Het is in deze tijd van gammel geld wel heel erg interessant dat Ron Paul in Amerika gevraagd heeft om een echt onderzoek te doen naar het beschikbare goud.

Weliswaar is het huidige geld losgekoppeld van goud, maar door de onrust op de financiële markten hoor je toch steeds vaker de mogelijkheid om weer terug te gaan naar een koppeling met goud. Daarom is ook de petitie voor een onderzoek naar “ons (Nederlands) goud” zo belangrijk.
De Amerikaanse regering doet al even geheimzinnig over de situatie als de Nederlandse. Dat is een extra reden waarom het in ieders belang is er op te staan dat er een degelijk onderzoek komt. De lopende petitie over “ onze goudvoorraad” kan een hefboom daarvoor zijn. En deze actie van Ron Paul kan daarvoor een stimulans zijn. Zie: Is the gold in Fort Knox real?

Door die geheimzinnigheid komen er ook allerlei verhalen in omloop, waarvan natuurlijk een groot deel fantasieverhalen. Zo is er een verhaal dat de Amerikaanse regering stiekem goud verkocht heeft en vervangen door metalen baren die alleen maar verguld zijn!
Dit zal wel een van de redenen zijn waarom bij GOLDMONEY aangekochte goudstaven supersonisch getest worden of ze wel massief goud zijn!

In het begin van de 20ste eeuw was er de “goudstandaard”. Toen kon je een troy ounce kopen voor $ 35.-. Maar de regeringen gingen zoveel papiergeld drukken, (waardoor de echte waarde van de papieren munten steeds kleiner werd) dat het goud snel uitverkocht dreigde te raken. President Richard Nixon heeft toen in 1971 de dollar losgekoppeld van het goud. Met tot gevolg dat de prijs van goud omhoog vloog. De prijs van een troy ounce is nu net boven de $1.500.-. (vandaag 1527). Meer dan 40 keer zo veel!

Help om in Nederland het onderzoek gedaan te krijgen. Teken de petitie en laat meer belanghebbenden ook tekenen. 818 doen al mee; nu nog goed 200 en hij wordt gelanceerd.

Ga naar:   http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

6 REACTIES

 1. Ik heb hem maar eens ondertekend. Nu maar afwachten, of Nout goud inderdaad zo onbelangrijk vindt, dat hij zonder blikken of blozen durft te zeggen, dat er niets of nauwelijks iets over is.

 2. Natuurlijk gaat nout hier niets over zeggen: het hele systeem is gebaseerd op moeilijk kijken en gebakken lucht.

  Beter om te wachten tot het moment dat pensioenrechten binnenkort met 70% worden gekort en de mensen de straat op gaan omdat ze willen weten waar “hun geld” (lees: papieren belofte van een failliet systeem”) is gebleven.
  Dan zal het aantal intekenaars stijgen van 180 naar 1,8 miljoen. Timing.

 3. Afgelopen maand in de media: Boer in het noorden van land had brand. Verloor zo zijn bankafschrijften e.d. Komt later bij de bank om een deel van zijn fysiek zilver te verkopen… blijkt dat de bank 1/10e heeft van wat hij beweerd. Maar ja, hij heeft geen bewijzen meer dat het niet klopt. Dank u Rabobank. (Moraal: if you don’t hold it, you don’t own it!)

  offthegrid [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Eddie Willers [3]: @BUD [4]: Daarom dus niet bij banken of andere externe kluizen neerleggen.

  Zoek een veilige manier om het in eigen bezit te houden. Niet in een kluisje in de kledingkast, maar wees creatief. Denk aan de risico’s van inbraak en brand.

 5. Als we nou eens gewoon iedereen elke maand 10.000 euro geven, gewoon bijdrukken en net doen alsof het waarde heeft, zijn dan niet alle problemen opgelost?
  Geen gezeik, iedereen rijk?

  http://youtu.be/pYyeWM8Pud8 ( 31 jaar geleden!!)

  Zé.

Comments are closed.