Deze lui stonden NIET op de Bilderlijst, maar gingen toch. Lekker transparant! Maar *sssssssst!* anders bent U een aluhoedje.

 • 1. Angela Merkel (Eindbaas Duitsland) (Wiki)

 • 2. Anders Rasmussen (Eindbaas NATO) (Dees) (Wiki)
 • 3. Jose Luis Zapatero (Eindbaas Spanje) (Wiki)
 • 4. Robert Gates (Eindbaas US Defensie) (Wiki)
 • 5. Bill Gates (voormalig Eindbaas Microsoft (Wiki)
(Bron: Guardian)

Waarom staat dit niet op alle voorpagina’s?


Kijk nog eens naar de Bilderberg agendapunten:

 • Oorlog. Meer troepen naar Libië.
 • Vrij Internet moet kapot.
 • Meer geld naar banken & de Europese PIGS-landen
…en dan weer naar de bovenstaande 5 PowerStiekemerds. Begint het pleuro-20-cent-muntje al te vallen? Mooi, doe dan eens wat ***** NUTTIGS met deze oersaaie zondag en schrijf/mail naar  uw  krant en confronteer ze met hun lakse houding!

 • Trouw (redactie@trouw.nl, buitenland@trouw.nl)
 • Volkskrant (redactie@volkskrant.nl)
 • AD (lezers@ad.nl)
 • Telegraaf (redactie@telegraaf.nl)
 • Metro (nieuwsredactie@metronieuws.nl, erik.jonk@metronieuws.nl)
 • Spitsnieuws (redactie@spitsnet.nl)
 • NRC (alleen opinie@nrc.nl is bekend, maar probeer redactie@nrc.nl ook maar…)
 • De Pers (redactie@depers.nl)

Update 21:47: Op verzoek van Vrijspreker.nl eindbaas Hub hier alle krantenredactie emailadressen achter elkaar:

redactie@trouw.nl, buitenland@trouw.nl, redactie@volkskrant.nl, lezers@ad.nl, redactie@telegraaf.nl, nieuwsredactie@metronieuws.nl, erik.jonk@metronieuws.nl, redactie@spitsnet.nl, opinie@nrc.nl, redactie@nrc.nl, redactie@depers.nl

Paste dit in je ‘Aan’ balk, en mail (een variant op) onderstaande bericht:

Geachte redactie,
Tot mijn verbazing verneem ik op vrijspreker.nl dat een aantal heel belangrijke politici dit weekend deelnamen aan de Bilderbergconferentie in Zwitserland.
Daaronder Angela Merkel, Anders Rasmussen, José Zapatero, Robert Gates en anderen.
Ik ben stomverbaasd daarover van u niets te vernemen.
Waarom niet?

https://www.vrijspreker.nl/wp/2011/06/wat-u-niet-mag-weten-deze-5-topdogs-stonden-niet-op-de-bilderlijst/

Makkelijker kunnen we het niet maken! Ik zeg, doen!

Zeer benieuwd of ze het fatsoen hebben om een antwoord te geven.

Mocht je een antwoord krijgen, laat het in de comments weten!

49 REACTIES

 1. Ik heb de vraag hier al eens eerder gesteld:
  Moeten wij denken dat internet ons meer vrijheid gaat bezorgen of is juist het tegenovergestelde aan de gang?

  Ik denk dat de aanwezigheid van Facebook, Google en Bill Gates op die conferentie ons een goed antwoord geeft op die vraag.

  Hun programma’s en goederen zijn allen voorzien van systemen die spioneren. Google verzamelde stiekem gegevens van miljoenen mensen, Facebook misbruikt ook keer op keer de privacy gegevens van zijn gebruikers( en zelfs van niet gebruikers las ik laatst in het nieuws), de Iphone houd precies bij waar iemand is geweest etc etc.

  Een goed voorbeeld van dit wapen is volgens mij de Arabische lente. Ik begin steeds meer te twijfelen over de oorzaak van deze opstanden.

  Ik denk dat internet ons helemaal niet meer vrijheid gaat geven. Het is hun wapen, niet dat van ons. Zij zijn veel beter georganiseerd en wij vormen geen eenheid.

  Ik denk dat je met een paar honderd man een heel land kan manipuleren via sites als facebook. Amerika besteed hier miljarden aan en hier werken dagelijks duizenden mensen aan.

  Alan Gross is zo’n Amerikaan die is opgepakt in Cuba. Dit verhaal laat volgens mij duidelijk de oorzaak zien van wat er gaande is bij die Arabieren:

  http://www.cubanismo.net/cms/nl/artikels/de-zaak-alan-gross-hoe-kan-12-dozijn-gelijk-zijn-aan-5

  http://www.cubanismo.net/cms/nl/artikels/de-regering-van-de-vs-kende-27-miljard-dollar-toe-aan-het-bedrijf-dat-alan-gross-dienst-nam

 2. Vijf jaar geleden riepen de ‘aluhoedjes’ dat er zoiets als Bilderberg bestond, de massa zei vervolgens dat het onzin was. (sommige riepen het 30 jr geleden al, zie een Jim Tucker)

  Nu de ‘aluhoedjes’ het eindelijk zo ver hebben gekregen dat (een deel van) de massa zich realiseert dat Bilderberg bestaat, roept de massa dat dat zo mag zijn, maar dat er geen besluiten worden genomen. Zomaar een meeting.

  Als we deze trend extrapoleren wordt het duidelijk dat in 2016 de massa tot realisatie gekomen zal zijn dat er daadwerkelijk besluiten (om onze vrijheid te verminderen en het etatisme te vergroten) worden genomen, maar zullen ze zeggen dat dat heel normaal is. Dat je gek bent als je dat vreemd vindt.

  Nu, er valt natuurlijk iets te zeggen voor het feit dat besluiten op Bilderberg niet zomaar in een land kunnen worden doorgevoerd (‘meerderheid’ voor nodig), maar dat wil niet zeggen dat we dan maar geen aandacht aan het gebeuren moeten besteden. Dat we er akkoord mee moeten gaan dat de MSM er niet tot nauwelijks over bericht.
  Trouwens, als het bilderbergkliekje ons één ding geleerd heeft is het wel dat het geen enkel probleem voor ze is om even een paar decennia ervoor uit te trekken om bepaalde zaken (EU) toch door de strot van de burger te persen.

  Dat de macht meer macht wil, is iets van alle tijden, maar dat de journalistiek zo laks is is iets wat er bij mij niet in gaat.
  Roeland [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Def [2]:

  Ik denk dat journalisten niet laks zijn, maar dat de meeste journalisten en redacteuren aan zelfsencuur doen. De angst regeert op zo’n redactie. Stel je voor dat je zelf voor aluhoedje wordt uitgemaakt door je collega’s of dat je op het matje geroepen wordt bij de eindredacteur?

 4. Opvallend dat precies deze verzwegen zijn in eerste instantie..

  Maar directe besluiten worden er misschien niet genomen, maar directe richtingen waar alle aanwezige industrieën in dienen te gaan moeten sturen en opereren zeker wel.
  Waarom is er media vertegenwoordigd die daarover niets naar buiten brengt? Welke manipulerende krachten hebben de media en de socialnetworks? Wie hebben daar belang bij? Wat moet er gepropagandeerd worden en wie bepalen dat?

  Nou ja de mix van aanwezige, en bijbehorende macht is op zijn minst opvallend te noemen.
  Het is toch erg naïef om te denken dat er niets besloten gaat worden. Richtingen en mijlpalen zullen worden besproken.

  De besproken onderwerpen zullen helaas voorlopig niet formeel bekend worden gemaakt, en waarschijnlijk zullen we wederom alleen de gevolgen gaan ondervinden.

 5. Heel goed actueel stukje Def, en excellent gepresenteerd!

  Is er al een list gemaakt met al de adressen van de genoemde kranten acher elkaar gescheiden door komma?
  Dan kunnen veel meer mensen hun ongenoegen in een keer naar al die jongens en meisjes van de MSM sturen.
  Ik denk dat de tekst als basis, of uitsluitend, kan bestaan uit:

  Geachte redactie,
  Tot mijn verbazing verneem ik op vrijspreker.nl dat een aantal heel belangrijke politici dit weekend deelnamen aan de Bilderbergconferentie in Zwitserland.
  Daaraonder Angela Merkel, Anders Rasmussen, José Zapatero, Robert Gates en anderen.
  Ik ben stomverbaasd daarover van u niets te vernemen.
  Waarom niet?

  Def [8] reageerde op deze reactie.

 6. de officiele site met deelnemers:

  http://www.bilderbergmeetings.org/participants_2011.html

  Ik weet niet echt wat ik van de Bilderberg conferenties moet denken. Bill Gates en Zapatero staan er dit jaar dus niet op, vorig jaar wel. Wie weet zijn er er toch bij, het is iets dat me niet echt interesseert. Wat maakt het voor verschil of ze erbij zijn of niet? Gek dat bijvoorbeeld Sarkozy er bijvoorbeeld niet bij is. Lijkt me logisch dat iemand als Angela Merkel er wel bij is, maar zeker weten doen we dat nog niet.

  Def [13] reageerde op deze reactie.
  cheesus [31] reageerde op deze reactie.

 7. Bilderbergers en vazallen gedragen zich als een maatschappij in een maatschappij. De hogere orde distantieert zich door geheimdoenerij tav de lagere orde. Deze weg kiezen zij en laten ons zoeken en gissen naar waarheden en intenties van deze elitegroep. Terwijl wij voor hen slechts gespuis zijn; baden zij in weelde, glorie en zelfverheerlijking. Hoe hoog schat u het bewustzijn vh dom volk in, denkt u? Een hersenloze massa verheerlijkt zijn meesters door ze aandacht te geven. En zij? Juist, zij genieten met volle teugen vh leven terwijl zij u parasiteren, bestelen en hun “goede” wil misschien “éénmalig” tonen bij wijze van een aalmoes bij een of andere benefiet-actie. WOW Respect !!!
  Daarom willen zij alles over uw handelen weten om maximaal te kunnen profiteren van uw werklust. Veel werken, weinig verdienen en duur betalen… Met de beste wil vd wereld zal je dit ten spijt nooit veranderen. Geniet niet met mate in het leven, profiteer maximaal en vooral geef ze geen aandacht meer, zij zijn het echt niet waard.
  TIP
  Stel eisen, zaai tweedracht in hun rangen, gebruik diezelfde wapens die zij tegen u gebruiken.

 8. @Ratio [11]:
  Die lijst is niet compleet. Zie het Guardianlinkje in het artikel. Daar staat o.a. uitgelegd dat Bilderbergers een lange historie hebben met het zo geheim mogelijk houden van wie er wel en niet komt. (vroeger waren er helemaal geen ‘officiële’ lijstjes, die website waar je naar linkt bestaat pas sinds een jaar of 2, is ontstaan na zware druk van internetters).

  “Wie weet zijn er er toch bij, het is iets dat me niet echt interesseert. Wat maakt het voor verschil of ze erbij zijn of niet?”

  Je mist het punt. Het gaat er niet om OF ze erbij zijn, het gaat erom dat het niet verteld wordt. Dat er een zogenaamde officiële lijst naar buiten wordt gebracht waar gewoon doodleuk niet alle namen op staan. Als het nou om een BDSM clubje ging dan interesseerde het me niet, maar het gaat hier om politici met een drang tot regulatie en vrijheidsbeperking.

 9. “And it’s just been leaked that Angela Merkel has arrived. And the Secretary-General of Nato, Anders Rasmussen. And Zapatero, the Spanish PM. They’re not on ’the list’ that was published on the official website about 12 hours after it was leaked to a Swiss website, but you have to remember the “final list” is never complete (a single example of an unlisted delegate: the President of Madrid in 2009). Still, it seems to satisfy some folk.”

  http://www.guardian.co.uk/world/blog/2011/jun/11/bilderberg-switzerland

  Doompie [15] reageerde op deze reactie.
  Ratio [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Def [14]: Nogmaals, ik weet niet wat ik van de Bilderberg meetings moet denken.

  Indien je met libertariers bijeen bent kan dat inspirerend werken en kan je met (positieve) nieuwe energie huiswaarts keren. Wat in ieder geval opgang doet bij de Bilderbergmeeting is dat het een samenzijn is van grote ondernemingen en mensen die groot geworden zijn in een overheidsomgeving. Een kweekbodem voor corporatisme dus. Waarbij mensen die geloven in de staat met nieuw elan huiswaarts keren. Niet goed voor de vrijheid dus. Maar of er meer speelt en geheime agenda’s zijn kan ik niet beoordelen.

  Ratio [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Ratio [17]:
  De EEG is in elkaar gekneed tijdens Bilderberg ontmoetingen.
  Trouwens, ook al wordt er niks besloten (kans van 1 op 10000), dan nog is het fout:

  Samenspanning met buitenlandse mogendheden en ondermijning van de Nederlandse staat (artikelen 93, 97, 97a en met name 96 str.) en in de US heb je de logan act die dergelijke ontmoetingen verbiedt. (voor zover je waarde hecht aan dergelijke wetten natuurlijk).

  Ook Zwitserland heeft dergelijke wetten. Het is gewoon een grote kermis, ze doen wat ze willen en lappen alle regels aan hun laars.

 12. Ook geinig, een Italiaans EU parlementslid (of iets dergelijks) probeerde Bilderberg binnen te dringen (als vorm van protest tegen de geheimhouding). Door de, met belastinggelden gefinancierde, beveiliging werd hij in elkaar getimmerd. Heeft er een bloedneus aan overgehouden.

  http://www.prisonplanet.com/italian-mep-bloodied-sneaking-into-bilderberg-hotel.html

  Jim Tucker, die de bilderberg ontmoetingen al 35 jr afgaat heeft aangegeven nog nooit zoiets gezien te hebben in al die jaren.

  Ander opvallend feitje is dat de meeting dit jaar (een dag?) later begonnen is, en ook opvallend vroeg beëindigd is.

  Erg paniekerig gedrag allemaal. Valt wellicht te verklaren in het licht dat er nog nooit zoveel info over de meeting naar buiten gekomen is als dit jaar (hoewel het nog steeds peanuts is).

  De groei van het internet 2.0 (sociale media) speelt een positieve rol bij het ontmantelen van dit soort criminele wangedrochten.

 13. @Cyclope [20]:

  Zo reageerde de metro ook op mij, maar na een kleine conversatie kreeg ik uiteindelijk deze reactie:

  “Nou, eerlijke reactie. Ook van ons: we zitten er niet en komen twee dagen later uit. Dit is tv-journaalwerk… Grt”

 14. @Def [23]:

  Lezen, knul. Niet kruipen maar sluipen.

  Maar goed, jij wil dat ik het met je eens ben en roep dat de mensen op jouw Bilderberg lijstje gevaarlijke idioten zijn?

  Hoe lang ben jij bezig geweest om die website met ‘agendapunten’ in elkaar te klussen voordat je hem linkte?

  Def [26] reageerde op deze reactie.

 15. @Slijmerige Sluipslak [24]:

  Die website bestaat al een tijdje. Als je goed gekeken zag je trouwens dat dat artikel weer naar dit artikel linkte:

  http://www.express.be/business/nl/economy/bilderbergconferentie-is-begonnen-wat-staat-op-de-agenda/147454.htm

  Daar staat het volgende aangegeven:

  Deelnemers zijn invloedrijke figuren voornamelijk uit het bedrijfsleven, politiek en wetenschap. Waarover gesproken wordt is geheim, al zouden volgende punten zeker op de agenda staan:
  – de groep zou bevreesd zijn dat het Amerikaanse Congres zich snel gaat afkeren van de activiteiten van de Navo en VN in het Libië van Muammar Gaddafi.

  -deze globale elite maakt zich ook zorgen om de toenemende invloed van een reeks vrijheidsbewegingen die zijn gegroeid dankzij een open en vrij internet.

  -Tenslotte zullen de Bilderbergers trachten de VS te overtuigen dat de banken verder moeten worden ondersteund, vooral om de Europese PIGS-landen die naar het bankroet afglijden te redden.

  Slijmerige Sluipslak [30] reageerde op deze reactie.

 16. http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2011/06/10/wie-is-er-bij-de-bilderbergconferentie/

  Gisteren is de Bilderbergconferentie weer begonnen. Deze geheimzinnige vierdaagse bijeenkomst heeft dit jaar plaats in Zwitserland. Via de Rijksvoorlichtingsdienst heb ik getracht te achterhalen wie er dit jaar naartoe gaan maar dat is me niet gelukt. Ik wil graag weten of er kabinetsleden aanwezig zijn en wat zij daar dan bespreken. In het verleden waren onder meer premier Balkenende, staatssecretaris Timmermans en minister Hirsch Ballin aanwezig. Waarom mogen wij niet weten wat daar wordt besproken? SBS maakte een item van de Bilderbergconferentie en dat kun je hier bekijken. Lees ook dit artikel. Deze week werd ik ook geinterviewd door Micha Kat over het onderwerp. Bekijk het interview hier.

  Update: bekijk hier een lijst met aanwezigen.

Comments are closed.