Het Europees Parlement wil vanaf 2014 elk jaar 5 procent meer geld voor Europa.

De uitslag van de stemming vandaag:
PVV-TEGEN
CDA-VOOR
VVD-TEGEN, behalve Jan Mulder die VOOR stemde
D66-VOOR
GroenLinks-VOOR
CU-TEGEN
SGP-TEGEN
PvdA-ONTHOUDEN
SP-TEGEN

Dus CDA, GL, D66, en onze eeuwige laffe PVDA hebben ons vandaag opnieuw een duit euri’s gekost.

Vanaf 2014 t/m 2020 5% per jaar is +40% over die periode van 7 jaar.
Nu is het zo’n € 130 miljard, dat wordt dus 182 miljard.
Een verhoging met € 52 miljard!

In een tijd dat Nederland zoveel miljarden moet bezuinigen.
SCHANDE.

Ingezonden door Reiny

15 REACTIES

 1. Dit kunnen we ONMOGELIJK betalen.
  Het maakt niet uit welke, en hoeveel bezuinigingen doorvoeren.

 2. Goh. Criminelen die gestolen smeergeld uitdelen. Verrassend..
  Wie zou het een biet moeten interesseren welke maffiabaas dit gestolen smeergeld niet aan deze zaak wil uitgeven, maar aan een ander onfris doel.

 3. Hoe zou Nederland anders Ierland, Portugal en Griekenland moeten volgen?
  De vraag blijft, waar blijft al dat geld?

  Zé.

 4. Gisteren nog een topic bij geenstijl van deze strekking;

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/06/wat_lul_je_5_extra_per_jaar_be.html

  Comments zijn niet mals en mensen komen er steeds meer achter dat de USSR als blauwdruk heeft gediend voor de vorming van deze europeese socialistische superstaat. Het grote “herverdelen” op europees niveau is begonnen. Het zal voor de gemiddelde NL-er pas stoppen als heel zijn opgebouwde pensioen en spaargeld in de zuideuropeese zwarte gaten is gepleurd en hij gelijkgeschakeld is met de gemiddelde Roemeen.

  Specifiek over de PvdA; na hun gedraai over een nieuw referendum omtrent het verraad van Lissabon laten ze in dit geval weer een keer zien dat het een verschrikkelijke partij met verschrikkelijke mensen is.
  Dan heb ik nog meer respect voor GL, D666 en het CDA die er recht voor uitkomen dat ze Nederland willen uitverkopen.

  En Geert moet eens ophouden om volkomen gratuit op de EUSSR af te blijven geven want dit onderwerp is NIET vrijblijvend! Dit onderwerp is de grootste naoorlogse bedreiging voor de vrije burger. De trekker eruit trekken of je bent net zo schuldig als de rest van die poppenkast in Den Haag.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 5. @ronald [3]:

  “….ik wordt er depressief van….”

  NIET doen! Daar heb je alleen jezelf mee, je eigen geluk.
  Leer om echt de feiten te zien, de bewijzen, en verkondig die op een objectieve, nuchtere manier.
  Niet schelden, dat werkt niet, maar bewijzen die begrijpelijk worden gebracht.

 6. @GB [5]:
  “…. En Geert moet eens ophouden om volkomen gratuit op de EUSSR af te blijven geven want dit onderwerp is NIET vrijblijvend! …”

  Hoe bedoel je dat? Wat moet wie doen?

  “…De trekker eruit trekken of je bent net zo schuldig als de rest van die poppenkast in Den Haag…..”

  Hoe kan iemand de stekker er uit trekken?

  GB [10] reageerde op deze reactie.

 7. Wat betaalt Nederland aan de EU? 5 miljard? Stel dat dit het bedrag is dan is het: 5 miljard x 105% = 5,25 miljard x 105% + 5,51 miljard x 105% = enz.
  Het is dan verhoging op verhoging dan.

  Of is het 250 miljoen extra per jaar? En dat 7 jaar lang?

  En ik geef je op ene briefje dat de volgende stap is om ook nog rechtstreeks van de burgers belasting te eisen.
  De EUSSR is gewoon een feit. Mensen hebben niets te vertellen. Alleen de bovenlaag kan zich blijven verrijken en de onderlaag kan verrekken. Tussenlaag (lees: modaal) is er niet meer.

 8. @Hub Jongen [8]:

  De stekker uit dit kabinet. Zeg als PVV het complete gedoogakkoord op wanneer VVD/CDA weer meer belastinggeld richting Griekenland willen schuiven. Hierdoor zullen nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven. Niet dat het veel uitmaakt voor het beleid maar je bent er niet langer zelf verantwoordelijk voor. Ik voorspel dat dan alleen nog een breed kabinet met alle EUSSR lovers mogelijk is; VVD,CDA, GL, D666 en PvdA.
  Het moet over pakweg 10-20 jaar voor iedereen duidelijk zijn wie de hoofdverantwoordelijken waren voor deze historische faal. Nu kunnen de linkse eurofiele partijen rookgordijnen opwerpen en zich mooi verschuilen achter deze gedoogconstructie. Over 20 jaar wordt er vooral gekeken welk kabinet er zat toen deze catastrofe in volle omvang duidelijk werd.

 9. Het wordt via het achterbakse mechanisme dat inflatie heet afgetroggeld…. Het is veel beter deze 40% ineens te betalen, via een lening van de ECB met een terugbetaalmoment van 31.12.9999. Portugal heeft dat 60 jaar geleden al gedaan – zo zie je maar!

 10. Opslag europarlementariers in 2010: 6,75%
  Opslag commissaris van de koningin 2010: 4,60%
  Opslag leden van tweede kamer 2010: 4,57%

  -En dan mag ik niet de onkosten vergoeding vergeten die europarlementariers zichzelf in 2011 hebben geschonken. Ze hadden al 1500 netto per maand en dat hebben ze eventjes met nog eens 1500 verhoogd! 3000 euro per maand aan onkosten vergoeding!

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/290899/Woede-over-verhoging-vergoedingen-europarlementariers.htm

  En het volk richt zich lekker op die Grieken en die bijstand trekkers!

 11. The rule of 70 zegt me snel dat na elke 70/5=14 jaar de europese bijdrage verdubbeld. Hopelijk bestaat de EU dan niet meer…

 12. Ze lijmen nu ook al ouderen en willen de AOW ( na onze dood ) verhogen. Het pensioen wat u opgebouwd is lucht geworden en je hebt voor niets bijgedragen aan een waardeloos systeem. Maar ik vermoed dat de rente omhoog gaat, daar wordt ik vrolijk van.

 13. Dit kunnen we onmogelijk betalen.
  Maar dat is ook precies de bedoeling van de EU. Ons zo vleugellam maken dat we zelf niks meer kunnen oplossen. Alle mensen die opgeleid zijn voor een leidinggevende functie hebben ooit eens moeten kennismaken (les 1) met Machiavelli. Daar staat precies beschreven hoe je iemand eerst kortwiekt en zo ten prooi maakt aan je macht.

  Deze wens voor 5% meer geld elk jaar verraadt dus ook verregaande ambities op het gebied van machtsuitbreiding. Er moet dus een groep zijn binnen de EU-beweging die erop uit is om er een superstaat van te gaan maken.

Comments are closed.