De NAVO heeft de hoeveelheid bombardementen in Libië opgevoerd. Tripolis wordt nu ook overdag aangevallen. Vandaag worden weer minstens 29 doden gemeld als resultaat.

 

En een “landoorlog”is nog maar één stap verder:
Zie: Russia: NATO ‘one step’ from land war in Libya

De volgende (ingekorte) berichten van vandaag stemmen tot nadenken:

NAVO-aanval Tripoli eist tientallen levens
TRIPOLI – Zware luchtbombardementen van de NAVO op Tripoli hebben dinsdag zeker 29 mensenlevens geëist. Gevechtsvliegtuigen voerden zeker 60 aanvallen uit,
Volgens waarnemers in de stad behoorden de bombardementen tot de hevigste op Tripoli sinds Westerse mogendheden in maart een serie aanvallen zijn begonnen. De NAVO zegt pas te stoppen met de luchtaanvallen als de Libische leider Muammar Kaddafi is vertrokken. Kaddafi liet dinsdag via de staatsradio weten dat hij niet van plan is op te stappen.

Kabinet wil niet bombarderen in Libië
DEN HAAG – Het kabinet voelt er niks voor om gronddoelen te gaan bombarderen in Libië. De Telegraaf meldt woensdag op basis van bronnen binnen de NAVO dat het bondgenootschap wil dat Nederland net als andere Europese landen mee gaat doen aan het bestoken van doelen op de grond van de Libische leider Muammar Kaddafi.
De verlenging van de NAVO-missie boven Libië staat woensdag en donderdag op de agenda van NAVO-overleg in Brussel. Ook minister Hans Hillen (Defensie) is daarbij. Het kabinet neemt vrijdag waarschijnlijk een besluit over eventuele verlenging van de Nederlandse bijdrage aan de missie Unified Protector. Een deel van de Kamer, waaronder gedoogpartij de PVV, is tegen elke verlenging. De NAVO heeft al besloten tot een verlenging tot september.

En onze eerdere artikelen:

Hans Hillen blij met verlenging missie Libië En
Het bombarderen in Libië bevalt goed!

Hoe hypocriet zijn “wij”?  “Wij” zijn een onderdeel van de NAVO. Daar zijn “wij” vrijwillig lid van, en “wij” doen vrijwillig mee aan de aanvallen in Libië.

“Wij” zeggen dan met uitgestreken gezichten dat “wij” niet zelf de bommen willen gooien, maar wel er zorgen dat anderen, onze bondgenoten, in staat zijn om die bommen te gooien. Kan het hypocrieter?

Wie zijn nu die “wij”?
Duidelijk zijn dat een aantal politici, waaronder Rutte en Hillen, en de rest van het kabinet. Gesteund door politici aan wie veel Nederlanders hun mandaat gegeven hebben door op hen  te stemmen.

Maar is niet duidelijk uit allerlei opinieonderzoeken dat de MEESTE Nederlanders tegen deze escapades zijn?

Hoe is het dan mogelijk dat het toch doorgaat?
Zijn al die “meeste Nederlanders” zulke slappelingen dat ze die dingen tegen hun zin zo maar laten gebeuren? En er braaf aan meebetalen?

17 REACTIES

 1. @Hub Jongen [2]:

  Ja,maar ik denk beter niet ontduiken, maar openlijk vertellen.

  Openlijk is moreel natuurlijk.
  Een petitie zou een idee kunnen zijn, maar opelijk met persoonsgegevens, daar zouden mensen mee in de problemen kunnen komen.
  Is het dreigen met stoppen van belasting betalen ook strafbaar?

 2. Nie lullen, gewoon doen, als iedereen ermee wacht tot anderen ermee beginnen, gaat alles gewoon verder.
  Stop met het betalen van belasting, vraag om te beginnen vrijstelling, 3x mogelijk, dan 3x nul aangiftes doen, en ondertussen die eikels bezig houden met bezwaarschriften, onder de noemer dat U weigert langer mee te betalen aan MOORD!!
  Zoniet, niet langer zeiken op deze site of een andere. Geen woorden maar daden.
  Ik doe al 20 jaar niet meer mee.

  Armand: “De Nederlander is een meelzak, je kunt er op blijven slaan, hij gaat toch nooit staan.”

  Tracht zoveel mensen hier in mee te krijgen, samen staan we sterk, hoop ik.

  Vrede, please, vrede, Zé.

  Leonardo Pisano [12] reageerde op deze reactie.

 3. ja vrijspreker ik weet niet of je de site kent maar ekudos is net als nujij.nl maar dan zonder cencuur dus ik hoop dat je daar ook artikels plaatst om nederland te informeren en wakker te schudden.bij nujij.nl hebben ze me het zwijgen opgelegd haha.

  Zé [6] reageerde op deze reactie.

 4. @ronald [5]: Toen ik op Nujij, ( nou ja) aanhaalde dat ze onderdeel waren van de mediastream, werd ik ook meteen het zwijgen opgelegd.
  wie zwijgt stemt toe?

  Zé.

 5. Door belasting te betalen word je medeschuldig aan ernstige misdrijven. Helaas is de meerderheid van de bevolking zich hiervan niet bewust. Zo lang ze aan het infuus van de MSM hangen zal dat niet veranderen.

  De eerste stap is dus bewustwording van de massa.

  ———————————————
  NAVO doodt dieren op Libische boerderij

  Chinese media melden een NAVO-aanval op een Libische boerderij waarbij een aantal dieren omkwamen. Eerder bombardeerde de NAVO een aantal moskeeën, waarbij 11 imams werden gedood. Ook werd een centrum voor mensen met het syndroom van Down door de NAVO gebombardeerd. De NAVO zegt ‘alleen militaire doelen te bombarderen om burgers te beschermen’.Volgens de Libische overheid kwamen tot nu toe 600 mensen om het leven en raakten 4.000 mensen gewond door de NAVO-agressie.

  De NAVO zet gevechtshelikopters in om de rebellen – waaronder radicale gewelddadige moslims en terroristen – nog beter van dienst te zijn. Doel is de uitschakeling van het Kadaffi-regime gevolgd door de plundering van de olie- goud- en watervoorraden van Libië. Westerse landen assisteerden bij de oprichting van een centrale bank in het door rebellen gedomineerde Benghazi en sloten contracten met de rebellen voor de levering van olie.

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/06/06/navo-doodt-dieren-in-libische-boerderij/

 6. de hypocresie gaat nog verder: inmiddels zijn de Denen die wel bombarderen, door hun bommen heen.
  De Denen lenen nu van Nederland de bommen om door te kunnen gaan met bombarderen.
  Maar Nederland beweert met opgeheven hoofd en vingertje dat het niet bombardeert. Zo iets kan je toch alleen maar op zondagsschool geleerd hebben?

  Libertariër [9] reageerde op deze reactie.

 7. Een militair die doodt en daar salaris voor krijgt (soms zelfs medailles) is in mijn ogen niet meer dan een huurmoordenaar. En erg genoeg ben ik verplicht de gage voor die huurmoordenaar te betalen.

  Als de Denen inderdaad de bommen van de Nederlandse “defensie” lenen, help ik met de mijn afgeroofde belastinggelden ook nog andere militairen met hun moordenaarswerk.

  En de suffe “Nederlander” kijkt trots naar het 8 uur journaal.

  Dieptriest….

 8. Definitie

  De definitie van een oorlog is niet vastgelegd, er is wel gesteld door Richardson[1] dat 1 dode een moord is en 1000 doden een gewapend conflict (oorlog op de klassieke manier van slagvelden is verboden door het internationaal recht en de term refereert hieraan). Singer & Small[2] en Deutsch & Senghaas[3] stelden voor om het over “oorlog” te hebben als het voldeed aan de volgende drie criteria:
  Grootte: het resulteert in minstens 1000 doden op het slagveld (niet meegeteld de indirecte slachtoffers door hongersnood, gebrek aan onderdak en ziekten).
  Voorbereiding: het is van tevoren voorbereid, en/of wordt onderhouden door grootschalige sociale organisaties door middelen als rekrutering, training en opstelling van troepen; de aanschaf, opslag en distributie van wapens en munitie.
  Legitimatie: het wordt gewettigd door een opgezette regeringsorganisatie, zodat de moord op grote schaal niet als misdaad maar als plicht wordt gezien.

 9. @Leonardo Pisano [12]: Gewoon niet meer mee doen, althans zo weinig mogelijk.
  Bedenk dat de klootzakken die ons bestelen, vernederen en klein maken, ONS nodig hebben om dat te kunnen doen.
  Wat kan de roverheid doen als iedereen meehelpt de motor van deze wereld stop te zetten?
  Heras hekwerk bellen en een groot hek om Vernederland zetten?
  Joh, dat hek staat er toch al lang?
  Het volk is compleet vergeten dat zij het zijn die de werkelijke macht hebben.
  Als iedereen één dag thuis blijft is het gedaan met deze ‘eco’nomie.

  Sta op, Zé.

  Nico de Geit [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Zé [13]:

  “Wat kan de roverheid doen als iedereen meehelpt de motor van deze wereld stop te zetten?”

  Helaas Zé, dat gaat niet gebeuren. Sterker: mensen gaan de straat op voor meer overheid. De werkende netto-belastingbetalers vormen een krimpende minderheid.

 11. Stoppen met de bombardementen afhankelijk maken van de aanwezigheid van Khadaffi? Als hij wel weggaat maar zijn systeem blijft, waar heb je dan nog voor gebombardeerd? Dit soort scenario’s kun je amper voorspellen maar is wel een van de denkbare zaken.
  Dit zeggen ze dus gewoon om tijdens het opvoeren van de oorlogsinspanning een soort wortel voor te houden dat de vrede misschien dichtbij kan zijn.

 12. Ik betaal er braaf aan mee. Ik ben dus een slappeling. Voor of na het belastingbetalen rest me weinig anders dan wat te mutteren op internet over die overheidswaanzin. Tot internet ook aan banden is.

 13. Het gaat om principes.
  Je voert geen aanvallende oorlog op andermans grondgebied.
  Ik ben geen anti millitarist. Het leger is er voor de verdediging van ons land.
  Een (aanvallende) oorlog voeren op andermans grondgebied is niet etisch en onverantwoordelijk. Een aanvallende oorlog heeft nog nooit een probleem op gelost (geschiedenis).
  Ga daarentegen eerst maar onze schepen beschermen tegen zeerovers, bombardeer die groepen.

  Politici doen en maken keuzes omdat ze elkaar gijzelen. Het zijn laffaards en bang om uit de boot te vallen door een afwijkende mening. Gelukkig hebben we nog de PVV. Die verdienen meer volgers en zullen ze op deze manier ook krijgen. Het is gewoon een kwestie van tijd. De massa wordt langzaam maar zeker wakker en in een betere richting gestuurd. Geen millitair missies meer naar het buitenland. Geen geld naar Griekenland. Eindelijk eens een betere en directere democratie. Geen EU parlement, geen EU regeltjes, wel EU samenwerking op basis van vertrouwen.

Comments are closed.