Trouwe lezers weten dat de Vrijspreker zeer sceptisch is over allerlei conspiracy verhalen. Daarom hoef je echter ze nog niet helemaal te negeren. Want kernen van waarheid kunnen er best in zitten.

Vandaag, donderdag 9 juni is er weer een grote (geheime)  Bilderberg bijeenkomst in Zwitserland, St Moritz,  begonnen

 

De deelnemerslijst van dit jaar is bij de Vrijspreker nog niet binnengekomen. Ook niet gehoord of Trix er dit jaar ook weer bij is, of Willem. Waarschijnlijk wel. Wikipedia heeft wel een lijst van voorgaande deelnemers aan de conferentie.

Maar over de agenda zijn wel al een aantal punten uitgelekt.
En daar kun je lang of breed over praten, maar het is een feit dat ook in Nederland de politici druk bezig zijn met deze zaken.

Zo kopiëren we hier:

Interview with Swiss banker reveals Bilderberg 2011 plans for internet censorship are coming
by NEWWORLDORDER on JUNE 7, 2011

en:   Bilderberg 2011 plans for more economic chaos and tax increases
by NEWWORLDORDER on JANUARY 31, 2011

Waarbij we bij beide punten kunnen constateren dat de laatste tijd zowel de Nederlandse als de EU-politici met deze onderwerpen bezig zijn.

Is dit toeval?

Als er interessante FEITEN bekend worden, zijn we wel geïnteresseerd.

51 REACTIES

 1. Zeer opvallend, de MSM geeft dit jaar aandacht aan de Bilderbergconferentie. Zie http://www.telegraaf.nl/binnenland/9984224/__Koningin_naar_Bilderberg__.html en vooral http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2443622/2011/06/09/Beatrix-werkt-met-Bilderberggroep-geheime-agenda-af.dhtml

  Binnen 3 jaar is het afgelopen met deze elite bijeenkomst, de aandacht van het internet zal ze teveel worden.

  Ander opvallend feitje: Vijf jaar terug had in NL nog geen kip van Bilderberg gehoord. Nu het (dankzij de ‘aluhoedjes’) wat bekender wordt, krijg je vaak te horen dat het gewoon een bijeenkomst is die helemaal niet zo geheim is. LOL! Dat is de wereld op zn kop. De reden dat de Bilderbergers ietsje opener zijn (lees: ze hebben een website geopend waar je geen milimeter wijzer van wordt) is juist de druk en het harde werk van de aluhoedjes.

  Het is alsof het ‘hip’ is om je maar bij zulke zaken neer te leggen. Slavenmentaliteit.

 2. Deze zin:

  “It becomes clear that Bilderberg uses Swiss banks for money laundering activities, funding of government overthrows, killings and bankrupting countries”

  in het interview hierboven bevestigd wat ik altijd al vermoed heb. Zwitserland, met zijn BIS, is echt niet toevallig geen lid van de E.U. Dat is echt wel zo bedacht toen de heren de E.U in elkaar aan het smeden waren. Ik weet overigens 100% zeker dat die hele E.U uitvinding in die Bilderbergconferenties is ontstaan. Daar zijn alle politici kopstukken geindoctrineerd geworden met woorden als Europes Unie, Globalisering en multiculturisme. Eigenlijk heel logisch als je er goed over nadenkt. Het Westen gaat heel veel macht inleveren deze eeuw.Volgens mij heb ik nu ook meteen de hoofdtema van die conferenties benoemd. Al die conferenties gaan over hoe het Westen de macht kan blijven behouden op deze wereld.

  Je moet toch wel heel erg je best doen om hier nog goede bedoelingen achter te zoeken. In het artikel van DEF (AD) staat:

  “In de wintersportplaats zijn zo’n 150 bankiers, politici, mediatycoons en vertegenwoordigers van koninklijke families verzameld”

  Goh, dat zijn nou net die 4 groepen die al het geld onder elkaar aan het verdelen zijn.
  Jammer dat mensen dit nog als complottheorien proberen weg te zetten, want deze 4 groepen domineren de wereld voor 99%, laat dat maar duidelijk zijn voor iedereen. Alleen al die aanwezigheid van die mediatycoons zou toch iedereen aan het denken moeten zetten.

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 3. Je kan het ook zo bekijken: misschien komen de rook en spiegels van de conspiracy de Bilderbergers wel heel erg goed uit. Het is voor velen reden om de verhalen erom heen bij voorbaat te verwerpen. Oh, hel! het zal toch niet zo zijn dat die samenzweringscomplotten door de Bilderbergers zelf verspreid worden…?

 4. Wat is dat toch allemaal weer met dat malle complotdenken? Ze (de Bilderbergers) komen gewoon jaarlijks bij elkaar om Hollandse Nieuwe te happen, Heineken te drinken, een beetje na te praten over het Eurovisie Songfestival en om weddenschappen af te sluiten over wie de Tour De France gaat winnen dit jaar.

  Of zou men toch liever andere zaakjes op elkaar afstemmen buiten het bereik van camera’s, microfoons en lastige vragenstellers?
  Bon Vivant [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Bon Vivant [4]:

  Ondertusen weten de MSM deze week niets belangrijkers te melden dan “de billen van Pipa” (wie dat ook zijn mag), en of ‘we’ Griekenland nu 100 of 200 miljard Euro moeten geven. Waarom niet gelijk 1000 miljard? of 2000? Oh wacht even, dat is nodig voor Spanje later dit jaar.

 6. De dingen gaan zoals ze gaan, het is altijd zo geweest, en het zal altijd zo zijn.
  Dat geldt voor onszelf, dat geldt voor de gehele mensheid.
  Het enige wat je kunt en mag veranderen, is je Zelf.
  Dat de meesten van ons daar niet voor kiezen heeft te maken met angst, angst om te leven, angst voor wat er zou kunnen gebeuren.
  Ondertussen schijnen er weinig bewust te zijn van wat er gebeurt, met als gevolg dat het gros van de mensen lekker doorslaapt, en zich dagelijks verder laat beroven, bedriegen en manipuleren.
  Het is een vreemde maar O zo mooie wereld waar wij in leven, in het land der blinden is eenoog de koning.
  Bijna iedereen lijkt te worden meegezogen in wat er zich in de buitenwereld afspeelt, en raakt daarmee steeds verder verwijderd van zichZelf.
  Weinigen schijnen slecht te beseffen wat zijn/haar werkelijke capaciteiten als Mens inhouden.
  Wij zijn zelf scheppende wezens die het vermogen bezitten hun eigen werkelijkhied te creëeren, en dat begint bij onszelf.
  Zolang de neuzen nog naar die buitenwereld gericht staan, zal er weinig tot niets veranderen.
  Het is aan onsZelf die buitenwereld te veranderen, te beginnen bij onsZelf.
  Ieder beleefd de wereld zoals hij/zij die ervaart, een andere is er gewoonweg niet.
  Zolang we dit niet kunnen be-grijpen, kan er weinig ver-anderen.

  Fijne dag, Zé.

  Roeland [16] reageerde op deze reactie.

 7. @Cyclope [2]:
  ” Al die conferenties gaan over hoe het Westen de macht kan blijven behouden op deze wereld.”
  Ik denk dat ze zich niet zo veel zorgen maken over ‘de macht van het westen’. Ik zou weer willen stellen dat ‘het westen’ helemaal geen macht heeft. Alleen mensen hebben macht. Waarschijnlijk gaat het er over hoe ze zelf macht kunnen behouden en vergroten. Dat zou ik een mauwkeuriger definitie vinden.
  Als je zegt ‘hoe het westen aan de macht kan blijven’ lijkt het net of wij zelf ook wat macht hebben.

 8. ik ben moe en gesloopt psychisch door de strijd tegen de illuminati,bilderberg en de stink politiek ik zit erdoor heen ik schrijf nu al 4 jaar tegen de illuminati en groep bilderberg ik heb moord en brand geschreeuwd op het internet jammer genoeg ligt het grote deel van nederland te pitten en ze geven aan we zijn trots om genaaid te worden door de staat.ook al zeg je dat ze genaaid zijn met hun pensioen ook al zeg je dat de staat ze kankerverwekkende producten aanbied expres ze pikken het gewoon.dus al met al vrijspreker ik zit er goed doorheen.

  Drfunk [10] reageerde op deze reactie.
  Roeland [15] reageerde op deze reactie.

 9. @Ze

  Heb je helemaal gelijk in. Maar de mensheid heeft invloedrijke mensen nodig die dat verkondigen om getriggerd te worden. PLaats van al dat gelul van die corrupte bende die het woord steeds maar doen.

  When death knocks at your door, all your certainties will be simply riddles and foolish. Don’t cling to any certainty. Life is uncertain — its very nature is uncertain. And an intelligent man always remains uncertain. This very readiness to remain in uncertainty is courage. This very readiness to be in uncertainty is trust. An intelligent person is one who remains alert whatsoever the situation — and responds to it with his whole heart. Not that he knows what is going to happen; not that he knows that ‘do this’ and ‘that will happen’. Life is not a science; it is not a cause and effect chain. Heat the water to a hundred degrees and it evaporates — it is a certainty. But like that, in real life, nothing is certain.
  Whenever there is really a question of courage, nobody can give it to you. It is not something that can be presented as a gift. It is something that you are born with, you just have not allowed it to grow, you have not allowed it to assert itself, because the whole society is against it. The society does not want lions, it wants a crowd of sheep. Then it is easy to enslave people, exploit people, do whatever you want to do with them. They don’t have a soul; they are almost robots. You order, and they will obey. They are not free individuals.
  This courage is in everybody. It is not a quality to be practiced; it is something that is part of your life, your very breathing. It is just that the society has created so many barriers against your natural growth that you have started thinking from where to get courage? from where to get intelligence? from where to get truth?

  You need tremendous courage to drop the ego to achieve enlightenment. You will need a million times more courage to drop yourself to attain the beyond — and the beyond is the real.

 10. @ronald [8]:

  All life is of the Whole. If you are trying to live on your own, you are simply being stupid. It is as if a leaf on a tree is trying to live on its own — not only that, but fighting the tree; fighting other leaves, fighting the roots, thinking that those are all inimical to him. We are just leaves on a tree, a great tree — call it ‘God’, or ‘the Whole’, or you name it, but we are small leaves on an infinite tree of life. There is no need to fight. The only way to come home is to surrender
  Beliefs are man-made; trust is God-made. Beliefs are philosophical; trust has nothing to do with philosophy. Trust simply shows that you know what love is. It is not a concept of God who is sitting somewhere in heaven and manipulating and managing. Trust needs no God, the infinite life, this totality, is more than enough. Once you trust, you relax. That relaxation is surrender.

  Osho

  Ontspan kerel 🙂

 11. Ik wil niet grof zijn, maar het spreken in raadsels lijkt veel op literatuur voor gelatenheid van New age-aanhangers.
  voorbeelden genoeg zoals
  – beleef de wereld in jezelf ???
  – de buitenwereld is geen realiteit ???
  – “ervaring” die niet juist wordt geinterpreteerd ???
  – onszelf is een scheppend wezen, maar we slapen… ???
  zo kan ik er zelf ook nog wel enkele bedenken. Pas op ik viseer geen specifieke reacties en personen, u bent vrij in uw denken.
  Maar ik concludeer geen rechtstreeks effect van handelen maar eerder het orakel afwachten tot beterschap in zicht komt na een apocalyps of iets dergelijks… Ik ben eerder benieuwd naar concrete en adequate maatregelen die hun uitwerking wel hebben. Tips and tricks aub
  Reiny als voorbeeld, een situatieschets en de rechtsmiddelen hierop om te ageren. Uit de ervaring van anderen kan je veel leren…

  Zé [14] reageerde op deze reactie.

 12. @leo [13]: “Uit de ervaring van anderen kan je veel leren”,

  Hoi Leo,
  Wat ik schrijf is mijn ervaring, een ander mag daar van leren, maar uiteindelijk gaat het in het leven ‘slechts’ om de ervaring.
  Denk en voel voor jezelf, en kijk wat er gebeurd.
  Keep the faith,

  Vrede, Zé.

 13. ik schrijf nu al 4 jaar tegen de illuminati en groep bilderberg ik heb moord en brand geschreeuwd op het internet @ronald [8]:

  Met ‘moord en brand’ schreeuwen is nog nooit iemand verder gekomen. Begin in je eigen omgeving. Deel bv heel subtiel prikjes uit. Dit zal een beroep doen op je geduld, maar uiteindelijk zal het zijn vruchten afwerpen.
  En mag ik je een puntje van kritiek geven? Misschien moet je ook eens bij jezelf beginnen en af en toe een punt (.) of een komma (,) gebruiken in je betoog?

 14. @Zé [6]:

  Kijk en dit is nu precies wat clubjes als Bilderberg ook weten.
  Maar ook elke willekeurige religie bijvoorbeeld.
  Mensen hebben nu eenmaal behoefte aan ‘leiders’. Een elite die ze vertelt wat goed voor ze is. Het maakt de meeste mensen niet uit of ze zijn zich er niet van bewust.

  Ik geloof trouwens ook werkelijk dat veel mensen niet toe zijn om ‘de waarheid’ te aanvaarden. Kijk maar in je eigen omgeving. Bij veel mensen denk ik..laat maar. En mensen zijn soms ook intens gelukkig met hun (slaven)positie. Prima toch?
  Maar wat doet de elite? Ipv deze grote groep te beschermen proberen ze iedereen te manipuleren en te bedriegen.

  Misschien is dit onze uiteindelijke taak? Als wakkeren moeten we waken over onze comateuze medemens….of zoiets..;-)

 15. Hub, ik heb de deelnemerslijst gevonden: http://www.24heures.ch/actu/suisse/sommet-bilderberg-liste-secrete-participants-devoilee-2011-06-10

  Voor Nederland schuift aan:

  Bolland, Marc J. Chief Executive, Marks and Spencer Group plc

  Chavannes, Marc E. Political Columnist, NRC Handelsblad; Professor of Journalism

  Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary

  H.M. the Queen of the Netherlands

  Rosenthal, Uri Minister of Foreign Affairs

  Winter, Jaap W. Partner, De Brauw Blackstone Westbroek

  Seneca [20] reageerde op deze reactie.

 16. Wellicht een idee om herr Rosenthal in de kamer verslag uit te laten brengen over de vergadering in St. Moritz?
  tenslotte is hij een ‘gekozen’ volksvertegenwoordiger in dienst van het Nederlandse volk.
  ( Eventueel mét leugendetector, gezien eerdere ervaringen met deze persoon)

  Zé.

  Hub Jongen [23] reageerde op deze reactie.

 17. @Roeland [21]: Eh, ondanks haar acties tegen kartelvorming van bedrijven, is zij daar al jaren vaste klant, hoe zit dat nu eigenlijk, wat is haar werkelijke functie in het geheel?

  Zé.

 18. http://binnenland.nieuws.nl/646222/beatrix_en_rosenthal_bij_bilderbergconferentie

  (Novum) – Koningin Beatrix en minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (CDA) zijn dit weekeinde aanwezig bij de Bilderbergconferentie. Een woordvoerder van Rosenthal bevestigt zijn aanwezigheid, maar wil niet in detail treden over de bijeenkomst in het Zwitserse Sankt Moritz. De Rijksvoorlichtingsdienst laat standaard weten dat de aanwezigheid van Beatrix een privéaangelegenheid is waar geen mededelingen over worden gedaan.

  De Bilderbergconferenties, gewijd aan internationale vraagstukken, zijn altijd met veel geheimzinnigheid omgeven. Pers is niet welkom en er worden nooit mededelingen gedaan over de onderwerpen die worden besproken. Met die traditie lijkt dit jaar voor het eerst te worden gebroken. Volgens Zwitserse media is zowel de gastenlijst als de agenda van de conferentie openbaar gemaakt.

  Naast Beatrix en Rosenthal staan ook Eurocommissaris Neelie Kroes, NRC-journalist Marc Chavannes en econoom Victor Halberstadt van de Universiteit Leiden op de gepubliceerde lijst van aanwezigen. De toekomst van de euro, de veiligheid van sociale netwerken en de situatie in het Midden-Oosten zou worden besproken.

  De vader van Beatrix, prins Bernhard, was in 1954 een van de initiatiefnemers van de eerste bijeenkomst. Aanleiding was de verslechterende verhouding tussen de Verenigde Staten en Europa. Deze eerste bijeenkomst werd gehouden in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek nabij Arnhem. Daar dankt de conferentie ook zijn naam aan.

  Zé [47] reageerde op deze reactie.

 19. @Zé [18]:
  Vragen stellen in de Kamer moet kunnen.
  Wie probeert een van zijn PVV gekozenen zover te krijgen dat hij dat durft?
  Het is hier toch een simpele questie van Openbaarheid van Bestuur?
  Doen.
  We wachten op de Vrijspreker met spanning af!!

 20. @Troy Ounce [25]: Mooi dat was dan de lancering van Plan A, om iets aan de veelbesproken janboel op o.a. deze site te gaan doen.

  Kunnen we naar Plan B, wie heeft er hier dergelijke connecties om Smit Kroes ter verantwoording in het Europarlement te roepen?

  Tenslotte worden deze mensen betaald van ons belastingsgeld, en dus mogen wij dan ook wel eens weten wat ze daarvoor wel of niet doen.

  Het is mooi geweest zo.

  Vrede en Waarheid, Zé.

 21. De kern van waarheid bij een complottheorie is doorgaans dat ze bronnen citeren voor alles wat al in het verleden heeft plaatsgevonden, al dan niet gemisinterpreteerd, geselecteerd of verminkt, en dat er ergens een punt is waar een complottheorie zijn bronnen achter zich laat en heel erg wild (en argwanend) gaat speculeren.

 22. Ik vind het altijd vreemd dat als over akties van de overheid gesproken wordt, de meeste mensen het meestal over ‘we’ hebben, maar dat diezelfde mensen nooit over de Bilderbergers in ‘we’ termen spreken. Ze staan kennelijk toch verder weg en hebben de harten van de onderdaan nog niet echt gegrepen.

Comments are closed.