Iedereen die onderzoekt wat er nu echt in de maatschappij gebeurt, moet vaak en veel geritsel van politici tegenkomen. Nationaal en internationaal. Daardoor wordt je langzamerhand gehard en is er niet veel meer wat je echt verbaast. Dat geldt nu vooral ook voor de gebeurtenissen in Griekenland. Maar bij het hier volgende verhaal ben ik toch met stomheid geslagen. De Griekse premier verdient miljarden aan de Griekse crisis!
Bij het trachten inzicht te krijgen over wat er echt gebeurt en kan gebeuren, kom ik op BeursPlaza het artikel tegen:
“Schandaal: Premier Papandreou verdient miljarden aan Griekse financiële crisis”.

Daarin wordt beschreven hoe “de socialistische premier van Griekenland, George Papandreou, zijn land doelbewust het financiële armageddon tegemoet liet gaan”. http://beursplaza.nl/web_nieuwsplaza.asp?id=70135&bron=240

Dat de Grieken logen en bedrogen om tot de eurozone te kunnen worden toegelaten en daarna massaal op kosten van de Europese Unie een ongekend Luilekkerland voor zichzelf creëerden is iedereen wel bekend. Juist nu Griekenland nog meer financiële hulp nodig heeft om het dreigende staatsbankroet te vermijden komen er nieuwe feiten boven water die wijzen op een ongehoord en bijna niet voor te stellen fraude schandaal: de Griekse elite, waaronder de socialistische premier Papandreou, speculeerde al vóór het uitbreken van de crisis op het faillissement van hun eigen land, waardoor de premier voor zijn familie en vrienden vele miljarden wist binnen te halen. Miljarden, die het land zelf nu heel goed zou kunnen gebruiken. ”

En als je dan net van tevoren Nout Wellink op zijn afscheidsinterview bij Buitenhof al die geruststellende woorden over Griekenland hebt horen verkondigen, dan “vallen echt je schoenen uit”!

Dan komt uiteraard de vraag of het allemaal wel waar is wat er in dit artikel over Papandreou geschreven wordt. Bewijzen daarvoor liggen niet voor het oprapen. Maar de ervaring met politici wijst er op dat niets te gek is.

In een voorgaand artikel schreven we dat de Griekse situatie geregeld werd door de leugenaar en de bedrieger:   https://www.vrijspreker.nl/wp/2011/06/grieks-failliet-vrijdag-geregeld-door-de-leugenaar-en-de-bedrieger/#more-92929

Wel, dit artikel in BeursPlaza bevestigt dat alleen maar.

12 REACTIES

 1. Papandreou is een man van eer en moed (gebaseerd op wat ik van hem heb gelezen), hoewel ik natuurlijk niet achter zijn socialistische denkbeelden sta. Ik neem dan ook niet klakkeloos aan dat hij zich inderdaad met deze voorkennis (heeft) verrijkt. In hoeverre is spitwerk verricht naar de achtergrond van de “rechts” [“links” klinkt zo verkeerd :-)]? Vaak is er maar één centrale bron. Lila Rajiva, één van de beste “investigative journalists” die ik ken, heeft een aardige shortlist gemaakt hoe je bronnen kunt checken: http://www.veteranstoday.com/2011/01/04/the-micro-guide-to-spotting-propaganda/

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Leonardo Pisano

  Bronnen checken is belangrijk, zelfs menig nieuwsbedrijf faalt er jammerlijk in, maar Veterans Today is wel de laatste bron die je waar dan ook voor dient te raadplegen. Het is een warrig complotblog dat stukken van sites als Press.tv integraal overneemt, zelfs de claim dat de koning van Saoedi-Arabië was overleden (enkele maanden geleden) hadden ze van press.tv en islamtimes overgenomen. Deze laatste twee zijn Iraanse staatsmedia en alles behalve waarheidsgetrouw, en ik heb een sterk vermoeden dat Veterans Today daar geen enkel probleem mee heeft en zo haar eigen redenen heeft om het te plaatsen. Men heeft een politieke agenda en schuwt het gebruik van valse informatie en propaganda niet.

  leonardo pisano [7] reageerde op deze reactie.

 3. Een gouden tip , Follow the money , en barbertje kan hangen

  Premier Papandreou’s wandelgangen zijn bij voorbaat al verdacht .

 4. @Hub Jongen [4]:

  Hub, mijn commentaar was niet als persoonlijke aanval bedoeld – is niet mijn stijl. Maar bij natrekken van bronnen blijkt vaak alle verschillende uit tev komen bij eentje…. De checklist van Lila is echt nuttig.

  @Abjectief [5]:

  Veterans heb ik geen mening over. Lila Rajiva kan ik voor instaan; zij heeft onder meer over Abu Graib de zaak aan het rollen gebracht. (Zie haar boek op Amazon).

  Haar bijdrage is ook op andere bronnen te vinden; ik pakte gewoon de eerste de beste.
  Maar bedankt voor je waarschuwing….

  Ik ben trouwens zelf ook zo’n conspiracy nut, zoals je wel uit mijn soapbox hebt kunnen opmaken 🙂

 5. Ik zat laatst letterlijk aan de borreltafel, met 7 of 8 mensen van een vorige generatie. Zowel CDA-ers als wat vroeger de PSP heette. Dus iedereen was linkser en een grotere fan van de overheid / EU dan ik.

  Beide groepen waren eensgezind in hun mening dat we de Grieken als EU bij moeten springen met weer nieuwe leningen, maar ik nie. Niet onder de huidige omstandigheden.
  Mijn vrijere geluiden zoals de mogelijkheid om de Drachme weer in te voeren en te devalueren, of de overheid niet meer te bevoordelen maar juist drastisch in te krimpen, niet in de laatste plaats de defensieuitgaven, waren aan dovemansoren gericht. Of zelfs uit de EU stappen.
  Kwam je vervolgens dus ook automatisch uit op het probleem dat Griekenland te maken zou hebben met Europese tariefmuren, wat niet goed is voor de Griekse export. Ik zei nou dan kun je toch gewoon vrijhandel afspreken als Europa zo solidair is? Is zowel goed voor de Grieken als de rest van Europa. Voor de hippie was het afspreken van vrijhandel tussen een kleintje als Griekenland en de EU een soort “opleggen van voorwaarden door de EU”. Wat in feite aangeeft wat voor monsterachtig iets hij de EU vindt zonder dat hij het zich zelf realiseert. Ik zei je kunt dit wel degelijk op gelijke voet onderhandelen, de Grieken zijn hier toch zelf bij?

  Iemand die de EU aanhangt lijkt dus wel soms bang voor wat de EU met je doet als je er buiten valt, met wat voor machtsspelletjes je dan als slachtoffer te maken krijgt. Door met die wolven mee te huilen denken ze dit zich te besparen.

  De CDA-er vond dat ik de Grieken liet barsten. Pardon? Niet mij is iets te verwijten maar de situatie is juist het gevolg van bewuste keuzes die in Griekenland zijn gemaakt, en als dat stomme besluiten zijn neemt dat niet weg dat zij daar verantwoordelijk voor zijn, wie het daar ook moge aangaan. De CDA-er heeft zelf een flink bedrijf gehad, plaatste nota bene ook nog een heldere opmerking naar de hippie dat concurrentie je wakker houdt, maar keek wat betreft de Griekse crisis niet verder dan de onmiddellijke gevolgen, dat Griekenland met een gedevalueerde eigen munt meer zou betalen voor grondstoffen, dus ik moest een directeur uitleggen dat je door lagere prijzen juist een aantrekkelijkere exporteur wordt en dat je via die weg je economie juist ziet toenemen, en de kans vergroot dat ambtenaren of werklozen misschien ook in die sectoren aan de slag zouden kunnen.

  Uiteindelijk lijkt niemand echt veranderd te zijn, ook ik niet, alleen een mannelijke ex-hippie van het gezelschap leek het wel aan te duurven om het aan te zien hoe het zou gaan als je de Grieken op die manier een paar jaar de kans gaf. Hippies zijn toch van alle linkse mensen het meest geneigd om een ander vrij te laten, daarin onderscheiden ze zich enigszins van die dogmatische
  communistentypes.

  Het stukje deprogrammeren was vrij kort, omdat ik het vervelend vond gevoelsmatig om langer dan een kwartier tegen 7 of 8 tegenstanders te moeten zien staande houden maar ik vind dat ik het er niet onaardig vanaf heb gebracht. Je krijgt alleen van mensen die in de gewone omgang heel sympathiek en menselijk zijn, bij een politieke discussie echter nogal wat dingen naar je hoofd met een negatieve connotatie zoals dat “ik ze laat barsten”. De meest inhoudelijk-achtige kritiek waar je het meest bij moet nadenken kwam van de wat minder linkse CDA-ers. Met die linkse prietpraat heb ik totaal geen moeite om daar wat op terug te zeggen en als je het even niet meer weet kun je altijd nog zeggen dat het dwingelanden zijn, wat ik niet heb hoeven doen in deze discussie.

  Mijn voorspelling tijdens die discussie was dat dit nog minstens 1 keer op dezelfde manier fout gaat, het deel dat Europa toch weer met grote bedragen over de brug komt is al aan het uitkomen. Ik heb ze ook uitgelegd (hoop ik) dat Europa dit doet om zijn greep op de grensgebieden van Europa te houden, en dat het in feite een prijs kost, die wordt uitgelegd als het stimuleren van de economie of de welvaart.

  Leonardo Pisano [11] reageerde op deze reactie.

 6. Een ander (nog heikeler) onderwerp dat ik noemde was de gouden standaard. Voor een ieder van de discussiepartners onbespreekbaar. Ik zei dat dat voorkomt dat je mooi weer kunt spelen als overheid, van geld dat niet bestaat. En dat je daarmee dat overheidsgedrag dat zo uit de klauwen loopt als in Griekenland, kunt voorkomen, en daarmee ook de bijbehorende financiële crisis. Mensen lijken dus ook gewend te zijn geraakt aan een maatschappij die op een te grote voet leeft en op de pof, en zijn telkens verbaasd dat er crises komen die ze maar niet kunnen verklaren.
  Het tegengas van de CDA-er was dat het westen de gouden standaard niet kon volhouden. Niet met die enorme oorlogsuitgaven (overheidsuitgaven) nee.

 7. @Jhon [2]: Neen, Corporatisten.
  Echte Kapitalisten verdienen hun geld zonder de overheid en haar geweldsmonopolie of andere dwang.
  Uw vergissing is menselijk, immers in de omgangstaal wordt het woord misbruikt voor corporatisten en die zijn inderdaad verderfelijk. Maar ¨echte¨ kapitalisten dus juist niet. Van alle mogelijke economische actoren zijn zij de meest nobele.

 8. prachtig hoor zoals velen de crisis verdedigen,1 ste klas economie als je het veelvoudige blijft uitgeven dan dat je hebt kom je vroeg of laat altijd in de problemen.
  het feit dat landen regeringen banken dit al jaren ontkennen is alzo wie zo een lachertje,en te triest voor woorden,we hebben toch echt een probleem hoe veel je ook roept.
  maak je borst maar nat,spanje zit voor bijna 700 mljrd in het rood,ontkennen nog wel glashard,criminaliteit wordt dus nog steeds beloont.
  want ook mensen in nette pakken horen daarbij,of je nu links rechts of wat voor politieke kleur je ook bezit,ze hebben de boel in het zeer groot zitten belazeren.
  in de jaren 80 heb ik al gezegt dit is niet vol te houden,werd als een randdebiel uitgelachen,en zie ja hoor nu zitten we tot onze nek er in,zo gek was ik dus niet.

Comments are closed.