We hebben al vaker over het schertsproces Wilders geschreven. We staan nu vlak voor de uitspraak van de rechters op 23 juni. Soms heb ik medelijden met die rechters die zo stom geweest zijn aan dit onwinbare proces te beginnen. Zoals eerder aangetoond, zit de fout, de onzin, bij de politici die “belediging” en andere geweldloze “misdaden” strafbaar hebben gemaakt. Waarmee ze natuurlijk in strijd kwamen met de Vrijheid van Meningsuiting.

Het schertsproces loopt al vele maanden en tienduizenden euros! De rechters zitten nu met het probleem dat “vrijspraak” niet kan. ER IS BELEDIGD! Zelfs al gebruiken ze de smoes dat niet de moslim maar de islam is beledigd. Een moslim zal zich ook beledigd voelen als iemand de islam beledigt.

Veroordelen kan ook niet, want in het proces is duidelijk aangekondigd dat de dingen die over de islam gezegd zijn, gewoon waar zijn.

Blijft over een populaire formulering te vinden om de VRIJSPRAAK aan iedereen te verkopen.

Een grote kans op de volgende verdraaiing van het “Recht”.

We kregen het laatste woord van Wilders toegestuurd. Zie daarvoor een video van 11 minuten:

Goed verhaal van Wilders over Vrijheid van Meningsuiting. De moeite waard om even te lezen of aan te horen.

Maar dan komt een nieuwe verbazing:
Hoe bestaat het dat iemand als Wilders die toch begrijpt wat Vrijheid van Meningsuiting betekent, zo’n gebrekkig begrip heeft over de basis van “VRIJHEID”?
Hoe kan zo iemand de onzin van “kopvoddentax” bedenken? Of iemand met een hoofddoekje of met “pantoffels” op straat mag lopen? Deze stomheid heeft de PVV dan ook behoorlijk veel aanhangers gekost. En terecht!

Maar erger en belangrijker is dat de PVV niet beseft dat maatschappelijke vrijheid betekent: ”het ontbreken van geweld van andere mensen”. In tegendeel, de PVV propageert op veel punten in haar programma geweld.

De PVV kwam in de beschouwingen van Oscar: “Politieke partijen op de libertarische toetssteen” dan wel uit als een van de minst slechte, maar toch altijd nog negatief. Zie bvb https://www.vrijspreker.nl/wp/2010/06/politieke-partijen-op-de-libertarische-toetssteen-finale/#more-74090

Dat politici de Vrijheid verkwanselen, is al lang bekend. Maar kennelijk nog niet bekend genoeg, want bij de volgende verkiezingen krijgen zij weer van miljoenen het mandaat om door te gaan.

3 REACTIES

 1. Laat de PVV haar werk maar doen. Er zitten nog wat kinderziektes in maar als zij de kopvodden niet meer benoemen is het afgelopen en uit met uw vrijheid, dan zijn de kaarsjes op en ligt de komkommer in schijfjes. Maar aan de andere kant is dit misschien wel leuk want dan kunnen we The Borg spelen…

 2. Kopvoddentaks sloeg nergens op.
  Wilders over vrijheid horen praten heeft inderdaad iets dubbels want uiteindelijk is het gewoon een socialist. Het enige verschil met multikul links is dat de PVV geen zelfvernietigingsdrang heeft.

  Maar is vuur met vuur bestrijden niet de enige mogelijkheid? Je kunt een wolf niet op afstand houden als je jezelf als een mak lammetje gedraagt.
  Een ideologie die vrijheden en zelfbeschikkingsrechten in zijn diepste veracht MAG je geen ruim baan geven omdat dit op termijn leidt tot zelfvernietiging.

  Vrijheden zijn in het verleden voor een groot deel met geweld afgedwongen en het verdedigen van die vrijheden kan ook niet zonder vuile handen te maken.
  Gooi maakbaarheidsdenken en naieve denkbeelden over de verheffing van de gelovige “medemens” naar een hoger plan bij het grof vuil om te overleven.
  Een mens evolueert niet maar past zich hooguit aan naar nieuwe modernere omstandigheden. Voor een gelovig iemand geldt deze uitspraak in het kwadraat wat mij betreft.

 3. Uitstekende analyse van Hub Jongen!

  Toch zal ik PVV stemmen. Niet als “echte” PVV’r, maar omdat deze partij echt in staat is veranderingen aan te brengen. Pas straks als de belangrijkste veranderingen zijn aangebracht en het op fijnslijpen aan komt, weer terug naar de VVD?

  Hoewel dat nog wel eens lang zou kunnen gaan duren.

  Veranderingen aan brengen gaat nu eenmaal langzaam.

Comments are closed.