de klap zal worden of men hoopt dat de storm vanzelf overtrekt.

  De opmerking over die laptop vind ik overigens geweldig, hoe simpel kunnen we de boel naar de filistijnen helpen, …..met een laptopje…..Gewoon te triest voor woorden hoe de zogenaamde moderne mens die dacht alles naar zijn hand te kunnen zetten de grip op zaken begint te verliezen. Eng, als je bedenkt dat dit heel smerig voor ons zal uitpakken en misschien nog enger is het idee dat men schijt heeft aan al die miljarden geruïneerde levens die dit spel met geld tot gevolg zal hebben…..

 2. Misschien hebben die azteken toch gelijk. 2012 een eind aan de 13de baktun.

  On a collective scale, we are experiencing a time period in which all that has been unconscious is becoming conscious. All that has been hidden is being revealed. Whether we look to our own lives, or to the state of global affairs, the locks are being thrown off of secrets, the wounds, vulnerabilities, shadows and incongruencies are being exposed. Simultaneously, the truth and depths of our authentic beingness is also being revealed. As the Hopi say, we are living in the Time of Great Purification. Simple words, vast meaning.

  Who knows heh. Ook dit gevoel/pijn/moment zal voorbij gaan, Zoals mijn groeps commandant altijd zei.

 3. Ik begrijp niet dat niemand protesteert dat Ben Ali’s, Mubarak’s en Khadaffi’s geld zomaar kunnen worden ingepikt door overheden. Kennelijk zijn ze veroordeeld? En met welk recht pikken overheden dat geld in? Betekent dit niet gewoon dat iedereen vogelvrij is als hij/zij in ongenade valt bij de elite? Of vinden we het allemaal goed omdat ze “bad guys” zijn?

  Het betekent ook dat geld niet op banken moet worden geparkeerd, want dan is het duidelijk wat het bezit is…. Ik zal eens over een kort “fictie” verhaal met dit thema nadenken.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 4. Beste PCRS:

  “de rol van lener is nu overgenomen door de FED”

  Een bank kan niet uitlenen! Daar zitten mensen achter.

  “die (De FED dus) met een computer geld op de rekening van de overheid typt in ruil voor de nieuwe staatsobligaties”

  Een bank kan evenmin met een computer geld op de rekening van de overheid typen.
  Ook dit doen mensen. Bankiers wel te verstaan!

  “is de FED ze zonder slag of stoot voorbijgestreefd met een laptop”

  Ook dit is weer onmogelijk voor een gebouw!

  “maar ik denk toch dat Saoedie Arabië en Iran er aan moeten gaan wil Obama het tot de verkiezingen uitzingen”

  Saoudie Arabie en Iran zijn de namen van een plak grond! Die kunnen er niet aan gaan!

  Ik gebruik nu even je eigen woorden uit reactie 76 Een arabist van de Oostenrijkse school :

  ” Het wordt steeds duidelijker dat je niet kunt lezen.
  Rusland is de naam van een plak grond. Een plak grond verzet zich niet, het ligt alleen te liggen. Punt uit basta, dat is alles wat er over te zeggen is. Het is een waarheid als een koe”

  Vervolgens schrijf je zelf dit:

  ” Landjes als Tunesië doen er tenslotte niet echt toe, want dat levert maar 1 dag op aanvullen van het tekort op”

  Landen kunnen geen tekorten aanvullen. Punt Basta uit, dat is alles wat er over te zeggen is. Het is een waarheid als een koe.

  Zelden iemand meegemaakt die zichzelf zo voor schut kon zetten!

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.
  The Red Pill [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Leonardo Pisano [3]: eerst zijn het good guys en dan staat onze elite met hun elite op de foto en dan zetten ze hun miljarden op de bank van onze elite en dan worden het opeens bad guys en dan is het geld van onze elite.
  We zijn idd allemaal vogelvrij, nu het debt ceiling niet omhoog mag in de VS, is de overheid begonnen de pensioenpotten te plunderen.

 6. @Cyclope [4]: Ik hoef jou waarschijnlijk niet uit te leggen waar je allemaal verkeerd leest/verkeerd las/niet eerlijk bent/ontwijkt/stroman argumenten gebruikt.

 7. Als de overheid minder geld heeft en er moet toch wat nuttigs worden gedaan dan zal de slavernij weer in een verkapte vorm worden ingevoerd. Hier in NL wordt daar ook alvast een proefballonnetje mee opgeworpen via de Maatschappelijke Stage en in de tijd van de Koude Oorlog toen we een veel groter leger nodig hadden zat men voor een habbekrats als dienstplichtige zijn leven te riskeren.

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Pteranodon [9]: Ik vraag me af of zo’n maatschappelijke stage er door zou komen bij de jeugd. Ik denk dat een eerste ‘baan’ met 100% belasting em voedselbonnen meer kans heeft.

Comments are closed.