Ik hoor de laatste dagen op de radio veel over drankmisbruik of eerder drankgebruik door jongeren onder de 16 wat verboden en op gepaste wijze bestraft dient te worden

Politici vallen over elkaar heen over hoe de jeugd van tegenwoordig aangepakt dient te worden met het gebruik van drank, het is slecht voor je en er zijn jongeren die zich in coma zuipen. Dit lijken allemaal goede bedoelingen maar het is de wereld op zijn kop.

Laat ik u eens vertellen over mijn jeugd, toen ik nog een groentje was van 15.

Op vakantie in Zeeland was een barretje waarvan ik de naam al lang vergeten ben. Het was in Koudekerke, een christelijk dorpje aan de Noordzee en ik stond met mijn vader op een camping in een aparte tent. Ik stond een eindje weg van mijn vader in de tent want hij zat met zijn vriendin en mijn halfzusje in een caravan.

Dus zoals iedere jonge jongen maakte ik wat vrienden en we hadden zin in een feestje terwijl we de avond moesten vullen tot twaalf uur in de disco.  Nu mocht ik zo nu en dan wel eens een Grimbergen met grenadine drinken (trappist) op uitzonderlijke gelegenheden. Eentje kan immers geen kwaad; mijn moeder zei wel eens, ” als je ziek wordt dan weet je het he!”  en dat onthield ik ook.

[HTML2]

Nu hadden we een kroegje gevonden en de oudere jongen haalde een trappist voor mij en nog 2 andere jongens. Dat werden er al snel twee en drie en in de disco mochten we ook nog enkele biertjes drinken voor we zwalkend naar de camping liepen. Na wat gerammel met het slot van de poort, die makkelijk te beklimmen was met 1 meter 20, kregen we hem eindelijk open en mochten we de lange nacht tegemoet gaan, en dat werd het ook.

Ik verborg het goed maar kon het niet laten mijn gehele maaginhoud te legen in de plee van de camping. een keer, twee keer, drie keer; er kwam geen einde aan.

De volgende ochtend, goed bleek en zwak, ging ik ontbijten bij de caravan van mijn vader.

Die had natuurlijk al lang gezien dat ik iets te veel op had en op het moment dat ik mijn eerste nipje koffie naar binnen werkte voelde ik weer de drang om te rennen naar de toiletten. Ik excuseerde me met een smoes dat ik wat diarree had en rende naar de toiletten toe.  Toen ik bijna de hoek om was riep mijn vader in strenge toon, ” **** Kom jij eens hier!” met veel moeite kon ik het nog binnen houden en rende terug. ” je bent je slippers vergeten aan te doen” zei hij. Op dat moment kon ik het niet langer inhouden en het met moeite verorberde broodje kaas en druppels koffie lagen voor mij op de grond.

” Zo!, jij gaat dus nergens meer heen vanavond en denk maar niet dat je nog iets mag de rest van de week”  zei mijn vader toen.  Hij wist natuurlijk donders goed wat er speelde en ik was toch een beetje vernederd.

Ik heb me  keurig gedragen de rest van de vakantie en heb de drank daarna even achter me gelaten.

En zo kennen we meer verhalen. Zo ook het verhaal van jongeren die met school (Stedelijk College Eindhoven) naar de Beekse bergen gingen en een hele provisie kast aan drank hadden om zich tegoed aan te doen.

[HTML3]

Of die tijd toen we drank insloegen voor het reisje naar Parijs waar de drank in de kleding werd verstopt, en eenmaal op de kamer uit de tassen kwam. Om maar te zwijgen over de trip naar Disney waar het gewoon te koop was.

Overigens een leuke anekdote is dat ik bij een benzine station van een leraar gewoon een liter Jupiler mocht kopen omdat ik zei dat ik gek was op voetbal en er een voetballer op het blik stond. Die was dezelfde avond dus op, en ik hou niet eens van voetbal.

Het is natuurlijk puberaal experimenterend gedrag waardoor je ook de slechte kanten van het leven leert kennen en iedereen heeft dat momentje nodig zodat op een gegeven moment het lampje gaat branden met een groot gevaarteken er op. Het is volledig normaal dat kinderen van 14 en 15 de grens opzoeken, en daar is weinig tegen in te brengen als de hormonen eenmaal door het lijf razen en je je grenzen zoekt.

[HTML6]

Maar nu wil de overheid je gaan straffen, of eerder een boete opleggen. Er zal niet minder gedronken worden want blijkbaar kan je het wel gewoon nog kopen, of krijg je geen boete als je het koopt, maar de winkelier die het verkoopt wel. Dus de toegang tot drank is daarbij niet verminderd. Dit hoorde ik toevallig afgelopen donderdagochtend bij Giel Beelen op 3FM.

Het enige wat dus gedaan wordt via politie en andere ambtenarij is het afhandig maken van geld voor het in bezit hebben van drank; inkomstvergaring dus met een moraalridder gehalte waar je ziek van wordt, en ja ik zelfs nog erger dan die Grimbergen op mijn 15e.

Een boete om slecht gedrag te demotiveren? Als het logisch zou zijn dan zou ik er misschien nog enigszins begrip voor op kunnen brengen. Maar dat is dus niet het geval.

Want wie gaat die boete betalen denkt u? Juist, de ouders!

Kijkt u even naar dit filmpje, het geeft namelijk en belangrijk gebrek aan in de logica wat de intentie net als met drank duidelijk maakt.

[HTML4]

Als u het bovenstaande filmpje bekeken heeft ziet u dat de tactiek die toegepast wordt enkel en alleen op knullige wijze een rechtvaardiging is voor de boete. Er wordt aangesproken op bezorgdheid van de gemeenschap om een boete door te drukken en te rechtvaardigen wat het gevaar niet weg neemt, maar wat enkel geld incasseren van de staat is. De ouders en opvoeders hebben er schijnbaar geen problemen mee, en de eigenaren van de boten hoor ik niet klagen of aangiften doen van schade aan hun eigendom. Daarbij kunt u zich ook afvragen of beboeten wel mag, gezien ieder toch echt verantwoordelijk is voor zijn eigen lichaam en of hij of zij deze in gevaar brengt of niet. Is een boete leggen op het in gevaar brengen van jezelf dan in het voordeel van het potentieel slachtoffer van zijn eigen gedrag? Of het misbruik van het bezorgde gevoel van de gemeenschap om geld op te strijken, wat ook nog eens ten koste gaat van de ontvanger van die boete.

Hoe zijn we zo ver gekomen?

Op de Vrijspreker kunt u veel lezen over het smijten met geld van de staat, en het economisch beleid dat altijd verkeerd uitpakt en dat de bevolking in enorme schulden werkt welke weer afgelost moeten worden met belastingen en deze moeten dan ook steeds hoger, meer en op andere wijze in het leven geroepen worden.

De alleenverdiener met 1 of 2 kinderen bestaat al lang niet meer in de huidige middenklasse en daar schuilt dan ook het probleem. De ouders zijn de enige rechtmatige opvoeders van kinderen, en de overheid zorgt er voor dat de staat de kinderen voortaan opvoedt. Kinderen worden gedwongen gedumpt in een peperduur kinderdagverblijf om door papa of mama om zes uur of ergens in de middag weer opgepikt te worden, en dan zijn de ouders moe.

Opvoeding wordt voortaan door leraren overgenomen, begeleiders en kinderdagverblijven die een opleiding pedagogie van de staat en zijn denkbeelden hebben moeten volgen. Voor de studenten die deze opleidingen nu volgen heb ik de uitdaging 1 objectivisme of libertarisch denkbeeld in de boeken te zoeken, ik garandeer je dat je die niet gaat vinden. Wanneer ouders kinderen terecht spreken wordt er niet meer geluisterd, en deze situatie moedigt ook aan dat ouders eerder een vriendschappelijke band met hun kinderen opbouwen dan een opvoedkundige band, waardoor er geen ouderlijk gezag is. Ouders leren hun kinderen steeds minder kennen en de jongeren worden “ sleutelkinderen” .

Nu weet ik ook dat ouders er niet altijd wat over te zeggen hebben, simpelweg omdat ze ouders zijn. Dat begrijp ik als geen ander omdat het rebelse bloed door mijn lijf giert, gillend naar vrijheid en onafhankelijkheid. Dan is het altijd nog aan de individu zelf om slecht gedrag af te leren, of om op de blaren te gaan zitten. Een boete is geen oplossing, enkel een smerig listig trucje om een boete, in dit geval verkapte belasting, te kunnen innen op bepaald gedrag.

[HTML5]

Uit het bovenstaande filmpje kan je opmaken dat het enorm belangrijk is dat een kind er altijd op kan rekenen dat de ouder een opvoeder er is, dit gaat voor de gezinnen die gedwongen moeten werken om rond te komen dus niet op.

Vanaf daar hoeft u niet verder te kijken, of juist wel, dan ziet u wat er mis aan is. De maatschappij moet volgens deze man verder de kinderen sturen en motiveren en het moet niet uit het kind zelf komen of enkel de ouder. De opvoeder staat bij deze man dus gelijk aan een leraar, iemand die naar mijn mening enkel de taak heeft kinderen iets te leren, leren.

Conclusie:

Kinderen in de pubertijd moeten leren met zichzelf om te gaan, de opvoeding ligt volledig bij de ouders en niet bij de staat. Boetes die uitgedeeld worden raken enkel de ouders en vaak is het ook nog eens zo dat jongeren er een kick van krijgen omdat het lekker rebels gedrag is waar pubers voornamelijk heel erg veel van houden. Een natuurlijk fenomeen van zelfstandig worden is grenzen opzoeken en een keer hard op je bek gaan als je bij die grens struikelt over je lichamelijke of psychische drempel.  Het hoort er bij! 14- en 15-jarigen hebben bijvoorbeeld al een enorm goede inschatting van goed en slecht, zo zal ieder kind van die leeftijd weten dat cocaïne geen poedersuiker is, en bier geen appelsap.

Boetes houden dit niet tegen maar is enkel een manier om een belasting op te leggen en de moraalridder uit te hangen ten koste van werkelijke opvoeding. Betrokken ouders waar een kind alles tegen kan vertellen en die het kind op weg helpen zichzelf te ontwikkelen en niet buddy daddy of girlfriend mama moeten spelen omdat de kinderen hun opvoeding wel van school of de staat krijgen.

En als je ziet hoe veel die kinderen al onder druk gezet worden, op school, door sommige ouders en in deze maatschappij waar immoreel gedrag de norm is bij wet (de staat als koploper) dan zou ik mezelf ook maar al te graag in een coma zuipen.

Maar wat de staat vergeet bij coma zuipers, is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen lichaam en leven. Dus wanneer iemand ziek wordt van de drank en zichzelf daarna in een kleine coma zuipt  is dat zijn eigen schuld en dienen er geen boetes opgelegd te worden aan anderen omdat ze toevallig een biertje drinken op een zaterdagavond in het café op hun eerste stap avondje onder de 16. Het is aan de ouders om de kinderen terecht te spreken wanneer ze over de schreef gaan voor ze volwassen zijn en niemand anders, ik kan het niet vaak genoeg benadrukken.

Dus jongens en meisjes van 14 en 15, pak gerust een biertje als dat mag van je ouders. Drink met mate en als je dan boven de plee hangt omdat je je grens nog niet kent hoop ik dat je er van geleerd hebt. Of zoals mijn moeder zei, ” zo, dat is lekker hé, moet je er nog 1 jongen, morgen om 7 uur de hond uitlaten, succes! O, en ruim het even op wil je”

En laat de staat met zijn krokodillentranen barsten met zijn boetes! Als we dan toch burger ongehoorzaamheid vertonen door te drinken, kan dat er ook nog wel bij.

Moraal van dit verhaal is, mensen moeten fouten maken en leren, niet beschermd worden.

[HTML1]

37 REACTIES

 1. Duidelijk!. Maar schrijf dan ook over de boetes die je als VOLWASSENEN krijgt voor het niet dragen van je gordels in de auto… Dat is dus ook de Staat die jou zeg maar in bescherming moet nemen tegen jezelf?. Of een helm dragen op de scooter……………………….. Laat ze lekker kapot gaan als ze willen toch?. het is aan een persoon zelf of hij zichzelf wil beschermen?. Misschien rijg je ooit ook nog een boete voor een mislukte zelfmoord poging???. “ja sorry meneer het is u niet gelukt dus dat word dan 300 eu boeten en aub binnen 6 weken betalen”’

  Ik ben zelf aardig vrij opgevoed. Mijn moeder heeft me altijd vertelt wat de consequenties zijn van bepaalde handelingen/gedragingen. Ik heb aardig mijn ding gedaan. Me moeder had ons ook open en eerlijk opgevoed. Dus ik kon met alles komen naar me mammie zonder dat ik gelijk zwaar gestraft werd maar juist meer advies en tips kreeg. Ben er voor mij gevoel aardig uitgekomen uit mijn Drugs/alc roes :). Good job moeder lief. Zo wil ik ook mijn kinderen ongeveer gaan opvoeden. Ik zeg ongeveer aangezien je altijd je eigen tintje eraan geeft.

  De overheid wil nu ook de jeugd uit de jeugd halen.. Moet je doen. Kijken wat voor opgekropte emotie en haat er dan naar boven komt bij die gappies. Gaan ze het bijelkaar of ouderen botvieren!. Dalijk krijg je als baby al een stroombandje om dat wanneer je te lang huilt een stroom schok krijgt.. Overheid wil ons echt serieus indammen tot vee. Tot je al je strijdlust ontwikkeling en zelfstandigheid kwijt ben. Begin aub niet over NWO want wat is er NEW aan?. Het is gewoon het zelfde liedje alleen met een ander deuntje.

  Wanneer roepen wij nu echt onze lakeien terug en herinneren wij HUN eraan dat wij de BURGERS de “NWO” zijn en niet tjap tjokie in ze kasteeltje

  Nico [2] reageerde op deze reactie.
  Nico [3] reageerde op deze reactie.
  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 2. Het artikel zet aan het denken.
  Wat ik teruglees is:
  – De overheid zoekt onzin redenen om extra belastingen te kunnen innen. Dat gaat dan via boete’s.
  – De overheid bemoeit zich met de opvoeding van kinderen, hoewel Drfunk [1] ook terecht opmerkt dat precies hetzelfde geldt voor volwassenen. De staat als opvoeder. Heeft de burgerij daarom gevraagd? Zeker is dat de burgerij het wel toelaat.
  – Opvoeding en sociale controle / correctie hoort thuis bij de ouders resp. burgerij, niet bij de overheid.
  – Ouders geven de opvoeding maar al te graag uit handen aan vreemden in kinderopvang, school etc. Dat is op z’n minst vreemd te noemen. Het artikel geeft aan dat het verdienen van geld (m.i. voor onnodige luxe) daarvoor de motivator is.

  Wat ik mis in het verhaal is hoe die ouders nu zover gekregen kunnen worden dat ze hun verantwoordelijkheid om hun eigen kind daadwerkelijk op te voeden (een ouder/opvoeder is inderdaad wat anders dan een verzorger), zonder inmenging van de staat.

  Oh ja, en een spellingscontrole is wel handig 🙂

  Hoc Voluerunt [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Drfunk [1]: Dalijk krijg je als baby al een stroombandje om dat wanneer je te lang huilt een stroom schok krijgt..

  Ik woon in Centraal Europa. Pas geboren baby’s krijgen daar per direct een vaccinatie en BSN. Alsof dat niet genoeg is (dit is al teveel!!!), hangt er in de wieg in het ziekenhuis een apparaat, wat het kind ieder uur wakker maakt. Deze vorm van terroriseren wordt geacht te helpen wiegendood te voorkomen. Zou men dit werkelijk willen, zou men niet vaccineren…

  Het ziekenhuis is er (in ons land dus) in het geval van pasgeboren baby’s voor om nakoming van de wet te forceren. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar haal liever een Amerikaanse jurist aan, die tijdens zijn opleiding erachter kwam dat de wet er niet zozeer is om mensen te beschermen (primaire veiligheid tegen bijv. dieven, rovers en moordenaars), maar de wet in plaats daarvan beoogt alle aspecten van de levens van onderdanen te reguleren. Hij heeft gelijk.

  Drfunk [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Drfunk [1]: Vrij opvoeden, anders dan de staatsnorm, is als het zo doorgaat straks verboden. Word je uit de ouderlijke macht gezet.

  Als je een kind door schade en schande laat leren stel je het kind immers bloot aan gevaar. En dat mag niet, net zoals de corrigerende tik niet meer mag.

  Doktoren, onderwijzers en anderen die met kinderen in aanraking komen worden nu al opgeleid om kindermisbruik op te pakken, en straks met de ruimere definitie ben je als ouder wellicht gewoon de sjaak. Toen ik als 12 jarige in een week tijd 8 keer door het ijs was gezakt kreeg ik een groot glas grog, ik heb daarna jarenlang geen alcohol gedronken. En zakte ook niet meer door het ijs. Tegenwoordig zou dat uit den boze zijn, een twaalfjarige alcohol voeren.

 5. @Nico [3]:

  Ik woon in Centraal Europa. Pas geboren baby’s krijgen daar per direct een vaccinatie en BSN. Alsof dat niet genoeg is (dit is al teveel!!!), hangt er in de wieg in het ziekenhuis een apparaat, wat het kind ieder uur wakker maakt. Deze vorm van terroriseren wordt geacht te helpen wiegendood te voorkomen. Zou men dit werkelijk willen, zou men niet vaccineren…

  Lees dit eens even lafjes door het is super veel maar geeft aardig wat inzicht. 🙂 http://books.google.nl/books?id=4Yi8qx1-cDEC&pg=PA329&lpg=PA329&dq=vacanatie+lijst+voor+babies&source=bl&ots=uwKFrlar4C&sig=LjYCJRCO8VOiR15INaXfdB_Zgxc&hl=nl&ei=Xvr6TZmHH46VOq20vLoE&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CEwQ6AEwAjgU#v=onepage&q&f=false

  Ben zelf geen doktor ofzo dus kan niet of het allemaal waar is ja of nee, Maar sommige dingen geven je wel te denken.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Drfunk [5]: Lees dit eens even lafjes door het is super veel maar geeft aardig wat inzicht

  Ja precies, dat bedoelde ik dus. Als wij dus een volgend kind zouden krijgen, vraag ik me af hoe ik dat kind veilig kan houden van bedreigende overheidsdwang via vaccinaties, het schoolsysteem etc.

  Verder vraag ik me in het licht van het bovenstaande artikel af waar nu de ouders blijven die hun verantwoordelijkheid nemen en zich gaan verweren tegen de ongepaste en ongewenste inmengingen van de overheid.

  Drfunk [8] reageerde op deze reactie.
  HoerenSloep [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico [2]:
  Werkelijk?? heb de spelling controle op firefox gebruikt.. mijn word was even aan gort.

  Maar zal hem nog eens nakijken en corrigeren voor ik nujij er op zet.

  Volwassenen zijn het zelfde inderdaad maar heb het nu even over de jeugd.

  de Ouders werken niet voor overbodige luxe…
  wat dacht je van gewoon eten en ale verplichte kosten en je hypotheekl iof huur met je gas water en licht.
  Dat kan je al niet meer betalen op 1 salaris als je onder de 3000 bruto per maand verdient , en dan is het tegenwoordig al lastig.

  Dus beide ouders moeten het uit handen geven, en een enkeling vindt het wel handig.
  Doordat de overheid een enorme druk op je beyrs legt.
  en daarbij je kinderen ook nog eens laat opvoeden omdat jij noodgedwongen weg bent op het werk en geen goeie band met je kind op kan bouwen.

  Drfunk [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Nico [6]:
  Ja precies, dat bedoelde ik dus. Als wij dus een volgend kind zouden krijgen, vraag ik me af hoe ik dat kind veilig kan houden van bedreigende overheidsdwang via vaccinaties, het schoolsysteem etc.

  Sry weet niet hoe ik moet quote hier 😀

  Dat heb ik dus ook, me girl en ik willen over 2 jaar ongeveer ook aan kinderen beginnen, maar krijg nu al hoofdpijn met hoe ik het moet aanpakken en of ik wel die vaccinaties wil laten doen!. En over scholen begin er niet over!!!. Komt die hoofdpijn alweer..

  @Hoc Voluerunt [7]:

  Kom je dan niet op het punt dat het dan nog wel raadzaam is om aan kinderen te beginnen in deze maatschappij??.

  Ben heel eerlijk dit is ook een vraag waar ik mijzelf mee confronteer

  Hoc Voluerunt [10] reageerde op deze reactie.
  Doompie [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Nico [6]:
  “Als wij dus een volgend kind zouden krijgen, vraag ik me af hoe ik dat kind veilig kan houden van bedreigende overheidsdwang via vaccinaties, het schoolsysteem etc.”
  Helaas, dat kun je niet. Zelfs de indoctrinatie op school over de maatschappij kun je niet tegengaan. Als je probeert te vertellen dat de wereld toch iets anders in elkaar zit en dat democratie niet het summum van vrijheid is, wordt je fijntjes verteld dat als zij de doctrine niet opschrijven op een proefwerk, zij een onvoldoende krijgen. Dus de scholier kiest de weg van de minste weerstand. Terecht, want hoe eerder van school, hoe beter het is.
  Het enige wat je als ouder kunt doen is het kind het verschil leren tussen de doctrine en de werkelijkheid.
  En ze vooral leren zelf na te denken, dat is nog wel het belangrijkste. Onderzoekt alles en behoudt het goede. Neem niet klakkeloos aan wat iemand je voorschoteld, zonder uiteraard in paranoia te vervallen. Het blijft een moeilijke strijd, omdat het kind in hoge mate beïnvloed wordt door zijn of haar omgeving (vriendjes, socail media, etc.) en het daardoor voor de ouder een strijd blijft met minstens 1 hand op de rug gebonden.

  Hoc Voluerunt [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Drfunk [8]:
  Zelf heb ik 2 kinderen en ga ze ook zeker leren niet overal in te trappen.

  @HoerenSloep [9]:

  Mijn grootvader zei het mooi en daar hou ik me nog steeds aan.
  “Geloof niets, zorg dat je het weet”

  Geloof = het aannemen van iets waarvan een ander denkt te weten dat het waar is.
  Weten is het onderzicht en getoetst hebben waardoor je niet anders meer kan concluderen dat het waar is.

  Dit doe ik tot op de dag van vandaag altijd met alles wat ik zelf bedenken en wat ik van anderen hoor.
  Alles afbreke en lukt het je niet om het af te breken, heb je grote kans dat het waar is.

 11. Kinderopvang is voor ouders die eigenlijk geen kinderen willen, maar de sociale verplichting niet kunnen weerstaan.
  Als je een kind op de wereld zet, zorg dat er altijd minimaal 1 ouder (kan heel goed in deeltijd) beschikbaar is voor de opvoeding en begeleiding van dat kind. Als je dat niet kunt, omdat je meent dat je die 2 full time inkomens “nodig” hebt; niet aan beginnen.

 12. De schrijver vergeet 1 ding: als burger moet je het niet wagen om jezelf (belastingkoe) voortijdig uit het arbeidsproces te verwijderen! Als jij jezelf tot VMBO niveau zuipt terwijl je VWO potentieel had, dan kost je de overheid geld! Dit rechtvaardigt volledig het betuttelende overheidsbeleid: namelijk het veiligstellen van belastingvee tot hun 65e. Zodra je die leeftijd bereikt zijn ze je liever kwijt dan rijk dus mag je je helemaal kapot zuipen, roken en als die het nog doet: neuken.

  Hoc Voluerunt [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Reteip [14]:
  Dan kost je de overheid geen geld.. dan heb je minder kapitaal en potentie in de toekomst om meer te verdienen en dus meer aan hen te betalen.

  Daarbij lijkt het mij sterk dat VWO’ers zich tot VMBO zuipen… de grootste zuipschuiten zitten immers op de universiteit.
  Als je dat niet geloofd moet je tijdens de introductie dagen maar eens de binnenstad bezoeken van een grote stad.

  Reteip [17] reageerde op deze reactie.

 14. @Hoc Voluerunt [12]:

  Ik ken je situatie Hoc 😉

  Ja de kinderopvang, ik hoor dagelijks van mn meisje dat het personeel het oneens is met de beleidsvoering.
  Maar gezien dat draait op subsidie, wordt het beleid bepaald (zodat ze nog meer subsidie binnen harken) door de gemeente en hun uitvoerende takken als de GGD.

  Nu moet er gewerkt worden met kids vanaf 2 jaar met de VVE. Voor- en vroegschoolse educatie.

  Wat dat is? referentie

  Kan van harte aanbevelen die pagina eens goed te lezen. Het is een volledig door rijksoverheid gesubsidieerd programma…. Lees vooral ook even de onderzoeksresultaten..waar het positief en waar het negatieve effecten op heeft..

  Wat Korein (grootste kinderopvang van onze regio) er over schrijft is HIER terug te lezen..
  een quote:
  “Eind 2010 willen we in
  alle peutergroepen methodisch werken, zodat alle
  kinderen een goede start maken op de basisschool.
  Uniek voor Nederland. In 2009 zijn er 7 pedagogisch
  coaches VVE aangesteld, de peutergroepen zijn opnieuw ingericht en 140 pedagogisch medewerkers
  behaalden hun VVE-certificaat. Korein Kinderplein
  werkt met methodieken die aansluiten op de basisschool: Puk & Ko, Piramide, Startblokken, Kaleidoscoop of de Montessorimethode.”

  Daarnaast schrijven ze dit:
  “De ontwikkeling van spilcentra en brede
  scholen is in onze regio al eerder ingezet. In deze
  kindcentra vinden ouders en kinderen alle voor-
  zieningen onder één dak: opvang, onderwijs, VVE
  in de peutergroepen en vrijetijdsactiviteiten op de
  bso”

  Daar krijg je toch gewoon kippenvel van?

  Hoc Voluerunt [19] reageerde op deze reactie.
  HoerenSloep [20] reageerde op deze reactie.
  Egis [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Hoc Voluerunt [15]: de grootste zuipschuiten zitten immers op de universiteit.

  Hier eentje… maar ik heb het beperkt opdat ik geen korsakoff op heb gelopen!
  Maar ik denk dat mijn boodschap duidelijk is 😉 Betuttelen zodat mensen niks gevaarlijks doen tot ze hun nut voor de staat bewezen hebben.

 16. ”If you protect a man from folly, you will soon have a nation of fools.“

 17. @Doompie [16]:
  Die van mij gaan naar de Vrije school…
  En Moeder doet de opvoeding en werkt aleen als de kinderen op school zitten.

  Geen kinderdagverblijven ovoor mijn kinderen no way no how.
  Daarom hebben we nu geen huis hahaha.

 18. @Doompie [16]: Om nog maar te zwijgen over het gehanteerde beleid binnen de kinderopvang, dat alle ‘afwijkende’ gedragingen van kinderen gerapporteerd dienen te worden aan allerlei instanties. En dat achter de rug van ouders om.

  Schrikbarend is de toenemende controlezucht via dit soort instellingen, waarbij een verkregen stempel als ‘afwijkend gedrag’ automatisch wordt overgenomen door de basisschool.

  En mocht iemands kind van thuis uit opgroeien met de gedachte vooral waakzaam te zijn daar de maatschappij twee gezichten kent, dan is het nog maar een kleine stap voor de overheid om deze levensvisie als ‘afwijkend gedrag’ te bestempelen.

  Hoc Voluerunt [22] reageerde op deze reactie.
  Doompie [23] reageerde op deze reactie.

 19. @Hoc Voluerunt [22]:
  “Wat aan naam trouwens, hoerensloep.
  Waar ligt die boot?”

  Utrecht ?

  @Egis [21]:

  JUIST, dat beleid doelde ik op waar de werkneemsters het totaal niet mee eens zijn.

  Dit gaat nog VELE male verder.
  Bij elke pleister welke er geplakt wordt op een kind, dient een “incidente registratie” gedaan te worden.

  Gedrag observatie, als er “iets” wordt gezien, komt er een consulente een uitgebreide analyse doen, dat wordt allemaal stiekem stiekem doorgespeeld.

  Blauwe plekken registratie, ivm. zogenaamd huiselijk geweld.

  en nog meer overbodige, dogmatische, communistische, achterbakse taken welke worden opgelegd aan de medewerkers…en waar dus STRENG op gecontroleerd wordt middels allerlei instanties..

  HoerenSloep [24] reageerde op deze reactie.
  Egis [25] reageerde op deze reactie.

 20. @Doompie [23]:
  “@Hoc Voluerunt [22]:
  “Wat aan naam trouwens, hoerensloep.
  Waar ligt die boot?”

  Utrecht ?”

  Scherp.
  Maar heeft met politiek incorrecte auto’s te maken….

  Maar liever over de inhoud; rapportage achter de rug van de ouders om, incident registratie, etc. Het volk slikt het want “kijk maar hoe het is gegaan met het Hofnarretje” Zieke twist in de naam trouwens 😉

  Hoc Voluerunt [26] reageerde op deze reactie.

 21. @Doompie [23]: Sterker nog, waar werknemers of werkneemsters worden aangesproken indien zij niet genoeg rapporteren. Niet voldoen aan een landelijke norm.

  Gevolg…legio kinderen die bij een vage overheidsinstantie geregistreerd staan zonder dat ouders hier weet van hebben. In één woord….schandelijk.

 22. Hitler’s Germany – BBC History File

  http://www.youtube.com/watch?v=T1uoB1BHScA

  Vooral vanaf 10:18 mins gaat het eng worden , ziet u ook overeenkomsten.

  Hitler’s Children – ‘A Nazi Education’

  http://www.youtube.com/watch?v=j8UlviPpTzs

  Lebensborn! Fucking For Hitler Where Was His Missing Right

  http://www.youtube.com/watch?v=WGqrzUyMksI

  Zeer interesant….is grondig door de msm doodgezwegen , onderwijs en de artsen…wil men het liever niet over hebben.

  Zijn ook grotendeels onaantastbaar he….die medische stand

  Als onderdeel van de Processen van Neurenberg vonden in het gerechtsgebouw van Neurenberg onder Amerikaanse leiding processen plaats tegen het Ministerie van Ras en Volkshuisvesting, tussen 1 juli 1947 en 10 maart 1948. Tijdens deze processen stonden ook vier kopstukken van de Lebensborn Vereniging terecht. Het oordeel van de rechtbank was als volgt:

  * SS-majoor Dr. Gregor Ebner (leidinggevend arts) – 2 jaar, 8 maanden (uitgezeten)
  * SS-majoor Max Sollmann (directeur) – 2 jaar, 8 maanden (uitgezeten)
  * SS-kapitein mr.dr. Günther Tesch (leidinggevende hoofdafdeling rechtwezen)- 2 jaar, 10 maanden (uitgezeten)
  * Inge Viermetz (plaatsvervangend chef van de hoofdafdeling arbeid) – vrijspraak

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lebensborn

  Is er hier iets bezig te veranderen ?

  Geen bevallingen meer op Terschelling

  Zwangere vrouwen op Terschelling kunnen niet langer op hun eigen eiland bevallen. De plaatselijke huisartsen hebben afgesproken geen bevallingen meer te doen, omdat de risico’s te groot zijn en de afstand naar een ziekenhuis te groot is.

  Reden hiervoor zijn de maatregelen die minister Schippers van Volksgezondheid wil nemen om de babysterfte terug te dringen.

  In 2008 is er al een regel ingevoerd dat een vrouw die moet bevallen binnen drie kwartier in een ziekenhuis moet kunnen zijn. Tot nu toe werd daar niet altijd even streng op gelet. ‘De nieuwe minister Schippers maakt er nu extra werk van’, aldus een woordvoerster van de gemeente Terschelling.

  Op Terschelling zijn geen ziekenhuizen. Aanstaande moeders moeten daarom naar het vasteland. Volgens de huisartsen kunnen zij niet garanderen dat de vrouwen binnen 45 minuten in het ziekenhuis zijn en vinden zij een thuisbevalling daarom niet verantwoord.

  Verloskundigen betreuren de beslissing. En ook de huisartsen op Vlieland, dat ongeveer even ver van het vaste land ligt, snappen de beslissing niet. Vrouwen op Vlieland kunnen vooralsnog dan ook gewoon op hun eiland bevallen.

  Ja je kan er maar beter vroeg bij zijn he !

 23. Uniform Commercial Code / Law of the seas

  http://www.youtube.com/watch?v=SUdsIfxf0Jc

  Juist de Nederlandse staat is hun ” onderpand ” aan het opwaarderen.

  Vanaf je eerste APGAR score tot je meest ” kneedbare ” fase ( v.a. 2 jaar )moet men zijn “investering” observeren , om vast te stellen waar de hoogste arbeidsproductiviteit bereikbaar is.

  Nederland wordt zachkens omgevormd in een stoeterij.

  Vanaf het moment dat jij je lul in de kut van je geliefde steekt , zitten die juristen zwartrokken er al met hun tengels tussen.

  De waterwet !

  http://www.helpdeskwater.nl/onderwerpen/wetgeving-beleid/waterwet

  Politie is aardig actief aan het worden op het water….niet? , want die hebben nu een overeenkomst voor handhaving MET DE LOYYDS of London.

  UCC sluw verstopt in de Nederlandse wetgeving.

  How deep down the rabbit hole do you want to go ?

 24. @Hoc Voluerunt [26]:
  De oorspronkelijke gedachte achter straf en boete is al heel lang geleden overboord gegooid: straf is iets therapeutisch en boete is een inkomstenpost in de begroting van de overheid.

 25. beste auteur en reageerders,

  Of het nodig is dat de overheid overtreders beboet laat ik even in het midden.

  Feit is dat alcohol (mis)gebruik door jongeren vergaande gezondheidsproblemen kan opleveren. Tot je 20ste 21ste zijn de hersenen in ontwikkeling en heeft alcohol gebruik daar grote invloed op.

  Jongeren beschikken nog niet over de “stofjes” in de hersenen die zorgt voor remmingen.

  Bovenstaande zijn wetenschappelijk vaststaande feiten.
  Het is immers toch ook zo dat je pas mag gaan autorijden op je 18de. Daarvan zeggen we toch ook niet, “mwaah a’j moar bie de pedalen kunt!!!”

  Ook ik baal van 5 km bonnetjes en overdreven regelgeving. Maar wat sturing heeft het gemiddelde individu nu eenmaal nodig.

  In principe moet je zelf weten of je een gordel draagt, maar ben je dan ook bereid om de ziekenhuiskosten niet door het ziekenfonds te laten vergoeden?

  Hoc Voluerunt [32] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.