Verhagen hoort de klok wel luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

Ik las zojuist een bericht op Nu.nl. Leest u even mee?

AMSTERDAM – Het kabinet vindt dat de Nederlandse banken moreel verplicht zijn een bijdrage te leveren aan een oplossing rondom de financiele crisis in Griekenland. Dat zegt vicepremier Maxime Verhagen in een interview met NU.nl.

 “Als ze niet meedoen, wentelen ze de problemen af op de overheid, terwijl ze wel altijd bij de overheid aankloppen als ze zelf in de problemen komen. Dus ik vind het terecht dat Nederland bij monde van minister De Jager van Financien die eis stelt.”

Verhagen vindt dat de banken zich op zijn minst kunnen mengen in de discussie over de betalingstermijn van de Griekse leningen. Ook sluit hij een financiele bijdrage van de banken niet uit.”

Meneer Verhagen sluit een financiele bijdrage van de banken niet uit..

Dan kan je op je vingers natellen dat er dus een verplichting gaat volgen, zoals gewoonlijk.  De Banken kloppen inderdaad aan bij de overheid omdat dit de enige mogelijkheden voor de banken zijn, gezien ze volledig afhankelijk zijn in hun handelen door de grillen van de overheid zelf.

Dus niet alleen de overheid steelt van u om de suflaki’s te helpen, nu moeten uw spaarcenten er dadelijk ook aan geloven, met alle gevolgen van dien. Dat geld zien we namelijk nooit meer terug.

Iets verder in het artikel gaat verhagen door over de economie. Deze moet zo ingericht worden dat schulden afbetaald kunnen worden en mensen weer geld kunnen gaan verdienen.

“Je moet ervoor zorgen dat het fundamentele probleem wordt aangepakt. En dat is ervoor zorgen dat de economie in landen als Griekenland zo wordt hervormd dat niet alleen de schulden kunnen worden afgelost, maar dat men ook weer geld kan verdienen”, aldus Verhagen.

Laten we het daar eens over eens worden. Dat wil de Libertarier ook.

Geef Griekenland de kans uit de Eu te stappen, en zijn regering en overheid failliet te verklaren. Dan kunnen mensen pas geld verdienen, en hoeft het spaargeld ook niet in Cyprus geparkeerd te worden.

Gelukkig zijn de Grieken zo slim geweest goud te kiezen voor hun euro’s, die redden zich wel wanneer ze verlost zijn van het monster dat de Eu heet.

Want zeg nu zelf mensen? Als iemand schuld op schuld bij u creert, is uw oplossing dan werkelijk meer uit lenen aan die persoon? ook al mag u bepale wat hij of zij voortaan met het geld doet?

[HTML1]

Hoe dan ook. Het is bijna afgelopen met de EU. Wanneer banken verplicht mee moeten betalen begint het domino spel van de 21ste eeuw. Wanneer de ECB de schulden niet meer kan innen omdat het geld als sneeuw voor de zon verdwijnt mocht Griekenland alsnog niet kunnen betalen. Vergeet niet dat Spanje, Portugal en Ierland ook binnenkort aan de beurt zijn. Dan kunnen de gezonde economieën dit nooit recht trekken.

Of het gebeurt dat Griekenland failliet gaat en daarmee de ECB laat imploderen onder zijn eigen schulden.

One way or another…

The game is up!

[HTML2]

4 REACTIES

 1. Het gaat goed met de euro. Binnenkort neemt een corrupte aap van Goldman Sachs bij de ECB het roer over van Trichet. De nieuwe heeft hoogst waarschijnlijk een grote rol gespeeld in de fraude waarmee Griekenland kwalificeerde voor de eurozone.

  Andere vraag:
  Hoeveel euro van zijn eigen spaargeld heeft Maxime aan die -o zo betrouwbare- Griekse staat uitgeleend? Wat zeg je, Maxime, “helemaal niets????”

 2. Ik mis een stukje.

  Die verplichting dat de banken mee moeten doen zal wel gepaard gaan met een garantie dat de staat ze wel zal redden als het toch mis zou gaan.

  Dan kan de staat nu mooi weer spelen door te zeggen dat ze niet alles hoeven te betalen.

  Is het stemvee tevreden omdat het toch weer mee valt.

Comments are closed.