De laatste dagen van Nout Wellink zijn in zicht. De man wordt sowieso vervangen door een nieuwe marionet, maar het lijkt wel of hij ons allen mee wil nemen in zijn graf als de euro binnen enkele maanden valt.

Zo kraamt de man zaken uit die in vroeger tijden zouden worden beschouwd als hoogverraad. Toch kan deze landverrader (tot nog toe) ongestraft wegkomen met het idee om het vangnet (momenteel 750 miljard Mickey Mouse euro’s) te verdubbelen naar 1500 miljard: Als je dreigt door het ijs te zakken, moet je een heel groot vangnet hebben.

Een normaal mens zou gewoon van het ijs af blijven en wachten tot het dik genoeg is. Zo niet, dan maar niet op het ijs. Zelfs de Elfstedentocht-organisatie kan rustig besluiten de kans voorbij te laten gaan: Better safe than sorry!

Wellink vindt dat echter zonde van de kans: Liever jaagt hij 16,5 miljoen Nederlanders een ijslaag van enkele millimeters dikte op.

Een andere griezelige uitspraak van hem las ik gisteren: ”Het kan niet zo zijn dat Europa omvalt, omdat één land zegt: we doen niet mee.” Dus wil mijnheertje af van de unanimiteit bij noodleningen. Mogen anderen gezellig stemmen en bepalen dat de Nederlandse belastingbetaler er voor tientallen miljarden bij in gaat schieten.

Zou Wellink dergelijk hoogverraad ook plegen als hij hoofdelijk aansprakelijk zou zijn? En met “hoofdelijk” bedoel ik letterlijk: kop onder de guillotine? Of zou hij dan per direct zijn functie neerleggen?

Ik heb nooit willen geloven in het verhaal dat achter de door ons gekozen leiders (…) een schaduwregering zou staan die feitelijk de touwtjes in handen heeft. Maar hoe vaker deze levensgevaarlijke griezel in het nieuws komt, hoe meer ik het verhaal toch ga geloven. Hij is eng. Héél eng. Je vraagt je af wat zijn belang is…

119 REACTIES

 1. @pcrs [30]:

  Dat maakt zeker iets uit. Het systeem zit subliem in elkaar. Degene die achter x staan zijn namelijk ongrijpbaar. x kan wel tien keer vervangen worden maar dat maakt voor y niks uit. Die gaan gewoon verder met waar ze mee bezig waren. En het sublieme is dus dat iedereen zich tegen x richt en denkt dat het iets uitmaakt wie in die posities x zitten. En dat terwijl x gewoon de marjonetten van y zijn.

  Pak poppetje x in Amerika (Obama) iedereen dacht aan CHANGE toen hij verkozen werd. Maar in feite is het gewoon Bush met een zonnebank kleurtje. Er is niks verandert. Alles loopt er nog zoals daarvoor, enigste verschil is dat de mensen het idee hebben dat ze zelf beslissen over hun toekomst!

  Hub Jongen [32] reageerde op deze reactie.
  pcrs [33] reageerde op deze reactie.

 2. @Cyclope [31]:
  “…. Er is niks veranderd….”

  Hier noem je een heel groot gevaar. Een gevaar dat je ook ziet bij die oproepen tot revolutie: Velen denken dat als poppetje A wordt vervangen door poppetje B, dat dat een nieuwe situatie is gekomen.

  Niets is minder waar.

  De vraag is, hoe kan dat idee voorkomen worden? Hoe kan die echte verandering er komen?

 3. @Cyclope [31]:
  “. En het sublieme is dus dat iedereen zich tegen x richt en denkt dat het iets uitmaakt wie in die posities x zitten. En dat terwijl x gewoon de marjonetten van y zijn.”
  x zit er ook nog steeds. Als x steeds gelynched werd, maar de afpersing ging gewoon door, had je een punt om eens naar wat anders te kijken. Ik zie geen bewijs dat iedereen zich tegen x richt, de meeste mensen zien nog steeds een probleem en verwachten een wet met een uniform en een pistool om het probleem op te lossen.

  Ik denk dat de reden is dat veel mensen een psychologische klik hebben met:”het lijkt x, maar het is y”, omdat ze ergens weten dat ze zich op het verkeerde richten. Maar dat gaat dan niet over x of y, maar over het kwaad dat in henzelf zit. Het geheime geloof in een free lunch op gedwongen kosten van iemand anders. Altijd als ik met mensen praat over overheid en dwang loopt het stuk omdat ze denken er ergens zelf een voordeeltje van te hebben.
  Dus mensen die zich richten op de shadow puppets ipv op de mensen van wie IEDEREEN kan zien dat ze opereren gebaseerd op geweld en je geen onderzoeksjournalistiek hoeft te doen en dubbelzinnige feiten opgraven, is dat ze zelf vercorrumpeerd zijn geraakt en dat niet doorhebben.
  Zé [34] reageerde op deze reactie.
  Cyclope [37] reageerde op deze reactie.

 4. @Pepijn [28]:
  Pardon voor de spel fouten, had ik mijn school maar moeten afmaken, het voordeel is dat je niet geconditioneerd bent en in geprogrameerde patronen denkt, vaak rechthoekig, square zoals de Engelsen zeggen.
  Maar ja spellen heeft alles met trilling/frequentie te maken zoals to spell=magie, i put a spell on you.
  Alles is magie, zelfs fiat geld, wat een sigil is.

 5. Mooi, een hoop reacties, een hoop meningen, maar allemaal geprojecteerd op hetgeen wat er zich buiten jezelf afspeelt.
  En wat gebeurd er van binnen met je, als dit allemaal leest.
  Ben je van mening dat al deze woorden, de mijne inclus, ook maar iets veranderen aan de situatie?
  Of dragen ze bij aan een verruiming van je eigen bewustzijn om vandaar uit een verbetering aan te brengen aan de wereld zoals jij deze ervaart?
  Denken wij dat het dan ook maar ene moer uitmaakt, dat alles wat we hier schrijven deze wereld tot een betere plek maakt, of zouden wij allen ermee kunnen beginnen in onze eigen omgeving een wereld van vrede te creëren?
  Ik ben benieuwd, daar vrede en liefde toch hetgeen is waar wij allen naar streven?

  Zé.

  offthegrid [39] reageerde op deze reactie.

 6. @pcrs [33]:

  Als een volk in opstand komt, richt het zich altijd op X. Kijk maar in Griekenland, Tunesie,Egypte etc etc. Ze richten zich allen tegen die vervangbare regeringen. Ze denken ook allemaal iets gewonnen te hebben als hun regering valt. Maar dat is een grote illusie.

  Het debat zou moeten gaan over:

  Wie zijn de ware poppetjes achter die politici?
  Welke belangen dienen politici?

  Dit zijn volgens mij de cruciale vragen als men ooit gerichte aanvallen wilt plegen. De straat op gaan en tegen X staan schreeuwen is in ieder geval energieverspilling. Dat is wat de meerderheid van de mensen sowieso moet gaan begrijpen. Dat heeft totaal geen zin.

  Ik blijf erbij, als wij van die vreselijke onderdrukkers af willen komen zullen we een tijd lang zo min mogelijk moeten consumeren en bankruns organiseren. Want politici zijn voor 100% het verlengstuk van banken en multinationals.

  Dit zijn de wapens van die elite;goldman sachs, farmaceutische industrie,voedingindustrie,de media etc etc). Banken en multinationals zijn het perfecte middel om de wereld te overheersen. En dat is ook precies wat nu gaande is. Daarom rent MAxima ook de wereld over met haar microkredieten, alle landen moeten aan het infuus!

  Goldman Sachs heeft ervoor gezorgd dat Griekenland tot de E.U kon toetreden. Ga jij je met deze kennis nog op politici richten? Ik denk dat de meeste politici nog niet eens weten dat ze de puppets zijn van deze elite. Zo goed steekt dit machtsspelletje in elkaar.

  “Geef mij de controle over de valuta van een natie en het maakt me niet meer uit wie de wetten maakt”

  Degene die dat gezegd heeft maakte volgens mij echt geen grapje.

  Zé [38] reageerde op deze reactie.
  pcrs [41] reageerde op deze reactie.

 7. @Cyclope [37]: Wederom helder en duidelijk, Cyclope, dank je wel.

  Maar helaas wij kunnen de ander niet veranderen, ons zelf wel door te leven naar ons eigen bewust-zijn.
  Daarmee veranderen wij de wereld, zoals wij deze zelf er-varen.

  Ik weet het het, het is een lange weg, maar aan het eind schijnt het Licht.

  Voor alsnog, Vrede,

  Zé.

 8. @Zé [36]: Je kunt het ook aan andere mensen duidelijk maken. Zo heb ik vandaag 2 sets boeken geleverd gekregen (naast mijn maandelijkse bestelling goud en zilver) van Willem Middelkoop.

  De titels zijn:
  “De komende vlucht uit valuta”
  “Als de dollar valt”
  “Overleef de kredietcrisis”

  Voor 2 van mijn beste vrienden (beide met kinderen) worden deze boeken als setje ingepakt en op hun naderende verjaardag cadeau gedaan. Zelf denk ik dat dit, op economisch/materialistisch vlak, een van de meest waardevolle cadeaus zijn die je iemand kunt geven.

  Ze hebben beide kapitaal en/of werk, dus zitten helemaal in de “running” van het systeem. En ze willen hun kinderen ook iets meegeven voor de toekomst. Wie deze boeken ook gelezen heeft, zal begrijpen wat ik bedoel met “waardevolle cadeaus”.

  Enne… alleen die 2 heel goede vrienden krijgen zo’n cadeau. De rest van het slavenvolk waar ik dagelijks mee te maken heb zoekt het maar uit. Laat hen maar vertrouwen op hun Wellinkje, hun pensioenplannetjes en verzekeringen en hun “de maatschappij, dat ben je zelf”.

  Tipje voor geïnteresseerden: AmsterdamGold heeft momenteel een gelimiteerde oplage van een aantal setjes met 20 stuks zilveren munten met de Australische Koockaburra. Juweeltjes en per munt 1 troy ounce zilver. Heb 2 van deze sets binnen gekregen. Dus liefhebbers: wees er snel bij.

  Zé [40] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [43] reageerde op deze reactie.
  Reteip [46] reageerde op deze reactie.

 9. @offthegrid [39]: Mooi man, ik begrijp jouw beweegreden.
  Jammer dat het maatschap nog steeds ver te zoeken is in de huidige maatschappij, maar het groeit.

  Zé.

 10. @Cyclope [37]:
  In Griekenland staken ze ook banken in brand, bij mijn weten de enige doden die er tot nu toe gevallen zijn.
  Als jij zegt dat je je moet richten op y omdat die achter x staat, zeg iemand anders weer dat je je moet richten op z die achter y staat. Het is allemaal schimmenspel waarbij de feiten onduidelijk zijn.

  ““Geef mij de controle over de valuta van een natie en het maakt me niet meer uit wie de wetten maakt”
  Degene die dat gezegd heeft maakte volgens mij echt geen grapje.””

  Die figuur begreep 1 ding niet en dat is:dat degene die de wetten maakt bepaalt wie de controle heeft over de geldcreatie. Het was trouwens een Rotschild, dacht ik.

  Degene die controle heeft over de moral narrative, controleert alles. Mensen doen blindelings wat ze denken dat goed is en veroordelen blindelings wat ze denken dat slecht is. Als je hun moraal controleert, zijn ze overal naar toe te sturen. Ze geven hun eigen leven bij de miljoenen in zinloze oorlogen voor anderen. Alleen omdat iemand de controle heeft over hun moraal. Geen bankster krijgt de mensen zo ver dat ze massaal moord/zelfmoord of diefstal plegen, dat lukt alleen politici. Haal het pistool weg, keur de initiatitie van geweld af en alles is opgelost. Haal je een bankster onderuit en houdt je de instantiatie van geweld, zit er zo weer een nieuwe.
  Waar slaven zijn zullen uitbuiters komen, linksom of rechtsom. Als je de initiatie van geweld goedgekeurd hebt omder grote delen van de bevolking, zullen ze onverbiddelijk uitgebuit worden.

  Hitler zie ook ooit dat er joodse shadow puppets alles in het geheim bestuurden. Het is een afleidingmanoevre. Kijk daar eens, en dan hier meer macht grijpen. Zakkenrollerstruukjes.

  In dit geval scherp psychologisch omdat degenen die er vatbaar voor zijn zelf bestuurd worden vanuit een ongrijpbare geheime onderwereld, zonder dit door te hebben. Daarom denken ze dat met het opruimen van Bilderbergers of bankers alles opgelost is. Je zult X opruimen en Y vinden en Y opruimen en Z vinden. Het houdt niet op omdat het in de hele samenleving zit.

  De priesters wisten al lang dat je de moraal moet controleren en je mensen zo de dood in kunt sturen.

  Zé [42] reageerde op deze reactie.
  Cyclope [47] reageerde op deze reactie.

 11. @offthegrid [39]:

  Weet je….het doet mij denken aan de Titanic.

  Ooit was het parool : ” vrouwen en kinderen eerst ” , maar de lijst van overlevenden verteld een ander verhaal.

  Dus de frase :Enne… alleen die 2 heel goede vrienden krijgen zo’n cadeau. De rest van het slavenvolk waar ik dagelijks mee te maken heb zoekt het maar uit. Laat hen maar vertrouwen op hun Wellinkje, hun pensioenplannetjes en verzekeringen en hun “de maatschappij, dat ben je zelf”.

  Deel ik niet.

  Ik ben socialist af….maar blijf wel sociaal .

  Kennis is een mooi ding , maar het moet nimmer leiden tot arrogantie….anders ben je net zo verrot als die gene welke je claimt juist te bestrijden.

  Het NON-AGRESSIE model werkt twee kanten op.

  Zé [44] reageerde op deze reactie.
  Dijk [51] reageerde op deze reactie.
  offthegrid [63] reageerde op deze reactie.

 12. @Zé [44]:
  Volkomen met u eens, het zit volgens mij ook in jezelf.
  Als we gaan beseffen, dat we deel uitmaken van de kosmos op atomisch niveau en voort komen uit puur licht (wij beleven de prisma) dan zou het een mooie wereld kunnen worden.
  Ik persoonlijk ga handelen naar geweten en beginnen met een groente/moestuin en langzaam of the grid proberen te komen.
  Er zijn al in Nederland alternatieve betaalmiddelen gewoon zo weinig mogelijk van de uitzuigers afhankelijk zijn (makkelijker gezegd dan gedaan overigens). En ja , het klinkt afgezaagd maar het komt op liefde neer, wat ook een frequentie is en zeer aanstekelijk.

  Zé [52] reageerde op deze reactie.

 13. @offthegrid [39]: Tipje voor geïnteresseerden: AmsterdamGold heeft momenteel een gelimiteerde oplage van een aantal setjes met 20 stuks zilveren munten met de Australische Koockaburra. Juweeltjes en per munt 1 troy ounce zilver. Heb 2 van deze sets binnen gekregen. Dus liefhebbers: wees er snel bij.

  Taffes, 50% premie op de spotprijs? Dan betaal je wel veel extra hoor. Nu heb ik weinig verstand van numismatiek maar dit lijkt me overkill. Ik heb zelf pas voor 5% over spot 100oz gekocht. Wel aan de andere kant vd oceaan en dat sleep ik een keer deze kant op.

  offthegrid [62] reageerde op deze reactie.

 14. @pcrs [41]:

  Ik heb het ook niet over de bankier bij de ING of bij de Rabobank. Ik heb het hier uitsluitend over die elite groep die zo’n bilderbergconferenties organiseren. Die Rothschild en Rockefellers en alles wat daar aan vast hangt. Dit zijn families die honderden miljarden bezitten. Dit zijn families die ontzettend veel bedrijven bezitten.
  En dit zijn dus ook families die de middelen hebben om over de wereldbevolking te heersen via media en politiek .
  Lees dat boek maar eens die Offthegrid noemt: overleef de crisis. Daarin staat beschreven hoe corrupt die bankaire wereld is. Daar staat in hoe grote bankiers top functies krijgen bij de CIA en vice versa.
  Wie betalen die campagnes van die verkiezingen denk je? Het is één grote toneelspel waarin politici maar puppets zijn.
  Het maakt mij niks uit, dan ben ik maar een complotdenker. Maar 1 ding weet ik zeker, wat we nu al tientallen jaren zien gebeuren zijn precies de stappen die een bange elite zet. Die hele unie met zijn multiculturisme is door hun verzonnen. Ik ga zefs nog verder: de vrouwen emancipatie is zelfs door hun verzonnen. En echt niet om de ontwikkeling van de vrouw, maar het ging hun meer om de opvoeding van hun kinderen. Die hebben ze hiermee onder hun controle gekregen. En ze creëren zo precies de mensen die ze willen hebben. Naieve consumerende schepsels.

  Naieve mensen die voor hun in verre landen zullen vechten als ze dat verlangen. Want bang zijn ze. Bang voor opkomende machten als Rusland en China zijn ze. En daarom die unie en daarom die multiculturisme en daarom die globalisering, Irak, Libie, Afghanistan etc ect. Die gasten zijn al tientallen jaren plannen aan het smeden om hun macht veilig te stellen. Landen die dat ook maar iets dwars zitten kunnen bommen verwachten.
  ————————————————————
  ““Geef mij de controle over de valuta van een natie en het maakt me niet meer uit wie de wetten maakt”
  Degene die dat gezegd heeft maakte volgens mij echt geen grapje.””

  Die figuur begreep 1 ding niet en dat is:dat degene die de wetten maakt bepaalt wie de controle heeft over de geldcreatie. Het was trouwens een Rotschild, dacht ik.
  ————————————————————-
  Die figuur Rothschild begreep het juist als geen ander!

  vrijeradikaal [49] reageerde op deze reactie.
  pcrs [53] reageerde op deze reactie.

 15. Ik persoonlijk ga handelen naar geweten en beginnen met een groente/moestuin en langzaam of the grid proberen te komen.

  Juist….weet je priesters genoeg op deze wereld , in facto is ook economie een geloofs-systeem.

  En net zoals in de kerk : wij zijn de deur naar uw verlossing ( of mocht u sterven….daarna ook nog ) , en voor wat betreft de elite : laat dat goud maar liggen…je kan het toch niet meenemen.

  Je komt met niets tot leven , en je stapt er ook met niets weer af ( sterven is een private zaak ) , hoewel uw wetgever ( de zwarte jurken ) hier toch echt anders over denken.

 16. @Cyclope [47]:

  Die figuur Rothschild begreep het juist als geen ander!

  En heeft ook eens gezegd ( Amsel Maier Bauer ( a.k.a. Rothschild ):
  Er zijn twee soorten van mensen op deze wereld….

  1) Zij die het economisch systeem begrijpen en gebruiken , of zij die zo afhankelijk zijn geworden van de revenuen van ” het ” systeem…..dat zij nooit en te nimmer er tegen in opstand zullen komen.

  2 ) Zij die niet tot deze groep behoren en niets begrijpen van economie ( zelfs de universiteiten doceren deze feiten niet ) , zij leven hun kleine leventjes uit…..en zullen nimmer begrijpen dat het systeem tegen hun is geschreven.

  Ja…uitspraken van een….roodschild …arrogant is het niet.

  Cyclope [50] reageerde op deze reactie.

 17. @Pepijn [45]: ” En ja , het klinkt afgezaagd maar het komt op liefde neer, wat ook een frequentie is en zeer aanstekelijk.”

  Nee Pepijn, het klinkt niet afgezaagd.

  We leven nog steeds in een wereld waarin maar aan één ding een werkelijk groot gebrek is, en dat is de Liefde.
  De Liefde voor jeZelf, én die voor je medemens.
  Liefde voor alles wat leeft, daar is een groot gebrek aan, en dat zal toch echt moeten gaan veranderen.
  Een ieder die dat niet begrijpt heeft nog een hoop huiswerk te maken, De meesten leven nog steeds op een primitieve manier, oorlog en vernietiging van Moeder Aarde verlaagd de mens tot een idioot die niet kan zien hoe mooi het leven kan zijn.

  Zé.

 18. @Cyclope [47]:
  “En dit zijn dus ook families die de middelen hebben om over de wereldbevolking te heersen via media en politiek .”
  De politiek IS er om mensen te misbruiken. Dat staat opgeschreven in HUN wet voor iedereen om te lezen. Als je van de Bilderbergers af bent, verkopen politici hun volk aan iemand anders. Het zijn volksverkopers. Zolang er een volk te verkopen is, zullen ze volk verkopen. Aan wie maakt absoluut niet uit. Zolang er slaven zijn die zich laten manipuleren, zullen ze gemanipuleerd en verkocht worden.
  Als je lichaam door een bacterie of virus wordt aangevallen, kun je maar beter je immuunsysteem versterken.
  Het is als zeggen als je door een leeuw wordt aangevallen:”De werkelijke reden dat hij je op wil eten, is de wens om zijn kroost te voeden, die in het geheim achter de schermen in de bosjes liggen”

  “Die figuur Rothschild begreep het juist als geen ander!”
  Dat is een stelling, maar geen argument. De feiten zijn dat iemand die de wet schrijft en het geweldsinitiatieapparaat controleert, bepaalt wie het geld drukt en waar hij het instopt. Daarom zie je ook dat centrale banken al hun geld in overheidsobligaties dumpen.
  Ik zie dat overheden gigantische schulden maken en er alles voor opkopen wat los en vast zit en dat financieren met drukpersgeld. Dat moet je mi bestrijden, OMDAT mensen dat goed zijn gaan vinden. De openlijke goedgekeurde initiatie van geweld die we overheid noemen, niet de lobbiesten die meesurfen, of wat lui die een geheim vergaderingetje houden, waarvan niemand zeker is wat er besloten wordt.
  Als je zeker, bij klaarlichte dag bestolen wordt en misschien ook nog snachts door iemand, wat nooit helemaal te bewijzen is, richt je je eerste pijlen op de dief die je bij klaarlichte dag besteelt van meer dan de helft van je inkomen zodat iedereen het kan zien. Daarna pas op een dief die je misschien ‘snachts nog wat besteelt.

  Doompie [54] reageerde op deze reactie.
  Cyclope [58] reageerde op deze reactie.

 19. @pcrs [53]:

  Je hebt een punt, echter is het zo dat de één niet zonder de ander kan.

  Het is gewoon een piramide spelletje.

  Banksters, bilderberg mannetjes en vrouwtjes controleren en sturen Centale overheden
  Centrale overheden sturen Ambtenaren
  Ambtenaren sturen het werk volk

  Mijn inziens is er dus een andere grotere stap.

  De mens moet bij zichzelf te raden gaan wat moreel is..
  Wie neemt er nu een baan als agent, militair of andere vorm van ambtenaar?

  Misschien moeten deze mensen eens even gewezen worden wat voor immorele taak ze uitvoeren?

  Als deze mensen daarmee stoppen, heeft de Centrale overheid (en daarmee alles erboven) simpelweg geen instrumenten meer om hun verzonnen onzin uit te voeren.
  Denk daar maar eens over na.

  Met het verwerpen van de “top” is er inderdaad niets veranderd zolang mensen nog voor ze willen werken..

  Zé [55] reageerde op deze reactie.
  pcrs [57] reageerde op deze reactie.

 20. @Doompie [54]: Klopt Doompie,

  De enige weg is er zelf niet meer aan meedoen, maar de meeste klagen wel, maar doen niets.
  Streef ernaar onafhankelijk te zijn, pas dan ben je rijk.
  Dus, hup die grindtegels uit de tuin, en groentes erin, geraniums en petunia’s kun je niet eten.
  Zorg dat je als een speer van je schulden afkomt, en overleg met je werkgever of je op zelfstandige basis voor hem kan werken.
  Inspireer anderen, bv door dat gemeenteplantsoen bij jou in de buurt om te toveren tot moestuin voor je medebewoners, get together!
  Ik kan nog honderden tips geven, maar ik denk dat de boodschap wel duidelijk is.
  Stap uit de matrix.

  Succes, Zé.

  Doompie [56] reageerde op deze reactie.

 21. @Zé [55]:

  “Inspireer anderen, bv door dat gemeenteplantsoen bij jou in de buurt om te toveren tot moestuin voor je medebewoners, get together!”

  Als je dit tracht, komt er een ambtenaar met knokploeg om alles weg te vegen en een boete uit te schrijven.

  Ik zie meer in samenwerkingsverbanden tussen wijkbewoners en omliggende boeren of venters..

  Wij betrekken bv. onze groente fruit en aardappels van een venter welke dit ’s morgens vers koopt bij de boer en aan huis komt bezorgen. Stukken voordeliger, SUPER kwaliteit en geen belastingdienst voor nodig.
  Lekkerste bloemkool, sinaasappelen en aardbeien welke ik ooit heb gegeten.

  Vlees scoren we sinds kort bij een lokale boerderij. Die maakt ook ijs. Dat verschil zie en proef je direct.

  Zé [60] reageerde op deze reactie.
  Zé [61] reageerde op deze reactie.

 22. @Doompie [54]: goed punt. Je zou zelfs zo ver kunnen gaan dat politici en priesters best mogen zeggen:moord en plunder. Zolang ze het niet doen gebruiken ze alleen het eigendom van hun lichaam op een onsmakelijke manier. Waarom zou een groep mensen niet in het geheim bij elkaar mogen komen om een vergaderingetje te beleggen.
  Het punt is dat andere mensen luisteren naar de moord en plunder opdrachten en er aktie op ondernemen. Die mensen zijn fout. Het is denk ik alleen wel zo dat zonder de hele morele en ideologische construktie die gebouwd is (gij zult onze wet gehoorzamen), het draagvlak zou ontbreken waarop deze mensen hun akties onderbouwen. Ze leveren de munitie, maar schieten zelf nooit. Ze zorgen dat kinderen worden opgeleid tot gezagsdrobots en contorleren ze vervolgens met hun gezag.
  Ik denk dat het zwakke punt van de hele construktie bij de moraal zit. Zowel geloof (je bent zondeaar, koop mijn verlossing) als communisme (ondernemers zijn dieven) zijn onderbouwd met morele argumenten en hebben ongeveer de hele wereld veroverd. Mensen kijken kennelijk niet echt naar de utilitaire kant, anders had de vrije markt het op utilitaire argumenten al lang moeten winnen. Dit ondanks het feit dat slaven meestal utilitaire argumenten voor een staat aanvoeren.

  Doompie [59] reageerde op deze reactie.

 23. “@pcrs [53]:
  ————————————————————-
  “Ik zie dat overheden gigantische schulden maken en er alles voor opkopen wat los en vast zit en dat financieren met drukpersgeld”
  ————————————————————–

  Precies ja, en wie bezit in Amerika die drukpers? Bij wie moet daar de overheid aankloppen om die rente op die schulden te herfinancieren?
  De woorden van een Rothschild zijn geen woorden van een amateur, ik denk dat je je daar lelijk in vergist. Het is een familie die al bijna 2 eeuwen steen en steenrijk is. Ik weet zeker dat zij kunnen bepalen waar iedereen morgen over praat, of hoe morgen iedereen erbij loopt. Je onderschat denk ik de macht van vermogen. Een aantal miljardairs bij elkaar kunnen de wereld volledig beinvloeden en naar hun hand zetten.
  ————————————————————
  “De politiek IS er om mensen te misbruiken. Dat staat opgeschreven in HUN wet voor iedereen om te lezen. Als je van de Bilderbergers af bent, verkopen politici hun volk aan iemand anders. Het zijn volksverkopers. Zolang er een volk te verkopen is, zullen ze volk verkopen. Aan wie maakt absoluut niet uit. Zolang er slaven zijn die zich laten manipuleren, zullen ze gemanipuleerd en verkocht worden”
  ————————————————————-
  Mee eens. Maar dat neemt niet weg dat het totaal geen zin heeft om zich tegen regeringen te keren. Een regering dat valt wordt morgen gewoon vervangen. En alles blijft bij het oude.
  Maar opstanden tegen de elite en banken zal wel degelijk effect hebben. Bankruns en een consumptie stop, dat heeft effect. Daar schud je het systeem en de elite mee wakker.
  En wat Zé zegt: jezelf zoveel mogelijk onafhankelijk maken. Iedere euro die je niet hoeft te betalen aan belasting daadwerkelijk ook echt niet meer betalen. Want wij met zijn allen betalen onze eigen knechting. Hoe groter de consumptie vraatzucht hoe extremer de knechting.

  pcrs [64] reageerde op deze reactie.

 24. @Doompie [56]: Ik bedoel natuurlijk in overleg met je gemeente, Doompie, positief blijven, jongen, wat je zaait, zal je oogsten…….

  Zé.

Comments are closed.