Ten minste het is aannemelijk dat iedereen die een beetje de ontwikkelingen in de EU volgt, daarvan al overtuigd is.

En als iemand nog twijfelt, kijk dan naar de uitlatingen van de politici zelf. In het bijzonder de “belangrijke”toppersonen”.
De meest directie terminologie gebruikte het hoofd van de eurolander Jean-Claude Juncker.

Die heeft uitdrukkelijk gezegd dat Griekenland moet rekenen met een forse inkrimping van zijn soevereiniteit. (Of van wat daar nog van over is)
Onderstaand RTL-bericht zegt het zeer duidelijk.

Ondertussen spelen de EU-politici hun sadistisch (dom ??) spel verder door net te doen alsof Griekenland nog niet failliet is.
Het land KAN gewoon niet aan zijn verplichtingen voldoen.  Er is ook nog helemaal niets veranderd.
De opgelegde bezuinigingen en verkopen moeten nog beginnen.
Maar ondertussen blijven de uitgaven nog steeds groter dan de inkomsten!

Griekenland (en enkele andere landen ook) is failliet. En hoe eerder dat erkend wordt, hoe kleiner de totale schade voor de Grieken en ook voor de (Nederlandse e.a.) belastingbetalers.

En laat je daarbij niet in de luren leggen door prietpraatjes van Rutte en de Jager die zeggen dat ook de “Banken” moeten meebetalen. Want hoe zij het ook spelen, het is uiteindelijk de burger-belastingbetaler die betaalt.

————————-
RTL: (relevante deel)

Juncker: soevereiniteit Griekenland inperken

Griekenland moet rekenen op een forse inperking van zijn soevereiniteit vanwege de miljardenleningen die aan het noodlijdende land worden verstrekt.
Dat heeft voorzitter Jean-Claude Juncker van de eurogroep zondag laten weten.

In een interview met het Duitse blad Focus, dat gepubliceerd werd na het besluit van de eurlolanden om nog eens 12 miljard euro [van de reeds toegezegde 110 miljard] aan Griekenland te lenen, zegt Juncker dat hij optimistisch is dat de maatregelen zullen helpen de problemen van het land op te lossen.
Maar ,,de soevereiniteit van Griekenland zal drastisch worden ingeperkt”.

Ook zullen overheidsbedrijven moeten worden geprivatiseerd op de schaal zoals dat in Oost-Duitsland gebeurde na de hereniging met West-Duitsland in 1990, aldus Juncker. Daar werden tussen 1990 en 1994 meer dan 14.000 staatsbedrijven geprivatiseerd, waarvan vele het niet overleefden.

Het inperken van de soevereiniteit en het eventueel aanstellen van buitenlandse bewindvoerders ligt gevoelig in een trots land als Griekenland met een grootse geschiedenis, realiseert Juncker zich. ,,We willen de Grieken niet beledigen, we willen ze helpen.
Ze hebben aangegeven dat ze bereid zijn de expertise [lees:toezicht] van de eurozone te accepteren”, aldus de Luxemburger.

18 REACTIES

 1. Het machtsspel van de groten der aarde is ver beneden alle pijl en daar zitten wij hopelijk niet lang meer aan vast. God mag weten hoe het afloopt————– maar die is onbereikbaar.

 2. De Titanic was volgens experts een onzinkbaar schip en om te laten zien hoe goed en snel dit schip was ging men met volle kracht vooruit richting US. De EU is als de Titanic en de leiers willen gewoon niet zien dat ze op ramkoers liggen en zetten willens en wetens alles en iedereen op het spel en richt men zich naar de alwetende god Amerika. Het spel wordt gespeeld, maar zoals altijd bij spelletjes zijn er meer verliezers dan winnaars.

  Als de EU wil overleven en de euro onze munt moet blijven dan zullen overheden toch een rem op de uitgaven moeten zetten, maar aangezien dit niet gebeurt en Brussel zelfs meer geld wil afdwingen en men zich daar richt naar de wil van Amerika is overleven voor de EU en het voortzetten van de euro niet mogelijk.

 3. Het zou me niets verbazen als leiders van de EU een nieuw speeltje hebben ontdekt: landen die op de rand van faillissement staan annexeren en hun autonomie afnemen. Zo kan de EU immers steeds machtiger worden ten koste van de individuele lidstaten. Nu is Griekenland aan de beurt dat machteloos zijn soevereiniteit moet opgeven tot vreugde van Juncker, morgen kan hij triomfantelijk Portugal voor de EU annexeren, overmorgen is Spanje aan de beurt, dan Ierland, Italie, Belgie, en tot slot Nederland en Duitsland, als ze maar genoeg miljarden hebben bijgedragen om andere failliete landen bij te staan. Ondertussen realiseert niemand zich kennelijk, want daar hoor ik niemand meer over, dat de leiders van de EU zoals Barosso, Van Rompuij en Ashton geen enkel democratisch mandaat hebben. Ze kunnen dus eigenlijk hun gang gaan. Ze hebben een carte blanche dankzij het verdrag van Lissabon dat de EU alle volmachten geeft.

  Zo rollen we dan vanzelf in een dictatuur. De democratie en de rechtsstaat kunnen straks formeel afgeschaft worden.

 4. @Liberty 5-3000 [5]:

  Vreemd. Ik ben dar helemaal niet blij ok, mede omdat het veel ellende brengt voor de Grieken en ander EU-bewoners.
  Maar toch voel ik iets van trots (???) van
  “I told you so!”

  Daar schiet je overigens niets mee op en is het beter te denken over WAT NU te DOEN?

 5. Voor alle mensen die nog alles afdoen als complottheorien:

  Elsevier deze week:

  -De Europese Unie was een Amerikaanse initiatief!
  -Europese Politici die zich met deze unie bezighielden konden rekenen op diplomatieke Amerikaanse steun. Maar daar bleef het niet bij.Zowel de wat ruimere Europese beweging als het comite van Monnet en Kohnstamm werd financieel gesteund door Washington, veelal met geld van inlichtingendienst CIA dat via de particuliere ROCKENFELLER- en Ford-fondsen naar Europa werd gesluisd.

  WAT EEN DEMOCRATIE ZEG!!!!! Een andere continent heeft voor 500 miljoen Europeanen bepaald hoe zij verder moeten leven.Ook al riepen miljoenen Europeanen keihard NEEH!, bij dat referendum. En het enigste dat wij op TV horen is WIJ: het vrije westen met onze democratie waarbij het volk kiest.
  Maar het volk heeft niks te kiezen, totaal niks! Die democratie is communisme in een nieuw jasje en op dit moment werken wij met zijn allen aan het opdringen van dit systeem aan de hele wereld.

  Wat natuurlijk niet in dat artikel staat is dat de Rockenfellers een aanzienlijke rol spelen bij de Bilderbergconferenties.

  Amerika heerst nu nog over de hele wereld door middel van legers en dwang maar wilt overgaan naar heersen door middel van banken en coorporaties, hierbij steeds roepend dat het om democratie gaat en mensenrechten. Europa is het poppetje van Amerika, dat kunnen we al zien aan het feit dat Amerikanen zomaar op onze bankrekeningen kunnen kijken als ze dat willen.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Cyclope [7]:

  Een ieder die zich niet schikt naar de gevestigde Amerikaanse elite zal worden geëlimineerd.

  Het feit dat er Mario Draghi op de eerste plaats zit bij de ECB, een voormalig medewerker van Goldman Sachs, zegt volgens mij al genoeg.

  Enhu, die JSF die komt er honderd procent zeker! NL is namelijk koploper in onderdanig gedrag.

 7. De VS, Japan en de Europese Gemeenschap/Duitsland zijn de drie belangrijkste pijlers geworden van een wereldorde.Duitse bedrijven willen er baas zijn in Griekenland.Vorig jaar kreeg Griekenland van de EU/grootste deel van Duitsland/ en het Internationaal Monetair Fonds 110 miljard euro steun in de vorm van leningen.Voorwaarden van die steun waren onder andere privatisering van staatsbedrijven.Wie zal dan kopen de Griekse staatsbedrijven?Wat denk je?Het nieuwe aspect van dit plan is dat de Griekse staat gedwongen is tot de verkoop van staatseigendom om een deel van de staatschuld te financieren.Deutsche Telecom heeft een paar weken geleden 10% van het Griekse Telecommunicatie Bedrijf (OTE) gekocht voor €400 miljoen. In 2008 heeft DT 30% van OTE gekocht voor 3.8 miljard…,en buitenlandse bedrijven bijna gratis staatseigendom willen krijgen. Maar ook als het hele privatiseringsplan lukt, krijgt Griekenland ‘slechts’ €50 miljard bijeen. Tegenwoordig is de staatschuld €340 miljard en volgens de IMF-voorspellingen wordt die in 2015 €500 miljard…Wat minister de Jager de Nederlandse bevolking niet vertelt is dat geen enkele cent van de lening die de Nederlandse regering aan Griekenland geeft naar de Grieken zelf gaat.De Griekse staat mag de lening alleen gebruiken om oude leningen af te lossen. Met andere woorden: de EU-regeringen gebruiken de Griekse crisis als een excuus om subsidies aan de banken te verlenen. Het resultaat van deze lening is dat een onbetaalbare staatschuld wordt aangebracht op rekening van de EU-landen.

 8. Interessante analyse, Max!
  Ter verdere overweging: Duitsland heeft een staatschuld van ongeveer 100% GDP, als je alle schulden meetelt, dwz ook van lagere overheden. Zulke schulden heeft Griekenland bijna niet…. ofwel, Duitsland en Gariekenland hebben in feite dezelfde schuldpositie. Er is één land dat als gezamenlijke som boven D en GR zit (Italie). Griekenland is gewoon een bliksemafleider.
  En ze hebben de Sound tax, natuurlijk (fiction story on my soapbox – http://www.leonardopisano.com/?p=251) – even schaamteloos promotie maken…

 9. De laatste tijd is Griekenland door de media en de Nederlandse politici op een zeer slechte manier in het nieuws gekomen.  Sommige journalisten hebben ontzettend negatief over Griekenland geschreven, zonder enige feitenkennis. Ze hebben Griekenland omgetoverd tot een schurkenstaat. Op sommige fora hebben Nederlanders op basis van de negatieve berichtgeving  gereageerd met kreten als: “die luie Grieken, die op hun 50e met pensioen gaan terwijl wij tot 67 jaar moeten werken”, “Grieken die nooit werken en iedere dag feesten”, “Grieken die alleen maar belasting ontduiken en maandenlang op vakantie gaan”, “Grieken die zich kapot lachen om ons”, een hele waslijst negatieve, denigrerende opmerkingen, ik kan zo een A4tje vullen.Sommige kranten zijn inmiddels te ver gegaan, dat is geen journalistiek meer.Al dat negatieve gedoe, vooral door de Telegraaf, vind ik walgelijk. Zwakkere economieën zijn er bewust bijgehaald omdat deze onder de paraplu van de euro goedkoop konden lenen en zo een groeiende afzetmarkt vormden voor de sterkere economieën.Exporterende landen zoals Duitsland en Nederland hebben hier enorm van geprofiteerd, zowel door het innen van rente over de leningen als door de groei van hun export. http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304231204576405861389511594.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

  IIS [12] reageerde op deze reactie.
  Pteranodon [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Max [11]:

  Ze schijnen goed in bed te zijn, de Grieken. Ik ken vrouwen die graag daar op vakantie gaan. Dus er is ook wel iets positiefs te melden.

 11. @Max [11]:
  Vaak kritiek naar burgers toe. De werkelijkheid is dat de overheid een probleem heeft doen ontstaan. Grieken werken langer per dag, en tot een latere leeftijd dan Nederlanders. Dat ze wat corrupt zijn naar autoriteiten siert ze juist.
  Het maakt geen verschil of je de overheid van Papandreou vervangt door een andere dwingeland, ik had gehoopt dat een volk als zij juist VRIJ zou worden gelaten. Dáár zit pas de potentie van de Grieken. Het is niet voor niets dat ze in hun tijd het relatief meest vrije systeem bedachten. Laat het daar maar aan de Grieken zelf over, helaas steekt de EU er een stokje voor.

 12. Ik heb ook een zwak voor een Grieks schiereiland (waarvan ik nu even de naam kwijt ben helaas), dat de facto gedurende de gehele geschiedenis van het Ottomaanse Rijk vrij bleef van de Turken. Het laat zich lezen als Asterix. Elke keer dat een of andere pasha daar zijn macht wilde vestigen moest die met enkele malen zwaardere verliezen afdruipen. Dat spreekt me als libertariër nét ietsje meer aan dan hoe ze de bakermat zouden zijn van de democratie (zoek de 10 verschillen met een moderne democratie…).

 13. Er gaat tegenwoordig geen dag meer voorbij of je ziet wel een nieuwsbericht verschijnen over hoe de EU weer een beetje meer dwang uitoefent. Wat een stel zieke machtswellustelingen zijn die europarlementariers ook. En trots dat ze zijn op hun wetten. Bah!

  Vandaag:
  http://www.nu.nl/economie/2558505/europarlement-wil-vrouwenquotum-in-bedrijven.html
  http://www.nu.nl/economie/2558314/nieuwe-eu-regels-voedseletiketten.html

  Gisteren:
  http://www.nu.nl/economie/2557520/steun-in-europarlement-hogere-uitgaven.html

 14. @Dikke Leo [15]: Da’s een goeie. Nigel Farage: I want you all fired!

  Ik denk overigens dat nog maar weinig mensen te overtuigen zijn van hun mening (pro of tegen EU) dmv gesprek. Het nee-kamp groeit alleszins, de enigen die er beter van worden zijn de kostuummensen in de torens van Brussel.
  Hoe meer ze in de burgers hun zakken gaan zitten, hoe moeilijker zullen ze het hebben om hun draagvlak drijvende te houden.

 15. In het voormalige Oost Duitsland hebben we gezien hoe de privatiesering is misgelopen. Ook in Nederland zien we de gevolgen van privatiesering. De Grieken worden nu heftig onder druk gezet om zich te conformeren aan de wil van Europa. Arme Grieken

Comments are closed.