Periodiek organiseren wij voor klanten en geïnteresseerden het ‘GoldRepublic seminar’. Het eerstvolgende seminar wordt gehouden op 22 juni 2011 in Amsterdam.

In dit seminar presenteert gastspreker Sander Boon aan de hand van belangrijke monetaire gebeurtenissen hoe we in de huidige economische crisis zijn aanbeland, wat de trendlijnen zijn voor de (nabije) toekomst en de rol van goud. Deze avond zal u een gefundeerd en objectief beeld verschaffen over de toegevoegde waarde van goud als inflatiebescherming in uw portefeuille.

 

 

Informatie

Datum/ tijd: 22 juni 2011, 19:30 – 22:00
Lokatie: Holland Financial Centre
Gustav Mahlerplein 3
1082 MS Amsterdam

Verkrijg in dit seminar een waardevol inzicht op:

 • Status financiële systeem
 • Resultaten maatregelen bestrijding krediet crisis
 • Trendlijnen voor de nabije toekomst
 • Veranderende rol van goud van grondstof naar monetair edelmetaal

Schrijf nu in en ontmoet de mensen achter GoldRepublic!

Inleiding op het seminar

De rol van goud verandert door de tijd, afhankelijk van geopolitiek, monetaire verhoudingen en marktperceptie. Het is daarmee geen ‘normale’ belegging. Beleggers en vermogensbeheerders doen er verstandig aan te beseffen dat er maar heel weinig hoeft te gebeuren om de rol van goud te veranderen van grondstof in monetair metaal.

Zowel de markt als de officiële sector is door de voortdurende monetaire en financiële turbulentie echter dicht bij een herwaardering van de monetaire rol van goud. Partijen als ICE en JP Morgan beschouwen goud inmiddels als Triple-A onderpand en centrale bankiers hebben zich in 2010 voor het eerst sinds decennia weer gemeld als kopers in de goudmarkt.

Lees meer… Inschrijving:  http://goldrepublic.nl/seminar.html?partner=iex

3 REACTIES

 1. @pcrs, dit gaat om het traden van metalen met leverage en margin. Niet om het kopen of verkopen van fysiek goud en zilver door Nederlanders in Europa.

  Aan de andere kant ben ik benieuwd hoe dit maandag in het handelen ontvangen gaat worden. Het kan wel impact hebben op de prijs. Maar goed, dat kan Griekenland ook hebben.

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 2. @peetar [2]: helemaal gelijk, maar dit soort maatregelen hebben een olievlekwerking.

  “We would like to have a participation of private creditors on a voluntary basis,” Merkel told reporters in Berlin today at a joint press conference with French President Nicolas Sarkozy.
  “This is a breakthrough,” Sarkozy said on the Greek crisis. “Finally we have found a solution for an involvement of the private sector on a voluntary basis,” he said.

  vrijwillig, vrijwillig, moet je die obligaties kopen met die aantrekkelijke rentes
  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2011/06/bond-market-rejects-greek-solution.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MishsGlobalEconomicTrendAnalysis+%28Mish%27s+Global+Economic+Trend+Analysis%29

  Waarschijnlijk niet de bedoeling dat je in goud en zilver gaat denk ik.
  Afijn, het zal niet de eerste keer zijn dat bezit van goud/zilver verboden wordt, na een hele berg oorlogsuitgaven.

Comments are closed.