Wel, PSV is een voetbalclub uit Eindhaven en die geeft meer geld uit dan ze verdienen. Eenvoudig, net als jij en ik, net als elk bedrijf, dan gaan ze failliet. Maar geen cent (gestolen) overheidsgeld!

En dat geldt natuurlijk voor elke voetbalclub.

Een Gemeente of Rijk moeten zich daar helemaal niet mee bemoeien.

 

Als er ergens op bezuinigd kan worden, dan is dat aan allerlei subsidies en die aan de sport en kunst in het bijzonder.

Bij dergelijke voetbalclubs zitten de kosten voor 70% in salarissen. En veel van die salarissen zijn dan ook exorbitant. Eerst wilde de Gemeente PSV steunen met wat ingewikkelde grondtransacties. Maar daar schijnen toch enkele raadsleden tegen geweest te zijn.

Nu kwam een bericht: “Regionale sponsors zijn bereid PSV financieel een hart onder de riem te steken. Voorwaarde is dat de herstructurering, waartoe de controversiële deal met de gemeente Eindhoven behoort, doorgang vindt”

Dit is principieel natuurlijk even fout. Ook dit gaat ten koste van de belastingbetaler.

Dat neemt niet weg, dat de betrokken privépersonen rustig hun gang mogen gaan met hun eigen geld en dat ook Philips rustig met zijn eigen geld mag doen wat zij willen.

Dat ook dit geld door de verkoop van hun producten, dus door de klanten extra moet worden opgebracht, is ook hun eigen keus. Het staat immers iedereen vrij om wel of niet een Philips product te kopen.

Essentie is nu afschaffen van al die overheidssubsidies, niet meer stelen van eerzame burgers.

8 REACTIES

 1. Wat mij betreft mag het hele betaalde voetbal weg met al die alfa-egootjes.

  Gewoon weer lekker op de zaterdagmiddag met z’n 22-en achter een bal aanhollen en na die tijd met z’n 22-en een biertje aan de bar en dan op de fiets naar huis ipv in een over-de-top-voiture. Levert een hoop op (bijvoorbeeld geen ‘evenementensteun’ meer door bromsnor – ‘supporterbegeleiding’); vooral rust.

  Roeland [3] reageerde op deze reactie.

 2. Dus 22 volwassenen rennen achter één bal aan.
  Uiteindelijk bemachtigd één volwassene die bal, en schopt deze zo snel mogelijk weer weg.
  Ondertussen zijn er steeds 21 volwassenen zo gefrustreerd door het niet hebben van die bal, dat ze zo opgefokt worden, dat er nog 3 extra volwassenen bij horen te zijn om te voorkomen dat ze met elkaar op de vuist gaan.
  Deze emotie is zo besmettelijk, dat er duizenden toeschouwers óók helemaal krankjorem van worden die op hun beurt ook weer honderden gewapende volwassenen nodig hebben om elkaar enigzins met rust te kunnen laten.
  Al dit gaat gepaard met het heen en weer schuiven van grote sommen geld, en is vergeten waar het werkelijk om ging, gewoon een potje voetballen met maten onder elkaar, gewoon een beetje plezier maken.
  Geld maakt veel kapot, dus tijd om de dingen eens anders aan te gaan pakken.
  Dus, nee, laat ze hun eigen problemen maar oplossen daar in Eindhoven.
  “Let’s make things better” impliceerd dat ook dat ze altijd troep hebben gemaakt?

  Vrede, Zé.

 3. @Merrekie [1]:

  Als je als speler miljoenen tv-kijkers, duizenden supporters in een stadion en tientallen sponsoren weet aan te trekken, dan mag je wat mij betreft ook miljoenen verdienen en in een -zoals jij dat noemt- ‘over the top voiture’ rijden.
  In mijn ogen zijn deze jongens dan ook gewoon productief en noemen we het niet voor niets ‘betaald voetbal’.

  Zolang er dus vraag is en een club kan zichzelf bedruipen hoeft voor mij het betaald voetbal (uiteraard zonder maar 1 EURO subsidie!) niet weg en mogen ze de grootste stadions bouwen en de duurste spelers aantrekken.

  Snel [6] reageerde op deze reactie.

 4. Het is oud Romeins gebruik:
  “Verdeel en Heers”

  De politiek is er alles aan gelegen om strijd te versterken bij de bevolking. Onderlinge verdeeldheid maakt een bevolking zwak.

  Beter Ajax en Feynoord aanhangers die elkander bestrijden, dan burgers die de overheid bestrijden.
  Daarom pompen gemeente en rijk miljoenen van uw geld in de voetballerij om zo deze verdeeldheid overeind te houden.

 5. Aan de ene kant moeten festivals en dergelijke grof geld gaan betalen voor politiebewaking. Aan de andere kant wordt voetbal gesubsidieerd door overheden wordt er maar 6 procent btw geheven en is de massale politie inzet voor een voetbalwedstijd nog steeds gratis. Vreemde zaak.

 6. SHOWS en SPELEN = erg belangrijk voor de afleiding ende ontspanning/uitlaatklep…

Comments are closed.