11 REACTIES

 1. Plunderaars zijn er altijd al geweest, met het verschil dat wij ons vroeger bewapend konden verdedigen

 2. @Hub Jongen [3]:

  Inderdaad nog erger.

  Ze komen je geld halen, desnoods achter de helsdeuren vandaan. Vandaar dat ik dacht dat ze direct tot in de hel reikten.

  Ze werken in ieder geval volgens de letter van de hel, ze kopiëren het meest slechte en roepen dat het ons allen (de EU) welvaart en geluk zal brengen.

  Na het zuur komt het zoet, er was eens een heel intelligent persoontje die ons die worst durfde voor te houden. Net als de belofte dat er minder regels zouden komen vanuit de overheid, wat uiteindelijk weer uitgedroogde sigaar bleek. Ipv minder werd het dus meer.

  De overheid werkt contrair en bij alles wat ze toe zegt is het tegenovergestelde te verwachten. De enige zekerheid die de overheid altijd weer laat voelen en zien is dat de belastingen en heffingen stelselmatig worden verhoogd.

  Wie o wie kan belastingen laten zien die zijn verlaagd of helemaal zijn afgeschaft? Het zal je niet lukken die te vinden.

  Wordt aan de ene kant een heffing o.i.d. afgeschaft dan komen er aan de andere kant twee voor terug. Het zevenkoppige monster (uit de hel), sla hem een kop af en hij krijgt er twee terug.

  En ik blijf het vreemd vinden dat er nog steeds mensen zijn die de noodzaak inzien van politici en een overheid. Zolang er dergelijke mensen rondlopen zullen artikelen hier op de VS steeds maar weer tot in den treure moeten worden herhaalt, zie het als een soort van gezonde hersenspoeling.

 3. De meest zure belasting is die over geërfde gelden/bezittingen. Belasting over bezit waarover reeds is afgedragen.
  Dus, ja, *vanuit* de hel.

 4. @pcrs [7]:
  Helemaal met je eens, dit soort filmpjes zijn helemaal mijn ding: Lekker snel en vlot, een genot om naar te kijken en luisteren. Net zo als dat liedje The Government can.

  Maar… Wij denken wel snel, de mensen die het zouden moeten begrijpen helaas niet. Het gaat ze allemaal veel te vlug en ze ontberen de verstandelijke vermogens om het verband te zien tussen een bijstandsmoeder en de illustratieve Viking 😀

  Bon Vivant [11] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [6]:

  geweldige muziek alleen is de boodschap (met name van die oude Marxistische gek in het begin) weer hetzelfde liedje.

  men denkt dat meer democratie de oplossing is. fout, is juist 1 van de oorzaken.
  men ziet in de crisis het falen van kapitalisme. fout, corporatisme is 1 van de oorzaken.

  doet me een beetje denken aan de vrijheidsoptocht in den haag van enige jaren geleden. daar werden flyers uitgedeeld waarin stond dat het een aantasting van de vrijheid was als er gekort zou worden in gezondheidszorg en uitkeringen. dat ze daarmee anderen tot slaaf maken komt niet in die socialisten/collectivisten op.

  Zolang men blijft vechten voor ‘ verworven’ rechten blijft men anderen knechten.

  IIS [10] reageerde op deze reactie.

 6. @The Red Pill [9]:

  Is het niet fantastisch dat men van het één naar het andere doorschiet. Protest tegen corrupte overheden is geweldig, maar, en dat merk je terecht op, schiet men zichzelf dus in de voet door te geloven dat men als vanouds, alsof er in honderd jaar niets is geleerd en de tijd stil heeft gestaan, en men oude frasen uit de lade haalt en er weer gezellig ouderwets en domweg met het vingertje mag worden gewezen op het zogenaamde foute kapitalisme. En zie hoe men allen juichend in de messen van het socialisme loopt….Fout, fout, fout en nog eens triest ook.

  Dat men in het huidige systeem geen heil vindt is ergens begrijpelijk, maar schijnbaar heeft men in Spanje nimmer gehoord van het libertarisme en zijn doodeenvoudige en evenwel gezonde zienswijze op de huidige maatschappij en hoe men nu eindelijk een andere betere weg zou kunnen inslaan.

 7. @Ron Arends [8]:

  Vervang de metafoor van bijstandmoeder door kunstenaar en de mensen snappen het opeens een stuk beter.

  Heeft iemand de afgelopen maanden al een politicus gehoord die wil bezuinigen op subsidies aan politieke partijen?

  Inderdaad leuk dit soort filmpjes, het maakt een ingewikkeld verhaal tot iets eenvoudigs. En je kan gewoon vadsig op de bank naar de herhaling kijken.

Comments are closed.