Dat vermeldt de NOS Geplakt uit http://nos.nl/artikel/245172-navo-zeker-tot-september-in-libie.html

De NAVO gaat door met de gevechten die na drie maanden Kadhafi nog niet hebben kunnen wegjagen of kunnen vangen. Daarom wordt de strijd verlengd, voorlopig tot eind september. Wat betekent die blijheid van Hans nu eigenlijk?
Hans Hillen is blij met de verlenging; hij schreef de vorige week al een brief aan de Tweede Kamer:
“” …. dat de politiek-militaire doelstellingen van de NAVO nog niet zijn gehaald en dat voortzetting van de missie noodzakelijk is om grootschalig geweld door de Libische leider Kadhafi te voorkomen.
Nederland doet in Libië nu mee met zes F16’s en 200 militairen. Minister Hillen zei gisteren in de Kamer dat Nederland na 1 september geen geld meer heeft voor nieuwe operaties.”

Veel vragen komen hierbij op:

–Waarom is Hillen nu eigenlijk blij? Dat de gevechten doorgaan?
Eerder constateerden we al dat het bombarderen wel goed beviel.

–Spreekt Hillen dan alleen voor zichzelf, of ook namens alle Nederlanders of alle belastingbetalers? Het laatste beslist niet, want ik ken er een hele hoop die er niet blij mee zijn.

–Toen deze missie beginnen moest, is er uitgebreid over gepraat met de gekozen volksvertegenwoordigers. Is dat nu voor deze verlenging niet meer nodig?

–Voor het begin vertelde Mark Rutte, (die ook zo graag wou!)  dat dit 20 miljoen zou kosten. Is er nu voldoende geld over om tot in september door te gaan? Of wordt er nieuw geld tegenaan gesmeten? Hoeveel?

–Heeft iemand al eens iets van een tussentijdse financiële verantwoording gezien?

–Het hoofd van de NAVO heeft in dit verband nog gezegd dat door de acties de NAVO en “de hele internationale gemeenschap” (???) de Libische bevolking steunen hun eigen toekomst te bepalen. Is er een idee hoe die eigen toekomst gewenst is? En hoe zit dat voor de aanhangers die Gadhafi nog heeft?

8 REACTIES

 1. In andere landen heb je vergelijkbaar beleid/gedrag van politici. Dit lijkt op het nieuwe ‘post-democratische’ tijdperk waarin ambtenaartjes gewoon doen waar ze zin in hebben, zonder enig overleg of verantwoording. Wie er niet van gediend is wordt voor ‘verrader’ uitgemaakt, of komt op een ‘no fly’ lijst, of krijgt met andere pesterijen te maken.

  De regering is niet de echte regering, maar de uitvoerende afdeling van wie het echt voor het zeggen hebben en liever in de schaduw blijft zitten. Wie o wie zijn dat precies, behalve de Amsbergjes?

  Zé [2] reageerde op deze reactie.

 2. Ik denk dat het zo zal gaan:
  Na jaren in Lybie, vele duizenden bommen en granaten, en vele slachtoffers later, heeft men Kadaffie, naar eigen zeggen, nog niet te pakken, en hebben zo een reden om het Lybische volk te blijven “helpen”.
  Later zal, op een tijdstip dat het goed uitkomt, via een actie van speciale eenheden een einde aan het leven worden gemaakt aan het leven van Kadaffie, waarna het lichaam op onbekende locatie gedumpt wordt.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 3. @Bon Vivant [1]: “De regering is niet de echte regering, maar de uitvoerende afdeling van wie het echt voor het zeggen hebben en liever in de schaduw blijft zitten. Wie o wie zijn dat precies, behalve de Amsbergjes?”

  Wordt het niet eens tijd dat er deze regeringslijders om hun werkelijke moitivatie en beweegredenen wordt gevraagd?
  Of in ieder geval waar ze denken al die poen vandaan te halen terwijl iedereen bestolen wordt?

  Vrede Zé.

 4. Een hoop dode kinderen door NAVO-bommen. Dode kinderen, en nog meer (ernstig) gewonde kinderen. Drie kleinkinderen van Kadaffi kwamen om, en een centrum voor mensen met het syndroom van Down werd gebombardeerd. Een moskee werd geraakt waarbij 11 imams omkwamen. enzovoort.

  Hillen: ‘het gaat goed, ik word hier blij van’.

  Om nog maar te zwijgen over het gebruik van munitie met verarmd uranium door de NAVO. Gevolg: misgeboorten, mutaties en kanker. Verarmd uranium heeft een halveringstijd van 230.000 jaar.

  Zé [4] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico de Geit [3]: Als regeringslijders (ij) voor hun aanstelling een uitgebreide psychologische test zouden moeten ondergaan, zou het gekkenhuis vol zitten er wellicht méér vrede op Aarde zijn……

  Zé.

 6. vroeger werd je genaaid tijdens de gemeenschap, nu DOOR de gemeenschap.

 7. Ik zeg maar zo: banken beleggen miljarden in wapens en pensioenen beleggen miljarden in wapens.

  Moet ik nu nog de toekomst van de aarde voorspellen?

 8. Is er een officiële oorlogsverklaring getekend door de Nederandse politici? Niet dat zoiets de boel goedpraat, maar zolang dát er niet is, zijn wij (ja ja: “WIJ”, ook u en ik, indirect en gedwongen medeplichtig) niets meer dan ordinaire tering terroristen. Geen haar beter dan het in de Twin Towers binnenvliegende tuig.

  Duitse militairen moesten vroeger naar het front en daar de Nazi uithangen, uit angst voor represailles op familieleden e.d. Wij MOETEN meebetalen aan de horror van politici, uit angst voor vrijheidsberoving bij niet voldoen van belastingen.

  Theo Maassen had een goede quote hierover (vrij geciteerd):
  “Stel dat we niet verplicht moeten meebetalen aan oorlog en goede doelen via collectes deden, maar verplicht goede doelen ondersteunen en dat ze moeten collecteren voor oorlogshandelingen… hoe zou de wereld er dan uitzien?”

  Gegroet, mede-terroristen (zij het gedwongen).

  Get off the grid, the bastards ain’t doing good things for you. They try to let you believe that, but it’s immoral to support any government. Because governments are populated with the real scum of the earth”

Comments are closed.