De grote held van Vrijspreker (kuch), tevens bekend als één van de grootste landverraders van de naoorlogse jaren, maakte een slippertje: hij was zo stom om (notabene) op Nu.nl te zeggen dat het niet zo slim zou zijn van pensioenfondsen om nu in Griekse obligaties te stappen.

Wellink verklaart dat “fondsen een plicht hebben zich te gedragen als goed huisvader voor de belangen waar voor zij zijn aangesteld en moeten doen wat in het belang is voor de pensioengerechtigden”, aldus de DNB-president.

Kennelijk is een aanstaand miljardenverlies van Nederland’s grootste spaarpot te veel voor (zelfs) het geweten van Wellink. Maar feitelijk zegt de man nu dingen die iedereen met een IQ van boven de 100 zou moeten doen beseffen dat Jan Kees de Jager vanmorgen glashard loog in het AD.

Land-, en lotgenoten: er is hoop!

11 REACTIES

 1. Hoop? Eerder een dikke hoop schijt die deze dubbelganger van Jabba the Hut boven iedere spaarder en belastingbetaler uitpoept. Met Jan Kees in de rol van Jabba’s Mini Me…

  Zie de video om te zien waar de Grieken hun inspiratie vandaan halen… 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=7edeOEuXdMU

 2. Ik denk niet dat er nog veel hoop is.
  Onze pensioenen en al ons spaargeld zal in een mum van tijd verdampen door deze prutsers.
  Het lijkt er op dat Nout last begint te krijgen van zijn geweten.

 3. Hoop?
  Natuurlijk is er hoop!
  Maar hoop is altijd gekoppeld aan “hoop waarop”!

  Als je hoopt tegen de feiten in, tegen de ontwikkelingen die je ziet gebeuren, dan is dat ijdele hoop!

  Maar als je hoopt dat en na regen zonneschijn komt, dan heb je een reële kans. En die kans kun je vergroten door elk klein beetje dat je zelf kunt beïnvloeden.

  Doen!!!

  Ron Arends [4] reageerde op deze reactie.

 4. Al in het voorjaar van 2010 werd in het geval van Griekenland echter duidelijk dat de monetaire unie niet in stand zou kunnen blijven. Om het faillissement van een staat tegen te houden, dat grote verliezen zou betekenen voor banken en verzekeringen in de niet door faillissement bedreigde landen, kregen eerst Griekenland, later ook Ierland en heel waarschijnlijk binnenkort ook Portugal, enorme kredieten van de eurolanden. Deze hulpbetalingen geven de crediteurlanden echter niet voor niets.De rente daarvan, die moet worden opgebracht door de ontvangende landen, is minstens twee procent hoger dan de rente, die de donorlanden zelf daarvoor op de kapitaalmarkt moeten betalen. Naast deze hogere rente worden de debiteurlanden bovendien met een gigantisch bezuinigingsprogramma opgezadeld. Hierdoor zakken ze nog verder weg in de economische crisis.Leve het imperialisme!  

  The Red Pill [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Max [6]:

  de overheid dwingen tot bezuinigen kan alleen maar goed zijn.

  dat overheidsbestedingen de economie helpen is de grootst mogelijke Keynesiaanse onzin waar nog steeds hele volkstammen in geloven door hun achterlijke staatsopleidingen en staatspropaganda via de door henzelf onder dwang gefinancierde media.

 6. @The Red Pill:Wat vind ik van de bezuinigingsmaatregelen die nu her en der worden doorgevoerd? Too little, too late, vrees ik – maar ik hoop dat ik het mis heb. En de VS doen niets. Onder leiding van vredesduif Obama worden de militaire uitgaven almaar verder opgevoerd. Het lijkt erop dat ze zich in Washington al klaarmaken voor het Derde Wereldoorlog scenario.

  Pteranodon [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Max [8]:
  De eerste de beste lokale oorlog kost al bakken met geld en dat er een hoop conflictstof aanwezig is in de wereld valt helaas niet te ontkennen. Ik snap niet dat Amerika zo doorgaat want het is zo gigantisch impopulair geworden sinds het einde van de Koude Oorlog. De hele wereld kijkt nu naar wat de VS doet, vroeger kon je nog kijken voor een zondebok naar de USSR, die was nog erger, maar de VS begint zich aardig te verlagen tot dat soort allooi met het overal proberen op te leggen van democratieën.

 8. Ik vind wel dat Wellink hier iets zinnigs zegt, al lijkt het in dit Vrijspreker artikel zó verkapt dat hij wel lijkt op eieren te moeten lopen om niet gewoon direct patsboem te zeggen waar het op staat (namelijk: “vergooi ons pensioen niet aan Griekenland want je ziet geen cent meer terug”). Zo indirect en omzichtig zou je alleen je mening uiten als je weet dat je een machtige groep anders tegen de haren instrijkt.
  Mocht het zo zijn dat Wellink eens iets zegt wat afwijkt van een ander soort beleid, die man zit niet helemaal één in elkaar. Bij het psychologie magazine is hij er al eens als voorbeeld bijgehaald dat typerend werd geacht voor een discrepantie tussen wat iemand met woorden zegt (everything is fine) en de bijbehorende gezichtsuitdrukking (dit gaat helemaal mis, ik ben zeer bezorgd).

 9. Wellink is de meest nutteloze man die welk soort instituut ook heeft geleid. Begrijpt niets van de economie en niets van hoe geld binnen een vrije markt fungeert. Het enige wat hij wel nu begrijpt dat het einde verhaal is voor hem en zijn precieuze ECB.

Comments are closed.