Dat zijn immers overbodige overheidsschakels. Steeds meer wordt de dienst uitgemaakt door de EU, en we zien die centralistische dictatuur voor onze ogen dagelijks toenemen. Dat dit in Nederland allemaal als zoete koek geslikt wordt, is een raadsel, maar het is wel zo.
De meest recente stap in de richting van die dictatuur werd vandaag voorgesteld door de president van de Europese Centrale Bank, ECB, Jean-Claude Trichet.

Beursduivel schrijft:”- Jean-Claude Trichet pleitte donderdag voor vergaand Europees ingrijpen als een euroland zijn financiën niet op orde brengt. Volgens de president van de Europese Centrale Bank (ECB) zouden Europese autoriteiten de bevoegdheid moeten krijgen een veto uit te spreken over het economisch beleid van een land.”

Klein stapje want de diverse landen (=provincies)  moeten hun begrotingen immers eerst voorleggen aan Brussel voordat het eigen parlement ze mag zien!

Het volgende kleine stapje ligt ook al gereed: ” Trichet zei dat op termijn een Europees ministerie van Financiën kan worden opgericht. Dit ministerie zou het begrotingsbeleid en economisch beleid van de lidstaten in de gaten houden. Verder zou het zich bezighouden met de Europese financiële sector en Europa vertegenwoordigen op internationaal niveau.”

Het is dan toch duidelijk dat er geen Nederlands (en andere)  ministeries van financiën meer nodig zijn? Het zou toch te gek zijn om die te handhaven voor de mooie baantjes voor politici? En natuurlijk kan het centraal allemaal veel efficiënter. Geeft een enorme kostenbesparing in elk van de 27 provincies. Of daardoor de belastingen verlaagd worden, is nog niet voorgesteld!

We pleitten al eerder voor afschaffing van de Nederlandse Buitenlandse Zaken na de instelling van de Centrale EU minister van Buitenlandse zaken Catherine Ashton.  Welke andere minister hebben we eigenlijk “Nodig”?

Geen wonder dat Jean-Claude vandaag in Aken de internationale Karelprijs uitgereikt kreeg.
Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die zich heeft ingezet voor het ideaal van de Europese eenwording.

Hierbij kan nog opgemerkt worden dat koningin Beatrix deze prijs al in 1996 uitgereikt kreeg. Dat wil niet automatisch zeggen dat dit van invloed is geweest bij het Verraad van Lissabon waarmee zij de soevereiniteit van Nederland heeft verkwanseld. Maar beide zaken hebben wel betrekking op EU centralisatie.

Het zijn allemaal “kleine” stapjes, maar langzamerhand is er toch al bijna niets meer van de worst over.

Maar nogmaals: Dat dit in Nederland allemaal als zoete koek geslikt wordt, is een raadsel, maar het is wel zo.
Begrijpt u het? En kan er wat tegen gedaan worden?

16 REACTIES

 1. “Kunnen we de Nederlandse regering plus parlement opdoeken?”

  Dat kunnen we niet maken. Hoe moeten ruim 16,9 miljoen Nederlanders verder leven zonder regering? Wie zal hen dan uit die crisis redden en wie zal er dan voor hun oude dag zorgen?

  Geen regering betekend totale paniek voor 98% van de bevolking.

 2. Beter is de EU op te doeken, maar dat valt niet mee. Reëler is het om de EU te verlaten, wellicht niet als land alleen, maar als een groep landen, b.v. noord-west europese landen. Maar wie entameert dat ?

 3. Ik denk dat 1 land de sprong moet wagen om van af te treden van de EU .
  Iedereen (burgers,bestuurders)weet wel dat zelf als er een Algemene Financiën instantie zal zijn die over de EU domineert, uit eindelijk toch weer een om valt, omdat ieder land anders is van cultuur en anders bestuurd moet worden.
  Het kaartenhuis stort dan weer in.
  En dan bedenken we toch weer een nieuwe nood oplossing: wereldwijde munt eenheid.
  als we gewoon zeggen: nee, dan kunnen we nu nog er uit klimmen en alternatieve zoeken om te leven.
  door middel van niet meer te stemmen en de msm volledig achter ons laten, hebben we de kracht om het zaakje om te keren naar een eenheid waar het draait om harmonie en niet draait op straffen en belonen en meer regels.

 4. ja vrijspreker we kunnen het zooitje de das omdoen het volk is het zat om slaaf te zijn en als hoer te worden gebruikt.er zijn 40.000 wetten en regels in de eu en ze gaan net zolang door tot u breekt. dit moet stoppen ik bedoel ze plunderen en laten ons de schulden betalen daarbij krijgen wij kankerverwekkend voedsel en drinken aangeboden via de regering elke dag flikken ze ons trucjes.hoe dit te stoppen een petitie tegen de politiek of een petitie tegen inkomstenbelasting zo tref je het beest in het hart.iedereen wil de petitie tekenen eenmaal in de meerderheid en ze kunnen oprotten.

  leo [13] reageerde op deze reactie.

 5. Aan alle opruiende comments die er staan en gaan komen..
  Hou maar op…

  De Nederlander hoort u niet, er is namelijk een boer op Tv die hopeloos op zoek is naar een media geile flamoes.
  Was hij zijn schapen toch zat.

  En daar kijkt iedereen naar om te zien welke doos de boerenmetworst krijgt.

  Mensen zijn al helemala suf geslagen door de dagelijkse arbeid die steeds intensiever wordt omdat alles duurder is geworden en leven onbetaalbaar is gemaakt door de overheden.
  Die zijn lam geworden buiten werktijd.

 6. Onze enige hoop is die van het vaderland, de jeugd dus. Met welgevallen hoor ik van de steeds groter wordende groep jeugdige opstandelingen die hun indoctrinanten in elkaar beuken omdat ze het zat zijn om door linkse agitprop op verkeerde benen gezet te worden. Of die iets oudere verzetstrijders die na een balspelletje de scheids te lijf gaan en hem spammen dat ze weten waar zijn dochter op school gaat, schreeuwend dat ze democratie willen. Hierdoor staan we in elk geval wereldwijd op de kaart, iedereen doet ons na, want ik hoor zelfs hier de lelietjes van dalen in de noord-afrikaanse lente hi-ha-hondelul zingen maar dan op z’n arabisch…

  En, nee, niet de Nederlandse overheid afschaffen maar die hele EU besmet verklaren als was het een komkommer en iedereen die er mee in aanraking komt en het wel lekker vindt preventief ruimen.

 7. REACTIES:
  Uit bovenstaande reacties blijken nogal wat (terechte) frustraties. Het uiten daarvan kan voor de spreker/schrijver ontspannend werken.

  Maar we schieten daar wel niets op. Het ontaardt zo gemakkelijk in schelden.

  Het zou veel verstandiger en productiever zijn om concrete dingen te bedenken die gedaan kunnen worden.

 8. Goed, dan neem ik preventief ruimen terug en maak daar doodzwijgen en doodkijken van. Bij televisieprogramma’s waarin iets of iemand in beeld komt of zelfs maar genoemd wordt die pro de EU is, onmiddellijk doorzappen en voor straf voorlopig 5 weken niet meer naar die omroep omzien, massaal lid worden van een pro EU partij, vergadering uitroepen en de partij opheffen, leveranciers boycotten die producten aanbieden waarop EU, ook als deel van een woord, staat. Ik weet er nog wel een paar en zal binnenkort een Handleiding Verdor Europa opstellen.

 9. @ronald [7]:
  Helaas het “beest” is niet meer te stoppen! Iedere nieuwe wet staat symbool voor extra controle en aldus beperking vd vrijheid. Een vrij mens dient een prijs of losgeld te betalen in diezelfde logica. Zelfvoorziening wordt onmogelijk gemaakt, u wordt met (lichte) dwang geleid naar verplichte deelname in het controlesysteem. Dagelijks wordt u gebrainwasht door mainstream media en aangespoord sociaal en politiek correct te handelen. En bezie de verklikkersmaatschappij van meelopers en domme schapen en weet dat een resem problemen met een overheid u boven het hoofd hangt indien u in uw voordeel handelt. Buiten de waard rekenen en vertrouwen in uw medemens stellen om het systeem te omzeilen, is om problemen vragen. Rest nog de vraag: wat kunnen we doen?

 10. Ook in de hangmat gaan liggen, geen fluit meer uitvoeren, vreselijk arm worden en naar de voedselbank, half verhongeren en verdorren. Dat moeten we dan maar doen want zoals bekend verlaten de ratten het zinkende schip als eerste, parasieten vallen dood van een hongerig lijf te neder en kaviaargraaigetijsem herken je aan de volgevreten pensen en honger maakt rauwe bonen zoet. Dan kunnen ze meemaken wat bloedzuigen is. Is dit de gevraagde oplossing?

 11. de regering en de elite moeten kapot mensen zij zitten achter alle elende links en rechts werken voor rotschild en bilderberg.we kunnen alles van ze afpakken en met ze doen wat we willen als we maar met de meerderheid zijn want op dit moment wordt u gesloopt door de politiek en groep bilderberg.zij zorgen ervoor dat u kankerverwekkende producten consumeert zij zorgen ervoor dat gen tech voedsel u wordt opgedrongen zodat u sterft aan kanker.hoelang pikt u het nog elke dag slaag van de politiek en elite ze pakken ook u kinderen.start de petitie tegen de politiek en we schakelen hun levenswijze uit de tijd is gekomen dat we beter voor ons zelf gaan zorgen op dit moment is de politiek en de elite een ketting met ijzeren bal aan ons been.

  Leonardo Pisano [16] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.