Vrijdag zijn in Luxemburg Jean-Claude Junckers , het hoofd van de euro, en de socialistische premier van Griekenland, George Papandreou bij elkaar gekomen om samen te ritselen hoe ze de Europese belastingbetaler zover kunnen krijgen dat hij blijft betalen om Griekenland te redden en de euro te handhaven.
Jean-Kloot is de man die openlijk verklaard heeft dat hij liegt om paniek te voorkomen en dat er meer stiekem in het donker vergaderd moet worden.

Papandreou is de Griekse premier die hard werkt om het bedrog waarmee Griekenland in de EU is gekomen, te verbergen.

Maar als klap op die vuurpijl vernamen we vandaag dat deze persoon miljarden voor zichzelf en zijn familie heeft geritseld door te profiteren van het Griekse failliet. Zie daarvoor een verwijzing naar Beursplaza:  http://www.beursplaza.com/web_nieuwsplaza.asp?id=70135&bron=240

Citaat:
de Griekse elite, waaronder de socialistische premier Papandreou, speculeerde al v??r het uitbreken van de crisis op het faillissement van hun eigen land, waardoor de premier voor zijn familie en vrienden vele miljarden wist binnen te halen. Miljarden, die het land zelf nu heel goed zou kunnen gebruiken. “
en:
Het tijdstip waarop dit ‘enigszins’ verdachte zaakje zich afspeelde is bijzonder pikant, namelijk precies tijdens de onderhandelingen die premier Papandreou achter gesloten deuren voerde met Dominique Strauss-Kahn, de topman van het IMF, over het inmiddels beruchte ‘reddingspakket van ? 110 miljard, waar zogenaamd geen alternatief voor zou zijn en dat de rest van de Europa door de strot werd geduwd”
En:
Links lullen...’
Terwijl de socialistische Griekse premier de aloude volkswijsheid ‘links lullen, rechts zakken vullen’ een nieuwe dimensie gaf -immers, hij belazerde niet alleen zijn eigen volk maar ook de burgers van de rest van de eurozone- gaf de Griekse centrale bank na enkele regels te hebben veranderd opdracht tot de leegverkoop van Griekse staatsobligaties middels grote banken zoals Goldman Sachs, JP Morgan, Royal Bank of Scotland, UBS, Deutsche Bank en Société Générale.

En bovenop die klap op de vuurpijl krijg je dan om 20 uur bij het NOS-nieuws juichend enthousiaste verhalen te horen dat de EU en Griekenland “er uit zijn” en de problemen opgelost zijn:
“De EU en het IMF zijn positief over nieuwe bezuinigingsplannen van de Griekse regering. Het land wil opnieuw miljarden aan noodhulp, maar moet van de EU en het IMF fors bezuinigen. De afgelopen weken is in Athene druk overlegd. De EU en het IMF zeggen dat de regering op de goede weg is met het aanpakken van de financiële problemen. “

Kennelijk hebben we ons nodeloos zorgen gemaakt. Blijft nu alleen nog spannend voor hoeveel miljard Jan Kees de Jager de Nederlandse belastingbetaler er in luist.

10 REACTIES

 1. Het sociaal democratische bestel is geen socialisme,wat ermee bedoeld word.Net zo goed de liberale partij het niet is,wat het zegt te zijn.Het enigste waarom ze die richtingen opgingen,was dat ze het kapitaal diende.Dat sociaal democratische denken onstond na wo2.Stap voor stap de schakers het spel hebben gespeeld.Om die democratie te creeeren,waarin alles nu verkeerd,je eerst chaos moet hebben.De huidige macht moet vallen.Zo heeft de bankers/kapitalisten het systeem gecreeerd.De kerk was eerst de macht in europa.Dat viel bij de revolutie in frankrijk.Met dat de franse monarchie en de republiek onstond.Engeland was de volgende.1804 slag bij waterloo.Beide parijen werden aangezet om elkaar te bestrijden en beide partijen werden de schulden ingeworpen.Ook werden ze schatrijk door een list.Het nieuws dat engeland gewonnen had,was nog niet bereikt bij het volk in engeland,en postduiven en snellere boten vertelde de bankers wie er gewonnen had.De bankers verkochten al hun aandelen,waarna paniek uitbrak.Iedereen dacht dat engeland had verloren.Waarna zij alles opkochten die dag.Voor een habbekrats.Na engeland de ottomanen en de russen.In rusland kreeg je het communisme,en in het midden oosten het nationalisme.Turkije was de eerste selfmade land,waar ze de bevolking omtoverde tot een westerling.Latijnse koran,hoeden en tweedelig kleden.Rusland was ook een dictatuur,zoals het midden oosten dat was.In europa er veel onrust onstond in duitsland,nadat de bankers al hun gebieden waar de industrie stond in beslag hadden genomen.Zoals het rurhgebied.Inflatie tot gevolg en heel veel armoede.De chaos.De na-zionale partij van adolfje,wat weer een zionistische ideologie had,was een nationalistische partij.Hun doel was weer alles onder 1 systeem te krijgen,het europa. En om de staat israel te creeeren.Door chaos.Vele weten niet dat ze ook een na-zionalistische systeem wilde invoeren in amerika 1934.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Business_Plot

  Dat ging niet door,anders sprak amerika nu ook duits.Tot 1942 engeland en amerika duitsland zijn gangentje liet gaan.Zelf waren ze bezig in azie.Japan aan het opstoken.Eers door Rusland wat in handen was van de bankers.War is like a racket.Niks is winstgevender dan oorlog.
  Duitsland kon niet winnen van rusland en werd terug gedreven door rusland.Toen pas werd de amerikanen opgehits om mee te doen met die oorlog,wat z eervoor niet wilde doen.Ca 90% was tegen deelname.Na pearl harbor een false flag of uitgelokte aanval op amerika er ca 1 miljoen vriiwilligers aanmelden om te vechten.En zo creeerde het zijn orde.wat je nu ook ziet gebeuren in andere bezette gebieden,waar je eerst de chaos had,na de val van het moslimrijk en het werd onderdrukt door de dictators.zoals ook de revolutie’s gestart zijn in frankrijk en rusland,zo starten ze ook in het m.o. Het gaat erom dat die DEMOCRATIE word ingevoerd waar de politiek de dienst uitmaakt.
  De politiek is namelijk corrupt en partijdig.
  Waarom men deze democratie ondersteunt is dat men het nu beter heeft als ervoor.Alles gaat steeds beter.We eten de chips op,zonder te beseffen dat ze nog betaald moeten worden.
  Wij dus.
  Die politiek bestaan alleen,omdat zij die bankers &corperatie’s dienen.En zo die kloof creeeren.Terug naar de slaven tijden.De moderne slavernij.
  De democratie is ook een geloof.Het bestaat niet echt.En ik wed dat straks ook die poltiek weinig meer te zeggen heeft.Want als die welvaart ophoud en iedereen word wakker geschud en in een hell blijkt te zijn beland,het GELOOF in een democratie niet meer zal bestaan,en ook geen politieke verdelers.Ook die zogenaamde sociaal democraten en liberalen gebruiken ze voor een doel,wat ze zelf niet door hebben,waarvoor ze het dienen.
  Ook die rijken van nu en de middenklassers zal verdwijnen.Feitelijk hebben ze toch alleen maar lucht/black magic in bezit,wat morgen niet meer kan bestaan.Niet alleen de geldcrisis is hun bedreiging,maar ook de oliecrisis.En die is on-ontkoombaar.Al dan niet in scene gezet.Het zijn schakers,die hun stappen ver vooruit zien.Wij zijn de consumers.7 miljard slaafjes.

 2. vrijspreker veel mensen weten niet wat er werkelijk speelt dit is te bizar voor woorden.de nwo en groep bilderberg kopen elk eu land op en dwingen ze om massa imigratie op te nemen om het orginele dna van de bewoners kapot te maken.kijk om je heen vrijspreker ierland was steriel nu bij de eu gaan ze kapot economisch maar ook gezien hun dna en griekenland is hetzelfde.die nwo rotschild en groep bilderberg doen aan satanische rituelen dat is bewezen en daarom willen ze de aarde en de mensheid kapot maken een soort uberplan.denk na vrijspreker de elite had het plan om de west eu bewoners eruit te werken en het lukt dankzij imigratie.want waarom zou je miljoenen afrikanen deporteren naar griekenland simpelweg om het land en dna kapot te maken.zeg nou eerlijk wat heeft het voor zin om heel friesland te gaan vervangen voor afrikanen dat heeft geen nut maar de elite flikt het gewetenloos.mede ook om chaos te stichten en ghetto,s dit zijn de grootste ratten op aarde die moeten hangen voor alles wat ze hebben gedaan.

 3. Altijd als een linksmensch zijn eigen zakken vult komt dat doordat hij eigenlijk rechts is, aldus de NOS. Als iemand al rechts is het natuurlijk alleen maar logisch dat hij zijn eigen zakken vult. Op die manier heb je natuurlijk altijd gelijk.

  En Ron Paul is “libertijns”.

  Wat een verschrikkelijk amateuristische en kinderachtige, niet te vergeten pretentieuze nieuwszender. En toch zo wijd bekeken en serieus genomen. Ik krijg hier bijna last van plaatsvervangende schaamte. Talloze miljoenen jaren evolutie… voor DIT?

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Dijk [4]: je moet er niet meer naar kijken, het kost je elke avond 20 minuten van je leven en er zit geen greintje integriteit in. Over je hele leven kost het je waarschijnlijk 1 jaar. Zonde dat je dat jaar vrijwillig hebt opgegeven om je met irritanten propaganda vol te laten gooien. Dan neem ik niet eens de tijd mee dat je je er achteraf aan zit te ergeren.
  In de Spaanse provincie Castilla La Mancha hebben ze nog 1 maand geld om 70000 overheidsdienaren te betalen. 2 miljard onbetaalde rekeningen en 7 miljard schuld. Ze overwegen die de staatspropaganda televisiezender te verkopen. Daar gaat je journaal.
  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2011/06/no-money-to-pay-70000-employees-in.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MishsGlobalEconomicTrendAnalysis+%28Mish%27s+Global+Economic+Trend+Analysis%29

 5. Ziek van een Griek? Gewoon belasting heffen op nagenoeg alles. Of op helemaal niks; dat maakt niet uit (slaven betalen 0% belasting, of 100% het is hoe je betaling definieert).

  Op mijn site staat een persiflage op Griekse belastingen – The Sound Tax, voor wie dat nog niet heeft gelezen en van fictie (?) houdt…

 6. BRON : DE TIJD

  http://www.tijd.be/nieuws/geld_-_beleggen_markten/Athene_ontvangt_60_miljard_extra_hulp.9066518-3452.art?ckc=1

  Griekenland is tot eind dit jaar gered van het faillissement. De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaan vrij snel 12 miljard euro betalen. Dat is de vijfde schijf van de lening van 110 miljard die ze Athene vorig jaar toeschoven. Belangrijker: het land krijgt nog eens 60 miljard krediet om de financieringsbehoefte voor 2012 te dekken.

  Eurogroep-voorzitter Jean-Claude Juncker (r.), met de Griekse premier George Papandreou (foto: AFP)
  Griekenland onder curatele EU en …
  Trichet wil ‘Europese minister…

  In ruil belooft de Griekse regering bijkomende saneringen van 6,4 miljard euro, vooral via afslankingen in de overheid, belastinghervormingen en privatiseringen.

  Europa en het IMF krijgen een grotere zeg en controle over hoe Griekenland die hervormingen en privatisering aanpakt. Athene moet bijvoorbeeld onmiddellijk 10 procent van zijn participatie in het telecombedrijf OTE aan Deutsche Telekom verkopen.

  Een tweede hulpplan van 60 miljard euro moet de Griekse financieringsbehoeften voor volgend jaar dekken. Het IMF zal een derde van dat bedrag betalen, de EU de rest. Het is immers duidelijk dat Athene in 2012 niet, zoals voorzien, weer een beroep kan doen op de kapitaalmarkt.

  ‘De Grieken hebben zware offers gebracht, er blijft veel te doen, maar tegelijk zien we dat de markten sceptisch blijven. Daarom praten we over een bijkomend steunpakket’, gaf de Griekse premier George Papandreou aan na overleg met Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de eurogroep.

  Het is met dit pakket duidelijk dat Griekenland niet uit de euro stapt

  Jean-Claude Juncker

  Voorzitter eurogroep

  ‘Het is met dit pakket duidelijk dat Griekenland niet uit de euro stapt en dat er geen sprake van wanbetaling is’, zei Juncker.

  Eurogroep
  Over dat nieuwe hulpplan komen de ministers van Financiën van de eurozone maandag samen. Griekenland belooft tot 2015 22 miljard euro aan extra saneringen. ‘Effectieve en snelle structurele hervormingen in de gezondheidszorg, de arbeidsmarkt en de transport- en energiesectoren zijn de cruciale sleutel voor Griekenland’, zei eurocommissaris voor Financiën Olli Rehn gisteren. ‘Al die sectoren kunnen de groei in het land aanzwengelen.’

  Het tweede Griekse hulpplan moet Athene op schema houden om het begrotingstekort van 7,5 procent tegen 2015 onder 3 procent van het bruto binnenlands product te brengen. Het gros van de 22 miljard besparingen die Griekenland belooft voor die periode, zijn garanties dat de privatisering van havens en overheidsbedrijven doorgaat. Die moet tegen 2015 zo’n 50 miljard euro opbrengen.

  Rollover
  Naast het tweede hulppakket van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds lopen ook onderhandelingen met banken die investeerden in Grieks staatspapier over een rollover: een vrijwillige omzetting van de bestaande obligaties in nieuw Grieks staatspapier met een langere looptijd. De Griekse regering en de ECB onderhandelen daarover. Vooral Duitsland eist dat ook de privé-obligatiehouders mee opdraaien voor de redding van Griekenland.

  Van een schuldherschikking – waar Berlijn wel voor gewonnen is – is in dat scenario geen sprake. Het enige wat gebeurt, is de schuldeisers van Griekenland proberen overtuigen om niet allemaal samen de boot te verlaten en de schulden die aflopen te vernieuwen.

  Grootbanken staan zo goed als dagelijks aan de loketten van de ECB om kredieten op te vragen. Zulke banken overtuigen om een herenakkoord aan te gaan zal niet zo moeilijk zijn.

  Het doet denken aan de situatie van begin 2009, toen de Europese banken in overleg met Europa en de Europese Bank voor Wederopbouw & Ontwikkeling (EBWO) mee in hun kredieten aan Centraal- en Oost-Europa op peil te houden. Dat was een belangrijke factor om die regio uit de crisis te helpen.

  Heel wat moeilijker wordt het om zo’n ‘Weens’ akkoord ook af te dwingen van de andere schuldeisers van Griekenland, zoals hefboomfondsen, pensioenfondsen en verzekeraars. Waarom zouden banken zich vrijwillig engageren, als zij wel hun kredieten kunnen terugtrekken?

  Markten
  De Europese financiële markten reageerden positief toen Griekenland gisteren rond 15.30 uur verklaarde een akkoord bereikt te hebben. De euro steeg met zowat één cent tot 1,463 dollar. De beurzen, die na het slechte Amerikaanse banenrapport waren gedaald, herstelden en eindigden met een kleine winst. De Griekse tienjaarsrente dook 19 basispunten lager tot 15,94 procent.

 7. http://www.tijd.be/nieuws/politiek_-_economie_europa/Reynders_wil_-taboe_op_herstructurering_Griekse_schuld-.9066585-3140.art

  Didier Reynders, ontslagnemend minister van Financiën, roept op om ‘het taboe op de herstructurering’ van de schuld van Griekenland of andere eurolanden te handhaven. Op die manier moet worden vermeden dat er negatieve signalen over de financiële gezondheid van de hele monetaire unie worden verstuurd.

  Foto AFP

  ‘Als je dat taboe doorbreekt, zou de eurozone echt in de problemen kunnen komen’, aldus Reynders op de Franse televisiezender France 24.

  Hij profileert zich als een ‘vurige verdediger’ van de Europese munt tegenover ‘mensen in de wereld die liever niet zien dat de eurozone zich ontwikkelt, of die eerder tegen de eurozone zijn’.

  De uittredend minister dringt erop aan dat een einde wordt gemaakt aan het verspreiden van ‘geruchten’ over de herstructurering van de schuld, of van geruchten over landen die de eurozone zullen verlaten.

  Obligaties
  Reynders stelde ook dat Griekenland, net als Portugal en Ierland, belangrijke inspanningen zal moet leveren. Maar we moeten de landen niet dwingen tot sociaal onaanvaardbare inspanningen of economisch inefficiënte maatregelen, klinkt het nog.

  Om dat risico te vermijden, pleit hij voor de uitgave van ‘echte Europese obligaties’, naar het voorbeeld van de Verenigde Staten. Deze ‘Europese oplossing (…) zou een uniciteit van de eurozone aantonen’.

  en één reactie uit de duizend !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  second coming om 19:29 – 04 juni 2011
  Die man is echt niet goed wijs: bijna drie jaar geleden waren de kleine Fortis-aandeelhouders de eersten om aan den lijve te ondervinden hoe het met de financiële gezondheid van de Amerikaanse huizenbezitters was gesteld. Belabberd dus want de hypotheekleningen werden over de wereld verspreid en gingen in crashmode. Zowat elke Europeaan is nu op de hoogte dat die bankschulden deels op de balans staan van zijn “overheid” en deels verstopt werden bij de banken nadat de FED zorgde voor liquiditeiten. De enige oplossing die nu de verantwoordelijkheid legt waar ze thuishoort, is de schuldherschikking. De burger is niet gediend bij een eurozone die zich verder ontwikkelt als collectief schuldinstrument en er zijn veel burgers die met recht en rede geen verantwoordelijkheid willen dragen voor dit falend financieel systeem waarin ze noch in de ene, noch in de andere richting speculeerden. Altijd maar tijd rekken kan beschouwd worden als misdadig t.o.v. mensen die niet konden overleven…

  Link
  naar deze reactie

  Troy Ounce [10] reageerde op deze reactie.

 8. @leo [9]:

  Het probleem is niet zozeer de default danwel een onbekend bedrag aan verzekeringen op default van Griekenland (derivaten) die het probleem 100-1000 x kan versterken.

  Men weet het bedrag niet precies. Wat men wel weet is dat verzekeringsmaatschappijen deze bedragen NOOIT kunnen uitbetalen omdat hun bedrijfsvoering alleen is gebaseerd op “goede tijden”.

  Dus als die verzekeringsmaatschappijen ook failliet gaan komen er weer andere derivaten in werking die dat probleem weer met 100- 1000 x keer versterken.

  Het totaal bedrag aan derivaten is nu meer dan 1000 triljoen US$ (wereld GDP 59 Triljoen).

  Dat kan dus nooit afbetaald worden. Onze financiele bollebozen weten dit, hebben dit ontworpen en vragen overheden om bail-out geld met de dreiging van totale faillissement.

  Afpersing wordt dit ook genoemd.

  Daarom kan en mag geen enkel groot bedrijf failliet gaan. Als deze domino’s eenmaal aan de gang zijn staat het hele systeem stil.

  Ik hoop dat Griekenland zal defaulten. Weg met deze criminelen!

Comments are closed.