Tussen al het nieuws uit Griekenland door, greep dit item mijn aandacht.

Deze MSM website publiceerde dit op een toch wel erg speculatieve wijze : “NAVO wil meer actie lidstaten in Libië

Een link naar het originele artikel is gelukkig beschikbaar, en daaruit blijkt dat het gaat om een verzoek van de NAVO opperbaas Anders Fogh Rasmussen, en niet een besluit van alle leden van de NAVO. Of ja nog niet…  “…de boodschap die ik overbreng, ook aan andere landen, is dat de zwaarste last nu door slechts acht lidstaten gedragen wordt. Daarom spoor ik landen aan om toestemming te geven voor flexibele inzet van hun materieel, vliegtuigen bijvoorbeeld, zodat die ook gebruikt kunnen worden voor aanvallen op doelen op de grond.” Opperbaas Rasmussen refereert hier onder andere naar Nederland welke F16’s daar bommen moeten gaan lossen op onze kosten.

Niet geheel toevalligerwijs heeft Rutte (de kamer is immers geen persoon) 8 Juni ingestemd met de verlenging van de missie Libië. Rasmussen geeft aan erg blij te zijn met dit besluit.

“Minister Hillen (Defensie, CDA) heeft gewaarschuwd dat daarna het geld op is. Rasmussen waarschuwt echter voor het vroegtijdig stoppen van de missie: “

Welke waarschuwing zou het zwaarst wegen voor Rutte? Maar het geld IS toch op, gezien er 10.000 militairen uit moeten?

„(Het is) belangrijk dat we het goede signaal afgeven aan de Libische bevolking en aan Gaddafi: dat we net zolang zullen doorgaan als nodig is. Het zou gevaarlijk zijn als we nu al zeggen wanneer we ermee stoppen. Dan zou Gaddafi denken: ik hoef alleen maar af te wachten.”

Impliceert dit dat deze missie een never-ending-story wordt?

Maar de klap op de vuurpijl is bewaard als laatste zin van het artikel: “Het optreden in Libië, waarbij Frankrijk en Groot-Brittannië het voortouw hebben, is wat hem betreft een model voor de toekomst.”

Dit voorspelt weinig goeds….

De vraag is, hoe reageert Rutte, na zijn privé afspraak met Rasmussen op 14 Juli? En wanneer worden de werkelijke kosten openbaar gemaakt?

15 REACTIES

 1. @Zé [1]:

  Psychopaten, Zé, psychopaten en pathetische leugenaars…en lijkenpikkers van de bovenste plank…Het zijn alleen nog de heel zieke geesten die succesvol zijn op politiek vlak. Degene met gezond en redelijk ontwikkeld verstand zal nimmer in de huidige politiek iets tot stand kunnen brengen….Een psychopaat maakt echter één hele grote fout die hij of zei nu niet doorziet en alleen zal zien als het voor hem of haar te laat is. Maar vooralsnog is het eerst de plezier, macht en pijn die men kan beleven, daarna zien ze wel weer, tot het moment daar is en het voor hen ook exit is….

 2. @Zé [4]:

  Tuurlijk is dat een imbeciele houding, alleen een psychopaat kan die houding niet onderdrukken en moet daar als een verslaafde gehoor aan geven, net als en junk.

  En een psychopaat is in doorsnee genomen niet echt verstandelijk beperkt, maar heeft juist een intelligentie die vaak boven gemiddeld is. Heeft een laag ontwikkelde EQ, maar een hoog IQ…Kort gezegd; “ze zijn heel ziek!!”. + Ze hebben de energie, de drive om dat te doen waar jij en ik niet eens aan moeten denken, omdat de gedachte alleen al ons moe zal maken en bij deze gekken werkt het net andersom, ze krijgen er juist energie van…Ze krijgen er een stijve piemel of een bobbel van op de poes.
  Zé [6] reageerde op deze reactie.

 3. Je kunt je misschien wel eenzijdig terugtrekken uit dat conflict maar een oorlog met het Libië van Khadaffi is inmiddels wel een feit. Dit is nog echt niet voorbij als Europa c.q. de NAVO zijn gewelddadigheden eenzijdig zou staken. Je moet continu de Middellandse Zee in de gaten houden nu het oorlog is met het Libië van Khadaffi. Er blijft dus zolang dat duurt een zekere staat van paraatheid die boven het normale niveau van vredestijd ligt. Ieder die de geschiedenis van dat gebied kent weet dat het zich bedroop van uitgebreide piraterij die door hun overheid werd gesteund (en wel actief ook), en dat is zelfs een langere traditie dan die van de VOC bij ons. Een Somalië achtige voedingsbodem is ook redelijk dichtbij zodat dit zomaar de kop op zou kunnen steken, wie weet.

  vrijeradikaal [11] reageerde op deze reactie.

 4. What’s really at stake in Libya

  Expect the US/NATO consortium to fight to the death. For obvious reasons – all linked to the Pentagon’s eternal, irremovable full-spectrum dominance doctrine plus a crucial subplot, NATO’s new strategic concept adopted in Lisbon in November 2010 (see Welcome to NATOstan Asia Times Online,

  NATO’s definition of “winning” implies Benghazi as the new Camp Bondsteel – the largest US military base in Europe, which happens to double as an “independent” state under the name of Kosovo. Cyrenaica is the new Kosovo. Balkanization rules.

  This is a sort of dream scenario for the compound NATO/Africom. Africom gets its much-wanted African base (the current headquarters is in Stuttgart, Germany) after participating in its first African war. NATO extends its crucial agenda of ruling over the Mediterranean as a NATO lake. After Northern Africa there will be only two Mediterranean non-players to “take out”: Syria and Lebanon. The name of this game is not Libya; it’s Long War.

  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MF30Ak02.html

  De Middellandse Zee als “NAVO-meer” – dat betekent nog wat voor Libanon en Syrie. Interessant artikel met intrigerende conclusies.

 5. De kolereleiers van de NAVO heb ik hier geen woord over vuil horen maken….. (ANP) – Saudi-Arabië trekt het grootste deel van zijn troepen terug uit Bahrein. De regering vindt dat de situatie in het golfstaatje kalmer is, na de protesten in februari en maart.

  Veiligheidstroepen uit Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) waren halverwege maart naar het onrustige Bahrein gestuurd. Ze moesten daar helpen om de betogingen de kop in te drukken. Bahrein had eerder deze maand al de noodtoestand opgeheven.

  Saudi-Arabië had zo’n 1000 manschappen over de brug naar het aangrenzende Bahrein gestuurd.

 6. @Pteranodon [7]:

  Je moet continu de Middellandse Zee in de gaten houden nu het oorlog is met het Libië .

  Ehhhhh….nu het oorlog is met het Libië…..ehhhhhh ?

  Pas wanneer een “oorlogsverklaring ” is afgegeven , en een ” staat van oorlog ” bestaat tussen twee souvereine landen mag je zeggen : wij zijn in oorlog !

  Daarom is de VN met de leus : nooit meer oorlog exact juist.

  Ze noemen het alles….maar simpelweg geen oorlog.

  Humanitair dit…preventief zo…vredes handhaving , kortom verzin er maar weer eens een leuke term voor .

 7. @Reteip [2]: ” Politici zijn helaas geen imbecielen Ze. Die lui weten dondersgoed wat ze doen. ”

  Politici weten juist niet wat ze doen..Anders zouden er geen raadgever ed. nodig zijn. Ik heb direct al gezegt..NIET AAN MEE DOEN.

Comments are closed.