Een advies van de gezondheidsjongens is om twee keer per week VIS te eten. Dat staat in de “Richtlijn goede voeding”

Maar dat moet je niet doen, want dat is slecht voor het milieu. En dat zegt de Gezondheidsraad. Uiteraard zult u nu natuurlijk ophouden met twee keer per week vis te eten. Gelukkig wordt u nog niet verplicht om vegetariër te worden.
‘Regelmatig vis eten slecht voor het milieu’

Als iedere Nederlander twee keer per week vis zou eten, zoals wordt aangeraden door de Richtlijn goede voeding, is dat ecologisch belastend. Het bedreigt namelijk de biodiversiteit in zeeën en oceanen, schrijft de Gezondheidsraad in een vandaag gepubliceerd advies.

De andere voedingsrichtlijnen zoals eten volgens de ‘schijf van vijf’ zijn wel zowel gezond als ecologisch verantwoord. Vooral vermindering van consumptie van vlees en zuivel is ecologisch beter. Het helpt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, evenals het aantal landbouwgronden dat nodig is om dieren te kunnen voeden.

Overigens hoeft niet iedereen vegetariër te worden, zo schrijft de Gezondheidsraad. Dat kan zelfs problemen opleveren voor kinderen, zij lopen namelijk kans op groeiachterstand als ze geen vlees en zuivel krijgen.

30 REACTIES

 1. Dus groeihormonen antibiotica ed. wat er bij de dieren in is gespoten, is dan gezond voor de mens volgens de gezondheidsraad.
  Kijk is in de dierenwereld hoe lang dat een pasgeboren veulen kalf ed. moedermelk gebruiken.

  Je weet bijna niet meer wat je nog moet eten, zoveel rommel zit er in.
  Bijna op elke verpakking staan de e23 e25 ed. stoffen vermeld.
  En dan zullen we het nog niet hebben over de light producten waarin
  Aspartaam zit.

  Gezondheidsraad waarvan ?

  The Red Pill [3] reageerde op deze reactie.
  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 2. @M. van den Heuvel [1]:

  E-nummers kunnen ook komen uit natuurlijke bronnen en hebben een plantaardige, dierlijke of minerale afkomst. Een voorbeeld is de gele kleurstof E100 die uit geelwortel wordt gehaald.

  Kunstmatige E-nummers worden in een laboratorium gemaakt. Deze additieven kunnen ook natuuridentiek zijn. Dat betekent dat de stof kunstmatig is gemaakt maar dezelfde samenstelling heeft als een natuurlijke stof. Appelzuur E296 komt bijvoorbeeld natuurlijk voor, maar wordt ook kunstmatig gemaakt.

 3. En dan de pangasiusfilet eten uit de kwekerijen in de Mekong Delta haha. Die rivier zit boordevol metalen en toxiciteit. Maar we eten m (ik niet) wel in Nederland. Ook is de GMO-zalm in opmars. Het beste is biologisch eten en vegetariër worden. Groenten, zaden en noten en yoghurt. Als je al weet dat er mensenhaar gebruikt wordt om in de industriële broodfabrieken het deeg sneller te laten rijzen dan hoef je al niet meer (gatver). En varkensvet in de senseo (en andere merken) om de koffie zo lekker te laten schuimen (gatver).

  Andre NI [9] reageerde op deze reactie.
  Zé [11] reageerde op deze reactie.
  Oscar [25] reageerde op deze reactie.

 4. Een maat van mij is visser op de Noordzee, en gebonden aan vangstquota.
  Dat wil zeggen dat als hij over zijn quota vangt en deze aan de wal brengt, hij hier een boete over betaald, wat natuurlijk afgaat van zijn omzet.
  Dus wordt dit overschot overboord gekieperd, dood.
  Hij verstookt per week op zee ca. 25.000 liter stookolie, á 50 cent/liter. Dat moet hij dus zowiezo verdienen.
  De ondermaatse vis mag hij ook niet aan land brengen, en dient dus ook overboord gezet te worden. ( Dood)
  gelukkig heeft hij genoeg moraal om deze dan maar uit te delen aan vrienden en kenissen.
  Een beter milieu begint inderdaad bij jezelf, maar het wordt dan weer erg ingewikkeld als je hiervoor door imbecielen uit Brussel bestraft wordt.

  Hopeloos.

  Fijne dag, Zé.

  The Red Pill [7] reageerde op deze reactie.

 5. @M. van den Heuvel [1]: De meesten kalveren mogen 1 ( één) dag bij de moeder blijven, en worden dan op poedermelk gezet, zodat de “boer” de moeder kan blijven melken.
  Kalf en moeder staan dagen te loeien van gemis en verdriet.
  Van een deel van die moedermelk wordt dan in een fabriek weer poedermelk gemaakt die de boer koopt om zijn kalveren te voeden.
  Zolang de wereld deze idioterie helpt in stand te houden en boeren het contact met moeder Aarde niet herstellen, zal het een corrupte janboel blijven.

  “As long humans support GREED,
  Pain and suffering will be its companion.”

  Zé.

  M. van den Heuvel [18] reageerde op deze reactie.

 6. @Zé [6]:

  die domme regels zijn er omdat de zee een ‘ publiek goed’ is. typisch geval van ‘ Tragedy of the commons’ .

  De oplossing is dus niet meer regels, maar privatiseren van de zee.

  Beschermde diersoorten help je door ze op te eten. Kippen, varkens, koeien etc worden niet met uitsterven bedreigd omdat de eigenaar daar geen belang bij heeft.

  Zé [8] reageerde op deze reactie.

 7. @The Red Pill [7]: Mmm, volgens mij heeft het er eerder mee te maken dat de mensheid als een speer van zijn primitieve bewustzijn moet zien af te komen voordat de planeet geheel geplunderd is, niet?

  Zé.

 8. @MareJane [4]: Klopt MareJane, al die kweekvis zit barstensvol met hormonen en anti-biotica.
  Ze worden o.a. gevoerd met kleine wilde vis die uit de oceanen wordt gevangen. (sic).
  De consument wordt misleid door op de verpakking te schrijven dat deze vis uit de oceanen komt, wat ze er niet bij vertellen is dat ze in grote kooien worden gekweekt.
  De GMO zalm die ontsnapt uit deze kweekkooien, kruist zich met de wilde zalm en bedreigt zo de biodiversiteit.
  We hebben er met z’n allen een behoorlijk zooitje van gemaakt, van deze planeet, in amper 100 jaar tijd.
  Het wordt tijd daat iets aan te gaan doen.
  Hoe? Door niets maar dan ook niets meer te kopen wat niet klopt.
  Aan ons de keuze om van deze planeet weer de tuin van Eden te maken, en dat begint bij jou en bij mij.

  Vrede, voor alles, Zé.

  Andre NI [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Zé [19]:

  Daarom worden in Korea de honden levend opgehangen. In hun doodstrijd komt er adrenaline vrij waardoor reeds voor de slacht het vlees op smaak komt.

  Natuurlijk kunnen dieren pijn hebben, maar dat het lijden van dieren vergelijkbaar zou zijn met het lijden van mensen waag ik te betwijfelen. Dieractivisten zijn doorgaans cultuur-marxisten die geleerd hebben om het menselijke lijden op dieren te projecteren.

  Vrijwel al het activisme komt neer op het frustreren van menselijke activiteit. Activiteiten van burgers. Daaraan kun je de cultuur-marxistische agenda herkennen. Dierenactivisme is een overtreffende trap van zelfhaat. Enkel anti-westerse zelfhaat gaat dierenactivisten niet ver genoeg en dus richt men de pijlen op het mensdom. Maar ook dierenactivisten zijn typisch westen hatende linksmensen. Tegen halal-slachten zal men zich niet richten. Dat genetisch gemodificeerde teelt frustreren tot een teruggang in de voedselproductie kan leiden en dat door het stoppen van kernenergie uiterst vervuilende kolencentrales uit de grond zullen worden gestampt interesseert hen niet. Het doel is namelijk menselijke activiteit te frustreren. Enkel “het voetvolk” zoals de Veganstreaker en andere müsli-eters denkt dat het om dierenrechten gaat. Dierenrechtenactivisme is echter net als alle andere zijtakken van cultuur-marxisme gewoon gefabriceerd om de westerse beschaving, het kapitalisme, de vrije markt en de burgerij ten onder te laten gaan.

  Leden van de groene Khmer moeten beslist gediscrimineerd worden. Gelukkig zijn ze vaak herkenbaar aan hun uiterlijk (lelijk, stinktruien, vlasbaardjes, capuchons, lapjeshonden, zweetgeur, vadsig of juist ongezond mager, bleke gelaatskleur, zenuwziekte door het vitamine B12 gebrek e.d.), dat maakt het allemaal wat gemakkelijker.
  Zé [23] reageerde op deze reactie.

 10. @Oscar [22]: Hoi Oscar,

  Ik begrijp niet goed wat je mij met dit wilt zeggen.
  Het gaat mij om RESPECT voor al wat leeft.
  Ik schaar mijzelf niet achter dierenactivisten.
  Ik ben boer, in hart en nieren en eet mijn eigen dieren op, met RESPECT.
  Ik weet dat dit raar in de oren klinkt bij veel mensen, diezelfde mensen die hun ‘schuldgevoel’ afkopen door kiloknaller vleespakketten te kopen bij de Al-di(e).
  Mijn dieren leven in vrede, en sterven in vrede op mijn boerderij.
  Als ik alle dieren in leven had gehouden die hier geboren waren, hadden de 6 ha waar wij op leven geen plaats meer kunnen bieden aan al het leven wat hier ontstaan is en ontstaat.
  Ik eet niet elke dag vlees, maar kom het jaar rond met hetgeen wat ik zelf produceer.
  Genoeg=genoeg.

  “As long humans support GREED,
  Pain and suffering will be its companion.”

  Vrede, Zé.

  Oscar [26] reageerde op deze reactie.

 11. @MareJane [4]:

  Het beste is biologisch eten en vegetariër worden.

  In biologische groenten zitten minder gifstoffen, maar ook meer ziektekiemen. Biologische groenten zijn niet gezonder dan groenten met een klein beetje gifstoffen.

  Vlees en dierlijke producten zijn gezond. Niet alleen omdat men vitamine B12 enkel uit dierlijke producten kan halen. Ook voor eiwitten zijn dierlijke producten nodig. Een veganist die zijn eiwitten uit soja haalt verstoort zijn hormoonhuishouding (verhoogde afgifte van het enzym aromatase). Men ziet eigenlijk nooit een veganist met een normaal gespierd postuur. Het zijn van die pezige marathonloperachtige figuren, magere heinen of ze zijn vadsig. Dat komt omdat voor spierweefsel eiwitten nodig zijn.

  Ik zie geen enkel heil in het veganisme en ook niet in het vegetarisme en ook niet in het biologische eten.

  Mijn advies is groenten te kopen die niet al te giftig zijn (bloemkool bijvoorbeeld, Hollandse kaspaprika’s etc.) en lekker vlees, vis en schaaldieren te eten. Een lekker sappige biefstuk, een lamskotelet, een stukje kip, kalkoen, gamba’s, zalm uit de Grote Oceaan of van een goede kwekerij. En daarnaast ook dierlijke producten als kwark, melk en eieren. Mensen zijn niet gebouwd op veganisme. Mensen hebben vitamine B12 nodig. Veganisme is onnnatuurlijk.

  Vegetariers zijn lieden, die een ander wat verbieden
  Vegetariers zijn poppen, die zich vol met groente stoppen
  ’t Zal nog zover met ze komen, dat ze nestelen in de bomen
  Dat ze dooie blaren eten, voor de rust van hun geweten
  – Koos Speenhoff

  Ik wantrouw vegetariers. Ik vermoed bij vegetariers vaak dat zij heel links zijn. Voor de opkomst van het socialisme, in de 19de eeuw, was in het westen vegetarisme een extreem marginaal verschijnsel (meer raar dan de rare mensen waar ze vroeger mee op de kermis stonden).

  Veganisten wantrouw ik nog meer. Ik ben nog nooit een rechtse veganist tegen gekomen. Iemand met een fatsoenlijke, westerse, levensstijl kan geen veganist zijn. Kan een vegetarier onder bepaalde omstandigheden nog het voordeel van de twijfel krijgen, een veganist kan dit beslist niet. Ik zou er erg voor zijn als veganisten, puur vanwege hun veganisme, gediscrimineerd zouden worden. Net zoals socialisten, tokkies, democraten, drugsgebruikers, hippies, bewust ongehuwde moeders, pedofielen, communisten, klimaatactivisten, rappers en andere maatschappelijk ontaarde groeperingen.

 12. @Zé [23]:

  Hallo Zé,

  Het gaat mij om RESPECT voor al wat leeft.

  Respect hebben voor al wat leeft (e.coli, treponema pallidum, yersinia pestis, malariamuggen, tsetse-vliegen, schadelijke virussen, processierupsen, dolle honden, lintwormen, kankercellen, aarsmaden etc.) is waanzin.

  Ik ben boer, in hart en nieren en eet mijn eigen dieren op, met RESPECT.

  Dat klinkt inderdaad bij veel mensen raar in de oren. Ik denk er iets van te begrijpen. Te vergelijken met de Spaanse vechtstieren. Een goede vechtstier wordt niet door marteling en treiterijen wild gemaakt, maar door een leven met heel veel ruimte. Dankzij die grote ruimte blijft de stier wild en heeft zo’n vechtstier een goed leven. Alleen het einde doet pijn. Maar de vechtstier blijft tot het bittere einde zichzelf. Stieren buiten Spanje bereiken veelal de volwassen leeftijd niet en worden vroegtijdig omgezet in een kalfslapje, na een kort leven in een kist.

  Ik ben wellicht erg consequent in mijn politieke incorrectheid, want ik ben een voorstander van stierenvechten en gevoel een diepe minachting tegen degenen die het willen afschaffen (en daarmee feitelijk de vechtstier veroordelen tot een kort leven als kistkalf).
  Zé [27] reageerde op deze reactie.

 13. De vrouwen zijn de schuld van alle ellende in de wereld.
  Zij moeten eens ophouden met kinderen te baren.
  De meesten zullen vanaf nu toch wel ellendig aan hun eind komen en dan is het janken maar de schuld bij zichzelf zoeken? ho maar.

  Andre NI [29] reageerde op deze reactie.

 14. @Andre NI [29]:

  Aha! Die vrouwen gaan niet vreemd, maar tanken liefde en aandacht bij, als een honingbij. Ongelovelijk! En als een man eens op zoek gaat naar aandacht en liefde om bij te kunnen tanken dan is het volgens die femi’s niets meer dan een gore onbetrouwbare seksistiese bruut met een vrouwenonderdrukkende politieknuppel, ja, een met hakenkruizen betatooeerde verkrachtersdolk in de broek.

Comments are closed.