”De VVD heeft gevochten voor het persoonsgebonden budget. Het laatste wat ik ga doen is deze gezinnen aanpakken, het laatste.’

Verklaring van Mark Rutte tijdens de verkiezingscampagne van 2010, zo meldt Marc Chavannes (NRC Handelsblad) op zijn blog) en haal ik dat weer uit het FD. Hoe was het ook al weer? Politiek is onbetrouwbaar, altijd en overal; maar dit is al bedriegen binnen een jaar. Je zal om die reden maar op de VVD gestemd hebben.

19 REACTIES

 1. Ja veel mensen die al jaren gebruik maken van een PGB (en dit budget is behoorlijk confortabel!) zullen zich behoorlijk belazerd voelen.. maar of dit terecht is?

  Ik en mijn vrouw hebben ons altijd groen en geel geërgerd aan al die ouders die -in onze ogen onterecht- PGB opstrijken.
  Onze dochter heeft een lichamelijke handicap en wij hebben altijd geweigerd PGB aan te vragen. Je spreekt dan regelmatig ouders (beide goede baan en prima in staat voor hun kind te zorgen m.i.) die elke maand zonodig PGB moeten opstrijken. En dan maar roepen dat ‘ze er recht op hebben’.
  Bah, ik veracht deze houding van mensen!

  Burnitall [7] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [18] reageerde op deze reactie.

 2. Tja, gemeenschappelijke besluitvorming vereist nu eenmaal dat je water bij de wijn moet doen. Wie dat niet weet of snapt staat toch redelijk los van de maatachappij.

  @ roeland

  Het pgb is er voor het kind, niet de ouders. Dat jij je dochter een beter leven ontzegt omwille van jouw principes komt voor jouw rekening.

  Roeland [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Je, je opmerking naar Roeland vind ik van een laag alooi.

  Dat het PGB opgeheven zou worden was al van te voren schreeuwend duidelijk. Bekijk het nu eens vanuit de machtspositie. Dan ben je gebaat bij veel alleenstaande afhankelijke mensen.

  Een grote sterke familie is een horror voor elke leider. Want grote sterke families ondersteunen elkaar, ze zijn sterk.

  Hoe breek je die eenheid, familie/gezin genoemd af ?

  – vader EN moeder laten werken. Hoe ? Bespelen d.m.v. sociale media, het verkopen als “feminisme”. Belastingen extreem hoog maken zodat vader EN moeder wel moeten werken.
  – kleine woningen, zodat opa en oma naar verzorgings-bejaarden-flat moeten.(motto: niet iedereen moet een Pfaff huis kunnen betalen)
  – kinderen laten op-voeden door de staat: het Zweedse model. (na 2 generaties Zweeds-model, blijkt dat ouders geen idee hebben hoe ze met kinderen moeten omgaan)
  – kinderen steeds eerder door de staat laten opvoeden: voor-schoolse, na-schoolse , en nu zelfs vakantie-schoolse opvang.
  – 1st grootouders, papa en mama laten betalen voor HEEL normale taken zoals het verzorgen van de eigen kinderen, kleinkinderen en grootouders. Hierdoor ver-kapitaliseer je naasten liefde. Dan stop je na een gewenningsperiode de kapitalisatie.

  Met als gevolg dat ouders en grootouders naar het voorhoofd wijzen, als je ze om een “GRATIS” dienst vraagt. Immers de naaste liefde = omgezet in kapitaal.

  ? Zijn de overheids-doelstellingen nu zo onduidelijk ?
  Prinse [4] reageerde op deze reactie.
  Roeland [6] reageerde op deze reactie.
  Je [10] reageerde op deze reactie.
  greet [16] reageerde op deze reactie.

 4. @Charles [3]: Ik vind je verwoording een prima stuk. Ik als leermeester in de horeca heb ook te maken met wajong. Deze personen hebben een gebrek aan zelfvertrouwen. Bij alles waar zij een beslissing moeten nemen moeten zij dit eerst vragen en het liefst aan hun begeleider. Als leermeester probeer ik hieraan wat aan te doen door deze bewuster te maken wat resulteert in veel dankbaarheid.

 5. @Je [2]:
  Het punt wat ik probeer te maken is dat je niet altijd maar aanspraak moet doen op beschikbare gelden, ook al zou je er ‘recht’ op hebben. En ik ontzeg daarbij mijn kind helemaal niet van een goed of beter leven dan een ander. In tegendeel zelfs!!
  Ik leer mijn kind zo onafhankelijk mogelijk te worden, ondanks haar handicap. Niet altijd maar het spreekwoordelijke handje ophouden, zoals bijvoorbeeld een Wajong uitkering.
  Niets went zo snel als ‘gratis’ geld.

  Je [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Burnitall [7]:

  @Burnital, wat is dit nu weer een manier van communiceren ?

  Wij thuis kregen ook van een overheidsinstelling (CAK) brieven + acceptgiro die we konden invullen en dan kregen we +300Euro. Vanwege de ziektekosten die we gemaakt hadden.

  (Mijn ziektekosten verzekering deelt info met de overheid) En NEE die E300,– wil ik niet en ook bij een herhaald verzoek van het CAK) hebben wij geen bankrekening nr. verstrekt.

  Omdat er geld geboden wordt Burnital ga wij nog niet onze normen verzetten.

  Burnitall [14] reageerde op deze reactie.

 7. @Charles [3]:
  Ja, het cda wil inderdaad het klassieke gezin kapot maken. Tot voor kort nog met de cu. Heb je scherp gezien. Ik mis nog wat over de nwo. Met name die opvang door de staat is een knaller ( scholen in nederland kennen dankzij de bijzondere scholen een uitzonderlijk autonome positie, kinderopvang wordt door private maatschappijen geleverd, maar ach laat je niet door feiten tegenhouden he?)

  @Roeland [5]:
  Onzin argument. Net zo logisch als haar op straat te gooien, leert haar toch ook om onafhankelijk te zijn, je handje niet op te houden? Leer haar liever om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die ze heeft. Tenzij jij zoveel geld hebt dat het pgb er inderdaad niet voor jouw situatie toe doet.

  Libertariër [12] reageerde op deze reactie.

 8. @lolke [9]:

  Aaahhh die site doet pijn aan mijn ogen. Html voor dummies of wat? Om maar te zwijgen over de kwalitei van de inhoud. Is er weer eens iemand beledigd?

 9. @Je [10]:

  Leer haar liever om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die ze heeft.

  Ik denk dat Roeland zijn dochter juist leert om gebruik te maken van de mogelijkheden die zij (zijn dochter) wel heeft.

  Het beste uit je kinderen of jezelf halen is meer dan afhankelijk de afwachtende hand ophouden en je “rechten” te claimen.

  Wie zijn nou de ouders, Roeland en zijn vrouw of de roverheid?
  Hoeveel geld Roeland daarvoor heeft of beschikbaar voor maakt gaat niemand iets aan, toch?

 10. Kan het niet erg vinden, laat ze het geld daar halen waar het niet hoort. Een ADHD of PDD-NOS kind is al niet meer tevreden met een pilletje, daar moet een berg geld bij en het liefst voor alle kinderen in huis, want opeens krijgen de meest ‘wilde’ kinderen een indicatie. Dit lijk van het vorige kabinet moet onmiddellijk worden begraven en nimmer weer mag men dergelijk stupiditeiten bedenken. Nu nog even de zwaar gewichten in de zorg aanpakken, bijv. de ‘arme’ zorgmanagers en subsidie sponzen aanpakken en het geld is voor een paar procent weer teruggegeven aan de degene van wie het geld wordt geroofd….Recht zo die gaat, nu nog meer van dit soort beloftes breken en je hebt weer een paar miljoen tevreden gezichten erbij/terug…..

 11. @Charles [8]: Ik doel op manieren… Ik en mijn vrouw is voor mij stront voorop…Het is'” Mijn vrouw en ik ” . Zoals Roeland schrijft , ziet hij zich zelf als superieur ten op zichte van zijn vrouw en kinderen. Zo denken veel libertariers heb ik de indruk. Hoewel ik veel op heb met het gedachtengoed van libertariers, ben ik het niet zelf..Niet alles waar libertariers voorstaan ben ik mee eens. Wel veel , maar niet alles..
  Veel items die hier neer geschreven worden komen uit op het zelfde. Veel reakties zijn ook het zelfde. De meeste zelfs worden geschreven zonder dat er is bij nagedacht. Dan schrijft men alleen opgekopte woede op. Ik heb weinig reakties gelezen waar iets konstruktiefs uit naar voren komt. Zelfs een politieke partij oprichtebn is er niet bij, omdat men dan ….., nou ja vul zelf maar in. Toch moet men wel eerst een echte partij oprichten, om over veranderingen te kunnen onderhandelen. Alleen tegen de gevestigede orde aan lopen pissen heeft geen enkele zin..Ik schreef het net zelf al..Ik ben geen echte libertarier, en zal het ook nooit worden…. En alleen met deze website zal het heeeeeeel lang duren voor dat er een enigsinds daadwerkelijke liberarische leefomgeving is…

  Drfunk [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Burnitall [14]:

  Ben het wel met je eens over het punt er tegen aan pissen maar niet ondernemen. Ik neem aan dat er hier mensen komen die oud, wijs en geleerd genoeg zijn om een partij te kunnen oprichten!?.

  Waar wacht u op?.
  Ik zal wel stemmen op U. Weinig andere keus nu of niet.

  Btw ik vind deze site zeker wel relaxt. Maar zoals er gezegt word het is meer een uitlaat klep dan er daadwerkelijk iets uit komt

 13. @Charles [3]: rutte zegt dat de familie en vrienden en kennissen en buren maar moeten helpen.maar ik ben een alleenstaande chronische pschychiatrische patient.ik heb geen kennissen en vrienden,ik ken mijn eigen buren niet.en mijn familie heeft mij allemaal in de steek gelaten.zonder mijn PGB is het leven voor mij onmogelijk en ook ondraaglijk.ik zal dan een stil en eenzaam leven met veel depressies,boosheid,woedeaanvallen,geweld en zelfdistructie lijden.dat is niet wat ik wil.en ook niet opgenomen moeten worden in een van de instellingen van de GGZ.

 14. In een interview met Alex Jones verklaarde Aaron Russo, dat de Amerikaanse beweging “womens liberation” een uitvinding van de Rockefellers is om het gezin kapot te maken, de opvoeding van het kind onder staatscontrole te krijgen en de vrouw belasting te laten betalen.

  De Europese pendant ervan wordt uitgewerkt in het Institut fuer Sozialforschung van de Frankfurter Schule.

 15. @Roeland [1]:
  Verachten kan je wel, maar ik trek ok zoveel mogelijk weg van de overheid als ik dat kan.
  Ik zou het enkel onrechtvaardig vinden als je meer terug haalt dan dat je hebt moeten afstaan, dan ga je netto andere mensen belasten via de staat.

  Maar va die centen die ze mij afpakken wil ik verdomme wel wat terug zien in de richting waar het vandaan kwam

 16. lekker zo MP Rutte kind als baas van dit land..

  Een draaideur zou jaloers worden op dat gedraai..

  Leugens en onwaarheden en angst en ander onheil inboezemen…

  Moet ik eens doen dan zijn de rapen gaar of naar de bak of een boete of als je een uitkering hebt een korting of alles kwijt..

  ach het zal mijn tijd wel uitdienen pffffffff shit zooi is het de politiek en beleidsmakers maar het harken en liegen word goed voorgedaan doe je voordeel daarmee

Comments are closed.