Dat die nieuwe steun 85 – 100 miljard euro belastinggeld naar Griekenland zullen gaan, is inderdaad nog steeds te verwachten. De politici zijn veel te bang dat anders Griekenland uit de euro (EMU) zal moeten stappen en dat zou een fiasco zijn voor de verdere ontwikkeling van hun hobby:  de EU.
De Griekse politici willen dat ook liever niet. Ook zij hebben geprofiteerd van de EU van waaruit al veel geld naar Griekenland is gestroomd.

Maar het spel moet natuurlijk wel goed gespeeld worden. Zo moeten de Nederlandse politici aan hun volgelingen goed het idee geven dat zij alles doen in het belang van die volgelingen.
Daarom is Jan Kees de Jager al druk bezig om geld te krijgen uit de pensioenfondsen.

Minister De Jager voert overleg met Nederlandse banken over een vrijwillige bijdrage aan een nieuw noodpakket voor Griekenland.
Onder meer op aandringen van De Jager spraken de ministers van Financiën van de eurolanden dit weekend af dat ook de private sector moet bijdragen aan de steun aan Griekenland.
In Nederland is ING de grootste houder van Griekse staatsobligaties.”

Jean-Claude Trichet, de baas van de Europese Centrale Bank, helpt om angst te zaaien en te wijzen dat “we” in een gevarensituatie zitten:
“In bijna pure kapitein Kirk-stijl kondigde Jean-Claude Trichet gisterenavond “rood alarm” af over de stabiliteit van het Europees financieel systeem.”

En dan nog een ernstige waarschuwing die staat in Beursbox:
Over een half jaar zal de euro niet meer bestaan.

Dat zeggen Stansberry & Associates vandaag en nog veel meer negatiefs : de Spaanse en Italiaanse economieën zullen ineenklappen binnen de zes maanden.  Er is géén Chinees mirakel want het is gestoeld op fraude en slechte kredieten; ook dat zal baar boven komen.  Dit alles zal beleggers naar én de dollar én goud doen grijpen.  Bent u even bearish of ziet u toch lichtpuntjes, is het allemaal niet zo somber als het wel lijkt ?
The next stage in the ongoing global financial crisis will feature the collapse of both the Spanish and the Italian economies. This should occur within the next six months. Concurrently, I believe the “Chinese miracle” will be unmasked as mostly a fraud powered by a huge increase in bad lending from state-controlled banks.

Ironically, the coming wave of financial trouble will probably force people back into U.S. dollars. Gold will also do well. In the currency markets, I believe the euro will collapse in the second half of this year, as will the Australian dollar, which serves as a proxy for the Chinese economy.

I expect this next “down leg” in the world’s markets to be more severe than the crisis of 2008, because the balance sheets of the Western democracies are now less prepared to manage the losses.

Finally, I believe the euro will simply cease to exist.”

Wel, het is moeilijk. Trouwens niemand kan weten wat de toekomst brengt.

Maar voor jezelf nadenken wat dergelijke happeningen voor jezelf en je geliefden betekenen kunnen, is wel erg verstandig.

Stuur ideeën en oplossingen naar de Vrijspreker zodat bezoekers elkaar wijzer kunnen maken.

19 REACTIES

 1. Goedzo breng ons geld maar naar de criminele papandreous en zijn criminele bende, kunnen ze ons nog even een keer flink kaalplukken voor ze failliet gaan en het gestolen geld meenemen naar hun vakantie adres.
  Wat zijn de mensen hier toch sukkels dat ze dit niet door hebben.
  Tja, politiek he? Nergens verstand van en gewoon tegen het wil van het volk maar doen, hoe lang nog?

  leo [4] reageerde op deze reactie.

 2. @bob [2]:
  Diefstal is het zeker, speculeren volgens het boekje van Goldman Sachs is de oorzaak van alle ellende in de wereld. Derivaten zijn precies die instrumenten om een exponentiële schuld te creëren.
  Er is toch niemand die toezicht heeft over deze misdaadbankiers.
  Beschermd door het politieke wereldtoneel zijn deze “untouchebles” de master-inventors van het fractioneel bankieren in een piramidespel waarin geldcreatie, krediet of schuld
  in welke hoedanigheid dan ook, wordt opgedrongen als maatstaf in een onderworpen slavenmaatschappij. De oogst van de westerse welvaart en de vruchten des arbeids kunnen nu (kaal)geplukt worden tot iedereen beroofd en berooid is. Pas dan gebeurt een reboot van een nieuw systeem op diezelfde beginselen van welleer en herhaalt zich de geschiedenis… ORA ET LABORA

 3. @Rien [3]:

  Inderdaad mooie site, Rien. Compliment.
  Als je ooit uitbreiding zoekt, zou een hoofdstuk filosofie er goed in passen.
  Special maatschappij-filosofie.

 4. @Hoc Voluerunt [1]:

  “Laat maar klappen,…”

  Waarschijnlijk is trachten dit te verhinderen inderdaad zinloos. Daarmee verleng of verkort je alleen maar de periode tot het gebeurt.

  Maar dat is maar de helft, want de vraag is dan toch hoe kom je zelf het beste door die klap heen?

  En daarvoor is het essentieel om zo snel mogelijk en zo duidelijk mogelijk, een inzicht te hebben van WAT er dan gebeurt.

  Het zou mooi zijn als we met behulp van zoveel mogelijk geïnteresseerden op de Vrijspreker een beeld zouden kunnen vormen van die toestand.

  WIE kan/wil daar een begin mee maken?

  surfer [10] reageerde op deze reactie.

 5. “Daarom is Jan Kees de Jager al druk bezig om geld te krijgen uit de pensioenfondsen.”

  Dat de euro gevolgen zou hebben voor onze pensioenen, dat had ik in 2002 al voorzien, maar dat het rechtstreeks de euro zou aanvallen, laat staan, dat we de arme EU-landen de pensioenkapitalen persoonlijk gaan brengen, dat had geen mens ooit kunnen denken.

 6. http://news.businessweek.com/article.asp?documentKey=1377-auNS.hwNdRH0-5IOJ5F213N4JGB457U5T7AFSUT

  June 24 (Bloomberg) — Germany’s biggest banks and insurers, including Deutsche Bank AG and Allianz SE, signaled a willingness to roll over maturing Greek debt if governments offer guarantees and other European lenders also participate
  ————————————————-

  Om het even netjes te vertalen, de politici gaan ons straks keihard voorliegen dat de ‘privaatpartijen’, de banken enz allemaal zo geweldig hebben bijgedragen, en in werkelijkheid is dat achter gesloten deuren door overheden tot de laatste cent gegarandeerd.

  Liegen… keihard liegen… bangmakerij… propaganda… het nieuwe Reich kopieert alweer iets van het vorige kwaadaardige Reich in Europa.

 7. STEKKER ERUIT. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  Het is een geldverslindend instituut wat er alleen op toeziet dat het goed gaat met de eigen leden.
  Van Rompy 350.000 euro per jaar net als Barosso en nog een tien tal floeperds.
  Parlementariers gaan met Balkenende salarissen (belastingvrij) naar huis en dat is dan nog niet genoeg. kijk maar even op

  http://forum.fok.nl/topic/1616471 en zie dan wat onze “leiders” voor die stupide ezels en idioten (U en ik) bedacht hadden.

  http://forum.fok.nl/topic/1614983

  Stekker eruit, per vandaag geen knaak meer naar Brussel

 8. @Hub Jongen [6]: Goeie vraag.

  Ik vrees dat bijna iedereen nu om het even welk perspectief volledig kwijt is. Mentaal sterk staan is een eerste vereiste. Oplossingen bedenken en ook kunnen doorvoeren is nog wat anders. Ik kan zelf geen goed antwoord geven op je vraag.

  Wat vast staat is dat de huidige situatie, die decennia lang is opgebouwd, niet zomaar zal verdwijnen. En wat er komt, verandering, is op korte termijn zeker niet per definitie beter.

  Even een lijstje maken, als je in je hoofd de landkaart zowat rondgaat. Willekeurige volgorde:

  Griekenland: chaos nabij.
  Italië: Berlusconi aan de rand, torenhoge schuld.
  Spanje: Ongeziene werkloosheid.
  België: Vlaanderen / Wallonië issue, hebben al meer dan ’n jaar geen federale regering.
  Nederland: Lijkt ‘relatief’ er nog goed voor te staan.
  Duitsland: zoals NL, maar er komt een punt dat zij de kraan gaan dichtdraaien.
  Ierland: economisch fiasco en in Belfast zit het er al tegen.
  Kroatië: komt ook bij de EU, eerder dit jaar al rellen.
  Balkan: uiterst ontvlambaar gebied.
  Turkije & Syrië: ook geen vakantietrekpleister
  Libië, Afghanistan, Irak: oorlog

  We kunnen elk land en regio analyseren. Geen enkele stemt mij positief.

  Wat er “post crisis” zal moeten gebeuren, is heel moeilijk en hangt af van hoe deze zal evolueren.
  Te beginnen bij Griekenland.
  Als het volk daar niet in opstand komt gaan ze elk land stelselmatig uitmelken en is de uiteindelijke klap nog groter.
  Als het volk wel in opstand komt, is het misschien een opportuniteit om de EU efficiënt gesloopt te zien worden.
  Laten we hopen dat meer en meer burgers, tijdens en zeker na de klap, zullen inzien dat overheden niet deugen. Het financieel systeem evenmin. Dat men teruggrijpt naar eigenwaarde, zelfbeschikkingsrecht, weinig overheid en vrijheid in het algemeen.
  Maar opgelet, de eurocraten en machtswellustigen gaan hun status niet zomaar opgeven. Het wordt een lange en ingewikkelde strijd, niet alleen op intellectueel vlak.
  GB [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Rob [11]:

  Ja,er staan heel veel nuttige zaken en oplossingen verspreid in de veel meer dan 10.000 artikelen en een veelvoud aan reacties.
  Wat veel verbeterd kan worden is de bereikbaarheid van onderwerpen en oplossingen.
  Wie heeft daar goede ideeën voor?

 10. @surfer [10]:

  Helemaal eens met je analyse. Het zwaartepunt ligt op dit moment bij de Griekse bevolking. Het is een nu een gevecht tussen de Grieken en de eurocraten.
  Ongeacht wat je van de “gemiddelde” Griek vindt hoop ik dat hij/zij zijn poot stijf houdt en de eurocraten aan het kortste eind zullen trekken. Het is een machtsstrijd en laten we in hemelsnaam niet hopen dat Barosso cs als winnaars uit de bus komen.
  Naast de intenties tot geleide inkomenspolitiek zoals aangegeven in @9 zijn ook de vijfjarenplannen van de voormalige USSR uit de kast gehaald;

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/300779/Griekenland-maakt-vijfjarenplan-met-EU-en-IMF.htm?rss=true

  Hoe duidelijk wil je het hebben dat we op weg zijn naar een nieuwe communistische superstaat?

  Hoe meer demonstraties, ongehoorzaamheid, zwarte economie en leeghalen van banktegoeden in Griekenland hoe liever ik het heb. Deze unie moet kapot; hoe eerder hoe beter!
  Daarom steun ik ook de Griekse vakbonden in hun strijd tegen het euromonster 😉 .

  surfer [14] reageerde op deze reactie.

 11. @GB [13]: Wilfried Martens, vreselijk irritante Belgische ex-premier en voorzitter van de EVP zal je reactie graag lezen.

  Ik quote hem uit de krant De Tijd deze week:

  ‘Jarenlang stond de publieke opinie in bijna alle lidstaten achter de Europese gedachte. Nu stuiten de Europese idealen steeds meer op enorme weerstand. We mogen daar niet aan toegeven.’

  ‘De belangrijkste uitdaging is het populisme. Wij verdedigen de Europese gedachte. Dat is niet gemakkelijk, het is een dagelijks gevecht. In Finland en Zweden bijvoorbeeld hebben onze kandidaat-premiers de eurosceptische partijen uitgesloten van regeringsdeelname.’

  Ze zitten met een groot ei in hun broek en volgens mij is dat al rot voor het zal barsten.

  Je steunt de vakbond. Wel het zijn nooit m’n vrienden geweest omwille de reden dat ze bijvoorbeeld werkwilligen met geweld van het werk houden, maar in deze hebben ze mijn steun ook.
  Men mag nooit onderschatten dat het een heel efficiënte techniek is om (groepen) mensen tegen elkaar op te zetten zodat ze mekaar de schuld geven, als afleiding van de kern van het probleem. Zo komt het de eurocraten goed uit dat werkgevers het op de arbeiders steken of andersom. Op een punt (en dat is aan het aanbreken) is het tijd dat burgers onderlinge meningsverschillen even aan de kant zetten en zich als een blok opstellen tegen de oppermachten. In Griekenland lijkt dit zich momenteel af te spelen. Ze pesten immers iedereen, van studenten tot gepensioneerden, werklozen en werkenden. De burgers lijden allemaal verlies qua welvaart, en het zou wel eens kunnen dat de boomerang gaat keren.

  Dus, Wilfried en co, enjoy it while it lasts.
  GB [15] reageerde op deze reactie.

 12. @surfer [14]:

  *Op een punt (en dat is aan het aanbreken) is het tijd dat burgers onderlinge meningsverschillen even aan de kant zetten en zich als een blok opstellen tegen de oppermachten.*

  Hier raak je de kern; vandaar mijn “steun” voor de vakbonden. Ik heb niks met dit hele instituut maar de huidige ontwikkelingen overstijgen dit standpunt.
  Griekenland heeft trouwens een hele andere voorgeschiedenis als bv NL. Het communisme is daar nooit weggeweest en ik heb vanmorgen gelezen dat nu nog zo’n 10% van de bevolking bestaat uit militante hardcore communisten die bij elke demonstratie voorop lopen. Het schijnt mogelijk te zijn dat Griekenland bij afscheiding van de EUSSR veranderd in een communistische dictatuur.
  Maar laten we eerlijk zijn; mij boeit het even niet. Het is hun eigen keuze om zich met deze verderfelijke ideologie nog dieper in het moeras te werken. Ik denk in mijn eigenbelang.

  De vijand van mijn grootste vijand (=EUSSR) beschouw ik voor zolang als het nodig is als mijn vriend.
  Laat maar doorgaan die rellen in Athene. Hoe meer hoe liever.

  Dan doen ze tenminste nog iets terug voor al die miljarden die ons uit de zakken worden geklopt om in die heilstaat te laten gooien ten faveure van de banksters en multinationals. Ik ga wel lekker laf op de bank zitten met bier en chips om de desintegratie van de EUSSR via Griekenland aan me voorbij te zien komen op de TV 😉

  surfer [16] reageerde op deze reactie.

 13. @surfer [16]:

  Die hond is me al vaker opgevallen bij onlusten daar.
  Riot dog is een held 🙂 Episch muziekje eronder trouwens.

 14. En ondertussen probeert men verdeeldheid te zaaien onder de burgers. De EUSSR in full effect:

  http://www.hln.be/hln/nl/3424/economische-crisis/article/detail/1283656/2011/06/25/Hebzucht-fraude-en-verspilling-liggen-aan-basis-Griekse-crisis.dhtml

  “Met de hulp van helikopters en Google Earth zal onderzocht worden wie een zwembad bezit.”

  “Om te tonen dat het menens is heeft Griekenland speciale hotlines opgericht waar mensen een beloning kunnen krijgen als ze een tip geven die naar een belastingontduiker leidt”

  Misschien kunnen ze al drones invoeren voor de komende betogingen.
  Wat zouden ze op hun hotlines te horen krijgen, woedende burgers of bange klikspanen? We’ll see!

 15. En het zogenaamde steun geld gaat niet naar Griekenland, maar naar de Franse banken en verzekeraars. Die dus het meeste geld in Griekenland hebben gestopt. U en ik worden verteld dat we Griekenland helpen. Maar we betalen weer Banken en Verzekeraars.
  Onder het motto steun!! Weg met die corrupte EU en neem gelijk al onze zogenaamde politici mee en vergeet ook de leden van het koningshuis niet.

Comments are closed.