Door er over te lezen, wordt het iets duidelijker, maar blijft er nog genoeg verwarring over.

In de stukken op Wikipedia over webneutraliteit staat bvb.:

“Een neutraal standpunt houdt in dat men probeert ideeën en feiten op een zodanige wijze te presenteren dat zowel voor- als tegenstanders ermee uit de voeten kunnen.”
Betekent dat niet dat een standpunt pas neutraal is als iedereen het er mee eens is?
Overigens is het een raadsel hoe iets “neutraal” kan zijn als al die overheden zich er mee bemoeien met vergunningen en voorschriften.

WIKI: “Het internet is een open, wereldwijd netwerk van computerverbindingen, waarbij heel veel kleine commerciële netwerken onderling verbonden zijn, zodat gebruikers via dit netwerk terecht kunnen bij andere gebruikers en zo informatie en bestanden uitwisselen. Op zich is het internet heel open, maar providers kunnen restricties stellen, zodat (eind)gebruikers niet meer een volledige keuzevrijheid hebben.”

Er speelt ook de verantwoordelijkheid van de server over de inhoud van de berichten  (bvb porno, drugs) die van zender via provider naar ontvanger gaan. Briefgeheim?

Hoe rijmt dat met overheidsverplichting aan server om contacten te registeren en te bewaren?
Om van de OPTA (Onafhankelijke Post en communicatie AUTORITEIT) nog maar niet te spreken en over Nelie helemaal niet

Ook hoorde ik Verhagen praten over verbod om voor bepaalde diensten te laten betalen. Wil dat zeggen dat de server zijn waar niet mag verkopen tegen de prijs die hij zelf wil?

Dergelijke problemen komen voor een groot deel door de staatsbemoeienis met zoveel verschillende onderdelen waardoor het niet meer mogelijk is om eenvoudig de juiste beslissingen te nemen.

Het zou een stuk gemakkelijker, efficiënter,  goedkoper worden als de overheid dit alles eens moest loslaten

5 REACTIES

 1. Dank je Def, uitstekende uitleg en aanvulling.

  Een aanbeveling voor iedereen die in het onderwerp is geïnteresseerd.

 2. Veel nieuws is niet geschikt voor de MSM:

  NAVO bombardeert boerderij – veel dode dieren

  NAVO bombardeert ziekenhuis – enorme schade

  NAVO bombardeert complete infrastructuur – bruggen en wegen – aan gort

  NAVO bombardeert kantoor voor mensen met het syndroom van Down

  NAVO bombardeert moskee – 11 imams dood

  Enz.

 3. Waarom lijkt het toch niet mogelijk dat er een overheid is die eens waakt over vrijheid en rechten, in plaats van eentje die zelf de hele tijd zijn best doet om ze in te korten?
  Die Verhagen is net een communist maar misschien komt het door het totalitaire katholicisme dat hij zo onverschillig lijkt over anderen hun vrijheden en rechten. Onlangs wilde hij ook al dat we via onze energierekeningen 500 miljoen euro gaan ophoesten voor het opkopen van huizen die onder electriciteitsleidingen zijn gebouwd.

  Zé [5] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.