Dit is in Amerika een grote feestdag. Onafhankelijkheid is een groot goed.

DE Nederlandse onafhankelijkheid bestaat niet meer en langzamerhand beginnen steeds meer mensen dat te beseffen en te voelen.

De Nederlandse onafhankelijkheid is door de politici, inclusief Beatrix, verkwanseld aan de EU.
Vijf jaar geleden wezen we in een artikel  over 4 juli dat Nederland hard op weg is om “AFHANKELIJKHEIDS DAG” te gaan vieren. Overigens geen feest, maar treurdag!

Al doet het pijn, het is toch interessant om de gedachten van 2006 nog eens te lezen.

Te bedenken wat er in die tussentijd gebeurd is aan verlies van soevereiniteit.

Ook het artikel van 2007 is illustratief om te beseffen hoeveel onafhankelijkheid er verloren is.

Wordt het niet tijd om met reële plannen te komen om het roer radicaal om te gooien?

Wie bindt de kat de bel aan?

9 REACTIES

 1. Ironischerwijs heeft de revolutie van 1776 geleid tot de huidige situatie.

  “The colonists had a sweet deal in 1775. Great Britain was the second freest nation on earth. Switzerland was probably the most free nation, but I would be hard-pressed to identify any other nation in 1775 that was ahead of Great Britain. And in Great Britain’s Empire, the colonists were by far the freest.

  I will say it, loud and clear: the freest society on earth in 1775 was British North America, with the exception of the slave system. Anyone who was not a slave had incomparable freedom.

  Jefferson wrote these words in the Declaration of Independence:

  The history of the present King of Great Britain is a history of repeated injuries and usurpations, all having in direct object the establishment of an absolute Tyranny over these States.

  I can think of no more misleading political assessment uttered by any leader in the history of the United States. No words having such great impact historically in this nation were less true. No political bogeymen invoked by any political sect as “the liar of the century” ever said anything as verifiably false as these words.

  The Continental Congress declared independence on July 2, 1776. Some members signed the Declaration on July 4. The public in general believed the leaders at the Continental Congress. They did not understand what they were about to give up. They could not see what price in blood and treasure and debt they would soon pay. And they did not foresee the tax burden in the new nation after 1783.”

  http://www.garynorth.com/public/8215.cfm

  Politici maken méér kapot dan alcohol goed kan maken..
  Pteranodon [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Liberty 5-3000 [1]:
  Klopt wat je zegt over de Natives, en anders wel de slaven.
  Maar als je die onafhankelijkheidsverklaring leest alsof die in het algemeen voor iedereen geldt, dan vind ik ‘m toch heel mooi. Ik ga er van uit dat moderne libertariërs dat doen tenminste.

  Er zit wel een vaagheid in, namelijk dat er vanuit wordt gegaan dat er een zekere mate is van dingen die verdragen dienen te worden. M.a.w. er is een overheid, het is niet de bedoeling om voor elk wissewasje onafhankelijkheid te willen. Eerst wachten tot er allerlei Griekse toestanden komen of erger, wat ik wel erg laat vind. Zo gaat en ging dat doorgaans in de praktijk.

  Reteip [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Andre [2]:
  Die onafhankelijkheidsverklaring was precies aan het begin van een oorlog. Oorlog is altijd een katalysator voor overheidsmacht. Wat moderne regeringen doen is dat ze zo slecht zijn in het terugdraaien van lasten en instituties die bij een oorlog horen.

 4. die onafhankelijkheid van de britten was omdat deze een belasting hief van iets van 2.5% en het recht meende te hebben dat zijn soldaten bij iedereen zomaar naar binnen liepen.
  Nu is een situatie waarin soldaten zomaar naar binnen kunnen lopen, en een belasting zoals die van George is een verre droom. De taal die hun belasters spreken is hetzelfde gebleven. In NL werd ooit een onafhankelijkheid bevochten om 10% belasting tegen de SPanjaarden. Dat is ook een verre droom, maar ze spreken hier tenminste geen Spaans meer. Toch nog iets bereikt.

  Liberty 5-3000 [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Pteranodon [3]: Er zit wel een vaagheid in, namelijk dat er vanuit wordt gegaan dat er een zekere mate is van dingen die verdragen dienen te worden.

  Dat is volgens mij zeer doelbewust geweest. Je kan onmogelijk alles uitleggen wat getolereerd dient te worden want dan krijg je precies zo’n gedrocht (eigenlijk nog 100x erger) dan ‘onze’ europese ‘grondwet’. Het vervelende is dat die vaagheid ook juist de deur op een kier zet voor misbruik.

Comments are closed.