Onlangs werd uitzonderlijk mijn aandacht nog eens voluit naar het tv-scherm getrokken. Midden in de nacht, terwijl de meeste werkslaven al slapen, zond Canvas een uiterst interessante documentaire uit: Technocalyps 
Gemaakt door de voor mij onbekende (zowaar een Belg) Frank Theys, wordt u een 3 uur durende, 3-delige documentaire voorgeschoteld over transhumanisme, genetisch onderzoek, nanobots, artificiële intelligentie, brainchips en veel meer boeiends.

Voor de liefhebbers van science fiction in de realiteit en mensen die dringend een upgrade nodig
hebben, een must see.

Daar bovenop een hele dosis filosofie van voor- en tegenstanders van al deze evoluties.

De DVD (met NL ondertitels) kan je bestellen op de homepage van de film http://www.technocalyps.com/

Een heruitzending, op een normaal uur, zit er volgens de Canvas redactie niet meer in. Gelukkig is hij ook te zien via Google

TechnoCalyps – Part I – TransHuman

TechnoCalyps – Part II – Preparing for the Singularity

TechnoCalyps – Part III – The Digital Messiah

Stof tot nadenken.

Ingezonden door Surfer

1 REACTIE

 1. Misschien nog een technische tip meegeven. Mbv de Video Download Helper plugin in Firefox kan men films al dit ook eerst downloaden naar de harde schijf , om het achteraf via je favoriete media speler (ikzelf gebruik Gom Player of VLC, beide gratis) af te spelen.
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/

  Persoonlijk vond ik 1 van de meest bizarre passages uit de film het volgende stukje: Blijkbaar is men reeds (moet voor 2006 zijn) in staat om een deel hersenactiviteit van een kat af te takken, zodat men op een monitor kan zien, wat de kat eigenlijk ziet.
  Clipje van 1:30
  http://www.youtube.com/watch?v=FLb9EIiSyG8
  De docu duurt lang maar is over het geheel de moeite.

Comments are closed.