donderdag, 16 juni 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Gaat het wel goed in Libië?

De oorlog in Libië van de NAVO om Moammar Khadaffi te vangen of te vermoorden duurt nu al meer dan drie maanden. De Nederlandse deelname zou eerst drie maanden en 20 miljoen kosten. Het is nu met drie maanden verlengd, maar hoe het met de kosten staat, is onduidelijk. Normaal zijn we gewend dat die 20 miljoen niet voldoende zijn. Nou ja, de belastingbetaler is er goed voor.

En over hoe dit avontuur gaat aflopen, heeft nog niemand een idee!!

 

De strijd in Libië heeft tot dusver aan naar schatting 10.000 tot 15.000 mensen aan beide zijden het leven gekost. Dat heeft de Egyptische jurist Cherif Bassiouni, die voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties onderzoek heeft gedaan naar mogelijke oorlogsmisdaden in het Noord-Afrikaanse land, donderdag gezegd.

President Obama staat voor het probleem dat hij uiterlijk a.s. vrijdag een goedkeuring van het Congress moet krijgen om door te blijven gaan. En stoppen wil hij niet voordat hij Khadaffi heeft!! Of zal hij net als de Nederlandse overheid zich niets van het volk aantrekken?

Als vrijdag de limiet van 90 dagen om is, zal het Amerika al 1 miljard dollar gekost hebben

Ondertussen komen waarschuwingen van de Britse commandant van de Middellandse Zeevloot, admiraal Sir Mark Stanhope, dat hij versterking nodig heeft. Nu loopt de marine langs het randje van haar mogelijkheden.

President Zuma van Zuid Afrika stelt dat de NAVO de resolutie van de UN misbruikt en in Libië een aggressieve oorlog voert.

Filosofieprofessor Michael Walzer is een expert op het gebied van de morele rechtvaardiging van oorlogsvoering. Zijn mening over Libië is helder. “And so we are intervening in a very big way, again, in a country about which we know very little, on behalf of political forces about which we know even less. We don’t know what a new Libyan regime would look like; we also don’t know whether a new regime can be put together without an extensive civil war.
Given all this, I thought that the threshold held. The case for intervention just wasn’t strong enough.”

Waarom heeft de Nederlandse regering eigenlijk zo doorgedrukt dat Nederlandse militairen uitgezonden zijn en een rol in die oorlog spelen?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Overheid, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bon Vivant schreef op : 1

  Het goede nieuws is dat die malloot van een US president voor de rechter wordt gesleept. Weliswaar om bureaucratische redenen maar het begin is er. Wordt het niet tijd om oologhitsers als Mark Rutte bij het Internationaal Strafhof (waar hij zo dol op is) aan te klagen?

  Waarom heeft de Nederlandse regering eigenlijk zo doorgedrukt dat Nederlandse militairen uitgezonden zijn en een rol in die oorlog spelen?

  Dat komt door “political forces about which we know even less” welke voor Marrekie Oorlog belangrijker zijn dan zijn eigen stemvee.
  Drfunk [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 2. Drfunk schreef op : 2

  @Bon Vivant [1]:

  Ja ook zoiets US president aangeklaagt…. Vind dat wel een grappige ontwikkeling!.

  dit stond in de RTL

  “Toestemming
  Volgens de Amerikaanse grondwet moet een president binnen 60 dagen toestemming krijgen van het Congres voor een militaire interventie. Dit is volgens een aantal leden van het huis van afgevaardigden niet gebeurd, en daarom hebben ze een aanklacht ingediend.

  ‘Niets aan de hand’
  De Amerikaanse president en zijn regering zeggen dat ze niets illegaals doen. De missie is al in een vroeg stadium teruggebracht tot een ondersteunende taak en daar heeft het Witte Huis geen toestemming voor nodig van het Congres.”

  Ook zoiets ergens iemand op ze bek slaan en dan daarna laten regelen door je maatjes…..

  NL regering is gewoon het kleine broertje in de familie. Wanneer de grote broers gaan knokken wil het manneke ook graag meedoen om te laten zien dat het ook wat kan, zodat hij ook wat respect krijgt “betere handels overeenkomsten etc.”

 3. Charles schreef op : 3

  Ik lees: “En over hoe dit avontuur gaat aflopen, heeft nog niemand een idee!!”

  Normvervaging ? Het uitmoorden van vader, moeders en kinderen om een ander regime in Libië te plaatsen wordt avontuur genoemd ?

  Het is een vunzige vieze kolonialisatie van Libië. En wederom is er weer een Nederlandse minister-president betrokken bij deze illegale oorlog.
  Nederland met zijn oorlogszuchtige minister-presidenten:

  1. Balkenende
  2. Rutt3.Verhagen.

 4. Nico de Geit schreef op : 4

  Dochter Kadaffi klaagt NAVO aan

  Aisha Kadaffi, de dochter van Muammar Kadaffi, klaagt de NAVO aan voor de moord op haar vier maanden oude dochter Mastoura. De aanklacht luidt: ‘Het doel was een civiel gebouw bewoond door burgers dat niet in gebruik was als commandopost of militair controlecentrum van het Libische regime’. Haar dochter kwam om bij het NAVO-bombardement waarbij ook de zoon Saif al-Arab en drie kleinkinderen van Muammar Kadaffi om het leven kwamen.

  De aanklacht werd door een Franstalige advocaat neergelegd bij de rechtbank in Brussel. Tijdens de Irak-oorlog werden Bush, Powell en Cheney in Brussel aangeklaagd, maar daar gebeurde niet veel mee.

  nicodegeit.wordpress.com

 5. Nico de Geit schreef op : 5

  Waar en hoe kun je aangifte doen van ernstige misdrijven begaan door onze eigen politici?

  Door belasting te betalen maak je oorlogsmisdrijven mogelijk.

 6. Nico de Geit schreef op : 6

  10 U.S. lawmakers sue Obama over Libya strikes

  WASHINGTON – A bipartisan group of 10 lawmakers is suing President Barack Obama for taking military action against Libya without war authorization from Congress.

  The lawmakers say Mr. Obama violated the Constitution in bypassing Congress and using international organizations like the United Nations and the North Atlantic Treaty Organization to authorize military force.

  www.cbsnews.com

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 7. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 7
  Hub Jongen

  @Bon Vivant [1]:

  “…..oologhitsers als Mark Rutte bij het Internationaal Strafhof (waar hij zo dol op is) aan te klagen?”

  Ik denk dat je (in dit geval) geen schijn van kans hebt, Die rechters beroepen zich op papieren wetten en regels, en met die VN-resolutie zullen ze hem eerder prijzen dan straffen.

  Aequitas [14] reageerde op deze reactie.

 8. Hoc Voluerunt schreef op : 9
  Hoc Voluerunt

  GO GO GO GO RON PAUL!!!!

  reportergary.com

  hahaha Obama voor de rechtbank

 9. Nico de Geit schreef op : 10

  @Hub Jongen [8]:

  Hub, ik ben heel druk momenteel en heb helaas weinig tijd een artikel in elkaar te zetten. Als ik even een paar uurtjes heb zal ik de laatste ontwikkelingen in Libië samenvatten in één artikel: nicodegeit.wordpress.com

  Wat nog heftiger is dan het conflict rond Libië is dit:

  nicodegeit.wordpress.com

  Er gaan geruchten over een op handen zijnde grote terreuraanslag. Rusland of China krijgt mogelijk de schuld. Mogelijk komt het conflict rond Saakashvili weer naar boven: nicodegeit.wordpress.com

  Militair analisten stellen vast dat China mogelijk binnen korte tijd in staat zal zijn de achterstand op het Westen in te halen, of zelfs zal overtreffen. nicodegeit.wordpress.com

 10. chemalot schreef op : 11

  Alex Jone Prison Planet-site kondigt vandaag 16-07 USA-grond-invasie aan in oktober.30 000 man.Kan waar zijn. Zullen we dan maar zeggen dat WWIII begonnen is?

  Drfunk [12] reageerde op deze reactie.

 11. Drfunk schreef op : 12

  @chemalot [11]:

  Alex Jones is een rare vogel!
  Hij had al dingen voor het jaar 2000 voorspeld en opgedrongen wat allemaal bullshit was.

  Hij komt met dingen die wat waarheden bevatten. Maar ik vertrouw die kerel voor geen meter

 12. Drfunk schreef op : 13

  ohw en kiek deze even www.youtube.com

  hoor je alex jones over y2k

 13. Nico de Geit schreef op : 15

  @Aequitas [14]:

  Hugo Chavez is bezig met de oprichting van een ‘rechtvaardig’ Internationaal Strafhof.

 14. KrisHouse20 schreef op : 16

  When you’re in uncomfortable position and have no cash to get out from that point, you will need to receive the loans. Because that should aid you for sure. I get short term loan every time I need and feel myself great because of that.