Griekenland staat op klappen en Ierland Spanje en Portugal volgen.

Nigel Farage is dan wel een enigszins liberale democraat en geen libertarier maar hij ziet de bui gelukkig wel al hangen. kort samengevat, de EU is een zinkend schip en mensen moeten hun verliezen tellen en toegeven dat het een gefaald experiment is.

Ook weet hij mooi te vertellen dat de rest van de EU politici in een ” fantasyland” leven.

[HTML1]

Wat Griekenland en de rest van de EU betreft. Schoon water gieten in een beerput en daarna verwachten dat het drinkbaar wordt is onrealistisch.

Wat de gevolgen zijn? Wie zal het zeggen, dat weten we niet.

Trek je conclusies en neem maatregelen. Want wanneer Griekenland uit de euro stapt is het spel al snel afgelopen met de gehele Europese economie.

Aan de andere kant is het ook desastreus als men wel steun geeft en Griekenland blijft steunen.

Kortom, de neerwaartse spiraal dreigt de afgrond in te gaan, hoe we het ook wenden of keren.

Tijd om toch maar te investeren in fysieke rijkdom?

 

8 REACTIES

 1. Hartstikke scherp, onze Nigel! Kan zelfs Mark Rutte een puntje aan zuigen.En let ook eens op de koppen van Van Rompuy en Barosso. Deze laatste weet dondersgoed dat het foute boel is.
  http://tinyurl.com/25n89w4

 2. Er wordt nu een vrijwillige verplichte bijdrage van de private sector bij de nieuwe bailout gevraagd.
  Om de financiĆ«le instellingen over de streep voor die “vrijwillige verplichte” bijdrage te trekken kan er gebruik worden gemaakt van “sweeteners”. Echt waar net gehoord bij RTLZ!
  Die sweeteners zouden garanties op de uitgestelde leningen van de banken zijn. Wie staat er dan uiteindelijk weer garant voor die garanties???
  Ik voorspel dat die nieuwe bijdrage in een soort woekerpolisformule wordt verpakt en bij de bevolking door de strot wordt geduwd. Niemand weet precies wat de werkelijke kosten zijn,wie die draagt en waar de risico’s liggen bij een fail.

  Als de gevolgen niet zo desastreus zouden zijn zo ik schuddenbuiken van het lachen om zoveel gekonkel en incompetentie.

 3. Ik geniet elke keer weer als ik die man hoor spreken. Echt van een veel gezondere mentaliteit dan degenen die aan de top zitten. Wat ik zelfs nog mis in zijn (toch al ijzersterke) betoog is dat het in de praktijk niet eens zo lastig was voor landen om uit monetaire unies te stappen, elders en eerder.

Comments are closed.