“Nederland” dreigt vele tientallen miljarden euro’s verliezen als gestopt wordt met Griekenland te helpen aldus Jan Kees de Jager aan het parlement.

Bij de afgebeelde cartoon hieronder stond een quote die me uit het hart gegrepen was:

“Vermoedelijk wordt er in deze tijd bij geen enkel thema zoveel gelogen, als bij het euro-probleem. Immers als iemand het schenden van het euroverdrag door het helpen van de Grieken niet ondersteunt, wordt hij een politieke outsider, en dan moet hij blij zijn als hij voor “populist” wordt uitgemaakt en niet voor “Nationalist”.  (Heike Göbel, FAZ)

 

Praktisch bij elk artikel en elke discussie van politici over het onderwerp “steun aan Griekenland” blijkt dat hun mening weer veranderd is, dat ze liegen, en dat ze er weinig of niets van begrijpen. En dat ze steeds meer gaan dreigen met alles wat er mis kan gaan als de Grieken niet worden geholpen. Hel en verdoemenis staan ons te wachten!

.

.[Verdraaid Grieks verdwijnvirus! We krijgen je toch wel!]

 

Wat gebeurt er nu eigenlijk?

Griekse politici hebben heel veel leuke dingen voor zichzelf en hun kiezers gedaan. Dat werd gefinancierd door de burgers belastingen op te leggen, en door enorme leningen. Leningen voor een groot deel van of via banken. Maar dat belastingbetalen vinden de Grieken niet zo leuk en dus vinden ze allerlei wegen om niet te betalen.

Gevolg is dat er bij de overheid grote tekorten ontstaan. Zo groot dat zij zich niet aan de terugbetalingsverplichtingen kunnen houden. En dat betekent een dreigend faillissement van de Griekse staat, waardoor dan Griekse en buitenlandse banken en staten ook weer zelf in betalingsproblemen kunnen komen.

 

De kredietwaardigheidsbeoordelaars Standard & Poor hebben ondertussen Griekenland tot de allerlaagst mogelijke status afgeschreven.

Een faillissement van Griekenland betekent dan ook een grote klap voor de euro. Een klap , voor de politici, vooral in de euro-landen.
Een echt uit elkaar vallen van de eurozone willen de politici ten koste van alles voorkomen en daar komt het huidige gedraai uit voort.

Daarbij wordt ook hevig gedraaid om hoeveel geld het concreet gaat, welk risico loopt nu wie?

Volgens  de PVV’er, Teun van Dijck.,  overdrijft De Jager het Nederlandse belang in Griekenland en hebben Nederlandse banken maar voor 3,7 miljard euro aan Grieks staatspapier. De Jager waarschuwde dit weekend dat het omvallen van Griekenland Nederland tientallen miljarden zou kosten.
Dat is nogal een verschil. Waar gaat het nu om? Om 3,7 of om tientallen?

Wie is verantwoordelijk dat dat geld aan de politici van Griekenland geleend is? En hoe kwam die aan dat geld om uit te lenen? Hij deed dit natuurlijk om er aan te verdienen. Dan moet hij nu ook maar op de blaren zitten.
Dit zou de beste en eerlijkste oplossing in deze zwendel zijn

Vanavond (dinsdag)  gaan de europolitici in Brussel samen de boel regelen.
Misschien is woensdag, als u dit leest, al meer bekend.

25 REACTIES

 1. Als 99% van de politicy niet weet hoe de financiele wereld nu daadwerkelijk opereert maar de belangen/risico’s derhalve zo enorm groot zijn, is een referendum bij uitstek geschikt om de burger te doen spreken.

  Inderdaad….die weten het ook niet en zullen worden gemanipuleerd en vals voorgelicht zoals dat nu ook gebeurt…maar toch!

  1 ding is duidelijk, Griekenland is niet meer te redden, dus dan maar meteen op de blaren zitten i.p.v. uitstellen.

  En Ierland , Portugal en Spanje zullen volgen maar mijn grote vrees zit in Italie!!
  1800 miljard debt en 30% van alle Europese schulden. Italie gaat, als zij straks ook niet meer genoeg kunnen lenen, op termijn het genade schot geven.

  Eigenlijk is het simpel: PIGGS uit de Euro (wat mij betreft EU- landen) Komende 15 jaar flink de broekriem aanhalen, Introduceer een nieuw financieel stelsel, zie en waardeer dat het elk jaar een beetje beter zal gaan.

  Hoe dan ook “pijn” gaat het zeker doen voor onze slaafse burgers!

  Drfunk [2] reageerde op deze reactie.

 2. @wim beier [1]:

  Wist je dat als je lang genoeg slaafse burger gaat zeggen. Dat je er eigenlijk alleen maar een steentje mee bijdraagt met het hele idee dat we slaafs zijn?. Snap je wat ik bedoel, zolang je het maar blijf zeggen gaan andere en waarschijnlijk jij zelf er ook echt in geloven. Wij zijn niet slaafs. Noem het Laks of Lui. Als eenmaal de meenigte los komt door al dit gezeik ben ik benieuwd hoe ”Slaafs”” wij zijn.

  En had zelf een algemeen vraagje. Als wij als landje nou gewoon uit de EU gaan. Wat kan er nou echt gaan gebeuren?. We hebben Rotterdam. En toch aardige handels overeenkomste met verschillende landen zoals China. Dus is het nu alleen maar om ergens bij te horen?. Politici die hoger op willen klimmen?. Konten likkerij?. Of gewoon zelf verrijking?.

  Kan A.U.B iemand mij nu echt uitleggen of we er nou echt zoveel slechter van worden. Ik snap dat we dan zeg maar de broekriem in het begin zullen moeten aantrekken. Maar als je naar het lange termijn kijk?.

  Greets

  Alex [3] reageerde op deze reactie.
  Doompie [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Drfunk [2]:

  Die gasten bij de overheid en EU, willen een staat Europa met een centrale overheid, ze willen alles kunnen controleren en ons daadwerkelijk tot slaaf maken. Pure machtslust. Ze geilen errop om controle over anderen te boefenen.

  Ik accepteer en neem geen ene schuld, welke de staat heeft gemaakt in mijn naam, op mijzel . Ze hebben dhet recht niet om voor mij wat dan ook te regelen, ze hebben immers mijn toestemming niet(nooit gekregen). Ook schulden aan deze overheid neem ik serieus, dus betalen zal ik ook niet vrijwillig. Ik ga echt niet tijd en energie geven aan een groep die belasting heft (steelt) op mijn tijd en energie.

  Het is te wachten op genoeg mensen die deze onzin niet meer accepteren, dan pas komt er verandering.

  M. van den Heuvel [14] reageerde op deze reactie.
  M. van den Heuvel [16] reageerde op deze reactie.

 4. Ik hoor dat 7 op de 10 nederlanders tegen verdere leningen is, de meerderheid was ook tegen verdrag van Lissabon. Ze zijn nog niet zo dom die slaven.
  Ze weten echter waarschijnlijk ook dat het er toch allemaal doorgedrukt wordt.

  Alex [5] reageerde op deze reactie.

 5. @pcrs [4]:

  Nu nog het wil om op te staan, i.p.v. te wachten op de held op de witte paard. Hier in Nederland gebeurt het vaak dat 9 van de 10 mensen die aanmoedigen om wat te doen en bereidheid tonen, wegslinken als het eropaan komt en een van hun een stap voorwaarts maakt. Een beetje sombere kijk, maar helaas is dit mijn ervaring.

  pcrs [22] reageerde op deze reactie.

 6. @Drfunk [2]:

  Dat het volk ‘slaafs’ is, is een feit tegenwoordig.
  Weetje wat voor regeltjes er gewoon maar doorheen gedrukt worden zonder ook maar een boe of bah.

  Maar aan deze ‘solidariteit’ (om maar een smerige term te nemen) zal spoedig een einde komen.
  Overal beginnen de oogjes open te gaan, tenminste bij hen die zich bezighouden met actualiteiten, politiek en economie. Reacties op nieuwssites draaien steeds meer in de richting van anti overheid. Helaas zijn er nog altijd veel en veelte veel mensen die blind vertrouwen in de entiteit overheid, en er nogal heftig op reageren als men ze erop wijst dat ze misschien wel helemaal niet “het beste met ons voor hebben”..

  Als NL uit de EU gaat zijn er nogal wat mogelijke scenario’s, positieve en negatieve. Eenduidig antwoord is er dus niet.

  De grootste fouten welke zijn gemaakt:
  – Euro (koppelen van totaal verschillende economieën, welke direct van elkaar afhankelijk gemaakt zijn door dezelfde munt te gebruiken)
  – Verraad van Lissabon, zijn we ingeluisd obv. landverraad na een NEE referendum voor de europese grondwet. Enige verschil is het europeesvolkslied, en de hoofdstukken zijn wat van volgorde aangepast (Wat de genade klap was tot de Europese dictatoriale superstaat, opvallend: lees de EU website en er wordt alleen gesproken over ‘deelstaten’ niet over landen en termen als Europese gemeenschap..)

  Aangaande het artikel:

  Die 3,7 miljard is grote onzin. Nederland heeft voor 15 miljard aan griekse staatsobligaties, 5 miljard betaald aan de bailout en nog eens 26 miljard aan garanties voor het “noodfonds”..

  hier een interessante onderbouwing: http://www.forexinfo.nl/artikelen/verdieping/388-waarom-griekenland-gered-moest-worden

  Drfunk [8] reageerde op deze reactie.

 7. Te laat, nog een kleine toevoeging:

  In het kort komt het erop neer. Zij (overheden en banken) stelen geld, dat geld beleggen ze in risico volle beleggingen, zij strijken de winsten op in goede tijden, in slechte tijden draaien Wij (de burgers) op voor de verliezen.

  Zie ook de pensioenfondsen. Die hebben roulette (moeten) spelen met uw geld, en toen het vermogen opeens verdwenen (verloren dus) was, werd uw pensioen gekort, pensioen leeftijd verhoogt, meer macht en invloed gegeven aan de DNB en andere ‘waakhonden’..

 8. @Doompie [6]:

  Had die site van je net gelezen en het eerste wat naar boven kwam is, wat ik eens op deze site had gelezen: Kiezen we voor een pijnlijk einde of een einde loze pijn!. Ik dank die gene van deze quote.
  Want ik denk toch dat hoe je het wend of keert Europa gaat klappen. Vraag is alleen nu redden wat je redden kan en dan daarna al die politici aan het schandpaal en met tomaten gooien (rotte natuurlijk). Of doorgaan tot zelfs Bea als straat muzikant aan haar knaakjes kom.

  Ik zeg laat maar klappen kom maar terug met de Guldens en gewoon weer handel overeenkomsten met andere landen en that it. lever me motor, auto en huis wel in voor een flatje brood en water. Van mij part terug naar mama met het helegezin. En opnieuw beginnen MAAR GOED NU.

  Ben ook eerlijk zal mijn Ps3 en flatscreen denk ik het meest missen mja voor wat hoort wat

  Dit hele systeem is toch gebaseerd op corruptie en zo in elkaar gezet dat de rotte appels aan de macht komen en het recht amper kan vieren!.

  En wat je al zei doompie merk dat steeds meer mensen hun oogjes open krijgen, merk het om mij heen ook al. Mensen die beginnen over overheid, geld etc. Waarvan ik dacht nou die komen daar nooit mee. Tof om te zien. Ook op internet overheerst nu heel sterk onvrede en Anti Den haag sfeer.

  Edit: Las vanmorgen op teletext dat die pensioen fondsen en al die andere vrijwillig moeten investeren in Griekenland als het gaat komen die nieuwe bailout. weet geen bal van investeren maar zover ik weet zou een helder persoon dat toch niet meer doen?.

  Btw word zenuwachtig van die aflopende klokje om te edite

 9. Drfunk, waarom zou jij zelf inleveren voor het slechte handelen van banken en overheden? Dat is exact de slavernij wat er nu is. Ik lever niks in als de boel failliet gaat. Goed, als handel stagneert dan is dat een tweede maar in zulke tijden zal een flatscreen ook waardeloos blijken, of je moet die als eerste verkopen voordat TV’s inderdaad waardeloos worden.
  Helaas is het zo dat dit systeem zo verrot is opgezet dat wij niet anders kunnen dan risico lopen als anderen, zonder onze toestemming, speculeren op wat dan ook. Er is eenvoudigweg te weinig geld tov de som van alle bankrekeningen.
  En banken dienen hun commerciele taken en particuliere-spaar taken gescheiden te houden. Dat had ook veel gescheeld.

  Drfunk [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Reteip [9]:

  I know 🙂 . Ik bedoelde ook dat ik best wel tot het naadje zou gaan voor een schoon regering, maatschappij, economie.

 11. Men vergeet soms, dat als alles valt, en de banken kaput zijn, de geld systeem niks meer waard is, dat er nog net zoveel mensen zijn die goederen nodig hebben als erz mensen zijn die deze goederen te aanbod hebben staan. Vraag en aanbod blijft, dus waar maken we ons zorgen om. Het zijn de bankiers en politici (en ambtenaren) en extreem rijken die zich zorgen maken, laat hun niet hun zorgen op je rug deponeren. Laat ze stikken, wij kunnen gewoon verder gaan met handelen onderling.

  Als hun systeem valt is er kans op een echte vrije markt, met al haar voordelen, ipv de geruleerde markt met de vele nadelen voor ons en de imense voordelen voor de elite.

 12. Inderdaad, ons wordt niets gevraagd.
  Ons slikt
  Ons slikt nog eens, (hmmmmm! Lekkerrrr!)
  En hunnie, de slimmerikken, vreten van twee walletjes.
  Investeren in regimes ‘daar’ die het volk intimideren, om ‘hier’ vervolgens de boel onwetend te houden.
  Geleerd in het koloniale tijdperk en helemaal tot aan nu doorgevoerd.

  Ondertussen zijn hunnie er achter dat ons iets te slim worden, dus krijgen we fake-diploma’s en weten we minder dan 20 jaar terug.
  Een mondige midden-klasse is maar lastig en zo…

  En ik heb het hier NIET over de menselijke ge-aardheid, NIET!!!
  Laat je dat NOOOOOOOIIIT aanlullen.
  Ons wordt zekerheid verschaft, waar we dan aan wennen en niet kwijt willen; we worden opgevoed tot lafaards.
  Overtuigingen worden tot axioma’s verheven.

  Alle profeten uit de wereldgeschiedenis zijn voor Jan Lul gestorven, lijkt wel.

 13. Bestrijdt je eigen hebberigheid; vindt de balans.
  Laat zien dat je niet gediend bent van die uitzuigerijen om je heen.
  Hunnie zijn niet gelukkig, en willen derhalve niet dat jij dat wel bent.

  Begin niet aan hun hebberigheid. Da’s toch een niet te dempen put.
  Je krijgt een kind niet blijvend gelukkig met duur speelgoed….

 14. De party is over binnenkort dat kan iedere boer op zijn klompen aanvoelen. Amerika is falliet en EU in feite ook. Het is schuld op schuld. Maar misschien is dat ook wel de opzet van de elite om de NWO te starten.

 15. @Alex [3]:

  Juist en zo is het.

  Het gaat er om dat de gewone burger wakker word en niets meer accepteerd, om onder dwang verder te leven van een stelletje onzekere hebzuchtige en inhalige pipo’s.

  Het is de bedoeling dat we daar (proberen) rustig onder te blijven, ondanks dat het in het begin best zwaar zal zijn of worden.

  Eerlijkheid duurd het langst, en dat geld voor ons allemaal.
  Maar ook voor de zgn. machthebbers zal het werkelijk zwaar gaan worden.
  Ga daar in ieder geval geen begrip of medelijden mee of voor krijgen, want wat men zaait dat oogst men.

  Ook aan hen is gedacht, en dat is niet aan ons om die te veroordelen tot iets of wat dan ook.
  Dat word wel geregeld.

  Ik zal blij zijn als het ploft.
  Maar nog blijer zijn voor de wereld die gaat komen na deze schijnzooi die werkelijk niets voorstelt.

  Denk niet negatief, maar hou het vertrouwen in de wereld die komen gaat, gegarandeerd!!

 16. En Nederland dreigt vele tientallen miljarden plus vier miljard te verliezen, als het Griekenland wel helpt. Waarom is het zo moeilijk gestudeerde politici van de volkwijsheid, dat het ene gat met het andere vullen niet werkt, te doordringen? Als je 1000 euro in een gokkast hebt gegooid, is het dan verstandig er nog eens 50 in te gooien in de hoop, dat je alles terugkrijgt?

 17. @Alex [3]:

  Juist, en zo is het.

  Dat het ploft is zeker.

  Het zal in het begin niet makkelijk zijn, maar dat geld ook voor de zgn. machthebbers die er dan uiteindelijk slechter voor staan.
  Wat men zaait, dat oogst men.
  Ook aan hen is gedacht, maar dat is niet aan ons om hen te veroordelen tot iets.

  Dat word wel geregeld!!

  Het is niet de bedoeling dat wij ons verlagen tot dat soort hebzuchtige inhalige en zgn. machthebbende zooitje ongeregeld geteisem van het ergste soort, dat nog niet in de schaduw van mijn stront mag komen zitten.

  Dat is tot daar aan toe.

  Wanneer het zover zal zijn is het de bedoeling, dat we niet met elkaar gaan handelen, maar dat we er voor elkaar zijn.
  Dat is de bedoeling van het werkelijke leven.
  Want, anders hebben we er niets van geleerd en vallen we in herhaling van hetgeen we nu net niet willen, en waar we vanaf moeten zien te komen.

  Als we met z’n allen vertrouwen hebben op een uiteindelijke goede afloop, dan zal dat ook gebeuren.

  Dan kunnen we werkelijk LEVEN.

 18. Die bolle die voor onze belangen moet opkomen in Brussel was vanmorgen alweer aan het draaien vwb het bijdragen van de banken aan Griekenland. De PIIGS hebben ons bij de ballen en willen slechts één ding; schulden weginflateren en dit voor een deel laten betalen door de landen en pensioenfondsen in de Noordelijke landen. Opkopen met nieuw verzonnen geld van de waardeloze PIIGS oblies gaat gewoon door. Let maar op.
  Het is een oud kunstje van ze; Italië liet elke paar jaar als de schulden te hoog opliepen hun munt devalueren. Nu kunnen ze voor een deel parasiteren over de ruggen van ons. Ze lachen zich daar kapot. Misschien dat Jan Kees als dank nog wel een keer op de bunga bunga feestjes van Silvio mag komen. O wacht….. hij zal wel geen interesse hebben 😉
  De multinationals en banken zijn trouwens ook van hun vroegere valutarisico’s af. Zij vinden dit scenario dus best. Wie is dus de lul? De burgerslaven in landen als NL, DL en Finland.

  Volgens mij kan er trouwens geen sprake zijn van herstructureren wil men het systeem overeind houden. Je zou zeggen dat die paar miljard peanuts zijn maar dat is niet zo. Door de reusachtige leverages zorgen die paar miljard meteen voor ratingverlagingen door de ratingbureaus. Zie de franse banken Societe Generale, BNP en Credit Agricole waar een ratingverlaging dreigt bij afboeken. Dan hebben we het nog niet eens over bv al het vastgoed dat nog tegen veel te hoge prijzen in de boeken mag blijven staan om de schijn op te houden.

  Het kaartenhuis is zo wankel dat een zuchtje wind al voldoende is om het in te laten storten. Geld bijpompen zal hoe dan ook doorheen komen. Tijd om edelmetalen of buitenlandse valuta van degelijke (grondstof)landen bij te kopen zou ik zeggen….

 19. Hierbij een wat simplistische berekening van het verlies voor Nederland als er een fiscaal transfer systeem komt voor de Euro (een supranationale munt zónder een dergelijk systeem werkte nog nooit, zoals we nu ook kunnen zien).

  Volgens De Jager kost het ons ‘miljarden’ als we Commerzbank, BNP Paribas en Dexia (lees: Griekenland) niet ‘redden’.

  Maar wat zou het ons kosten als we het wel doen en akkoord geven op een fiscaal transfersysteem en het begin van pensioenharmonisatie (immers, pensioenen zijn ook fiscaal).

  Een simplistische rekensom (met gegevens uit diverse bronnen):

  BBP Nederland: 600 miljard EUR
  BBP rest van de Eurozone: 8000 miljard EUR
  BBP Eurozone totaal: 8600 miljard EUR

  http://www.europeanpensions.net/ep/global-pension-assets-up-8-percent-in-2010.php

  Nederlandse pensioenen als % van BBP: 115-125%
  Eurozone pensioenen als % van BBP: 10-15%

  Maar laten we niet moeilijk doen en Nederland op 100% zetten en de rest van de Eurozone op 25%.

  De berekening:
  (600 miljard x 100%) + (8000 miljard * 25%) = 2600 miljard EUR (totale pensioenfondsen Eurozone)

  Maar als we nu met een fiscaal transfersysteem en een gemeenschappelijk pensioenbeleid ons deel zouden berekenen: (600/8600) * 2600 miljard = 200 miljard EUR(afgerond naar boven).

  Met andere woorden, wij hebben 600 miljard EUR aan pensioengelden, maar op basis van gewogen gemiddelde zouden dat maar 200 miljard zijn. Het verlies voor Nederland bedraagt dan: 400 miljard EUR

  Zelfs als de Eurocraten dan ‘genereus’ zijn en zeggen ‘je mag de helft van de controle over je pensioenen zelf houden ís ons verlies 200 miljard EUR.

  Dat is wel even wat meer dan wat De Jager ons voorspiegelt. De keuze is dus duidelijk, Nederland is beter af zonder die Euro. Wij zijn het enige Eurozone land dat significante pensioengelden heeft t.o.v. hoofd van de bevolking. En voor handel enzo hebben de noch EU noch de Euro nodig. Sterker nog, ik denk dat vrijwel ieder land beter af is zonder Euro, maar Nederland nog het meest.

  En dan is dit alleen het verlies op pensioenen…
  Hub Jongen [20] reageerde op deze reactie.

 20. Mensen zouden massaal(als ze niet binnen nu en 5 jaar) met de extra aanvulling op de pensioen moeten staken. Desnoods eisen van de werkgever dat het op de slaris gestort word ipv gedwongen bij een pensioen fonds. Is niet slim om in een systeem te blijven investeren die niks gaat opleveren.

 21. @M. de Vries [18]:

  Interessant. En het geeft weer aan hoe het volk bedrogen wordt. Het NOS Nieuws van vandaag 20.00 uur zette jan Kees dan ook helemaal te kakken met zijn verkeerde cijfers.

  Is het mogelijk dat je jouw reactie 18 op korte termijn omwerkt tot een artikeltje? Dan komt het bij nog meer mensen onder ogen.
  Stuur aan Hub@vrijspreker.nl

 22. Verzeker je vermogen met een beetje goud! Geld, aandelen e.d. worden waardeloos maar met goud behoudt je ‘waarde’. Als straks b.v de nieuwe euro wordt uitgegeven dan is de oude euro, net zoals de gulden, de helft waard! Je kan later met het goud het nieuwe geld kopen.

 23. @Alex [5]: Ik verwacht niet dat mensen in verzet komen, als ze alleen maar ophielden om dingen van de politici te vragen, zou dat al heel wat zijn.
  Verder is mijn ervaring dat veel mensen die denken aktie te ondernemen, vaak een zinlose manier kiezen zoals politiek aktie. In plaats daarvan zouden ze bijvoorbeeld kunnen proberen om eens wat vrienden of familie te dumpen die geweld tegen ze propageren via politici.

  Hub Jongen [23] reageerde op deze reactie.

 24. @pcrs [22]:

  “…..als ze alleen maar ophielden om dingen van de politici te vragen, zou dat al heel wat zijn…..”

  Mee eens, Maar toch zal er ook iets moeten zijn als een “zichtbaar teken”.
  Een regeling die ophoudt, een persoon die moet verdwijnen/hangen, of wat dan ook.
  Lijkt me goed om daar ook al eens over te denken.

  pcrs [24] reageerde op deze reactie.

 25. @Hub Jongen [23]:
  Ik denk dat het als een nachtkaars uitgaat en niet met een revolutie. Uiteindelijk zijn mensen er gewoon ziek van. Opkomstpercentages die zakken omdat mensen zich realiseren dat het niets uitmaakt.
  Een soort overheidsfailliesement waarbij alles verkocht wordt. Dan gaan ze het weer terug stelen en opnieuw verkopen. Met een aantal cycli, totdat niemand weer wat koopt.

Comments are closed.