Gezien het gekonkelfoes van de politici zou je kunnen verwachten dat er in dit voor velen lange weekend een deal in de maak is mbt het Griekse drama. Toch schat ik dat ‘ze’ het spel nog een aantal extra bedrijven en tijd gaan geven opdat wij er meer aan kunnen wennen en het daardoor minder erg lijkt.Nog even wat Griekse indrukken (uit BCA Research):

–         30 % van de BTW aangiften worden niet of te laat ingediend

–         70% van de zelfstandigen betalen geen cent belasting

–         En de belastingrechters hebben een achterstand van 140.000 zaken.

Die suggestie hier eerder geponeerd dat wij ipv ontwikkelingswerkers, belastingambtenaren naar Griekenland moeten sturen wordt steeds actueler; daarbij: dan zijn zij én wij geholpen.

En verder maken Griekenland, Ierland en Portugal, totaal 5% van het EU Bruto Nationaal Product, terwijl zij 55% van de ECB liquiditeiten opgenomen hebben. Hoe scheef kun je wat laten groeien?

16 REACTIES

 1. mensen de nwo en groep bilderberg gaan deze maand de instorting van de eu bespreken op de bilderberg conferentie geef daar ook aandacht aan want de elite moet kapot en gesloopt worden goedschiks of kwaadschiks.bij alex jones op zijn site wordt er al geopperd om bilderberg te infiltreren en een aanslag te plegen die bilderbergers zitten zwaar in de problemen.hoe dan ook gaan ze down legaal of iligaal ik koop gebak om het te vieren als hun getroffen worden.

  Reteip [7] reageerde op deze reactie.

 2. Griekenland ga zo door.

  Het is ook niet dat de griekse bevolking armer is, de ambtenaren zijn armer. Kan ik alleen maar toejuichen.

  De Griekse bevolking is slim geweest en heeft geld in goud gestopen en spaarrekeningen geopend op cyprus.

  De Bevolking is niet arm…… de overheid geeft meer geld uit dan het binnen kan harken.
  Beide situaties zijn ideaal

 3. @ronald [2]:

  En jij denkt niet dat dit bewust wordt gedaan?
  Politici zullen juist roepen om meer centraal bestuur. Ik hoop alleen dat het volk dan een keer inziet dat deze centralisatie niks goeds heeft gebracht!

 4. – 30 % van de BTW aangiften worden niet of te laat ingediend

  – 70% van de zelfstandigen betalen geen cent belasting

  Beetje raar stukje voor op de vrijspreker. Als het al zo is dan is dat toch prijzenswaardig zou je zeggen maar in dit stukje wordt er een negatief sausje over gegoten. Dat ‘onze’ overheid nou zo stom is erin mee te gaan is niet ons pakkie an. We moeten eigenlijk allemaal stoppen met belasting betalen. Dat lukt mij overigens maar deels. IB is niet zo moeilijk maar hoe ontloop je zaken als btw, accijnzen e.d.? Ben er zelf niet zo handig in maar daar zou een mooie handleiding voor geschreven moeten worden eigenlijk.

  Edit: Lees nu pas dat anderen dit ook al zeiden… Ben het er dus mee eens Hub en anderen! De Grieken zijn zo gek nog niet.

 5. Op deze manier worden onze belastingcenten weggesluisd naar de desbetreffende speculanten, die Griekenland bewust in de problemen hebben gebracht, puur en alleen voor hun eigen gewin. De Europese Unie presenteert het als of we Griekenland moeten helpen, maar wie helpen wij nou? van onze afgedwongen belastinggelden. Hiermee kun je alle regeringen beschuldigen van dat ze lid zijn van een criminele organisatie, omdat zij hun eigen bevolking met voorbedachten raden ons voorliegen en bestelen.

 6. @Hub Jongen [1]: Zo vind ik het ook, dit is alleen maar GOED nieuws!

  Natuurlijk gaat de EU nu de duimschroeven aanhalen en zullen de Grieken voor het eerst echt belastingen moeten gaan betalen, en laat ons hopen dat dit de Grieken zo opstandig maakt dat ze erom roepen om uit de Euro te stappen.

 7. @Hub Jongen [1]:

  Exact het eerste wat ook bij mij in me op kwam bij het lezen van die punten 🙂

  Laten we het eens positief bekijken vanuit de Griekse bevolking. Hebben zij geen groot gelijk?
  Het is een land dat vol zit met hardcore vakbondsleden en commies maar wie is hier nou de werkelijke schuldige? Als er geen geld binnenkomt via belastingen moet je je uitgavenpatroon als overheid drastisch inperken. Omdat de overheid dit nagelaten heeft en daarbij alle steun vanuit de bankenwereld heeft gekregen geeft aan waar de schuldigen zitten.
  Dit is natuurlijk ook een lucratieve handel; geld lenen bij de ECB tegen 1% en er Griekse bonds van kopen met een rendement van 15%. Het risico is toch niet voor jou maar voor de duitse en nederlandse belastingbetaler. Private winsten en socialiseren van de verliezen!

  En zo wordt geleidelijk aan de bankensector weer “gezond” gemaakt over de rug van de échte economie en échte bedrijven waarin investeren niet meer mogelijk is. Je kan je geld nou eenmaal maar één keer uitgeven.
  Jammer alleen dat die socialistische imbecielen niet door hebben dat een gezonde bankensector in combinatie met een morsdode echte economie de doodsteek voor het westen gaat worden.

 8. Ik vraag me eigenlijk af met het hele steun gebeuren wat nu gaade is.
  Hoeveel heeft griekenland eerst uitgegeven aan de EU.. om het vervolgens via steun weer te krijgen vraag ik me af.

  Moeten we de griekse steun, niet eerder zien als een refund?

 9. Geld is hier maar een bijzaak.. dit is een plan van een groter doel. Iedereen zal afhankelijk worden van brussel en het IMF dat elke europeesche burger belasting betaalt. Het geld zal vloeien naar de mensen die macht hebben en niet naar de mensen die ervoor werken. en dat zal altijd zo blijven. Tony Blair zal hier later een hoofdrol in gaan spelen, want hij is tenslotte een 33 degree vrijmetselaar(de top van onze piramide) onder het britse koningshuis. De huidige piramide heeft maar 1 doel.. globalisatie onder gerechtigheid van angst en democratie.. en de rest is misleiding/theater. ’the few control the many’. De UK, Frankrijk en Duitsland zijn eeuwen geleden opgericht en gefinancieerd door vrijmetselaars… en ze runnen alles(zelfs onze gedachten dmv de media) tot de dag van vandaag. De revolutie is allemaal gepland zodat iedereen ‘bewuster’ wordt van geld en bij het westen wilt horen.

 10. De enige redenen die ze zich vaak bedenken om te steunen is dat Griekenland cultureel bij Europa hoort, en dat het de bakermat is van de democratie, maar een zinnig financieel argument hoor je nooit, het gaat alleen maar om een soort invloedssfeer, ongeacht de prijs lijkt het wel. Griekenland gaat toch uiteindelijk wel te gronde hieraan en dan wordt het onder de voet gelopen door de Turken of wie dan ook die het machtsvacuüm willen opvullen, machtsvacui blijven nooit erg lang bestaan in de geschiedenis.

Comments are closed.