Vrijspreker: U gelooft in complot theorieën, kunt U daar wat meer over vertellen?

Opperdienaar: Ik weet natuurlijk dat de onderdaan dolgraag zijn geld naar mij overmaakt, maar soms bekruipt me het gevoel dat ze stiekem tegen me samenspannen om mij niet mijn rechtmatige deel van hun inkomen te overhandigen.

Vrijspreker: Kom, kom, dat lijkt me een aluminium hoedjes verhaal

Opperdienaar: Ik noem dat overigens geen complot theorie, maar gewoon waarheid. Ik neus wel eens wat rond op het internet en dan kom ik onderdanen tegen waarvan ik bijna zeker kan zeggen dat mijn eigendom zijn, maar die geen positieve dingen over hun heersers te melden hebben.

Daarnaast gaf compulsieteam leider Kamp onlangs zelf toe dat hij op spookonderdanen jaagt. Hij gaat mensen aanschrijven die bij de gemeente genoteerd staan als ‘Vertrokken onbekend waarheen’.

Vrijspreker: Benieuwd wat hij op de envelop gaat schrijven.

Opperdienaar: Je kunt er om lachen, maar die spookonderdanen zijn kennelijk ontevreden over de mate van dwang die ze van hun roverheid ondervinden. Ik vermoed zelf dat ze het liefst meer gedwongen willen worden en stiekum naar Noord Korea zijn verhuisd om aan hun gerief te komen.

Vrijspreker: Ernest Hemingway, de schrijver en Nobelprijswinnaar was iemand die ook in complot theorieën geloofde. Hij meende dat de FBI hem op de hielen zat en pleegde uiteindelijk zelfmoord.

Opperdienaar: Christopher Martin evalueerde die zelfmoord: “Een opeenstapeling van factoren die bijdroegen aan de last van zijn ziekte aan het einde van zijn leven waren bipolar disorder, depressie, chronisch alcoholisme, herhaaldelijk breintrauma en een opkomende psychose. Zijn verwarring over zijn geslacht leidde tot een terugtrekking in een defensieve façade van hyper mannelijkheid en onafhankelijkheid. Maar het lijkt overduidelijk dat het belangrijkste probleem in zijn leven zijn jeugd was: Zijn Oedipoes wens om zijn vader te vermoorden die hem sloeg.”

Vrijspreker: Over zijn opname in de Mayo kliniek in Minnesota wordt geheimzinnig gedaan. Bekend is dat hij er 15 keer elektro shock ’therapie’ kreeg, er verscheidene zelfmoordpogingen deed en er als een wrak uitkwam.

Opperdienaar: Nu is bekend geworden dat de FBI Hemingway inderdaad in de gaten hield in opdracht van president J Edgar Hoover, die een speciale interesse in Hemingway had. Hemingway’s toenmalige vriend AE Hotchner zegt nu, dat hij destijds de paranoïde uitlatingen van Hemingway helaas verkeerd geinterpreteerd had en nu inderdaad denkt dat Hemingway de ‘FBI surveillance aanvoelde’ en dat dit bijdroeg aan zijn zelfmoord. Je vraagt je af of hij die surveillance aanvoelde doordat er mensen op een straathoek een krant stonden te lezen, of dat hij het aanvoelde door het voltage van de elektro shocks?

Vrijspreker: Dus U wilt maar zeggen dat ik U nu voor een alu hoedje uitmaak, vanwege U belastingontwijk paranoia, maar dat ik straks wel anders piep als de waarheid naar buiten komt en blijkt dat iedereen geld voor U achterhield.

Opperdienaar: Precies, hoewel er wel bijgezegd moet worden dat zelfmoord nogal een epedimie was bij de Hemingways. Vijf generaties maakten zichzelf van kant en die werden niet allemaal door de FBI achterna gezeten.

9 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]: Het zou me niets verbazen als ze het niet meer zien zitten. Vreemde is dat mij vandaag ook de statistiek bereikte dat een amerikaanse politieman meer dan 2x zo veel kans heeft door zelfmoord om het leven te komen dan door een kogel van een boef.
  Ik zag datzelfde voor het leger, maar heb dat laatste nog niet geverifieerd. Degene die mij deze statistiek duidelijk maakte, dacht dat het misschien door stress zou komen (een agent heeft veel stress), maar het percentage zelfmoord is ook veel hoger dan bij brandweermannen die ook veel stress hebben.
  De schrijver van mijn audioboek is nu een case studie aan het maken van een ogenschijnlijk gelukkige agent die vlak na zijn 52 jarige pensioenering, zichzelf met 2 pistolen van het leven beroooft (bedenk eens hoeveel dit aan pensioengelden scheelt)

 2. Wist jij dat bijv. die knapen vam het Colombine Highschool incident ( hoeveel doden ?) scheef stonden van de Prozac…nee : dan weet je het nu !

  Die knaap van 30 april ( 8 doden ) had wel een jointje gerookt , melden de MSM HOERNAALS .

  Gebruikte hij soms ook wat anders ?

  http://www.erichufschmid.net/Columbine/Columbine-Bollyn.html

  De theorie zijn we geloof ik langzamerhand voorbij….de praktijk dient zich aan.

  Prozac had 1200% higher suicide rate than other antidepressants.

  NOTE : than other antidepressants ( hoe hoog zijn die dan )

  http://www.youtube.com/watch?v=HC2YFyCUp74

  Let op dit was al onderwerp in 1991 …..hebben jullie er ooit iets over gehoord.

  Frontal21 v. 2.12.2008: Gefärliche Nebenwirkungen verschwiegen?

  http://www.youtube.com/watch?v=RFFmSnyoXpc

  Peter R. Breggin, MD – Antidepressants & Suicide – Congressional Testimony

  http://www.youtube.com/watch?v=SBJfZtB_3cc
  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 3. @vrijspreker [3]: Er is ook zo’n stoppen met roken middel, waarvan mij de naam ontschoten is, dat nogal veel betrokken is mij dit soort aanslagen.

 4. @vrijspreker [4]:

  VanDale’s crap woordenboek kent “samenzwering” ook niet. Het is een “complot”. Raad eens wat een “complot” is volgens deze lieden.. precies: “samenzwering”.

 5. Ik geloof niet in complottheorieën. Niet in algemene zin. Ik ben wel geneigd om positieve soorten complottheorieën te geloven, zoals het Disclosure Project over UFO’s. Die beweren gewoon iets, maar heeft niet zo’n toon van wilde speculaties over toekomstige plannen van een soort Secret Government.
  Complottheorieën ik lees ze wel eens, als patroon valt me op dat ze (in voorkomende gevallen) hun huiswerk best goed kunnen hebben gedaan om iets aannemelijk te maken over hoe een overheid bijvoorbeeld iets in scène kan zetten, maar er is altijd een punt waarop ze moeten gaan speculeren over de toekomst, dat is het punt waar ze hun bronnen gaan verlaten en zeer wild (en zeer negatief) gaan speculeren over de meest afgrijselijke dictatoriale scenario’s.

  Verder heb ik ook een principieel bezwaar tegen complottheorieën. Als het echt klopt, dan zou dit het allereerste voorbeeld ooit zijn, dat een overheid effectief iets grootschaligs zou kunnen bewerkstelligen, zonder dat er fouten worden gemaakt. Is dat wel een reële gedachte?

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Pteranodon [8]: Het eerste wat je moet doen als je gaat praten over de waarheid of onwaarheid van dingen is je termen definieeren. Hoe definieer je een complot theorie? In welk opzicht verschilt een complot theorie van een theorie?
  Kun je iets algemeens zeggen over theorieen? “Ik geloof niet in theorieen in algemene zin”, is een zin die niet alleen raar klinkt, maar ook onjuist is, aangezien de uitspraak zelf een theorie is.
  Je moet elke theorie individueel beoordelen. Er val niets te zeggen in algemeenheid over theorieen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat tegenstrijdige theorieen nooit beiden waar kunnen zijn. Ze maken beiden deel uit van de verzamling theorieen, toch zijn ze niet beiden waar.

Comments are closed.