Hoewel geheel verschillend met Griekenland heeft Amerika ook een schuldenprobleem. Het probleem culmineert nu in het probleem dat het schuldenplafond van de overheid wettelijk is vastgelegd en waarboven de regering geen geld meer mag uitgeven. Dit lijkt een wijze maatregel. Alleen lopen ze er nu tegen aan en dat zou betekenen dat ze na 2 augustus aanstaande de ambtenarensalarissen niet eens meer kunnen/mogen betalen.

 

Om het plafond te verhogen is goedkeuring van het Congress nodig.

Eenvoudig gesteld willen de Democraten (met Obama) dat oplossen met een belastingverhoging, en de Republikeinen (meerderheid)  door bezuinigingen. De ene na de andere felle vergadering levert nog steeds geen oplossing.

De Republikeinen ruiken een kans om tot gezonder financieel beleid te komen, en de Democraten willen hun aanhang graag tevreden stellen en in ieder geval veel minder bezuinigen.

Obama beweert nu: ” 80 % van het volk steunt de vraag van de Democraten voor belastingverhoging“.

Is dat waar? Of zijn die 80% allemaal belastingopeters die willen dat de 20% belastingbetalers nog meer moeten betalen?

Die 80% kwam hier ter sprake, waarbij iemand opmerkte: “Dat is niets bijzonders, dat is hier in NL ook zo!

Zou in de NL democratie 80 % de minderheid nog verder willen uitzuigen? Of rekening houden met het belang van de minderheid en tegen belastingverhoging zijn?

Hoe maak je de 80% duidelijk dat belastingen wel positief lijken bij het krijgen van allerlei uitkeringen en subsidies, maar op de langere termijn ook voor henzelf nadelig zullen uitwerken?

Mogelijk is de ontwikkeling van de huidige crisis om de euro een bewijs van het nadeel op langere termijn.

Al gun ik niemand de ellende die dat kan veroorzaken.

 

 

25 REACTIES

 1. Hub, er zijn mensen die graag belasting betalen. Althans, dat beweren ze. Misschien is het een of ander psychologisch reflex waardoor ze belastingen als iets onvermijdelijks zien en het daarom accepteren, misschien zijn ze gewoon geestesziek.

  In NL gaat het interessant worden als de enorme aantallen kinderen uit de derde wereld de arbeids/uitkeringen/subsidie/overheidsbanenmarkt betreden. (50% van de jeugd uit de grote steden).

  Zoals eerder aangekondigd: ik ga minder werken vanwege de belastingdruk en gebrek aan passende beleggingsmogelijkheden. Ik hou een mogelijkheid open om NL voorgoed achter me te laten en eventueel elders iets nieuws op te bouwen.

  Hier en daar hoor je al iets over een verarmde middenklasse – wie gaat straks belasting betalen om de enorme schulden af te lossen? Mensen gaan natuurlijk massaal de straat op om meer overheid te eisen. Meer uitkeringen, subsidies, overheidsbanen, herstel van de economie, enz. Het systeem staat op instorten. Hoe ziet NL er over 20 jaar uit? Gaan we Zimbabwe achterna?

  Belasting is een vorm van onteigening. Ik vraag me af hoever het overheidsmonster dat verslaafd is aan belastingen daarin zal gaan.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Mensen zouden de overheid moeten zien als een falend failliet bedrijf. Al decennialang geven ze te veel geld uit en stapelen ze schuld op schuld. De overheidsinkomsten werden verkregen door de middenklasse, en vooral de ondernemers uit/af te persen. Dat falende failliete bedrijf beperkt zich niet tot dwang en afpersing. Ze voeren internationale oorlogen waarbij miljoenen slachtoffers vallen.

  Dat clubje garandeert mijn spaarcenten, maar ze hebben alleen schulden.

  Romee [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico de Geit [1]:

  “….. ik ga minder werken vanwege de belastingdruk en gebrek aan passende beleggingsmogelijkheden…..”

  Minder werken heeft alleen zin als andere bezigheden je meer bevredigen. Je gaat niet in een hoekje zitten te niksen!
  Beleggingsmogelijkheden zijn er altijd nog in goud/zilver, dat je ook nog redelijk eenvoudig kunt verbergen.

  Maar je kunt ook gaan werken om de libertarische filosofie te verbreiden. Daar kun je nog veel uren aan besteden.
  Hoe meer deze filosofie verspreid is, hoe veiliger en misschien gemakkelijker je het zelf krijgt als de pleuris echt uitbreekt.

  Nico de Geit [4] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [5] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]:

  “Maar je kunt ook gaan werken om de libertarische filosofie te verbreiden. Daar kun je nog veel uren aan besteden”.

  Minder overheid, meer eigen verantwoording – het is zo simpel. Maar veel mensen willen dat helemaal niet. Ze willen dat de staat alles voor hen regelt, ze zijn afhankelijk van subsidie, overheidsbaan of uitkering. Van dat soort mensen zijn er heel veel, een democratische meerderheid. Uiteindelijk loopt dat uit op armoede voor iedereen – gelijkheid.

  Ik denk dat ik er goed aan doe me niet al te druk te maken over de rest. De rest, dat is de mensheid maar. Ik moet mijn schaapjes op het droge zien te krijgen, ik kan niet de hele wereld redden.

  Misschien kan ik een paar mensen van het MSM-infuus losweken.

 5. @Hub Jongen [3]:

  ‘Minder werken heeft alleen zin als andere bezigheden je meer bevredigen’.

  Ik wil uitslapen, rustig ontbijten, kijken wat er in de wereld is gebeurd. Zelf boodschappen doen en ’s middags en ’s avonds normaal eten. Ik wil in de zon kunnen liggen als mij dat uitkomt en het onkruid uit de tuin halen. Het gras maaien, mijn auto wassen. Ik wil ziek kunnen zijn zonder dat alles in het honderd loopt. Gewoon alles rustig en wanneer ik er zin in heb.

  Ik heb een werkweek van 20 uur in gedachten, en niet van 80 uur.

 6. @Hub Jongen [3]:

  ‘Beleggingsmogelijkheden zijn er altijd nog’

  Goud is inmiddels vier keer over de kop.

  Hoeveel geld moet ik vergaren voordat het genoeg is?

  Daar komt nog bij dat ik het idee heb dat de welvaart die ik probeer te conserveren in de vorm van valuta, onroerend goed en aandelen terecht komt bij mensen die van alles kopen op leencapaciteit. Uiteindelijk zullen ze door de overheid worden gered, met geld van de belastingbetaler – ik dus. Iemand moet de rekening betalen.

  De overheid voert oorlogen en redt banken en landen met geld dat in de toekomst door de belastingbetaler – ik dus – opgehoest moet worden. Belasting ontwijken wordt steeds lastiger, de overheid timmert alles dicht. Dan blijft er nog één eenvoudige mogelijkheid over: minder werken.

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico de Geit [6]: Ik kan je redenering goed volgen. Het wordt niet door alle werkgevers geaccepteerd dat je minder werkt.
  Als je eigen baas bent is het wat dat betreft eenvoudiger.

 8. @Nico de Geit [2]:

  De overheid is een deelnemer aan een spel, waarin ze zelf tussentijds de spelregels kan aanpassen.
  Hier is niet van te winnen. Je kunt het proberen door zelf ook vals te spelen of slimmer te zijn, alleen je moet het wel zo doen, dat ze het niet in de gaten hebben.
  Anders,……

  Gaan ze de spelregels weer aanpassen.
  Ik ben benieuwd of Amerika hun eigen spelregels op of voor 2 augustus ook weer gaan aanpassen i.v.m het schuldenplafond.

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Romee [9]:

  Volgens de spelregels mag ik minder werken, mits ik een agenda bijhoud waaruit blijkt dat ik minimaal 1.225 uur aan mijn onderneming besteed heb, anders loop ik mogelijk de ondernemersaftrek mis.

  Straks komt de pandbrigade nog aan mijn deur om me op te halen voor een of ander werkproject, in het kader van ‘wie kan werken moet werken’.

 10. @Hub Jongen [11]:

  Als de republikeinen iets ruiken, dan hadden ze dik 8 jaren de tijd om te vertellen wat ze roken, maar in al die tijd was men bezig geld tot pap te maken en oorlog op oorlog te stapelen.

  Wat Obama doet is niet meer dan een voortzetting van een soort dead men walking…Men heeft te luisteren naar de doodseskaders van de oorlogsindustrie, de enige tak van sport waar links en rechts mee worstelen en gehoor aan moeten geven.

  Zijn de Amerikanen capabel genoeg om iets anders te bedenken dan oorlog in geld omzetten? Ze hebben en rijke fantasie, maar met die fantasie zijn ze behoorlijk op hol geslagen en kunnen ze geen onderscheid meer maken tussen waarheid en leugens…Mensen zijn knotsknettergek als ze daar nog vrijwillig naar toe willen.

  Amerika leent geld om oorlogen te kunnen financieren, dit geld vloeit naar kopstukken en big shots, belangrijke mensen die nimmer hun identiteit zullen prijsgeven, mensen die olietankers vol met geld binnenhalen en dit waarschijnlijk omzetten in duurzamere zaken wat waarde houdt voor als de boel klapt…Kunst, diamanten, goud en andere edelmetalen, onroerend goed, landbouwgrond en al wat zijn waarde zal houden als geld is opgebrand.

 11. @Hub Jongen [11]: het is altijd hetzelfde:even dwarsliggen om meer van het geld voor jouw mannetjes te krijgen. Hetzelfde met het tegenhouden van de Patriot act. Gaat altijd door met meer porc er in.
  Als het mensen met een geweten waren, hadden ze daar niet gezeten.
  Verder zullen ze zich nog wel herinneren dat Obama een aantal jaar geleden over het debt ceiling zei:”het debt ceiling verhogen is een teken van een gebrek aan leiderschap”. Dit was vanzelfsprekend tijdens de vorige regering.

 12. Ik denk dat het zo langzamerhand tijd wordt dat we blikken met voedsel gaan inslaan. Zorg voor een campinggasstelletje van 12 euro met voldoende gasflesjes, een stille en zuinige aggregaat met voldoende vermogen, een zibro kamin petroleumkachel die ook kan branden op schone lampeolie en natuurlijk er voor zorgen dat er voldoende jerrycans met water kunnen worden gevuld.

  Neem nog even de tijd en sla alvast deze artikelen op in de garage.
  IIS [16] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [22] reageerde op deze reactie.

 13. @IIS [15]:

  Of doe niks en wacht rustig af waar, wanneer en hoe de klap komt. Het is erop of eronder.

  Ik blijf het overigens wel onbegrijpelijk vinden dat er een handvol mensen in NL zijn die zich, net als hier, gedachten maken over een aanstaande collaps.

  Was gisteren nog op een buurtfeest, afscheid van schoolperiode blablablabla….Ik ben stomverbaasd hoe serieus mensen nog kunnen nadenken en praten over de meest stompzinnige zaken die in al zijn oppervlakkigheden worden geanalyseerd en niet zien hoe de wereld in brand staat. Jeeses.
  IIS [17] reageerde op deze reactie.

 14. @IIS [16]:

  Ik blijf het overigens wel onbegrijpelijk vinden dat er een handvol mensen in NL zijn die zich, net als hier, gedachten maken over een aanstaande collaps…Ik bedoel maar, heel NL zou nu godverdomme op zijn achterste poten moeten gaan staan, maar i.p.v. dat laten ze liever het zware denken over aan degene waar ze ook nog even met het beschuldigende vingertje op kunnen wijzen of maken ze uit voor alu-hoedjes o.i.d.

 15. De Rothschilds presenteren zich als filantroop, milieuactivist of vlinderverzamelaar, spreken in de media steeds de taal van de meerderheid en zijn nooit publiekelijk betrokken bij welk besluitproces dan ook.

  Een groot deel van de wereld weet niet dat ze bestaan, maar achter de schermen trekken ze aan alle touwtjes. Hoelang nog? De rollende sneeuwbal van onthullingen lijkt niet meer te stoppen.

  Intussen verlaten de kopstukken van mediagigant News Corporation als ratten het zinkende schip. De rechterhand van Rupert Murdoch, Les Hinton, heeft te kennen gegeven met onmiddelijke ingang op te stappen. Hinton, directeur van Dow Jones & Company, was in de periode dat News of the World zich schuldig maakte aan afluisterpraktijken bestuursvoorzitter van moederbedrijf News International.

  Naar buiten is gekomen dat het Amerikaanse ministerie van Defensie begin dit jaar is getroffen door een grote cyberaanval. Een buitenlandse regering heeft 24.000 bestanden gestolen van het Pentagon. Welke informatie is gestolen, werd niet bekendgemaakt. Wel dat het om zeer gevoelige informatie gaat.

  Het Pentagon zegt wel een idee te hebben welk land erachter zit, maar doet daarover geen mededelingen. Dit betekent automatisch dat Israël achter de aanval zit, omdat elke andere regering zou worden benoemd. Enkel Israël kan de Verenigde Staten aanvallen en tegelijkertijd worden beschermd door de regering van het land. Dit komt exact overeen met de spionageoperaties die Israël uitvoert via het Amerikaanse televisienetwerk Fox.

  “Bewijs dat de Israëliërs in verband brengt met 9/11 is geheim. Ik kan u niets vertellen over het bewijs dat is verzameld. Het betreft geheime informatie,” aldus een Amerikaanse regeringsfunctionaris die geciteerd werd tijdens de verslaggeving door Carl Cameron van Fox News over Israëlische spionageoperaties en het verband met 9/11.

  De Rothschilds waren al bezig om alternatieve media onder druk te zetten die de waarheid over 9/11 naar buiten brachten. Dit was onder meer te zien aan de aanvallen van de Rotschild-bankiers en de Britse media op nieuwszender Press TV. Press TV heeft inmiddels onthuld dat Rupert Murdoch onder meer achter de aanslagen van 11 september zit, alsmede de oorlogen in Irak en Afghanistan en de financiële crisis.

  “We zouden jullie willen aanraden extra aandacht aan jullie pers te besteden en andere nieuwsbronnen, omdat er te midden van hun dagelijkse ontboezemingen een wijziging van aanpak plaatsvindt en de echte waarheid tevoorschijn begint te komen. Jullie zullen je onderscheidingsvermogen moeten gebruiken omdat er nog een behoorlijke tijd halve waarheden zullen zijn. Wat er gebeurt is dat de hogere trillingen jullie bewustzijnsniveaus aan het verhogen zijn en het versterkt jullie besluit de waarheid naar buiten te krijgen” – SaLuSa (15-7)

  Is het gedaan met de propaganda en de leugens die via de mainstream media worden verspreid? Wanneer Murdoch’s News Corporation omvalt worden vele andere mediabedrijven meegesleept in de val. Bekijk hier een overzicht van alle bedrijven die onderdeel zijn van News Corporation of die eraan verbonden zijn. Ook de Rothschilds zijn vertegenwoordigd in de directie. Bovendien is de zoon van Rupert Murdoch, James Murdoch, de directeur van de mega-farmaceut Glaxo Smith Kline. GSK behoort tot de vijf grootste farmaceutische industriële ondernemingen van de wereld en boekte in 2006 een nettowinst van 10,5 miljard euro.

  Wanneer het doek definitief valt voor News Corporation zijn de gevolgen verstrekkend. Het zal de gehele gevestigde orde treffen en het zal aanzienlijk moeilijker worden de misleiding en het bedrog te kunnen blijven verkopen. Wellicht kunnen we de in elkaar gestorte zendmast in Drenthe zien als een symbolisch begin van de ineenstorting van de Illuminati en haar propagandamedia. (bron: Niburu)

  Mag hopen dat er nog meer van dit soort heerlijke zaken naar buiten zullen komen….

 16. Nog een laatste, ik kwam een video tegen waarvan ik vind dat als je Amerika zou willen vertalen naar wat het oprecht is dan is het dit wat Amerika groot heeft gemaakt en waar het land op dreef. De ijver, de inspiratie en zijn toewijding, maar vooral de ziel van wat het ooit was. Het gaat maar om bruiswater met een smaakje, maar vertelt toch precies dat wat Amerika is en had moeten blijven. Erg inspirerende video waar men vrolijk van kan worden en die duidelijk maakt hoe prachtig ondernemen kan zijn….. http://www.youtube.com/watch?v=gPbh6Ru7VVM&feature=related

 17. “Eenvoudig gesteld willen de Democraten (met Obama) dat oplossen met een belastingverhoging, en de Republikeinen (meerderheid) door bezuinigingen. De ene na de andere felle vergadering levert nog steeds geen oplossing.

  De Republikeinen ruiken een kans om tot gezonder financieel beleid te komen, en de Democraten willen hun aanhang graag tevreden stellen en in ieder geval veel minder bezuinigen.”

  De volgende link laat de historische uitgaven zien;
  http://www.usgovernmentspending.com/downchart_gs.php?chart=F0-xfer_F0-fed_F0-state_F0-local&year=1902_2015&units=p

  Deze link laat over tijd zien of een president democraat of republikein is;
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_presidenten_van_de_Verenigde_Staten

  Volgens mij dalen bij democratische presidenten de uitgaven bijna structureel en stijgen ze bij republikeinse presidenten bijna structureel.

  Ik geloof niet in de combinatie ‘gezond financieel beleid’ en ‘republikeinen’, dat roepen ze misschien, maar de simpele data laten volgens mij het tegendeel zien.

  Ik, naïef als ik ben, geloof in een wereld waar verstand gemiddeld genomen zegeviert, en zonder overheid ook geen overheidsuitgaven of belastinginkomsten nodig zijn.

 18. “Minder overheid, meer eigen verantwoording – het is zo simpel. Maar veel mensen willen dat helemaal niet.”

  Mee eens.

  Hypocrisie en egoïsme heeft de maatschappij gevormd zoals het nu is.

  Stel als partij het volgende voor.

  -Schaf octrooien en patenten af.
  Eigenaren, aandeelhouders, medewerkers, toeleveranciers van veel bedrijven stemmen niet meer op jouw.
  -Schaf overheidsonderwijs af na de lagere school en geef particulier onderwijs de kans.(als begin)
  Leraren, medewerkers, toeleveranciers van deze scholen stemmen niet meer op jouw.
  -Schaf buma en stemra af.
  Artiesten, platenmaatschappijen, toeleveranciers stemmen niet meer op jouw.
  -Maak de overheid een heel stuk kleiner.
  vele ambtenaren en toeleveranciers stemmen niet meer op jouw. (bouwbedrijven die klussen hebben bij de overheid etc.etc)
  -Schaf ontslagrecht af.
  Weer een grote groep stemt niet meer op jouw.
  (Dat ze dan ook gemakkelijker kansen krijgen elders zien ze niet.)
  -Schaf het koningshuis af.
  Weer een grote groep stemt niet meer op jouw.
  -Verruiming van de vestigingswetten.
  Heel veel ondernemers zijn hier op tegen, omdat ze bang zijn voor concurrentie. Ze zijn vaak de enigste in een gebied met dat product of dienst.

  etc.

  Bij elke maatregel die je meer vrijheid zou geven valt er weer een kiezersgroep af.
  Uiteindelijk zou er niemand op je stemmen omdat er altijd wel iets van een kiezer zijn persoonlijke beschermde positie wordt aangetast.

  Mensen willen wel vrijheid, maar het mag niet een deel van een beschermde positie kosten.

  Dit bedoel ik met hypocrisie en egoïsme.

  Het is moeilijk de mensen te overtuigen, dat wanneer ze zelf een stukje beschermde positie laten varen, ze er veel meer vrijheid op andere gebieden voor terugkrijgen.

  Men denkt maar één stap vooruit.
  Met twee stappen vooruit denken, zou men beter uit zijn.

  Des te hoger het hypocrisie-egoïsme-gehalte, des te minder vrijheid.

  Doordat de overheid alles nodeloos ingewikkeld heeft gemaakt, door b.v. overal uitzonderingen voor te maken, belastingen onder allerlei noemers te innen, is het overzicht voor veel mensen helemaal weg.

  Zoals al gezegd, kiezersgroepen trek je door hun beschermde posite in stand te houden, en hun geld te beloven wat er niet is.

 19. @IIS [15]:

  Ik denk dat het zo langzamerhand tijd wordt dat we blikken met voedsel gaan inslaan.

  Een goed gevulde keuken is ook goed.

  Zorg voor een campinggasstelletje van 12 euro met voldoende gasflesjes,

  Heel slim, het gasfornuis werkt ook op een gasfles, maar dan moet je die wel hebben en aan kunnen sluiten.

  een stille en zuinige aggregaat met voldoende vermogen,

  Je bent zo door je brandstof heen

  een zibro kamin petroleumkachel die ook kan branden op schone lampeolie

  Als je ramen en deuren gesloten moet houden is dat niet zo handig.

  en natuurlijk er voor zorgen dat er voldoende jerrycans met water kunnen worden gevuld.

  Die moet je klaar hebben staan. 3-4 liter per persoon per dag, een voorraad voor minimaal 14 dagen.

  Neem nog even de tijd en sla alvast deze artikelen op in de garage.

  Prima, zolang die garage bereikbaar is vanuit je huis. Na een kernexplosie of chemische/biologische ramp kun je niet meer naar buiten.

  IIS [23] reageerde op deze reactie.

 20. @Nico de Geit [22]:

  Een (kleine) aggregaat die zuinig draait daar kun je nog redelijk lang mee doen en verbruikt misschien een halve jerrycan per week en een Zibro Kamin is een fantastische kachel om de boel te verwarmen, mijn oude en gepimpte stacaravan waar ik zo af en toe ben kan ik behaaglijk warm krijgen met deze kachel en gebruik ontzwavelde lampenolie i.p.v. petroleum, de kachel brandt ongeveer een vol weekend lang op 3 tot 4 liter en ventileren is geen issue, een klein open raampje is meer dan voldoende.

  Wat ik voorstel is geen lange termijn oplossing, maar een simpele manier om de eerste en misschien hardste klap te kunnen opvangen. Vooral als de klap in de winter komt zal het zijn vruchten afwerpen.
  Nico de Geit [24] reageerde op deze reactie.

 21. @IIS [23]:

  Een caravan biedt vrijwel geen bescherming tegen radio-activiteit. En over dat aggregaat: dieselolie is slechts een half jaar houdbaar.

  Binnenkort komt de nieuwe energiezuinige koelkast. De eerste week zijn we bezig die leeg te eten als de stroom uitvalt. Het duurt zeker drie dagen voordat de vriezer boven nul komt. Ook de voedselvoorraad maar weer eens op het maximale peil brengen.

  Campinggas heb ik niet, wel een gasfles voor het gasfornuis. Luchtverversing is een probleem met radio-activiteit. Iets warm maken kan dan alleen elektrisch. Een paar weken niet warm eten overleven we ook wel.

  IIS [25] reageerde op deze reactie.

 22. @Nico de Geit [24]:

  Nico, ik heb het over een kleinsoortig noodpakket. Een benzine aggregaat voor een lamp of elektrisch apparaat, een kachel die even makkelijk de boel kan verwarmen en een simpel gasdingetje om eten te maken. Jij kijkt naar een langere periode van overleven en bent bang voor een nucleaire oorlog met fall-outs enzo. Mocht het zover komen denk je toch niet dat ik in een caravan ga zitten en waarschijnlijk al niet eens meer thuis ben, ik denk dat ik dan reeds over de eeuwige jachtvelden wandel. Een nucleaire oorlog zal er komen, maar ik denk dat als je de geschiedenis bekijkt en hoe de oorlogen feitelijk langzaam zijn gedaald richting het zuiden dan denk ik dat een oorlog van die orde ergens in de zandbakken wordt uitgevochten. Mocht er toch door een dergelijke oorlog hier geen leven meer mogelijk zijn, dan is het nergens meer mogelijk of je moet een plek opzoeken in de absolute leegte….Midden op de Atlantische oceaan?

Comments are closed.