Omdat de financiële toestand in de wereld zeer ongezond is, en goud/zilver een belangrijke rol kunnen spelen, schenken we aandacht aan de uitnodiging voor een seminar van Marc Haagen.
Marc schrijft ons:

Ik geef op zaterdag 11 juni een Seminar getiteld “273 % verdienen met goud en zilver” te Diegem, België.
In bijlage tref je alle details aan.  Je mag er op je site nog eens 2 vrijkaarten weggeven of verloten.
Ik heb alleen wel de namen nodig van wie effectief komt…”

Vriendelijke groeten,   Marc Haagen

Wilt u graag een vrijkaart?
Mail dan aan info@vrijspreker.nl en geef uw adres en e-mail vóór dinsdag 7 juni 18.00 uur.
Beschikbare vrijkaarten worden onder de inzenders verloot.

Geplukt van de website:
—————————————————————————————————

Zaterdag 11 juni 2011 van 20:00 tot 23:00

Hotel Crowne Plaza, Da Vincilaan 4, 1831 Diegem, België

Door Marc G. Haagen, auteur, publicist en beleggingsdeskundige

www.haageninvest.com

Marc.Haagen@telenet.be

Inbegrepen zijn :

–     glas champagne en een hapje

–     transcriptie van het seminar

–     het e-boek Voer Voor Goldbugs

–     individuele begeleiding via mail naderhand

–     deelname aan de trekking met als prijzen twee gouden en zilveren munten

–     drie maanden gratis abonnement op Haagen Invest zonder enige verplichting

Deelname in de kosten : 20 euro per persoon aan de kassa of via overschrijving op 063-1386628-48 (voor België) en IBAN : BE11 06313866 2848 met BIC : GKCCBEBB ten name van Marc Haagen, Ziptstraat 55, 3078 Everberg, België (voor Nederland).  Vermeld aub uw volledige naam als deelnemer ! Mede mogelijk gemaakt door Doijer & Kalff, www.doijerkalff.nl


——————————————————————————————————–

16 REACTIES

 1. Al 6000 jaar zijn politici en bankiers niet te vertrouwen. Ze kunnen niet met geld omgaan; ze hebben altijd maar weer geld nodig om zo herkozen te worden. Dit gaat nu veel beter dan vroeger omdat we leven in een schulden-gebaseerd systeem. Al 6000 jaar beschermt de slimme man/vrouw zich tegen het ontploffen van het bankensysteem met fysiek goud en zilver. Sinds enkele jaren hebben de alchemisten van het bankensysteem daar iets op gevonden: ETF’s. Dit is een prijstracker. Een papieren claim. Niets meer en niets minder. Het goud (dat men zegt te bezitten, maar 90% van de ETF’s heeft alleen gebakken lucht al collateral) is niet van U. Bij een ETF heeft U alleen een recht op de winst die gemaakt wordt. Mocht de zaak ontploffen staat U, met uw papieren claim, achter in de rij na preferente schuldeisers voor een een gedeelte van het bedrag wat U inbetaald heeft en U krijgt wat (dan waardeloos) papiergeld uitgekeerd. De organisatie die U dan gaat betalen is nou juist de organisatie waar U zich tegen zou moeten verzekeren: meestal een bankroet bedrijf (bank) wat met overheidsgelden overeind wordt gehouden. Als U wilt gokken: prima. Als de zaak ontploft roept iedereen dat ETF’s oplichterij was. Moraal van het verhaal: alleen fysiek goud en zilver wat in uw bezit is kunnen bescherming bieden. Een ETF niet. Zaken doen met banken doet U voor eigen risiko. Succes, maar jammer dat ik niet bij de lezing kan zijn.

  offthegrid [3] reageerde op deze reactie.

 2. de nwo en groep bilderberg houden de machtsgreep op de wereld met deze trucs want zij zijn de meesters van het monopolyspel.terwijl zij veilig zitten in beveiligde elite villa wijken mag u wegrotten in een ghetto het mooiste is het volk betaalt dit alles en zij plunderen vrolijk verder dankzij de stink politici die meedoen.

 3. @Troy Ounce [1]: Klopt. Een aanrader om te lezen is “De komende vlucht uit valuta” van AmsterdamGold (oprichter en auteur Willem Middelkoop).

  https://www.amsterdamgold.nl/Goud-en-Zilver-Boeken-Willem-Middelkoop-Amsterdamgoldcom-Magazine-De-komende-vlucht-uit-valuta-1169-1003-1001.htm

  Hierin staat haarfijn uitgelegd, dat de ervaring leert dat maar 1% van de mensen die fysiek goud bij instanties hebben opgeslagen daar ook werkelijk om vragen. Een voorraad aanhouden van 2% is dus voldoende en met de rest wordt weer geleend en gefraudeerd.

  Ben het er dus zeker mee eens dat alleen fysiek goud en zilver IN EIGEN BEZIT de enige bescherming is voor de onherroepelijk komende val van de valuta.
  Die “val” is geen kwestie van OF hij optreedt, maar WANNEER het gebeurt.

  In het boekje (erg eenvoudig leesbaar en slechts 36 pagina’s A4 formaat) wordt ook uitgelegd hoe overheden en banken de goud- en zilverprijzen kunstmatig laag houden.

  AANRADER voor slimme mensen.

  Troy Ounce [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Troy Ounce [4]:

  Met dank. “Als de Dollar valt” was een inspiratie en waarschuwing.
  Het laag houden van goud & zilverpijzen is de raison d’etre van Centrale banken.

  Klopt als een zwerende vinger. Veel mensen, vooral BUITEN de Vrijspreker gelederen, zien dit niet (of nog niet gebeuren) door het misplaatste vertrouwen in de “bad asses” die ons proberen voor te spiegelen dat zij het zo goed met ons voor hebben.

  Trouwens offthegrid, ik neem aan dat jij nadenkt over de “grid” in Nederland en hoe je daar van onafhankelijk kan worden? Er zijn maar weinig mensen die daar mee bezig zijn en verdient meer aandacht.

  Yep, mijn nickname is mijn doel en ik doe meer dan alleen maar nadenken daarover. Helaas ben ik nog maar ten dele geslaagd in dat doel, ik ben al een stukkie en dat levert al harde knaken op die ik elke maand voor een deel omzet in een “metalen pensioen” en voor een deel in pleuro’s bewaar (mocht die valuta zich toch handhaven).
  Helaas zitten er nog grenzen aan, als je tenminste gewoon thuis wilt slapen en niet achter tralies. Ik doe mijn best. 😉

  En voordat je malle ideeën hebt over een of andere halve alternatieveling die op een eenzaam stukje grond zijn schapen scheert om aan wol voor kleding te komen 😉 … nee hoor, ik draai volledig mee in de economie, op het voldoen van enkele, door de rovers opgelegde, “verplichtingen” na.

  Het is trouwens ongelooflijk om te zien hoe bepaalde zaken te omzeilen zijn en hoe slecht de zogenaamde koppelingen van databases zijn.

  Je hebt zelf ook gedachten daarover, over dat onafhankelijk worden van het systeem, “the grid”?

  Ron A [7] reageerde op deze reactie.
  Troy Ounce [13] reageerde op deze reactie.

 5. Ik geloof wel dat goud betrouwbaarder is dan geld. Maar ik vraag me af wat onze regeringen zullen gaan doen als iedereen opeens in goud gaat vluchten.
  Vast geen goede en eerlijke handelingen als je het mij vraagt. Wij moeten doen wat zij zeggen en wij moeten het systeem opvolgen dat zij ons opdringen. Doen we dat niet? Dan krijg je zo’n mafia-praktijken als bij het referendum, waarbij de minderheid won.(en dat noemt zich democratie)
  Dit laat ons allen zien dat deze leiders nergens voor terugdeinzen en geen schaamte kennen. Ik acht hun in staat om ons goud gewoon af te pakken als ze dat nodig vinden, of ze zullen aan de hand van nieuwe wetten gewoon de waarde flink manipuleren.

 6. Volgende week gaat de grondstoffen handel misschien iets aan banden gelegd worden in Amerika en er is een redelijke kans op een grote aandelen crash. Ook hoor ik al enige tijd geruchten over een margin verhoging van goud. De Amerikanen zeggen dat ze olie omlaag willen brengen, maar volgens mij zouden ze het liefst alle speculanten terug de dollar in jagen. Wie zegt dat ze dat niet gaan proberen?

  Als je vertrouwen hebt in fysiek en je hebt het al, mooi. Maar wil je nog instappen, dan is het goed om deze deflatie periode even af te wachten om te kijken hoe hij zich ontwikkeld.

  Vergeet niet dat als er echt diepe dips in edelmetaal komen, om welke reden dan ook, dat een deel van de fysieke eigenaren ook een deel zal gaan verkopen.

  Geen positie is ook een positie. Met sparen tegen de inflatie verlies je zeker, maar met een crash kan je meer verliezen.

 7. @Ron A [7]: Is niet zo moeilijk hoor. Gewoon “het systeem”. Het “brave burgerslaafje” spelen. De propaganda geloven en naleven. Denken dat de overheid het voor JOU doet. Het verplicht meebetalen aan het gedwongen collectief. Enz, enz.

  Eigenlijk: alles dat je doet zonder eens ZELF na te denken.

 8. @offthegrid [5]:

  Met de “grid” bedoel ik zelf treinen, nutsbedrijven, wegen, supermarkten, telefoon, internet, TV en alles wat tegenwoordig in onze moderne maatschappij “kwaliteit van leven” en vrijheid geeft. We leven ons leven of al deze luxe artikelen normaal zijn en dit versterkt de totale afhankelijkheid. Wat nu als er voor enkele maanden geen water is? Of geen electriciteit. Of dat de toevoer naar supermarkten wordt afgesloten (omdat bv geldstromen worden stilgelegd en toeleveranciers en vervoersbedrijven niet meer betaald worden). Wat doe je dan? Behalve dat het interessant is om hier eens over na te denken wat jij zelf zou doen als er geen water of eten, electriciteit of treinen zijn is het nmm ook een “must” om hier even stil te blijven staan. Iedereen heeft zo zijn eigen oplossingen, maar een platform (web site, e.d.) zou kunnen helpen.

  Wat zijn jouw ideeen om bepaalde zaken te omzeilen en kan je voorbeelden geven?
  offthegrid [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Troy Ounce [13]:

  Wat zijn jouw ideeen om bepaalde zaken te omzeilen en kan je voorbeelden geven?

  Mijn visie, en dat hoeft zeker niet andermans’ visie te zijn:

  Ten eerste: bepalen wat kun je missen om te (over)leven? Is voor iedereen anders, bij mij geldt internet, telefoon, trein, TV, radio, supermarkten en een hoop huis & tuin elektronica. In mindere mate kan ik zonder nutsbedrijven (schoon drinkwater is een probleem om uit de vrije natuur te halen). Maar met een generator en een waterfilter ben je al een heel eind. Ook zonne- en windenergie zijn aanvullingen, die je NU misschien nog met subsidie kunt aanschaffen (omdat het onrendabel is en je die overheidspot met geld zo snel mogelijk leeg kunt trekken, des te eerder valt de overheid om).
  Let wel: ik leef nu heel erg Westers met alle denkbare luxe, maar ik ben me zeer wel bewust waar ik zonder kan.

  Ten tweede: zorg dat je in een niet-stedelijk gebied woont, waar voedsel in overvloed aanwezig is. Boeren zullen blijven telen, of er nu wel een “grid” is of niet. Gelukkig woon ik in een gebied waar vee geteeld wordt en landbouw en fruitteelt ruim aanwezig zijn.

  Ten derde: bekwaam je in het verkrijgen van voedsel. Niet alleen een moestuintje, maar ook een vorm van jagen. Met wat zaden groente verkrijgen kan iederen wel, daarnaast kun je leren vallen/strikken te zetten, leren schieten (handboog, geweer, wat dan ook) om een konijn of fazant te verschalken.

  Ten vierde: zet zoveel mogelijk waardeloos geld om in waardevolle zaken. Goud, zilver, andere gewilde materialen, maar ook gereedschappen en lang houdbaar voedsel. Zet die bits en bytes op je virtuele bankrekening en het intrinsiek waardeloze papiergeld om in zaken die nuttig zijn en/of waardevol en gewild voor anderen.

  Ten vijfde: zorg voor vaardigheden die jou, maar ook jouw omgeving, kunnen helpen. Mijn voornaamste beweegredenen om uit het systeem te willen treden zijn de immoraliteit ervan en het wantrouwen in bestuurders en valuta. Met gewilde metalen kun je handelen en met vaardigheden kun je ruilen. Leer jezelf te verdedigen, want in chaos komt ook criminaliteit voor, vooral van de verwende in slaap gevallen burger die nu ook alles in de schoot geworpen krijgt.
  Oh ja, de vaardigheden van onze jeugd (die ons over 50 jaar moet verzorgen en onderhouden) zijn niet echt om over naar huis te schrijven: computeren, gamen en hoog van de toren blazen zonder ooit iets gepresteerd te hebben zijn vooralsnog niet echt nuttig als het op zelfstandigheid aankomt.

  Troy Ounce [15] reageerde op deze reactie.

 10. @offthegrid [14]:

  Indrukwekkend en verfrissend: een heel andere manier van denken dan 99,9999% van de bevolking.

  “Verwacht het ergste en hoop op het beste”.

  Succes en als het ooit ervan komt om je kennis op een web site te zetten laat het dan weten via vrijspreker.

 11. “Leer jezelf te verdedigen, want in chaos komt ook criminaliteit voor, vooral van de verwende in slaap gevallen burger die nu ook alles in de schoot geworpen krijgt.”

  Kijk alleen al maar eens naar “Hier slapen jullie” van de KRO om te zien, hoe moeilijk het voor sommigen is om in armoedige omstandigheden te leven, zoals die dame, die zei: “Thuis volgde ik een dokter-Frank-dieet?” En ze had plavuizen verwacht in plaats van een houten vloertje in een krot. Vele verwende Westerlingen zullen een blijvend laag welvaartsniveau niet overleven.

Comments are closed.