De verwachting, althans één van de grote oorzaken, kan zijn de bureaucratie en de macht van idealisten. Want als de euro ploft zijn alle mooie banen in Europa ook verdwenen. Het vervelende is dat ze dan weer naar Nederland komen voor een uitkering. Niet alleen deze dames heren vanuit Europa, maar ook de burgers zitten dan met iets opgescheept wat ze niet willen of om gevraagd hebben. Het is niet de schuld van de burger, maar wel gewoon van een stel idealisten, die ons daar ondergebracht hebben.

 

Maar goed ga ze niet haten, want haatgevoelens ontnemen je van alle realiteit en waarheidsgehalte. De mensen die je haat, hebben daar geen last van en zijn gelukkig en zonder zorgen. Waarom zul je dan jezelf en je omgeving ongelukkig maken. We leven immers in een maatschappij met grote tegenstellingen.

Er zijn mensen die willen een sociale, multi culturele en collectivistische samenleving en anderen willen totale vrijheid zonder overheid of gezagsinmenging; deze staan verre van een collectief gebeuren doordat er alleen maar bijdragen van ze geëist worden. De mensen met geld moeten inleveren en anderen willen daar van profiteren. Vaak wordt daar ook nog misbruik van gemaakt. Ook nog hier verschillend over gedacht, maar dat heeft te maken met hoe ze aan het geld zijn gekomen.

De ene krijgt het uit vererving en een ander door hard te werken of risico te durven nemen. De laatste groep zijn de mensen die vaak beseffen dat ze de mensen op de werkvloer moeten waarderen, en zijn vaak wel sociaal bewogen maar hoeven daarom niet te kiezen voor een collectivistisch stelsel. De eerste groep is vaak in weelde grootgebracht, en ondanks dat ze zeggen sociaal te zijn, zijn ze vaak minder sociaalvoelend. Het beste te vergelijken met politici met een vorstelijk inkomen.

De gewone werknemer met een goede verstandsverhouding met zijn werkgever maakt zich nergens druk om en is tevreden. Waar zou hij zich immers druk over maken? Zijn baas is zijn vriend en hij gaat alle dagen met plezier naar zijn werk, en ontvangt voor zijn gevoel een passend salaris en dat is voor hem genoeg.

Een andere groep is lid van een vakbond en legt eisen op aan zijn werkgever, om daarna gezamenlijk de werkgever aan alle wensen van de werknemer te laten voldoen. Daarbij wordt de realiteit vaak niet ingezien en ontstaat er spanning binnen een bedrijf wat de sfeer niet ten goede komt. Vaak wil een meerderheid van de medewerkers het niet, maar de macht van de vakbonden is bepalend. Daarnaast moet men deze bond, met dure kantoren en een vergadercultuur, ook nog een maandelijkse bijdrage leveren, allemaal extra lasten voor de werknemer.

De vakbond wil een collectief stelsel en de werkgever ziet dat anders en voelt dat als parasieten die zijn bloed willen drinken. Een ondernemer wil totale vrijheid en als dat er is, en een goede samenwerking met zijn medewerkers, dan is hij bereid offers te brengen. Dat is voor hem iets anders dan gedwongen iets te moeten doen. Overleg tussen werkgever en medewerker is soms verhelderend, maar als een vakbond komt met een zak donkere wolken en eisen stelt verbetert dat de onderlinge sfeer niet. In tegendeel.

Medewerkers en bestuurders van de overheid en semioverheden zijn mensen die het moeten hebben van geld uit de samenleving. en zolang dat redelijk is heeft niemand daar moeite mee. Doch als het te hoge salarissen en bonussen zijn dan vinden ze het parasieten die hun bloed zuipen. Als men constateert dat er misbruik van gemaakt wordt, zijn het criminelen, maar zelf vinden deze mensen dat ze recht op deze zogenaamde vergoeding hebben. Want ze voelen zich ver verheven boven het gepeupel. Maar de burger ziet ze als parasieten, en daar zijn er veel te veel van vinden ze.

Een vakbond is totaal overbodig als er goede sociale regelingen vastgelegd worden in het bestuursbeleid en daar geen steeds wisselend beleid gevoerd wordt. Want daardoor krijg je onrust in de maatschappij. Heldere duidelijke afspraken vastleggen zou genoeg moeten zijn. Dat is beter dan schreeuwende en dreigende vakbondsgroepen voor de deur in Den Haag.

Gelukkig zijn er veel sociaal voelende mensen in Nederland en verrichten veel vrijwilligers werk. Daar draait een groot gedeelte van onze maatschappij op. Helaas zijn er ook naïeve mensen die zelf niets bijdragen, maar willen dat anderen alles doen en vullen de zakken van mensen die misbruik van hun naïviteit maken.

Dit is een gedachte die spontaan en impulsief boven komt en het zou aardig zijn als er mensen mij op gepaste wijze kenbaar maken dat deze gedachte onjuist is.

Ingezonden door Reiny
——————————————-

RED: Reiny (en anderen), de wereld gaat ten onder aan de weigering van mensen om na te denken. Om na te denken over hoe ze door de politici worden gebruikt om oorlog te voeren in Afghanistan, in Libië. Om te werken en produceren voor Grieken, Portugezen en politici over de hele wereld.
Het moet veel duidelijker worden dat IEDER mens, ook zijzelf, recht hebben op hun eigen leven en dat het initiëren van dwang en geweld naar anderen ALTIJD immoreel is.

Als het de groep rond de Vrijspreker niet lukt om dat over te brengen, ja, dan “gaan wij te onder”!

 

14 REACTIES

 1. de euro staat op instorten want die grieken vechten terug als leeuwen.nu probeert de nwo en groep bilderberg griekenland om te kopen met een paar honderd miljard maar de griek althans het griekse volk laat zich niet om kopen zij geven om hun land en cultuur en zien ook in dat de elite van de eu dat probeert kapot te maken.alleen in nederland slaapt de meerderheid de nwo en bilderberg hebben dit land leeggezogen,geplunderd,en vernietigd.ook u pensioenfonds is voor 40 a 50 procent weg dankzij de politiek,bilderberg,en de nwo over 20 a 30 jaar krijgt u te horen helaas meer pensioen is er niet voor u en komt u op straat te staan. waneer komt dit volk in opstand tegen bilderberg en de nwo?ze bestelen u,hebben u vervangen voor massa imigratie, zorgen dat u kanker verwekkend voedsel en drinken binnen krijgt dit zijn ratten en moeten down. laat de revolutie beginnen ik zeg slopen de euro of de politiek.elke dag lees je in de media hoe je een pak slaag krijgt van bilderberg en de politiek tijd om terug te vechten net als die grieken we kunnen de euro slopen of de staat, bilderberg en de politiek storten dan in.

 2. maar vergeet niet dat we dingen nodig hebben als de grote organisaties om zijn. we moeten niet in paniek raken als de euro of de dollar of de yan in eens niet meer bestaat. de slapende mensen zullen in paniek raken en rellen veroorzaken.
  we hebben pas gewonnen als het leger en de politie het werk bij neer leegt, waardoor mensen de kans hebben om een nieuwe harmonieuse samenleving te maken.
  mensen die vol haat zitten van de maatschappij zullen vuren opstoken, waaronder in scholen, politiegebouw en kantoor gebouwen enz..
  DOE HIER NIET AAN MEE. we hebben gebouwen nodig voor huisvesting en voor voedsel in te slaan.
  trouwens straks de markt naar huizen in stoort, hebben genoeg huizen over zonder dat we een hypotheek hoeven voor te betalen. gratis huisvesting!!

 3. De Griekse economie schijnt zo groot te zijn als de economie van de provincie Utrecht. Het gaat dus nergens om. Als de andere PIGS-landen volgen gaat het wel ergens om.

  De oplossing is zo simpel: de overheid moet gewoon terugtreden en de markt haar werk laten doen.

 4. Dus als ik het goed begrijp hebben we op deze wereld maar met één soort mens te maken die vol moreel is en altijd het beste voor heeft met zijn medemens?

  DE WERKGEVER.

  Nou, droom maar lekker verder zou ik zeggen! Als er geen vakbond of wet in de weg zou staan voor een werkgever zouden de salarissen maar 1 keer in de 3 maanden uitbetaald worden. Men zou weer dagen van 12 uur en meer moeten gaan draaien. Zo zie je maar weer hoe hypocriet en dom de mens is. In de politiek en bij banken werken mensen die door de Libertariers als parasieten worden benoemd omdat ze het geld van anderen opzuigen, dat wordt door hen heel goed waargenomen. Maar werkgevers zijn volgens hun geen parasieten. Ze misbruiken nooit mensen om alsmaar op een ziekelijk manier steeds rijker en steeds asocialer te worden. Nee! Werkgevers doen dat niet. Het zal nooit in hun opkomen om mensen steeds meer te laten doen voor steeds minder geld. Want zij zitten niet zo in elkaar, zij zijn totaal verschillend vergeleken met politici en bankiers. Mag ik dan weten waarom zij niet zo zijn????? Gebruiken zij daar dagelijks een pilletje voor of zo??? Of komt het door hun opleiding?En dan niet vergeten dat bankiers en politici vaak uit het bedrijfsleven komen. En politici gaan na hun politieke carriere vaak weer het bedrijfsleven in. Ze hebben zelfs nevenfuncties in het bedrijfsleven tijdens hun politieke carriere. Graag dus even die psychische switch uitleggen die maakt dat als ze in de politiek zitten grote graaiers zijn en als ze vervolgens weer het bedrijfsleven ingaan weer omslaan in nette, eerlijke morele mensen.

  Hoezo naief????

  Nico de Geit [6] reageerde op deze reactie.

 5. *Het is niet de schuld van de burger, maar wel gewoon van een stel idealisten, die ons daar ondergebracht hebben.*

  Mensen die tegen de wil van de meerderheid van de bevolking je toch een europeese socialistische superstaat door de strot drukken ZIJN geen idealisten maar dictators. Je geeft boven deze quote eigenlijk al aan dat ze na het ploffen van de euro hun mooie baantje kwijt zijn dus waar liggen hun zgn “idealen”?
  Iemand die over idealen begint moet je in 90% van de gevallen benaderen met een diep wantrouwen.

  *Maar goed ga ze niet haten, want haatgevoelens ontnemen je van alle realiteit en waarheidsgehalte.*

  Ik bepaal zelf of ik iemand haat of niet. Ik zie ook niet in wat er mis is met deze primaire emotie. Het gaat erom hoe je zelf met deze emotie omgaat. In principe ben ik tegen geweld maar geweld met geweld beantwoorden is zelfverdediging. Haatgevoelens (die vaak uitmonden in geweld) kunnen een funktie hebben. Het wordt tijd dat bepaalde politici en banksters die gehaat worden daar WEL last van gaan krijgen om ze te stoppen in hun berovingen van de bevolking. De Grieken staat het water al wat dichter aan de lippen en het lijkt erop dat zij wat minder vrijblijvend en poltiek correct tegen de grootste beroving aller tijden aankijken en ik zie niet in wat daar verkeerd aan is! De huidige roverskliek geeft telkens opnieuw aan dat’ze niet willen “horen” dus het wordt tijd dat ze het eens gaan “voelen”.

  Verder vind ik dat je verhaal behoorlijk vol staat met aannames en algemeenheden waar ik niet zo veel mee kan.
  Dat ik bv prima tevreden ben met mijn baan en mijn werkgever wil nog niet zeggen dat ik me nergens druk over hoef te maken. Als ik 80% van mijn loon in moet leveren bij de roverheid maak ik me daar druk over en dat heeft niets met mijn werkgever te maken! Maar don’t worry; het maakt me niet ongelukkig hoor 😉

  *Dit is een gedachte die spontaan en impulsief boven komt*

  Er komen bij mij ook wel eens ooit impulsief dingen op maar dat wil niet zeggen dat ze ook verstandig zijn als ik er wat langer rationeel mijn licht over laat schijnen.

  reiny [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Cyclope [4]:

  “Als er geen vakbond of wet in de weg zou staan voor een werkgever zouden de salarissen maar 1 keer in de 3 maanden uitbetaald worden.”

  Je kunt ook ergens anders gaan werken of voor jezelf beginnen. De markt brengt vraag en aanbod bij elkaar. En als het echt niet anders kan kun je je eigen welvaart volledig ZELF creëren in plaats van je te specialiseren in één dienst of product.

  Cyclope [7] reageerde op deze reactie.

 7. @
  Door te stellen dat het de schuld van de burger niet is, maar door idealisten, bedoel ik niet dat dit dictators zijn, Dictators gaan nog verder en gebruiken geweld om mensen te onder drukken, en zover is en zal het hier niet komen, en idealisten zijn nog altijd in mijn ogen geen dictators, maar in een begin van het stadium van machtsuitbuiting en machtsmisbruik. Een milieu idealist is nog geen dictator in mijn belevenis, maar vertrouwen doe je ze net zo min als anderen, anders ben je ziende blind en naïef.

  Als EU ploft dan liggen gelukkig de idealen van idealisten in duigen en zullen ze misschien een “ poging” doen om dictator te worden, want ze moeten dan opnieuw beginnen en zijn hier dan vermoedelijk niet erg welkom. Het is te wensen dat de meerderheid van de burgers opstaat en deze mensen ter verantwoording gaat roepen, maar niet uit haatgevoel wapens en geweld gaan toepassen, dan is het hek van de dam.

  Inderdaad moet iedereen dat haatgevoel zelf maar zien te onderdrukken of kwijt zien te raken, ik ben geen psycholoog, maar ik geeft wel een gratis advies om zichzelf te beschermen en adviseren om hun leven eigen niet te vergallen, waar u uit opmerkt dat U dat zelf wil wilt bepalen, en van mij mag iedereen dat zelf bepalen, en dat u bezwaar maakt tegen mijn advies is uw goed recht, en dat haat een functie heeft kan best zo zijn maar wel met een negatief resultaat dat kan leiden tot geweld , en dat staat mij niet aan.

  Persoonlijk ben ik tegen geweld maar ook tegen mensen die niet inhoudelijk ergens op kunnen reageren zonder de schrijver persoonlijk aan te vallen, dat is vaak niet het uitgangspunt van een onderwerp en ik waardeer het dat u zich daarvan weerhoud maar wel uw mening en visie geeft. Vergeeft mij mijn soms onjuiste woord keuze, ik heb geen enkele school opleiding dan lagere school, dus tekorten heb ik gegarandeerd wel
  .
  Ik ben het met u eens dat de financiële instellingen voorkomen moeten dat er zoveel haatgevoelens bij de inwoners zal ontstaan dat men zich niet meer kan beheersen en dat staat nu zal stoppen met de mensen te beroven en ongewenst verplichting op te leggen. Wij zien wat mensen die vrijheid willen kunnen gaan doen, en de jongere generatie met alle dingen er om heen zullen dit op een moment niet meer accepteren, en dan is het hek van de dam.

  Inderdaad heb ik bewondering voor de Grieken, maar of ze in staat zijn de politiek en de financiële instellingen te vloeren vraag ik mij wel af, want ook daar zitten vast ook wel politici die graag een baan in EU willen.

  Inderdaad ga ik uit van aannames en algemeenheden om de aandacht op onderwerpen zoals ik noem, dat er ook tevreden mensen zijn, maar uiteraard is niet iedereen dat en dat moet ieder voor zich maar invullen maar had ook kunnen zeggen dat iedereen ontevreden zou zijn. In ieder geval heb ik de indruk dat u positief in het leven staat en niet met haatgevoel mee rondloopt maar het gepast brengt en impulsief en spontaan en regaeert, en vaak is de eerste indruk het meest waardevolle en aardiger voor mij. Ha ha

  Bedankt voor uw juiste reactie, groet Reiny.
  GB [5]
  :

  Alex [10] reageerde op deze reactie.
  GB [13] reageerde op deze reactie.

 8. @reiny [8]:

  De idealisten waarover je het hebt zijn dictators. Ze gebruiken (nog) geen zichtbaar geweld om hun zin door te drijven, maar geweld gebruiken ze wel degelijk. Het hele bestaan van een staat is gebaseerd op dreiging met geweld. Doe en wees maar even niet zoals de overheid wil en binnen de kortste tijden bevindt je, je in een psychiatrische inrichting/gevangenis/onder de grond of ergens aan de bodem van de zee.

  Haat is een emotie die men niet moet verdringen. Zoals alle emoties moet het een uitlaat hebben. Krop je het op en/of negeer je het, dan zal het gevolgen voor je lichaam en geest hebben, en dit vaak onbemerkt. Woede is ook een emotie die gezien mag worden. Door de preutse en politiek correcte van de maatschappij wordt het geacht deze emoties te onderdrukken. Vaak in het voordeel van de staat. Boosheid/Haat leidt vaak tot actie en dat is juist wat een overheid niet wilt. De politici wil niet dat de mensen hun boosheid en haatgevoelens tegen hen tonen en zeker niet dat ze het gaan acteren.

  Als je boos bent op de overheid, toon het, laat het zien, maak het kenbaar, en vooral ondersteun degene met dezelfde gevoelens.

  Geweld. Ik ben tegen het initiëren van geweld, maar ik ben voorstander van geweld ter verdediging. Wat velen niet beseffen is dat de overheid bewust en/of onbewust al vanaf je geboorte geweld tegen je geïnitieerd heeft.

  De rellen in de Europese landen gaan over de sociale voorzieningen en men wenst een betere democratie. Als hun protest/revolutie lukt, dan zullen ze een zelfde systeem terug krijgen, maar dan met een stapje terug. Na enkele decennia zitten ze weer in dezelfde schuit als nu. Er is geen plaats voor democratie/staat/overheid/ in vrijheid. Het moment dat je geregeerd wordt buiten je eigen wil dan ben je niet vrij.

  Mensen moeten leren anders te denken, eigenlijk moeten ze leren om te denken. Ze moeten leren de illusie te verwerpen van een staatsvorm en zeker Democratie. Ze moeten leren wat vrijheid echt is. Ze moeten dat alles om ooit in staat te zijn om vrijheid te krijgen en te overwinnen van degene die hun slaaf willen maken.

  reiny [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Alex [10]:

  Wij zitten redelijk dicht bij elkaar wat onze gedachten over democratie en de staat in werkelijkheid is, met het verschil dat in mijn visie het nog geen dictators zijn, maar inderdaad komt dat gevoel bij menigeen wel op, en als je er tegen in opstand komt kan dat nare gevolgen hebben. Persoonlijk kan ik goed met haat omgaan en ze met woorden bestrijden door mij te uiten en dat doe ik ieder dag, maar dat is voor iedereen anders.

  Zelf denk ik dat ik in mijn jeugd teveel meegemaakt heb en vaak in onmacht verkeerde en dat zelf heb moeten verwerken. Deze onmacht en vernedering hebben mij hard gemaakt en achteraf ben ik daar wel dankbaar voor.

  Mijn gevechten tegen ambtenaren en politici heb ik dan zonder mij er druk over te maken tot aan de Raad van State uitgevochten, en veel mensen vroegen wel eens wordt je daar niet kwaad om, dan is mijn antwoord nee ik geniet van de voldoening als ik ze op hun plaats kan zetten.

  Daarom denk ik waarschijnlijk anders over haat dan anderen, heb lak aan alle regels die ze mij op willen leggen en ontwijk dat vaak op een creatieve wijze waardoor ze mij vermoedelijk haten. Dat zou ik geweldig vinden, en ik weet dat veel ambtenaren en politici de pest aan mij hebben.

  En vergeet niet dat als je de media mee hebt je politici in de boom kunt jagen, en dat doe ik dus geregeld. Het is een mooi spel, je maakt ze woedend ze willen niet meer met je praten en dan deel je mede dat je daar dan wel over gaat publiceren, en dan zie je dat ze omdraaien als een blad om de boom. Dit wetende moet je altijd de media tot vriend houden. Boerenslimheid noemen ze dat, en met geweld zul je dat als eenling zuur moeten bekopen.

  De mensen die nu voor hun vrijheid vechten denken dat de democratie heilig is maar het hangt straks als een stop om ze heen. Democratie is een methode mensen te onderdrukken meer niet. Daarom ben ik onderstaande tekst van u volledig mee eens, en ik blijf er tegen vechten zolang ik leef.;

  Mensen moeten leren anders te denken, eigenlijk moeten ze leren om te denken. Ze moeten leren de illusie te verwerpen van een staatsvorm en zeker Democratie. Ze moeten leren wat vrijheid echt is. Ze moeten dat alles om ooit in staat te zijn om vrijheid te krijgen en te overwinnen van degene die hun slaaf willen maken.

  Alex [12] reageerde op deze reactie.

 10. @reiny [11]:

  Ik zou ook niet zomaar direct geweld adviseren. Als je dat zou doen dan speel je met hun eigen regels. Niks frustreert iemand met machtslust meer dan als je tegen zijn regels in gaat. Bijvoorbeeld naar de media stappen, volgens hun zou het niet van fatsoen tonen, maar dat is bla, bla, bla in hun voordeel.

  Luk raak fysiek geweld toebrengen heeft geen nut. Rellen en een stad centra kapot slaan kan zelfs je doel tegen werken. Hoewel geweld op de juiste manier gebruikt, kan zeer doeltreffend zijn, er hoeven niet eens fysieke slachtoffers te vallen. Van uitgaande dat elke actie of daadwerkelijk protest in de ogen van de heren politici geweld is.

  Om te beginnen als je wilt protesteren vraag geen vergunning en maak geen afspraken, gewoon doen. Het is tegen hun regels en ze kunnen dan niet van te voren de protest verzieken en zichzelf erop voorbereiden. Overheid is eenmaal traag en reageert niet zo denderend goed op onverwachte evenementen. Je zou makkelijk met niet van te voren aangekondigde protest marsen de overheids systeem in een knel kunnen brengen.

  Zet genoeg stil, vooral bij financiële districten en je heb wat ze niet graag willen, verlies van de geld handel. Maar ja ik zie zulke dingen niet gebeuren in Nederland. Mensen zijn zo geïndoctrineerd met regels/wetten en autoriteit, dat zelf het denken er tegenin te gaan niet lukt.

  Wat men hier liever doet is maanden van te voren een actie aankondigen, de nodige vergunningen aanvragen, her en der verschoven worden. Op de aangegeven paden een paar uurtjes rondlopen met borden. Misschien gebeuren een paar schermutselingen wat weer vaak uitgelokt wordt door de politie. Worden mooie beelden gemaakt, komt op de nieuws. Iedereen blij met de geslaagde demonstratie, en dat is dat, en niks is veranderd. Zolang men niet echt durft af te bijten en de fatsoen heeft om te beseffen wie de boosdoeners zijn, zal het zulk een slappe hap blijven.

  Wat je vaak zie als er geweld gebruikt wordt, dat het tegen onschuldige winkeliers gericht is of eigendom van mensen die er niks mee te maken hebben (auto’s in brand). Maar daar staan ze met 1000 man en 100 agenten kloppen een maat en niemand voert wat uit behalve wegrennen en zelf klappen krijgen (of van een afstand met prul gooien). Dit is mijn impressie van hoe het nu gebeurd. Niet effectief gebruik van geweld terwijl wel effectief ontvanger van geweld.

  Het probleem ligt niet aan het systeem, maar in de mens zelf. Men moet eerst vrij van binnen worden voordat men vrij van buiten kan zijn. Een belangrijke factor hierbij is om de angst om alles te verliezen te overwinnen.

  Wat men ook vaak vergeet is dat de systeem, overheid en alle andere onderdrukkende instanties, bestaan uit mensen. Ze zijn net zo bang en gedwee als de meesten. De agent met de knuppel is ook een broer, een vader, een zus, een moeder. Die heeft ook familie, die gaat ook uit winkelen, shoppen, en boodschappen doen etc etc… Wat nu vaak gebeurt is dat de meeste mensen zo’n persoon als iets ziet. Ze zien alleen de agent en gedragen zich ook hiernaar. Wat men zou moeten leren is om dit niet zo te zien, maar persoonlijk, gedraag hij of zij zich als een schoft, spreek hem erop aan in zijn privé leven.

  Als ze realiseren dat de consequenties van hun acties niet te scheiden zijn tussen werk en privé Een agent die weet dar als hij een broer, zus, dochter, zoon, van wie dan ook, zomaar onterecht een klap geeft en dat dit consequenties met zich mee zal brengen in zijn prive sfeer, die zal wel twee keer nadenken voordat hij zich als een beest zal gedragen.

  Wat nu gebeurd is dat de hand boven hun hoofd wordt gehouden door hun werkgevers, die liegen en bedriegen zich eruit, en in de privé sfeer wordt er minimaal op afgereageerd. De cashiere bedient hem nog, de winkelier laat hem nog in de winkel, de kranten bezorger bezorgt nog steeds zijn krant, niemand joelt hem uit op straat. Hij kan zijn gang gaan, misschien met een beetje stress omdat hij moet liegen en bedriegen.

  Mensen zijn te netjes, gehoorzaam, en keren zich juist vaak af van degene die zich wel verzetten. Er wordt op een manier zelf op je neer gekeken als je tegendraads bent. Heel vaak wordt gezegd, “Doe normaal” of “Als je het niet leuk vind kan je toch weg gaan.” etc etc tot de dag da hun kind een klop van een agent op de hoofd krijgt. Dan stort hun wereld in. maar vaak krijg je weer dat ze weer terugkrabbelen in hun cocoon.

  Het zijn de mensen die moeten veranderen. Gebeurt het niet dan zijn we verloren. Om de ondergang voor de wetende te vertragen zouden deze zich moeten organiseren en een stukje aarde voor hunzelf claimen. Een poging hiertoe gebeurd al met de New Hampshire project. Uiteindelijk als de mensheid zich niet verlichting ziet, zijn we allemaal gedoemd.

 11. @reiny [8]:

  Nog even een reactie mijnerzijds;

  Ik vind echt dat je een te rooskleurig beeld over idealisten hebt. In feite zou je Hitler, Pol Pot of Mao ook als idealisten kunnen kenmerken. Dit geeft nog maar eens aan dat deze mensen zich vaak in zeer negatieve zin ontwikkelen als de zaken zich niet helemaal naar hun zin ontwikkelen.

  Vwb het gebruik van geweld geeft Alex eigenlijk het juiste punt; bij iemand die geweld tegen jouw initieert mag je dat wat mij betreft met de met geweld (=zelfverdediging) beantwoorden. Bewuste systematische beroving van jouw eigendom door die overheid beschouw ik als het gebruik van geweld.

  Vergis je trouwens niet in de impact van een failliet van Griekenland. Het schuldenkaartenhuis is dusdanig instabiel dat het door een zo’n relatief kleine economie totaal in elkaar kan donderen inclusief de ECB;
  http://www.welingelichtekringen.nl/13482-de-ecb-zelf-kan-ook-ten-onder-gaan-en-wat-dan.html

  Ik heb trouwens voor het grootste deel van de Grieken geen bewondering omdat er veel luie parasiterende communisten tussen zitten. Als zij er echter voor kunnen zorgen dat het eurobouwwerk in elkaar dondert dan zie ik ze maar even als mijn bondgenoten. Ze hebben jaren lopen profiteren dus laat ze nu maar even het vuile werk voor ons opknappen 😉
  De vijand van mijn vijand is mijn tijdelijke vriend zal ik maar zeggen.
  Zo begin ik trouwens ook steeds meer tegen de SP aan te kijken. Voor het grotere doel (omduwen van de EUSSR) moet je maar even je vijand in de armen sluiten.

  reiny [14] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.