Trouwe lezers weten dat de Vrijspreker zeer sceptisch is over allerlei conspiracy verhalen. Daarom hoef je echter ze nog niet helemaal te negeren. Want kernen van waarheid kunnen er best in zitten.

Vandaag, donderdag 9 juni is er weer een grote (geheime)  Bilderberg bijeenkomst in Zwitserland, St Moritz,  begonnen

 

De deelnemerslijst van dit jaar is bij de Vrijspreker nog niet binnengekomen. Ook niet gehoord of Trix er dit jaar ook weer bij is, of Willem. Waarschijnlijk wel. Wikipedia heeft wel een lijst van voorgaande deelnemers aan de conferentie.

Maar over de agenda zijn wel al een aantal punten uitgelekt.
En daar kun je lang of breed over praten, maar het is een feit dat ook in Nederland de politici druk bezig zijn met deze zaken.

Zo kopiëren we hier:

Interview with Swiss banker reveals Bilderberg 2011 plans for internet censorship are coming
by NEWWORLDORDER on JUNE 7, 2011

en:   Bilderberg 2011 plans for more economic chaos and tax increases
by NEWWORLDORDER on JANUARY 31, 2011

Waarbij we bij beide punten kunnen constateren dat de laatste tijd zowel de Nederlandse als de EU-politici met deze onderwerpen bezig zijn.

Is dit toeval?

Als er interessante FEITEN bekend worden, zijn we wel geïnteresseerd.

51 REACTIES

 1. -Bezos, Jeff, Founder and CEO, Amazon.com
  -Hughes, Chris R., Co-founder, Facebook
  -Schmidt, Eric, Executive Chairman, Google Inc
  -Alexander, Keith B., Commander, USCYBERCOM; Director, National Security Agency
  -Keane, John M., Senior Partner, SCP Partners; General, US Army, Retired

  Kennis is macht. Doet Twitter niet mee?

 2. Ik las 1 bron (AD?) dat de Bilderbergers ZELF voor de eerste keer de lijst van geinviteerden hebben vrijgegeven.Dat wil niet zeggen dat die ook allemaal komen.Gefluisterd wordt toch ook Merkel, H.Clinton, Newt Gingrich.H.Clinton om bazin van de World Bank te worden?
  Hahaha Mark Chavannes NRC “professor of Journalism”.
  Dan staat het er goed voor met de “vrije nieuwsgaring” van de toekomstige NL-journalisten. College censuur en/of zelfcensuur neem ik aan.
  EU Borghezio Liga Nord gemolesteerd door de beveiliging.
  Bron Alex Jones (vaak dubieus).
  Volkspartijman Paul Baettig eist arrestatie van Kissinger.
  Inderdaad: waar is de stem van Wilders nu?

 3. Vreemd is dat als je gebeurtenissen en ontwikkelingen uit het verleden wilt verklaren, je geacht wordt te bedenken hoe die zo gekomen zijn, welke belangen er betrokken waren, wie de drijvende krachten achter die gebeurtenissen waren en dergelijke meer. Kortom, welke complotten er waren die leidden tot bedoelde historische gebeurtenissen. Poog je dergelijke samenhangen te zien aangaande gebeurtenissen die zich in deze tijd voltrekken, dan ben je opeens ‘iemand met een alu-hoedje’.

  Kennelijk mag er pas over een jaar of 50 nagedacht worden over wat er nu gebeurt, en hoe dat nou zo gekomen is. Dan ben je geen complotdenker meer, maar gewoon historicus.

  Dit is zeer merkwaardig.

  pcrs [34] reageerde op deze reactie.

 4. @Roeland [21]: Vertegenwoordigt er wel iemand Nederland; wat valt er te vertegenwoordigen? De belangen immers zijn allemaal globaal. Voor de opheffing van de middenklasse zullen de ‘vertegenwoordigers’ de middenklasse zelf wel niet geraadpleegd hebben, om maar eens wat te noemen.

 5. @Caroline [32]: Dat is idd een vreemd verschijnsel. Het hele alu hoedje concept, is ook ideaal om communicatie van bepaalde dingen onmogelijk te maken.
  Ik zei laatst tegen iemand dat de overheid 17 miljard voor wegen ophaalt onder dwang en er minder dan 3 miljard aan uitgeeft (nadat deze klaagde over de hoge marges bij banken). De reaktie die je dan van de gemiddelde slaaf krijgt is altijd prachtig. In een oogwenk moet hij bepalen hoe zijn Stockholm syndroom zijn heersers moet verdedigen. Eerst wordt de bron van de feiten in twijfel getrokken. Dan zeg je dat je waarschijnlijk wel een bron van de overheid zelf kunt vinden die dat onderschrijft. Dan zie je geworstel, omdat ze toch met de feiten willen blijven, maar het maakt niet uit. Dan komt er meestal snel een volgende defensie. Slaven komen altijd met iets naar voren dat als een principe klinkt:’Ik maak bezwaar tegen hoge marges’, maar al snelt blijkt dat als degenen die de hoge marges maakt maar machtig genoeg is, dat het opeens geen principe meer van ze is.

  Vaak is het iets betitelen tot conspiracy theorie voor degene die dat doet al voldoende om te bewijzen dat een theorie niet waar is.

  Cyclope [35] reageerde op deze reactie.

 6. @Cyclope [35]: Bedankt, als een groep mensen van gelijke mening zijn, heb ik er minder moeite mee om ze onder 1 noemer te schakelen. Hoewel alleen individuen handelen en denken, kun je van een groep die hetzelfde denkt, nog wel zeggen ‘groep x wilde groep y bestelen’. Je kunt echter onmogelijk spreken over de wil van de groep x+y. Iedereen die dat doet, doet aan slave speak. Er valt geen zinnige uitleg aan te geven. Je MOET specificeren of je het over x of y hebt als deze tegenovergestelde dingen willen, als je tenminste een ware uitspraak over de realiteit wilt doen.

  Zé [37] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [39] reageerde op deze reactie.

 7. @Zé [37]:
  DE realiteit. Diegene waar we het over hebben als we een ware van een onware uitspraak willen onderscheiden.
  Elke discussie over waarheid, gaat er vanuit dat er 1 realiteit is en dat het doel van de discussie is de waarheid over die realiteit vast te stellen.

  Dus iedereen die een discussie aangaat, gaat impliciet akkoord met een aantal zaken
  -de discussie gaat over of iets waar of niet waar is
  -waar/niet waar gaat hierbij over een eenduidige realiteit, waarin dingen niet tegelijk waar en niet waar kunnen zijn.

  tamso [44] reageerde op deze reactie.

 8. @pcrs [36]:

  Het komt in het kort hier op neer :

  Wij vermoeden dat……

  Wij zien relaties met andere…..

  Sommige aanwijzingen gaan in de richting van ……

  Maar wat wij sinds 9-11 doorlopend te horen krijgen is….wie niets te verbergen heeft,heeft niets te vrezen…..toch..niet dan ?

  Het is een kwestie van “gelijke monniken gelijke kappen” .

  pcrs [40] reageerde op deze reactie.

 9. @vrijeradikaal [39]: Ik snap je reaktie niet helemaal in relatie tot bericht 36
  Bij de overheid is het nooit gelijke monniken gelijke kappen.
  Zij mogen jou overal filmen, maar jij mag hun niet filmen.
  Zij mogen jou belasten, maar jij mag hun niet belasten.
  Zij mogen jou betasten, maar jij mag hun niet betasten (verder geen behoefte aan ook)
  Zij mogen jou reguleren, maar jij mag hun niet reguleren.

 10. Ook als ik niets te verbergen zou hebben, zou ik alles willen verbergen voor degenen die alles van me willen weten.

 11. Eerlijk gezegd is de bilderberg weinig boeiends aan.Het is een ons kent ons clubje,zoals vele ons kent ons clubjs wat met tentakels aan mekaar zit en de kop buiten beeld is.Ik zeg het wel vaker tegen mensen die een discussie willen voeren,om het probleem aan te kaarten.Aan een blaadje aan een boom heb je niks aan.Je moet graven wil je bij de wortel komen.
  Zelfs Rockefeller/beatrix/jeroen van de veer/etc en etc zijn marionetten van de echte moneymasters.
  De techniek zit hem in het misleiden ervan.Creeer schaarste,wat je in bezit heb.En geef het een waarde.Zoals goud.Een stukje geel metaal waar men waarde aan ging hechten en daarvoor de landen afreisde om het te roven,die in goud niks anders zagen als een veertje,of een waterkruik.Die occulte aanhangers hebben de mensen corrupt gemaakt door ze zogenaamd rijk te maken met een zelf gecreeerd waarde systeem.Na het goud,kwam het geld.Ook daar hebben zij de controle over en kunnen dat uit het niets drukken,waarmee alles opgekocht word door schulden,wat uit het niets is gecreeerd.
  Wat ik zie gebeuren is dat het westen (burgers) zelf feitelijk bankroet is,en weinig meer te halen valt bij de burgers.En nu overstappen naar andere opkomende economie’en om hen daar te slaven.En daarzo nu economisch de boel in handen willen krijgen.
  Als ik kijk naar de europese geschiedenis,het altijd al een slaafje geweest was van de bedenkers van het cristendom. Het creeert een ideologie wat letterlijk erin gestampt word,en wat je moet dienen.Voor god en vaderland.Eigenlijk voor bankers &co.het schapenvolk dient toch elk systeem uiteindelijk.
  Eerst de chaos,dan de nieuwe orde.Na 5 jaar smeekt men om de nieuwe orde.Zie nederland wat zich al na 2 dagen overgaf aan de nieuwe bezetters.Die corrupte coloborators hebben sindsdien de macht verdeeld met elkaar in het verdeel en heers politieke spelletje.En nederland in de uitverkoop gedaan.

  Helaas heeft men geen propaganda kanalen,wat het ons kent ons napraat,om het volk duidelijk te maken dat de gehele politiek een toneelspel is.
  Liberaal zijn in tijden waar de kerk hun dogma’s verplichte,was een manier om die macht te ontdoen van hun macht.Uiteindelijk is van dat liberale weinig goeds terecht gekomen dan ego tripperij.Net zoals die sociaal democraten wat hun eigen kliekje be-voorrechte.
  De normale man/vrouw zit nu met zijn oren in de stront(schulden) door deze schijnheilige hypocriete fariziers,wat volksverlakkers zijn.
  Ik heb ze niet gekozen.Zo doorzichtig allemaal hoe het systeem werkt en nog begrijpen vele het niet.
  En ook de middenklassers en rijkere zullen de dupe zijn,als de economie in mekaar stort.Zonder ons,geen consumers.Zonder consumers heb je ook geen midden stand.De olie voorraden gaan sneller op dan verwacht en de meeste reserve’s wat men opgegeven heeft is zwaar overdreven om die sponsors in het land te houden.Misschien over 10 of 20 jaar het voorbij is met de goedkope olie.Dan heb je alleen nog energie,wat meer energie kost om het eruit te halen.En de economie stort ineen wereldwijd.7 miljard zieltjes wat allen opeen gepakt zit.
  Daar is de holocaust en alle slachtoffers die er gevallen zijn niks bij vergeleken als die rampscenario werkelijkheid word.
  Iedereen fokt maar aan,zonder de gevolgen in te zien.
  Een ieder zal ook zijn eigen verantwoording moeten dragen.

 12. Als we echte leiders hadden gehad,we over waren gegaan naar vrije energie.In die 150 jaar dat de olie gevonden werd,er zat alternatieven zijn aangeboden om gratis energie op te wekken,zonder brandstoffen.Dan was alles gratis geweest en hadden we ook niet dat belachelijke belastingsysteem wat de kliek/elite bevoorrecht.En als we die techniek gedeeld hadden met andere landen buiten europa,we nu een vrede hadden tussen de moslims en cristenen.Helaas zijn judassen aan de macht.
  Als de olie op zal raken,of op is,men denk ik wel wat wijzer geworden is na de chaos.Dan is er geen andere keuze meer.
  Daarom denk ik ook dat hun laatste tijd gekomen is,omdat ze het volk niet meer kunnen manipuleren met datgene wat niet meer bestaat.
  En het nationalisme is ook weer een drukmiddel,om na die democratie weer over te stappen naar een dictatuur.Allebei zijn het banksters systemen om die macht te behouden.Als het volk genoeg heeft van deze hypocriete democratie,het gewoon overstapt naar een dictatuur.Ze zulen nooit toestaan dat het volk de macht wilt grijpen.

 13. @pcrs [38]:

  Wat is de waarheid.De waarheid is dat je een dier bent,wat de brains kreeg om te denken,en ook je instinct uitschakelt als men je hersenspoelt met allerlei dogma’s over het goed en kwaad.Mind controle lijkt me het juiste woord ervoor.Als we al die dogma’s en wetgevingen overboord kieperen,je doet wat je doel is op aarde.namelijk leven om te overleven.Alleen met prietpraat parasieten die zieltjes hebben gehersenspoeld met allerlei systemen,waar de macht gecentraliseerd werd.Ze zijn alleen efecienter geworden erin.Het heet nu de democratie.

  Sommige verhalen in de bijbel of koran,of de torah vertellen eigenaardige verhalen,die men eigenlijk niet begrijpt.1 daarvan is de mens wat uit het paradijs werd gekickt omdat het de appel opat wat het niet mocht eten.Erna niet meer over die appel gesproken word,wat de ellende veroorzaakte waarin we leven.Als we het paradijs uitgekict zijn,waar we dan in leven.
  Een slaven bestaan voor een elitaire bende,die graag wilt dat iedereen zich voortplant om te dienen.Als ik de dierenwereld zie wat het was,het miljarden jaren erover kon doen om dat paradijs te creeeren door de evolutie.De mens komt en breekt dat paradijs af in een rap tempo.Een dier wat op het instinct leeft kon schijnbaar een balans creeeren,wat de mens niet kan met zijn ego denken.
  De gave die wij eigenlijk hebben,benutten we niet.De gave om in te zien waar dit spoor naar toe zal leiden,als we door blijven gaan met het tempo waarin we leven.We stoppen met zijn allen onze kop in het zand,en laten de warmongers en verdelers ons leventje bepalen.
  Wat is de de waarheid.Zoek en gij zult vinden.
  Uiteindelijk leven we in een jungle waar de sterkste het recht nemen en uiteindelijk zullen overleven.En waar straks heel veel zwakkeren uitgeroeid gaan worden.Door oorlog en tekorten.
  En ondertussen zit de gehele wereld naar soaps,sport,reclame en onzin nieuws te kijken,wat hun avondje is naar een dag hard werken.
  Het is wel geniaal wat ze geflikt hebben.

  Zé [46] reageerde op deze reactie.

 14. De gedachte die bij mij opkomt is dat deze geringe openheid er wellicht mee te maken heeft dat eerder gestelde doelen behaald zijn, en men meent dat er geen weg meer terug is endus ook minder reden tot geheimzinnigheid.
  En wat als al deze bezoekers op hun beurt ook weer marionetten zijn?

  Zé.

  pcrs [48] reageerde op deze reactie.

 15. @Def [23]: Vreemd Def, dat dit bericht van jou pas vandaag, 3 dagen later, in mijn mailbox verschijnt……
  Hebben er meer mensen op deze site daar last van? En zo ja, enig vermoeden hoe dat komt?
  In de regel verschijnen alle berichten namelijk direct.

  Zé.

 16. @Zé [46]: Dat valt mij ook op, er worden steeds minder doekjes om gewonnen. Ik denk dat de noodzaak van lippenstift op het varken smeren, vervallen is en dat de zaken er steeds meer met brute kracht doorheen kunnen worden geduwd.
  Ik denk ook dat de gemiddelde slaaf zich bij zijn lot neergelegd heeft en liever naar een dom TV programma kijkt, of naar nieuwsleugens, dan zijn werkelijke lot recht in de ogen te kijken.
  Is ook wel wat voor te zeggen.
  Ik was laatst naar een film gegaan die helaas een stuk EU gesubsidieerde rommel bleek en ik besefte opeens wat mensen er toe beweegt om naar Rocky iV te gaan kijken.

  Zé [49] reageerde op deze reactie.

 17. @pcrs [48]: Weet je pcrs, ik loop hier al een jaar of 30 tegenaan, eigenlijk in mijn jeugd voelde me ik al vaak onbegrepen.
  En het lijkt wel met de dag erger te worden, dat mensen het gewoon niet willen zien.
  Nou weet ik wel dat TV, alcohol, drugs, anti depressiva, religie etc. een desatreuze invloed op de onderlinge samenwerking van onze linker- en rechterhersenhelft hebben, maar het begint onderhand toch wel een beetje té zot te worden vind je ook niet?

  Ik kan vaak mijn ogen en oren niet geloven als ik merk hoe de meeste mensen over onze samen-leving denken te denken. Ja, denken te denken.
  Ik voel me dan ook vaak een roepende in een woestijn,
  (woestenij), en hoor de echo van mijn stem opgaan in de leegte van de hoofden van mij medemensen.
  En dat terwijl we als zijnde mensen zoveel kwaliteiten en gaves hebben, en het gewoon verdommen deze te gebruiken en te ontwikkelen.

  Het lef en de moed om te leven in blijdschap, in plaats van in een zelf geschapen gevangenis, door zichzelf gecreëerd vanuit de Angst.

  Het valt niet altijd mee, nee, maar het kán wel.

  Vrede, Zé.

  pcrs [50] reageerde op deze reactie.

 18. @Zé [49]:
  Ik verwacht ook dat drugsgebruik zal toenemen a la brave new world. Geboortecijfers zullen ook steeds verder dalen. Ik denk dat wij nog te vaak roepende in de woestijn zijn, omdat we er van uit gaan dat we mensen iets proberen duidelijk te maken wat ze nog niet weten. Misschien weten ze het wel (maar niet op een bewust niveau), net zo als iedereen in feite weet dat de keizer geen kleren aanheeft.
  Wie weet nu nog niet dat al dat geld naar de Griekse overheid weg is? En dat zij er voor opdraaien? Ik denk dat iedereen het in feite weet.
  Misschien weten ze ook dat geen enkele actie, geen enkel woord wat ze zeggen er ook maar 1 jota aan kan veranderen.

  Zé [51] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.