De wereld is thans verdeeld in 3 categorieën:

1) landen die een financiële catastrofe kunnen vermijden.

2) landen die een meltdown niet kunnen vermijden, maar het zich nog wel kunnen veroorloven om de klap voor zich uit te schuiven.

3) landen die op dit moment worden geconfronteerd met een crisis.


De USA zitten in categorie 2.

Politici daar kunnen blijven doen alsof er weinig aan de hand is omdat er op dit moment teveel andere landen in categorie 3 zitten. Met name in Europa.

Griekenland staat op de rand van een officieel bankroet, echter in een vrij bizar interview met Der Spiegel beweert Jean Claude Juncker dat:

a ) Griekenland niet failliet is,
b) als Griekenland zijn leningen niet betaalt, dan staat dat niet gelijk aan een ‘default’ en
c) het toegestaan is voor politici om te liegen omdat mensen geen verstand hebben van kapitaalmarkten.

In het interview wordt duidelijk waar de prioriteiten liggen van Juncker: bij de bankiers.

Hij zegt: ‘ als Griekenland morgen failliet zou gaan, zou het vele jaren geen toegang meer hebben tot de financiële markten en haar belangrijkste crediteuren, de banken in Duitsland en de rest van  Europa, zouden een enorm probleem hebben.

Uiteraard mag niemand verwachten dat Europese banken hun eigen verliezen dragen na het verstrekken van idiote leningen aan corrupte regeringen. Het is veel makkelijker om de belastingbetalers de rekening in de maag te splitsen door een noodfonds van 700 miljard Euro op te richten.

Klein probleempje, de Europeanen beginnen wakker te worden.

De anti-euro partij ‘ Ware Finnen’ heeft een flinke winst behaald en is tegen bail outs. Recent hebben de Sociaal Democraten in Spanje een flink verlies geleden omdat de stemmers schoon genoeg hebben van het economisch beleid.

In Duitsland is te zien dat men niet langer de financiele last van de rest van Europa wil dragen. Merkels partij verliest terrein en in een desperate poging om draagvlak te behouden heeft Bremen de stemgerechtigde leeftijd verlaagd naar 16.
http://www.reuters.com/article/2011/05/20/us-germany-voting-teens-idUSTRE74J3C820110520

Dit is een indicatie dat het er niet florissant voor staat in Europa: de Duitse banken zitten zo diep in de stront van de PIIGS cq zijn zo ver het SGIIP in dat men, met het oog op de politieke onlusten door heel Europa, overgaat tot het recruteren van Justin Bieber fans om de status quo te behouden.

Als Griekenland faalt zullen banken omvallen en de Europese financiele markten onderuit gaan. Politici gaan tot het uiterste om dit te voorkomen en dat behelst het opzadelen van elke man, vrouw en kind met de bailout rekening en het naar het stemhok trekken van socialistisch gezinde tieners om aan de macht te blijven.

Uiteindelijk zullen deze pogingen falen. Griekenland heeft voor 2 maanden aan cash over en een default met een andere naam is nog steeds een default. De landen in Europa die nog een beetje draaien willen de bail out rekening nog minder betalen dan dat de parasitaire landen bezuinigingen willen accepteren.

Dit gaat op korte termijn behoorlijk wat onrust veroorzaken in Europa en nu de Amerikaanse overheid haar probleem heeft vooruitgeschoven door het pensioengeld van ambtenaren te plunderen, kunnen investeerders zich volop zorgen maken over Europa.

Ik vermoed dat goud en zilver het in euro termen behoorlijk goed zullen nu de markt om zich heen kijkt en zich realiseert dat er geen goede valuta alternatieven zijn. Dit zou het startschot kunnen zijn van een ketting reactie.

Vertaald door Peter Dijkstra

 

9 REACTIES

  1. @Jeroen [4]: Wiens toekomstige arbeid gaat de crisis betalen, denkt u? Zo interpreteer ik het, tenminste. Maar misschien snap ik het ook niet, hoor. 😀

  2. Gisteren een interview gezien met Marie Le Pen. Als zij aan de macht komt in Frankrijk dan is het zeker afgelopen met Griekenland. Net als het lidmaatschap van frankrijk…Die gaan weer terug naar de FF..( voor de jongere onder ons…Dit is geen firefox)

  3. Today as a solution to poor bank lending we see austerity programs whose creation go back centuries. The enforcer today is the IMF, which in its processes becomes a dictatorial power of its own. In the austerity process comes privatization or the looting of assets owned by a sovereign state in the name of repatriation of debt. Of course, the buyers at $0.30 on the dollar are transnational conglomerates, part of the worldwide Bilderberg Group and the Trilateral Commission. These tactics are reminiscent of the slogan used over the entrance of German concentration camps, “Arbeit Macht Frei.” “Work will make you free”. Truly something befitting George Orwell’s “1984”. This is the mentally that we are dealing with here. This cartel of bankers controls all these institutions and has for hundreds of years in one form or another. The idea is to bring on perpetual economic and financial crisis, so that the IMF’s work is never completed. A form of debt bondage, which is supposed to be stability. The IMF may be the new world order’s Gestapo, which sets up formerly sovereign states as supplicant members of world government. The goal ultimately is a world bank to control all nations monetarily and financially. The stepping-stone to this condition is the BIS, the Bank for International Settlements.

    http://bilderberg2011.com/bilderberg-group/bilderberg-2011-plans-for-more-economic-chaos/

Comments are closed.