19 REACTIES

 1. We hebben Griekenland in 2000 gevraagd of ze mee wilden doen en dat geeft verplichtingen. We wisten dat het mis zou gaan. Als je iemand bij de club haalt, moet je ze in eerste instantie helpen.De Grieken zijn aan Frankrijk schuldig 42.2 miljard, Duitsland moet 25.4 ontvangen, Groot Brittanië 10.5 , Portugal !!!! 7.7 , de USA 5.5, ons land 3.3 , Italie 3.1, Oostenrijk 2.5 en Zwitserland 2.1 miljard Euro. Alleen de Duitse banken waaronder de Deutsche Bank en de Commerzbank hebben bij de Grieken al 15 miljard uitstaan. Als de EU , wie daar dan ook aan het stuur zit, Griekenland laat ploffen, dan lopen op z’n minst de economieën van Duitsland en Frankrijk klappen op, waar de eerdere Amerikaanse bankenaffaire een onschuldig babytje bij vergeleken is.Omdat Nederland altijd zo zuinig was kunnen we als land geld lenen tegen een kleine 1%. Dat lenen we aan Griekenland tegen 5% en /voila/ we zouden een dief van onze portemonnee zijn als we niet mee zouden doen.Banken in Europa leken wel te profiteren van de miljardenlening voor Griekenland. Dit is de sector die het eerst profiteert van een Grieks steunplan.De meeste Westerlingen zijn het er inmiddels wel over eens dat het huidige financiële systeem corrupt is, en dat bankiers en andere financiële topmannen van nature net zo corrupt zijn als veel politici.Griekenland zit in een vicieuze cirkel van veel schuld, dus meer en hogere rentelasten en dus meer schuld etc.En Griekenland is niet het enige EU-zorgenkindje. Portugal, Spanje, Ierland, Italië,Hongarije,maar ook Belgie……http://www.charlieville.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=146%3Awordt-het-hong-kong-of-zimbabwe&catid=59%3Aart-non-fiction&Itemid=63&lang=nl

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 2. “Griekenland komt uit de crisis”. Herman van Rompuy heeft het zelf gezegd. En wel omdat alle andere alternatieven afschuwelijk zijn. Zelfs de euro, en in het beste geval ook de EU komt dan in gevaar!

  Brabants Dagblad:” Griekenland gaat niet failliet en stapt ook niet uit de eurozone. EU-president Herman Van Rompuy heeft dat zondag gezegd in een vraaggesprek met de Vlaamse publieke omroep VRT.
  Volgens Van Rompuy hebben de Grieken geen andere keus dan de bezuinigingen en hervormingen door te voeren die hen door EU en Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn opgelegd. ,,Alle andere alternatieven zijn afschuwelijk’’, aldus Van Rompuy.
  De EU-president is ervan overtuigd dat Griekenland de schuldencrisis zal overwinnen, op voorwaarde dat het daarvoor voldoende tijd krijgt. ,,Griekenland moet de tijd krijgen voor aanpassingen.’’

  Geplakt uit

  En er zijn nog wel meer lieden die wat zeggen. Zoals de nu meest populaire minister van Nederland (dat zegt Maurice de Hond): Jan Keer de Jager:
  “PVV-leider Geert Wilders heeft geen oplossingen voor de financiële crisis rond Griekenland” en “Als hulp aan Griekenland stopt, krijgen we niks”

  Kennelijk heeft Jan Kees dus ook geen oplossing. Erger nog, hij hoeft hulp niet eens meer op gang te brengen, hij wil ze alleen niet “stoppen”.
  Als we nu “niks” krijgen, is dat dan niet beter dan steeds maar meer goed geld naar kwaad geld te gooiien?

  Het nieuws over de Griekse crisis is nauwelijks bij te houden. Terwijl je een commentaar schrijft, komen er al weer nieuwe berichten binnen.

  Vandaar gaan de ministers van financiën naar Luxemburg om vandaag en morgen weer nieuwe oplossingen te zoeken om de euro te redden.
  Of ze nog dieper kunnen zinken dat de pensioenfondsen te dwingen mee te betalen, betijfel ik.
  Voorlopig zouden ze niet dwingen, maar dan moeten ze wel vrijwillig meebetalen!

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.
  leo [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]:

  Deze reactie uit de tijd en spijker op de kop.

  met dank aan
  jh252799 om 13:39 – 19 juni 2011

  Men is nu alleen de einduitkomst aan het uitstellen. Een schuldherschikking is onvermijdelijk. Banken en verzekeraars (wereldwijd, niet alleen Europese) zijn hun posities rustig aan het afbouwen door zich 100% uit te laten betalen door de Griekse staat bij het aflopen van obligaties. De Griekse staat leent daarvoor geld van het Europese noodfonds dat zo de schulden overneemt. Intussen heeft de ECB langer lopende obligaties opgekocht op de markt tegen gemiddeld 70% van de face value en kreeg obligaties in onderpand van banken. Dat wordt dus het risico van alle Europese belastingbetalers. Zodra de noodzaak tot een schuldherschikking erkend wordt en die wordt uitgevoerd zal Europa de grootste schuldeiser zijn en het leeuwendeel van het verlies nemen. En wie draait daar voor op? Hoe de schuld veroorzaakt is boeit niet, dat is een keuze geweest van Grieken en hun schuldeisers. Maar onze politici nemen de posities van die schuldeisers nu over voor onze rekening, dat maakt me kwaad.

  Reteip [16] reageerde op deze reactie.

 4. Er zijn geen namen op die reddingsboeien, of verzuipen wij alleen maar. er is toch geen redden meer aan.Welk land volgt hier na.

 5. Wij hebben niet om de rekening gevraagd maar gaan wel het EU feestje betalen , tenzij alsnog aan de PVV van hand op de knip gehoor gegeven word .
  Het is nu kijken wie er uit de kast durft te komen om de knip wel dicht te houden en meegaat met de PVV , zodat zij op afstand gaat kijken wat er dan wel gebeurd , ik voorspel weinig , een heel land gaat niet in rook op zoals in sprookjes , zij gaat alleen afstempelen en naar eigen muntsoort waarna het weer sterk kan concurreren met andere landen daar hun positie op de markt goedkoper is geworden en kan na een paar jaar misschien wel zelfs terug komen in de Euro wanneer de tijd er echt rijp voor is.

 6. Ik hoorde op TV (Canvas, nieuws 20u) dat Griekenland tot 18 juli de pensioenen en lonen kan betalen, daarna is het op. Dus geld ‘krijgen’ zullen ze.

  De reacties van de Griekse bevolking op het nieuwe steunplan, zullen veel bepalen voor de verdere evolutie van de ellende in de EUSSR.

 7. Na lang overwegen zal ik mijn steun betuigen aan de “gewone “ Griekse werknemers die met een salaris van gemiddeld € 803,– bruto per maand rond moeten komen, terwijl de dagelijkse levensbehoeften duurder zijn dan in Nederland. Deze mensen hebben geen vermogen en kunnen amper rondkomen. Daar tegenover is het salaris van de bestuurders en Parlementariërs een schril contrast en eisen ze 5500 per maand.

  Ex bestuurders willen ook nog miljarden aan nabetalingen. En deze groep mensen, en niet de zelfstandige ondernemers of bedrijven die het land draaiende houden, moet je aanpakken en aansprakelijk stellen. De schuld ligt niet bij de werkende burger maar bij de graaiers. Er zijn te veel ambtenaren en bestuurders die een te hoog betaald salaris en onkosten vergoeding ontvangen, dat is in geheel Europa het geval, ook in ons land. In heel Europa zul je in moeten grijpen door de wet te veranderen om de Parlementariërs hun onschendbare positie ontnemen, aansprakelijk te kunnen stellen.

  Een andere kant van de medaille is dat Griekenland met 10 Miljoen inwoners een staatsschuld heeft van 350 miljard EU. Nederland met 16 miljoen inwoners heeft ook een schuld van 400 Miljard, en laten wij als burgers dat niet vergeten, want politici wimpelen dat af op iedere Nederlander. Dus wij mogen ook wel oppassen wat er gebeurd.

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.

 8. Het blijft ergerlijk dat in het hele Griekse fraude-verhaal de naam van Goldman Sachs niet (meer) wordt genoemd. Ook worden niet de namen genoemd van de heren politici die destijds er voor hebben gezorgd dat dit kreupele land de euro kreeg. Evenzo is tot op heden niet duidelijk wie van de heren en dames verantwoordelijk zijn voor het verzaken van de controle op landen die de kluit voorliegen.

  De EU is één groot financieel debacle die met leugens en nepgeld bijeen wordt gehouden.

  Ik kan me niet voorstellen dat met het aanblijven van failliete landen de euro gered zou zijn.

  De euro zou pas gered zijn als corrupte landen, corrupte leiders, corrupte banken, corrupte overheden enz. met de grond gelijk zouden worden gemaakt, pas dan zou de euro aan kracht winnen. Maar onzichtbare machten ergens buiten Europa zullen dit niet toelaten.

  Zolang de EU zijn ogen sluit voor de waarheid en de leugen regeert en men aanstonds het verloren en waardeloos geworden geld uit onze zakken zal kloppen door verhogingen van de lasten, zal de totale EU en de euro failliet gaan

  Inflatie zal ons allen uiteindelijk de das om doen en meer dan de helft van de Europese bevolking paupers maken. De gevestigde elite zal ook verliezen moeten incasseren, maar zal uiteindelijk niet aan lager wal geraken, zodat de macht en heerschappij aan hen toebehoord.

 9. @Max [6]: Je kan het hebben over “Nederland” beslist en “Wij” moeten, etc etc, maar op het moment dat een burger er niet mee eens is, dan is het niet meer waar. Het wordt dan de “Politici” hebben besloten, en “Zij” moeten.

  Ik laat me geen schuld aanpraten door de onbenullen en hun beslissingen. Het is afpersing/diefstal/fraude, als ze een schuld die zij gemaakt hebben op mij proberen af te schuiven.

  Het is al van de zotte dat ze denken de autoriteit te hebben over mij en dat ze mijn tijd en energie toe-eigenen. Geen mens staat boven de ander, en geen mens heeft het recht om te beschikken over anderen, ook niet als ze met zijn velen zijn. Geen papiertje die deze recht kan geven en zeker niet bij ene gratie Gods. Hoepel op met die onzin en noem het bij naam, ze gebruiken geweld om ons aan hun wil te binden, en dit is moreel verkeerd.

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 10. @reiny [10]:

  “De schuld ligt niet bij de werkende burger maar bij de graaiers.”

  Het is, net als in Nederland, moeilijk om “de werkende burger” de SCHULD te geven.
  Maar het is wel zo dat veel van die werkende burgers periodiek hun mandaat aan de graaiers geven om te graaien.
  Als er geen schuld ligt, dan toch wel VERANTWOORDELIJKHEID.

  reiny [15] reageerde op deze reactie.

 11. @leo [5]:

  Wat er feitelijk gebeurt is WEER een bailout voor de banken. Alleen nu wordt het gebracht alsof griekenland zelf kapot gaat, terwijl het de banken erachter zijn die nu (steeds minder) risico lopen.
  In amerika komen ze er nog voor uit dat ze ordinair geld naar de banken schuiven.

  @pcrs [3]: Ik heb niets gevraagd en de Griekse onderdaan ook niet.

  Maar dankzij JKdJ krijgen wij wel de rekening.

  @reiny [15]: Hub, maar ik ben en voel niet verantwoordelijk zolang ik geen steun aan bestuurders geef, erger nog hun gedrag zelfs afkeur !!

  Evenals PCRS: wij krijgen wel de rekening…
  leo [18] reageerde op deze reactie.

 12. Vandaag las ik op de site van AD dat het niet alleen om 110 mrd extra gaat maar dat er nog eens 83 mrd achteraan komt, en dat het worst-case scenario uitkomt dat de particuliere sector ook mee gaat betalen, is zo bekokstoofd door de heren politici in Brussel.
  Ik heb op een of andere manier niet meegekregen dat het om meer dan die 100 mrd gaat (wat ik al bezwaarlijk vond), dit is nog erger dan ik had gedacht.
  Die tekening is zo raak als maar zijn kan. Ik weet zeker dat het niet gaat helpen omdat de argumenten om Griekenland te steunen nooit financieel kunnen zijn als het bedrijfsleven zich uit vrije wil niet interesseert om een socialistisch regime uit de rode cijfers te helpen (goh waarom zou dat toch zijn). Bedrijfsleven weet doorgaans prima wat een goeie investering is en dat kun je het best aan de markt overlaten. Niet aan politici. Dat blijkt maar weer.

 13. @Reteip [16]:

  Dag Pieter,

  Vandaag in het laatste nieuws, volgend artikel verschenen…

  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1281413/2011/06/21/Dexia-jaagt-Amerikaanse-klanten-naar-exit.dhtml

  “In amerika komen ze er nog voor uit dat ze ordinair geld naar de banken schuiven.”

  In België daarentegen… lees, interpreteer en schrik u een hoedje.

  De bank Dexia heeft verschillende lokale overheden in de VS gevraagd van bank te veranderen. Dat staat vandaag in De Tijd. Volgens de krant vreest de bank een liquiditeitsprobleem, nu verschillende grote beleggers in de VS geen zaken meer willen doen met Dexia omdat ze bang zijn voor de blootstelling van de bank aan Griekenland. Dexia zelf zegt zich geen zorgen te maken.

  Beleggers zijn ongerust geworden door onder meer een kritisch rapport dat het ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) schreef over de bank en haar blootstelling aan Griekenland.

  Het geld dat normaal van bij de beleggers naar de lokale overheden vloeit, moet Dexia zelf neertellen wanneer die beleggers afhaken. De bank moet momenteel 400 miljoen dollar in cash verschaffen aan de lokale overheden, zegt de topman van Dexia New York. Dat geld komt uit de dollarreserves van de bank.

  Dexia benadrukt zich geen zorgen te maken, omdat er genoeg dollars zijn om elk scenario op te vangen. Dexia staat borg voor 17 miljard dollar leningen aan lokale overheden in de VS. “Zelfs als wij dat volledige bedrag moeten ophoesten, zijn er nog dollars over”, luidt het. Toch heeft de bank in een brief verschillende gemeenten formeel gevraagd om een andere bank te zoeken. (belga/adv)

  Leve de Belgische belastingbetaler…

 14. @Alex (20-06-11, 05:33):Democratie bestaat niet…..De democratie, net als elke andere vorm van dicatatuur.Het merendeel van de westerse “democratieën” worden in feite geregeerd door een kliek van rijke elitaire personen/“DE WET VAN DE STERKSTE / RIJKSTE”/, die in wezen gangsterkrijgsheren zijn die de nationale en internationale politiek, de wereldwijde economie en de reguliere media controleren en manipuleren om hun eigen gulzige en onverzadigbare ambities te dienen.Niet de intellectueel bepaalt wat goed en slecht is, maar de man met het geweer!

Comments are closed.